U travnju i svibnju

Stiže najopasniji retrogradni Merkur u 2023. godini, a ove znakove će posebno pogoditi

Drugi retrogradni Merkur ove godine kreće 21. travnja, a na ova će četiri horoskopska znaka najviše utjecati i donijeti im najveću promjenu

profimedia-0314803656.jpg
Foto: Profimedia.hr

Proljeće je tu, a često se upravo za proljeće kaže da je vrijeme za nove početke - za neke nove ideje i planove koje bi upravo sada bilo idealno ostvariti. No, kako sezona Bika bude odmicala, morat ćemo 'stati na loptu', jer ne samo da će Sunce ući u ovaj fiksni zemljani znak 20. travnja, nego će se već sljedećeg dana, 21. travnja, Merkur stacionirati retrogradno u Biku i ovdje će ostati sve do 14. svibnja.

Image
Mjesečna prognoza

Mjesečni horoskop za travanj 2023. - stiže izazovni period, od punog Mjeseca do retrogradnog Merkura

Bit će ovo drugi retrogradni Merkur ove godine, a prema astrolozima i najopasniji. Taj nimalo omiljen kozmički događaj sve će nas natjerati da stanemo i preispitamo svoje odluke, a četiri će horoskopska znaka ovaj proljetni retrogradni Merkur najviše pogoditi.

shimmer fallback

Oni na koje će ova retrogradnost najviše utjecati - fiksni znakovi - u iduća tri tjedna, koliko će retrogradni Merkur trajati, mogu očekivati neke velike promjene, a evo što ih sve čeka.

Bik

Ako će netko najviše osjetiti ovaj retrogradni Merkur, onda su to oni rođeni u znaku Bika. Dok Merkur ulazi u tvoju prvu kuću počevši od 21. travnja, redefinirat ćeš načine na koje izražavaš svoje misli i ideje. Ova retrogradnost poziva te da preispitaš kako dijeliš svoja razmišljanja sa svijetom. Ovo će također biti vrijeme da preispitaš svoj fizički izgled. Neće biti lako, ali pokušaj izaći iz svoje zone udobnosti - na kraju će ti biti drago što si to učinila.

shimmer fallback

Lav

Merkur će biti retrogradan u Biku 21. travnja, što za one rođene u znaku Lava znači da će preispitati svoj profesionalni život i karijeru. Ova retrogradnost poziva te da isprobaš neke nove stvari i počneš razmišljati izvan okvira. Bit će izazovno, ali iz svega ćeš izaći bogatija za nekoliko životnih lekcija. U redu je ponekad promijeniti mišljenje, a ovaj će te retrogradni Merkur tome i naučiti. A na samom kraju ovog tranzita osjećat ćeš se puno bolje zbog svih tih promjena.

shimmer fallback

Škorpion

Ovog mjeseca čekaju te neki važni razgovori s tvojim partnerom jer su postaje Merkura retrogradne u tvojoj sedmoj kući. Ovo je vrijeme da preispitaš svoje dugoročne planove sa svojim trenutnim partnerom. Stabilnost u vezi vrlo ti je važna, ali kako bi tvoja veza s trenutnim partnerom izdržala, moraš jasno izraziti svoje želje i potrebe, stoga nemoj oklijevati to iskomunicirati sa svojim partnerom.

shimmer fallback

Vodenjak

Na dan 21. travnja, kada će Merkur postati retrogradan, bit ćeš potaknuta da dobro promisliš o svojoj trenutnoj životnoj situaciji, privatno, ali i poslovno. Čekaju te velike životne promjene. Možda planiraš promijeniti dom ili se upuštaš u važne razgovore s ljudima s kojima živiš u vezi s dugoročnim planovima. Ne brini previše ako se stvari kreću sporije od očekivanog - iako neće tako na početku izgledati, ovo razdoblje omogućit će ti da ostvariš sve što si zamisliš.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.