Što je iCloud memorija i čemu služi?

S vremenom popunimo memoriju na našim iPhoneima te onda sve krene nizbrdo. Sustav postaje sporiji, više ne možemo raditi nove fotke ili videe jer jednostavno nemamo slobodnog prostora. Ovdje nastupa iCloud memorija

Što je iCloud memorija i čemu služi?

iCloud memorija funkcionira tako da radi backup vaših datoteka na webu. Appleov iCloud je limitiran kapacitetom, dok aplikacija Google Fotografije nudi opciju neograničenog spremanja (do 16 mpx i 1080p video), a reći ce vam i koje fotografije možete bez brige obrisati iz telefona kad ih spremi na svoje servere. 


(FOTO: Pixabay) 

iCloud memorija uvijek je dostupna za gledanje i pretraživanje te je moguće dijeliti sve fotografije i videozapise s bilo kojeg uredaja bez obzira na to jesu li snimljeni jučer ili prije mnogo godina.

Također, iCloud dijeljenje fotografija omogućuje izradu albuma posvećenih nekom putovanju, posebnom dogadaju ili nečem drugom. Jednostavno se mogu odabrati prijatelji i članovi obitelji koji album mogu pregledavati, komentirati i dodavati mu svoje fotografije i videozapise.

iCloud Drive omogućuje organizaciju datoteka u mape, njihovo preimenovanje i označavanje bojama. Sve su promjene automatski ažurirane na svim uređajima. Dakle, iCloud memorija je veoma korisna stvarčica koja može spasiti vaš mobitel od natrpanih fotografija i videozapisa. 

Image