Ovan - godišnji horoskop 20.3.2019. - 20.3.2020.

Sretan rođendan, predivni Ovnovi! Ovo će biti godina za pamćenje jer ćete otkriti novu stranu svojih sposobnosti i snage

Ovan - godišnji horoskop 20.3.2019. - 20.3.2020.

Autor: Zvjezdan


Naglasak je stavljen na način na koji ostvarujete prihod i koristite novac te druge resurse. Od prosinca kreće vaš uspon u karijeri i javnom životu, stoga dobro pripremite sve što će pomoći vašem napretku.

Ilustracija: Depositphotos, Izakowski

Po čemu su Ovnovi posebni

Baš ste sretne! Rođene ste kad se Sunce nalazilo u Ovnu, prvom znaku zodijaka. Prirodne ste predvodnice, s impulzivnom i neukrotivom prirodom. Direktni ste u komuniciranju, imate nevjerojatnu snagu volje i ogromnu energiju. Vaš entuzijazam je zarazan jer može pobuditi iskre u drugim ljudima. Neustrašivi ste i idete tamo gdje se drugi boje i pogledati. Ne volite primati naredbe ni od koga, stoga uživate ako ste sami svoj šef ili vodite cijeli posao. Stupite li u brak, izaberite partnera koji uživa što vi donosite sve odluke i koji će vas prihvatiti takvu kakva jeste. Postane li vam dosadno u vezi, potražit ćete novu, stimulativniju. Vi zauvijek ostajete mladi.

Rođeni u 1. dekadi (20/21.-30.3.): Mars je i moderni i drevni vladar ovog sektora. Dvostruka doza Marsovog utjecaja daje vam veliku energiju, inicijativu, hrabrost i entuzijazam. Trebate što više neovisnosti. Želite kontrolirati sve oko sebe, a znate se i naljutiti. Ove godine, poradite na svojim upravljačkim sposobnostima. Ključni pojmovi: dinamični, samopouzdani, impulzivni.

Rođeni u 2. dekadi (31.3.-9.4.): Vladar ove dekade je Sunce. Vi ste rođeni vođa. Jak utjecaj Sunca daje vam dostojanstvo, snagu, ambiciju i autoritet. Muškarci i moćne osobe posebno su važni u vašem životu. Ove godine trebate zaštititi svoju reputaciju i identitet. Možete postati utjecajni u svojoj profesiji ili zajednici. Ključni pojmovi: hrabri, ambiciozni, otporni.

Rođeni u 3. dekadi (10.-20.4.): Moderni vladar je Jupiter, a onaj drevni je bila Venera. Izrazito ste sretni što imate dva najbolja planeta snažno naglašena u astrološkoj karti. Iskoristite svoje čari kako biste dobili ono što želite. Možete postići važne ciljeve ako ih jasno definirati i poštujete rokove. Ove godine, budite spremni napraviti promjene kako biste iskoristili nove prilike. Ključni pojmovi: ekspanzivni, privlačni, srećkovići. 

Što vam planete spremaju u narednoj godini?

Jupiter se nalazi u bratskom znaku Strijelca i vašoj devetoj astrološkoj kući na početku ove prognoze. To vam daje energiju i entuzijazam za učenje novih vještina te za napredak u obrazovanju kroz učenje, putovanja i interakciju s mudrim i ljudima iz različitih kultura. Nakon što Jupiter prijeđe u znak Jarca 2. prosinca, možete ostvariti značajan napredak na poslu i u karijeri. Samo uspješno obavljajte važne poslove koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti.

Saturn i Pluton provode cijelu prognozu u desetom polju, koje predstavlja vaše ambicije i postignuća. Ovaj dvostruki tranzit daje vam energije za stjecanje više utjecaja i napredak u profesiji. Uz malo sreće, bit ćete priznati kao autoritet u svom području.

Iznimno rijedak trostruki tranzit dolazi od 2.12.2019., kad Jupiter započinje jednogodišnji boravak u Jarcu, gdje se već nalaze Saturn i Pluton. Saturn ovdje ostaje do 17.12.2020., kad prelazi u Vodenjaka. Samo dva dana kasnije, Jupiter također ulazi u taj znak. Iskoristite li ovu energiju na pametan način, do kraja 2020., bit ćete mudriji i postići ćete barem jedan dugotrajni cilj.

Uran, planet iznenađenja, nedavno je ušao u znak Bika, vašu drugu astrološku kuću, koja predstavlja osobne prihode i materijalne potrebe. Svakakve stvari se mogu dogoditi kad je Uran u pitanju, stoga čuvajte svoje resurse i izbjegavajte nepotrebne troškove. Za vrijeme ovog sedmogodišnjeg tranzita, vaši prihodi ili vrijednost imovine naglo se mogu promijeniti, nabolje ili nagore. Morat ćete se fokusirati na pametno korištenje novca i nalaženje novih izvora prihoda. Čuvajte ono što imate.

Neptun se sporo kreće kroz svoj znak Riba još od veljače 2012., a u vašoj dvanaestoj kući ostaje do 2025. Vaša mašta i duhovne sposobnosti su jake i lako dostupne. Ovaj tranzit se manifestira na različite načine. Mogli biste postati duhovniji u svojim stavovima i željama. Stari strahovi ili drugi problemi mogu se pojaviti ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojom od natalnih planeta. Kako biste iskoristili ovaj položaj na najbolji način, važno je donositi praktične odluke; ostanite čvrsto s nogama na zemlji.

Kad su u pitanju ovi sporiji planeti, važno je znati kakve aspekte stvaraju prema planetima u vašoj natalnoj karti za preciznu prognozu. Za generalne tendencije pratite naše mjesečne horoskope.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz vaš horoskop, ovaj planet vas potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te vas upućuje da želje pretvorite u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Blizanca do Jarca, naglašavajući različita područja vašeg života. Povećajte šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire vaše napore.

Od početka prognoze do 14.5.: Dok je Mars u Blizancima, želite objasniti stavove u razgovorima, pismima i izvještajima. Nađite dovoljno vremena za provjeru podataka kako ne biste napravili neku grešku. Moguće je da obavljate zadatke ili vozite članove obitelji u školu ili na razna događanja. Samo nemojte biti naporni, grubi ili sarkastični. Izbjegavajte neopreznu vožnju, svadljive osobe i problematične kvartove.

15.5. - 30.6.: Dom je mjesto prepuno zbivanja jer se Mars sada nalazi u Raku. Možda radite od kuće, brinete o članu obitelji ili gostu ili nastojte riješiti osobni problem. Može doći do pada, požara, provale, svađe ili nesporazuma. Zaključavajte ulazna vrata i budite oprezni sa stvarima koje su vruće, oštre ili metalne.

1.7. - 17.8.: Sada trebate što više uživati u životu, a fizički apetiti su vam snažni. Kreativnost je na visokoj razini: možete se izraziti kroz ljubav, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Skloni ste poduzimanju rizika stoga izbjegavajte opasne aktivnosti kao što su kockanje, neoprezna vožnja, ekstremni sportovi ili seks bez zaštite.

18.8. - 2.10.: Dok je Mars u Djevici, osjećate naporan teret radnih obaveza ili dosadnih zadataka. Morate zaštititi svoje zdravlje i izbjegavati osobe sa zaraznim bolestima. Budite oprezni pri odlasku i dolasku s posla ili medicinskih ustanova.

3.10. - 18.11.: S Marsom u Vagi, morate poštovati potrebe i osjećaj bliskih osoba. Imate li potrebe koje se razlikuju od onih koji imaju bližnji, kompromis može riješiti problem. Uživajte u ugodnim aktivnostima s partnerom ili najdražim osobama. Poradite na odnosima. 

19.11. - 2.1.2020.: U ovom periodu naglašene su teme dubokog dijeljenja. Možete organizirati obiteljske financije, baviti se pitanjima osiguranja, zajedničke imovine i naučiti više o upravljanju novcem. Želite li, možete naučiti i neke nove erotske tehnike.

3.1. - 15.2.: S Marsom u Strijelcu, nastaviti rad na svojem obrazovanju. Sustav vjerovanja, religija ili rodbina partnera sada mogu imati veću važnost. Naučite nove vještine, putujte i radite stvari koje obično ne činite; upustite se u neku pustolovinu. To je dobro vrijeme za stjecanje svježe perspektive kroz učenje, čitanje, putovanja, duhovnost i interakciju s mudrim ljudima. Otiđite na koncerte, u kino, kazalište ili na neki tečaj.

16.2. - do kraja ove prognoze: Mars u Jarcu daje vam energiju za napredak na poslu ili profesiji. Samo uspješno obavljajte zadatke koji pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti. Dajte svima do znanja što ste u stanju napraviti samostalnim radom. Nastojte upoznati utjecajne osobe koje vam mogu pomoći u poslu. Nemojte se sukobljavati sa šefovima, sucima, roditeljima i svima koji su položajem iznad vas.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možete iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta. 

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri perioda kada, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. U 2019. ti periodi traju od 7. do 31.7., od 31.10 do 20.11., a u 2020. od 16.2. do 9.3. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastojte biti jasni kad govorite ili pišete, kako biste smanjili mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planirajte potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.
Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. U sljedećih godinu dana dogodit će se četiri pomrčine.

Sunčeva pomrčina u Raku 2.7. naglašava dom, obitelj i osobni život. Vaše ambicije i postignuća su u fokusu u vrijeme Mjesečeve pomrčine u Jarcu 16.7., kao i prilikom Sunčeve pomrčine u istom znaku 26.12. Mjesečeva pomrčina 10.1. 2020. u Raku ponovo usmjerava pažnju na obitelj i kućni život. U sve su uključene emocije u vezi osobnog života ili članova obitelji. 

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potražite na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi 

Posebno ste privlačni između 20.4. i 14.5., dok ljupka Venera plovi vašim znakom; primat ćete komplimente, poklone, pozive ili ponude. Nove ljude preko rodbine ili susjeda možete upoznati od 8.6. do 2.7., a više topline i ljubavi naći ćete u domu (3.-27.7.). Imate priliku naći novu ljubav ili više uživati u postojećem odnosu dok Venera posjećuje Lava (27.7.-20.8.). Novi ljudi se mogu pojaviti u vašem životu preko posla između 21.8. i 13.9. Trebate više izlaziti s partnerom ili dragom osobom od 14.9. do 7.10., kad Venera prolazi poljem odnosa i veza. Mars naglašava istu zonu od 3.10. do 18.11., pa su partnerstva posebno uzbudljiva. Ugodni su vam kontakti s osobama iz obrazovanja, duhovnih područja ili stranci od 1. do 24.11., zahvaljujući Veneri u Strijelcu. Neki flert s važnim ili moćnim osobama izgledan je od 25.11. do 19.12., a jedno prijateljstvo može postati nešto više između 20.12. i 12.1. Privlače vas tajni odnosi od 13.1. do 6.2., kad Venera prolazi Ribama. Vaš šarm i privlačnost su posebno izraženi između 7.2. i 3.3., nakon što se planet ljubavi vrati u vaš znak.

Novac i posao

Vaš godišnji financijski ciklus započinje 20.4., kad Sunce uđe u Bika, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Sada je i Uran u istoj zoni (na sedam godina) pa morate obratiti pažnju na događaje koji mogu utjecati na prihode, investicije ili štednju. Novac možete zaraditi radom od kuće između 3. i 26.7., dok Venera posjećuje četvrto polje doma. Uvijek se informirajte o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 3.10. i 8.12., kad lukavi Merkur prolazi poljem dijeljenih resursa. To je dobro vrijeme i za analizu dugova, oporuke, investicija, osiguranja i planova za umirovljenje, bez obzira na dob. Možete ostvariti napredak na poslu ili profesiji između 21.12. i 19.1., jer tada Sunce podržava svaki vaš napor. Ovaj trend je ponovo naglašen između 16.2. i 29.3., u vrijeme kad vam Mars u istoj zoni daje snage za uspješno obavljanje poslove koje pokazuju vaše jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

S Neptunom u Ribama, vašom zonom psihičkog zdravlja, morate se čuvati loših procjena i iluzija. Pripazite i na sumnjive poslove i "muljatore" koji vas mogu zavesti. Odbacite negativno razmišljanje i osobe koje čine da se osjećate loše. Budite oprezni kad ste u blizini vode ili ulja. Vaš dnevni raspored treba uključivati zdravu prehranu, redovnu vježbu i mirno vrijeme kod kuće, gdje se osjećate sigurni.
Duhovni život: vi strastveno slijedite put koji ste odabrali. Štitite svoju neovisnost i način života, onako kako vam odgovara. Koristit vam može povremeno povlačenje na mjesta na kojima možete obnoviti svoju energiju. Slijedite li put ili tradiciju koju volite, bili religiozni ili ne, držite se svog izbora. Odredite vrijeme kad ćete isključiti televizor i telefone kako biste njegovali svoj duh.

Mjesečne prognoze

TRAVANJ – Mentalno ste veoma aktivni, a ritam dnevnog života je brz cijeli mjesec, sve do 14.5., dokad Mars boravi u vašem trećem astrološkom polju. Više čitate, pišete izvještaje, obavljate intelektualni rad, izvršavati zadatke ili vozite obitelj i prijatelje na razna događanja. Sunce se nalazi u vašem znaku prva tri tjedna, a to je vaša prilika da zasjate. Nalazite se u fokusu zbivanja ili promovirate nešto do čega vam je stalo. Ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi nakon što Jupiter krene u retrogradni hod 10; bit će zauzeti rješavanjem svojih potreba. Nakon što Merkur uđe u Ovna (17.), prirodno je da najviše razmišljate o sebi i stvarima koje najviše utječu na vas. Sunce u Biku (od 20.) skreće pažnju na vaše prihode, financije i materijalne potrebe. Nastojte postići stabilnost u svim područjima života.

SVIBANJ – U prva tri tjedna mjeseca naglašen je osjećaj sigurnosti, dok se Sunce nalazi u znaku Bika. Ovaj trend pojačavaju i Merkur, Venera i Uran, koji također provode svoje vrijeme u tom znaku. S Marsom u Blizancima (do 14.), mentalno ili fizički ste veoma aktivni. Nastojte objasniti svoje stavove u razgovorima, pismima, izvještajima - samo nemojte biti nametljivi. Nakon što Mars uđe u Raka (15.), usmjerite pažnju prema domu, obitelji i osobnom životu. Možda ste željeli promijeniti nešto kod kuće pa vam se sada ukazuje prilika. Druga polovica mjeseca je odlična za uređivanje doma, bacanje starih stvari ili zabavu prijatelja i bližnjih. Dok Merkur posjećuje Bika (6.-20.), posvetite nešto vremena i kućnom budžetu. Nakon što Sunce i Merkur uđu u Blizance (21.), možete se bolje upoznati sa susjedima ili rodbinom i zabaviti se u razgovorima.

LIPANJ – S nekom novom idejom ili pisanim projektom možete započeti rad oko 3., u vrijeme Mladog Mjeseca u Blizancima. U sljedećih nekoliko tjedana, verbalno izrazite svoje misli na učinkovit način. Možda ćete se povremeno osjećati konfuzno, nakon što Neptun krene u retrogradni hod (21.); želite li izbjeći grubu stvarnost, oslonite se na pozitivne metode kao što su meditacija, molitva, joga ili inspirativno čitanje i oduprite se nagonu za korištenjem opojnih sredstava. Dok Sunce blješti iz Raka (21.6.-21.7.), možete uživati u svom domu i ugodnim aktivnostima s članovima obitelji i prijateljima.

SRPANJ – Ovo je mjesec u kojem se pojavljuju dvije pomrčine, a pet planeta je retrogradno. Sunčeva pomrčina u Raku (2.) naglašava dom i obiteljski život; ako ste roditelj, obratite pažnju na svoju djecu. Planirate li putovanje ovaj ili sljedeći mjesec, potvrdite sve aranžmane prije nego što Merkur krene u retrogradni hod (7.) ili pričekajte da opet krene direktnim hodom (31.). S Marsom u Lavu cijeli mjesec, Merkurom do 18. i Suncem od 22., vaš rad, dignitet i ljubav posebno su važni. Mjesečeva pomrčina u Jarcu (16.) upućuje vas na ostvarenje ambicija. Merkur u Raku (19.7.-10.8.) čini vas osjećajnijom. Možda ćete pronaći novu ljubav ili će vam se probuditi strast u vezi novog hobija ili interesa oko 31., u vrijeme Mladog Mjeseca u Lavu.

KOLOVOZ – Naglašeni su kreativnost i užici, dok se serija planeta kreće kroz znak Lava. Budite strpljivi ako vam retrogradni Saturn usporava napredak. Neptun i Pluton su retrogradni cijeli mjesec, Jupiter do 10., a Uran započinje svoj retrogradni hod 11., stoga će vam strpljenje biti na testu. Nemojte se upuštati ni u kakve nagle promjene. Analizirajte svoje zdravstvene potrebe između 18.8. i 2.10., dok Mars posjećuje Djevicu. Rokovi i efikasnost će biti naročito važni od 21.8. do 13.9., dok Venera prolazi istim znakom. Mladi Mjesec (30.) u Djevici, donosi odličan period za početak dijete ili programa vježbanja. Riješite se štetne navike u sljedećih nekoliko tjedana.

RUJAN – Pun Mjesec u Ribama (13.) može staviti neku povjerljivu potrebu ili tajni problem u prvi plan. Saturn je retrogradan do 17., stoga koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Ne činite ništa naglo i ne eksperimentirajte. Nakon što Merkur i Venera uđu u Vagu (14.), opustite se s partnerom ili drugim bliskim osobama; ovo je odlično vrijeme za jačanje ljubavnih spona s bližnjima. Saturn napokon kreće u direktni hod (18.), a vi trebate postaviti nove ili određenije ciljeve. Sunce posjećuje Vagu između 23.9. i 22.10.; imate priliku pokloniti pažnju partneru ili najdražoj osobi.

LISTOPAD – S Marsom u Vagi (4.10.-18.11.), pokažite poštovanje prema potrebama i osjećajima bliskih osoba. Jupiter u Strijelcu donosi prilike za putovanje, učenje korisnih novih vještina ili interakciju s osobama koje imaju više iskustva od vas. Merkur je direktan u Škorpionu (3.-30.), a uz prisutnost Venere u tom znaku (8.-31.), donosi ugodne kontakte sa savjetnicima i stručnjacima za novčana pitanja, no oni mogu postati i intenzivni. Jačajte ljubavne spone s partnerom od 23.10. do 21.11., dok Sunce osvjetljava znak Škorpiona. Emocije su intenzivnije oko 27., zahvaljujući Mladom Mjesecu u Škorpionu i nekoliko planeta u istom znaku. Što god da se dogodi, ostanite mirni!

STUDENI – Imate dobre odnose sa osobama iz obrazovanja, izdavaštva, administracije i ljudima drugačije kulturnog nasljeđa od vašeg (1.-24.11.), zahvaljujući Veneri i Jupiteru u devetoj astrološkoj kući. Sunce i Merkur u osmom polju naglašavaju teme dubokog dijeljenja. Mogli biste primiti neke račune ili financijske vijesti oko 12., na dan kad se pojavljuje Pun Mjesec u Biku. Sunce ulazi u znak Strijelca (22.), a tada se možete malo odmoriti. Radite stvari za koje rijetko imate vremena ili uživajte u nekoj pustolovini! Mladi Mjesec u Strijelcu (26.) inspirira raspoloženje puno optimizma. 

PROSINAC – Potencijalno sjajna faza u vašem životu započinje 2., nakon ulaska Jupitera u znak Jarca, što je vaša sektor ambicija i postignuća. Prevladava optimizam dok i Sunce prolazi Strijelcem. Merkur ulazi u isti znak (9.), što je idealno za prazničnu sezonu; možda će vam se javiti netko iz inozemstva ili planirate putovanje. Pun Mjesec u Blizancima (12.), upućuje vas na slanje prazničnih čestitki ili poziva za društvena okupljanja. Zainteresirani ste i za humanitarne aktivnosti nakon što Venera uđe u Vodenjaka (20.); nađite se s prijateljima i poslovnim suradnicima u sljedeća četiri tjedna. Sunčeva pomrčina u Jarcu (26.) govori kako će vam reputacija i poslovni interesi biti veoma važni u 2020. godini.

SIJEČANJ – Vaš položaj ili život van obitelji naglašeni su u prva tri tjedna mjeseca, dok Sunce posjećuje Jarca. Merkur se nalazi u istom znaku do 15., a Jupiter, Saturn i Pluton su ovdje cijeli mjesec i dugo nakon toga. Sa svom ovom planetarnom aktivnošću, veoma ste aktivni u poslu, svojoj profesiji ili radite na velikom projektu. Saturn i Jupiter kombiniraju svoje energije u istom području, stoga imate rijetku priliku za unošenje više ravnoteže u područje koje se odnosi na vaš javni život i karijeru. Mogli biste postati poznati ili priznati kao autoritet u svojoj profesiji. Iskoristite ovu priliku na najbolji način!

VELJAČA – Potreba za ljubavi je velika nakon što Venera uđe u vaš znak (7.); sada ste posebno privlačni pa vas obožavatelji opsjedaju. Ljubavna veza može postati dramatična u vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (9.). Imate inspiraciju učiniti nešto kreativno. Nakon što Sunce uđe u Ribe (18.), dobro razmislite i donesite odluku o svojim sljedećim koracima. Merkur je također u Ribama, stoga imate puno novih ideja. Ovaj planet je u retrogradnom hodu od 16.2. do 9.3., stoga provjerite sve dokumente zbog mogućih grešaka. S Marsom u Jarcu (od 16.), pokažite što možete napraviti samostalnim radom. Za vrijeme ovog šestotjednog tranzita, budite osjetljivi na potrebe i osjećaje nadređenih i roditelja.

OŽUJAK – Sada možete malo usporiti, barem u prva tri tjedna mjeseca, dok Sunce i Merkur prolaze kroz Ribe, vaše polje privatnosti, gdje se Neptun nalazi u dugotrajnom boravku. Odajte si priznanje za sve što ste uspjeli ili pokušali ostvariti u proteklih godinu dana. Razmislite što treba biti vaš sljedeći potez. Kako vam se bliži rođendan, energija i entuzijazam se polako povećavaju. Nakon što Sunce napokon uđe u vašu znak (19.), možete nastaviti s bilo kojim osobnim planom ili projektom. Saturn prelazi u znak Vodenjaka (21.), a u iduće dvije i pol godine imate priliku naučiti nove lekcije u vezi prioriteta i društvenih odnosa. Mladi Mjesec u Ovnu (24.) daje vam energiju za napredak te podiže samopouzdanje i optimizam.