Ova slastičarnica u potpunosti je posvećena Ghibli crtićima: Bi li ti probala Totoro slatkiše?

Čudesan animirani svijet Ghibli studija animacije desetljećima oduševljava gledatelje diljem svijeta, a mi smo pronašle i japansku slastičarnicu koja stvara mala slatka remek-djela posvećena upravo omiljenim nam animiranim junacima

Ova slastičarnica u potpunosti je posvećena Ghibli crtićima: Bi li ti probala Totoro slatkiše?

Ako se ubrajaš u velike obožavateljice Ghibli studija i njihovih divnih crtića, oduševit će te vijest da u Japanu možeš posjetiti slastičarnicu Shirohige koja je specijalizirana za proizvodnju deserata u obliku junaka filma „Moj susjed Totoro“, Ghiblijevog klasika.

U maloj, rezidencijalnoj četvrti Tokija, skriva se ova nevjerojatna slastičarnica čiji je osnivač brat animatora i vizionara Hayao Miyazakija, Yousuke Miyazaki. Čini se da su oba brata vrlo kreativna, jer je jedan pokorio svijet svojim filmovima, dok drugi oduševljava nepca posjetitelja svoje slastičarnice.


Shirohige je jedina slastičarnica na svijetu koja ima službenu dozvolu peći i prodavati deserte u obliku Ghibli likova, a popularnost su stekli svojim princes krafnama u obliku omiljenog lika Totora. I dok većina deserata u ovom slatkom raju izgledaju isto, punjenja i okusi su im posve različiti, pa svatko može pronaći desert po svom ukusu.

  Karamela, banana, čokolada, jagode, lješnjaci, svježi sir – sve su to punjenja s kojima dolaze slatki Totori, a jesti ih se može na licu mjesta, u kafiću ili na terasi slastičarnice, no može ih se naručiti i za van u većim količinama. U prodaji se još mogu pronaći i keksi i torte inspirirane likovima iz najpopularnijih Ghibli filmova, pa ne čudi da za kupnju rođendanskih torti ovdje postoje duge liste čekanja. Ako pak posjetiš ovu slastičarnicu tijekom Božića, moći ćeš kupiti i božićne keksiće kao i tematske torte. 

Sve slastice se rade jednom dnevno, u ranim jutarnjim satima, što im jamči svježinu i odličan okus. S obzirom na to da je ovo mjesto jako popularno među turistima, savjetuje se dolazak u jutarnjim satima, jer postoji ozbiljna mogućnost da će se već do podneva sve slastice rasprodati.


Sada kada ponovno možemo relativno slobodno putovati, planiraš li posjet Japanu, ne zaboravi na ovo slatko mjesto kao iz bajke.