Za nekoliko dana počinje jedan od najzabavnijih zagrebačkih festivala, a što vas sve tamo očekuje, donosimo u nastavku:
Novost će ovoga puta biti tematske muzičke večeri, odnosno večeri s naglascima na neke od najpopularnijih žanrova moderne glazbe poput popa, jazza, soula, housea, ali i domaćih hitova, a glavni akteri muzičkog programa zaduženi za dobru atmosferu biti će mladi i talentirani izvođači koje ćemo imati priliku čuti u akustičnim izvedbama. Posjetitelji će tako moći doživjeti drugačiju atmosferu svaki dan festala. Tematska večer prvog dana festivala održat će se pod imenom „Hits of the moment“, a muzički program započet će nastupom Vlahe Arbulića. Na festivalu će također nastupiti poznata imena hrvatske mlade muzičke scene poput Lu Jakelić, Dine Petrića, Maje Bajamić, Ane Radelić i Mate Grgata. Posjetitelje će zabavljati i grupe Gelato sisters i Emil&Jurillaz trio, ali i popularna imena na hrvatskoj DJ sceni, DJ REA i DJ Primec.

„Ono što nam najviše treba je da bar malo zaboravimo na brige i probleme nakon svega što je snašlo naš grad te da se u ova izazovna i neobična vremena, kako za Grad Zagreb, Zagrepčane, tako i za svijet i turiste općenito družimo, opuštamo, veselimo, plešemo i smijemo. Nadamo se da ćemo upravo sve to pružiti našim sugrađanima i turistima koji se ipak nađu u našem gradu, a kojima se unatoč svemu nadamo“, izjavila je direktorica Gastro Music festivala, Suzy Josipović-Redžepagić.

S obzirom na pauzu okupljanja i druženja koju smo imali, ugostitelji su se za ovo izdanje festivala posebno pripremili i odlučili nam po prvi puta, na zagrebačke ulice donijeti neke globalno poznate street food formate i specijalitete. Tako pioniri zagrebačkog street fooda, El Toro i njihov chef Mario Mihelj donose po prvi puta koncept zapečenog tacosa – Chicken grill tacos i Beef grill tacos za koje smo sigurni da će postati veliki hit naše street food ponude.

El Toro beef grill tacos
Restoran Time konačno nam donosi popularne „bunse“ u tri varijante – Pork belly bun, Ebi bun i Beef bun, odnosno sa svinjetinom, kozicama i teletinom. Gostionica Ficlek sa svojom ponudom izlazi po prvi puta na ulicu, a donosi nam poznata tradicionalna zagrebačka jela prilagođena street food formatu – žemljice sa špekom i kuhanom šunkom uz pileću paštetu i liptauer, zagrebački odrezak, pohani picek s mlincima, ali i šmarn s marmeladom i linoladom.

Time - beef, pork i ebi bun
Rougemarin i njihov chef Marin Medak osmislili su grillani janjeći tortilja wrap sa sporo pečenom janjetinom, povrćem i slanutkom, vučeno prase u brioche pecivu s corn slawom te šiš ražnjič s limunskom travom i mješanom kus kus salatom.

Burgeri B-125
American bar Dollar iz Varaždina osim odličnih burgera donosi nam svoja poznata dimljena rebarca, Pani je zadužen za meksički street food i quesadille, B-125 za burgere, a House of booze za domaće mazalice.
Kofer. osim svojih signature koktela u vrećicama, na Zrinjevac donosi i alkoholne gin sladolede s potpisom slastičarke Ivane Čuljak Lošić.

Kofer. koktel u vrećici
Za slatke specijalitete i sladoled je zadužena kućica Amelie, a za alkoholna osvježenja kućice Mangosta&Rakijarnica bar i Tipsy koje će posjetiteljima nuditi zanimljive koktele, limunade i miksana pića.

Znamo koju zagrebačku destinaciju nikako nećemo propuštati od petka idućih desetak dana!