Što je sve privlačno muškarcima diljem svijeta?

Zanimljive i pomalo šokantne stvari koje muškarci u pojedinim dijelovima svijeta smatraju privlačnima

Što je sve privlačno muškarcima diljem svijeta?

Iako zvuči kao klišej, istina je da ljepota leži u očima promatrača, kao i da nemamo svi isti ukus kad je u pitanju ono što nas privlači na suprotnom spolu.

Svatko ima neke svoje osobne ideale od tome što smatra lijepim, no isto tako postoje određene kulture diljem svijeta koje imaju određene standarde po pitanju ljepote.

Neke od najzanimljivijih, možda čak i pomalo šokantnih, stvari koje muškarci u pojedinim dijelovima svijeta smatraju privlačnima donosimo u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

Myanmar : Izduženi vrat kod žena

Svi smo već vidjeli fotografije žena iz Myanmara i Tajlanda koje oko vrata nose teške, mjedene prstenove. Pojedina plemena u tim krajevima svijeta smatraju da taj dodatak ženu čini privlačnijom i znak je ljepote i bogatstva.

Kenija: Naušnice koje izdužuju uši i obrijane glave

Članovi plemena Masai poznati su po svojoj praksi nošenja teškog nakita u ušima, napravljenog od kamenja ili slonovih kljova. S vremenom uši postaju izdužene, a žene ih ukrašavaju šarenim nakitom kako bi privukle pažnju muškaraca i tako pronašle partnera.


shimmer fallback

Afrička plemena: Drveni tanjuri u ustima

Žene iz afričkog plemena Mursi, u svoja usta umeću drvene tanjure, pokazujući na taj način da su spremne postati majke. Najčešće se djevojkama u dobi od 15-16 godina izbiju prednja dva zuba s donje strane i zatim se stavlja mali drveni ili pak lineni kolut. S vremenom se kolut može zamijeniti onim većim. Što je kolut veći, to je veća ljepota i zrelost žene, što muški dio ovih plemena smatra izuzetno privlačnim.

Novi Zeland: Tetovaže po licu

Žene iz plemena Maori na Novom Zelandu tradicionalno se tetoviraju po bradi kako bi privukle muškarca. Svaka tetovaža je različita i povezana je precima žene koja ju nosi. Osim toga, prikazuje i kojoj obitelji žena pripada, kao i njezin društveni status.

Azija: Blijedi ten

Žene u većini azijskih zemalja izbjegavaju sunce pod svaku cijenu jer se blijeda koža smatra znakom ljepote i požude. Neke čak i tijekom ljeta pokrivaju svoje lice i tijelo kako bi zaštitile kožu od sunčevih zraka.  


shimmer fallback


Mauritanija: Obline i punija figura

S obzirom na to da su u ovoj afričkoj zemlji glad i suše vrlo česte, prekomjerna težina je prema tradiciji znak prosperiteta. Što je žena imala više kilograma, to je bila poželjnija. Danas ova praksa postaje sve manje popularna.shimmer fallback

Indija: Ukrašavanje tijela (Henna)

Žene u Indiji nose naušnice u nosu i ukrašavaju svoje tijelo kanom, osobito u vrijeme nekih važnih događaja kao što su vjenčanja i festivali. Riječ je o prolaznoj tetovaži čiji efekt traje do dva tjedna.shimmer fallback

Afrika: Skarifikacija tijela

Skarifikacija odnosno žigosanje pojedinih dijelova tijela popularna je praksa kod mnogih plemena diljem svijeta, a najčešće u Africi i Južnoj Americi. U mnogim plemenima koja ondje žive, i muškarci i žene prolaze kroz bolni proces kako bi 'ukrasili' odnosno žigosali svoje tijelo. Žene najčešće ukrašavaju torzo i prsa jer se to smatra senzualnim i misterioznim. Često takvi ožiljci predstavljaju informaciju o društvenom statusu žene  i njezinoj genealogiji.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.