Planove i ciljeve za vrijeme nakon korone prikaži pomoću 'vision boarda', evo kako ti to može pomoći ostvariti ih

Kraj karantene sve je bliže, vrijeme je da polako počneš razmišljati o planovima za budućnost

Planove i ciljeve za vrijeme nakon korone prikaži pomoću 'vision boarda', evo kako ti to može pomoći ostvariti ih

Svjesne smo kako karantena neće trajati zauvijek. Upravo zato bi trebale već sada početi praviti planove što želimo ostvariti nakon što svemu ovome dođe kraj, a za to nema boljeg načina od stvaranja odnosno ploče ciljeva

je odličan način kako fizički prikazati svoj tijek misli, svoje planove i svoje želje. Ako si nekada ti ili su tvoja djeca morala raditi prezentacije za školu na plakatu, onda će ti ovaj koncept biti jasan. Ploča ciljeva može biti veliki plakat, platno, plutena ploča ili jednostavan komad papira na koji ćeš slikama, predmetima i riječima prikazati svoje ciljeve.

Image

Usvoji ove navike superproduktivnih ljudi koji rade od kuće


Ako svoje ciljeve jasno definiraš, prikažeš ih u obliku i postaviš na vidljivo mjesto u domu, svakodnevno ćeš se moći podsjetiti zašto činiš ono što činiš i gdje će te to naposljetku dovesti. A mi ćemo ti u nekoliko jednostavnih koraka pokazati kako možeš napraviti vlastiti vision board

Image


(Foto: Unsplash)  

1. Napravi popis ciljeva koje želiš ostvariti u idućih pola godine ili godinu dana

Kako bi ih mogla vizualno prikazati, prvo moraš dobro definirati koji su to ciljevi koje želiš ostvariti. Prvi korak je ujedno i najvažniji i na njemu možeš provesti mnogo vremena. Započni s malim ciljevima i možda ćeš tako otkriti koji su to veliki ciljevi koje želiš ostvariti. No ako si već svjesna velikih planova poput selidbe ili promijene posla, možda je najbolje da počneš s njima i polako pronalaziš manje ciljeve koji te do njih mogu dovesti. 

Writing Write GIF from Writing GIFs

2. Prikupi mnogo časopisa koji te inspiriraju sadržajem, ali i fotografijama

Ako imaš starih časopisa koje ti stoje negdje u domu, odlično. No ako nemaš, pitaj svoje prijateljice ili kupi nekoliko novih. Ako želiš biti više ekološki osviještena i ne želiš kupovati nove, stare časopise uvijek možeš pronaći na mjestima odlaganja starog papira. 

Image


(Foto: Unsplash)

3. Pronađi fotografije koje predstavljaju tvoje ciljeve ili te inspiriraju

Najbolja opcija je pronaći ovakve slike u časopisu. No ako nisi uspjela nabaviti časopise, uvijek možeš isprintati fotografije koje si pronašla na internetu. Tako će ti i sam izbor fotografija biti puno veći pa ćeš lakše pronaći one koje ti donose inspiraciju. To ne moraju biti fotke koje fizički predstavljaju tvoj cilj, nego nešto što bi tj cilj mogao donijeti ili osjećaj koji bi u tebi mogao stvoriti.

4. Napravi kolaž fotografija

Prije nego što sve fotografije zalijepiš na papir ili pričvrstiš na plutenu ploču, napravi raspored. Baš kao što ciljevi moraju biti jasni u tvojoj glavi, moraju jasno biti prikazani na ploči. Važno je da ploča bude estetski ugodna tvome oku kako bi uvijek mogla skrenuti tvoju pozornost na nju kada si u prolazu.

5. Dodaj motivirajuće i afirmacijske poruke

Vision board bi trebao biti više usmjeren na osjećaje nego na fizičke stvari. Zato bi trebala između fotografija dodati i nekoliko motivirajućih poruka, citata ili afirmacijskih riječi. 'Ja to mogu' i 'ništa me ne može spriječiti' odlični su primjeri kako se možeš svakodnevno motivirati. 

6. Svakodnevno nekoliko minuta pažnje posveti svom vision boardu

Kako bi dobila sve koristi vision boarda, postavi ga na vidljivo mjesto u domu. Idealno bi bilo kada bi svakodnevno provela nekoliko minuta proučavajući ga. No bit će dovoljno i da jednostavno obratiš pažnju na ploču barem jednom dnevno. Kada su ti ciljevi jasno prikazani i kada se svakodnevno podsjećaš zašto činiš ono što činiš, šanse da ćeš ih ostvariti puno su veće.