Napokon smo izašli iz retrogradnog Merkura, a evo što to za nas znači

Završio je i posljednji retrogradni hod Merkura ove godine, pa smo napokon mirni. Evo na što sada trebamo obratiti pažnju

Napokon smo izašli iz retrogradnog Merkura, a evo što to za nas znači

Od 13. listopada smo se nalazili u posljednjem razdoblju retrogradnog Merkura ove godine, a ono je nedavno završilo. Reći ćemo, napokon, jer nam je ova godina sama po sebi bila vrlo izazovna i šokantna, pa doista nije bilo potrebe za dodatnim otegotnim okolnostima.

Mnogi će se složiti kako zvijezde i planetarni sustavi imaju veliki utjecaj na naše ponašanje i događanja u našem životu, a ona kažu stručnjaci za astrologiju,  dodatno se zakompliciraju svaki put kad retrogradni Merkur stupi na scenu. Škorpion je sam po sebi najintenzivniji znak zodijaka, pa su astrolozi od ovog hoda Merkura u znaku Škorpiona već unaprijed očekivali da će priskrbiti izazovno razdoblje rasta, transformacije i kaosa iz kojeg se ipak tu i tamo rodi nešto dobro.

Image

Žene oprez! Bliži nam se još jedan retrogradni Merkur, a najviše će pogoditi ova 4 znaka

Naime, Merkurov retrogradni hod nije uvijek negativan, iako ga često takvime doživljavamo. On nas, objašnjavaju astrolozi,  jednostavno tjera da radimo i borimo se jače te da nam se želje ne ispunjavaju samo tako, već da za njih moramo mukotrpno raditi.

Merkur se smatra glasnikom bogova. To je planet koji vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada postane retrogradan, upravo ta područja naših života postaju nepredvidljiva i kaotična. Upravo su zato moguće nesuglasice u komunikaciji, bilo govornoj ili pisanoj, nesporazumi oko potpisivanja i iščitavanja ugovora ili bilo kakvih drugih dokumenata.

Međutim, postoje i pozitivne strane. Kada je bilo koji planet u retrogradnom položaju, dobivamo mogućnost revizije područja kojim on vlada. U ovom slučaju, to su komunikacije. Tako nam se u ovom posljednjem retrogradnom Merkurovom hodu dala šansa da preispitamo svoje odnose, način komuniciranja, prijateljstva i veze te da sami sa sobom odlučimo u koje je odnose vrijedno ulagati, a u koje nije.


Naime, iako se za znak Škorpiona vežu ne baš pozitivni epiteti poput intenzivnog, zastrašujućeg, ljubomornog, opsesivnog i paranoičnog, on je ujedno najsnažniji znak zodijaka – onaj koji se može smatrati pravim feniksom. Zato nam je ovo razdoblje pružilo dubinski uvid u duše osoba oko nas i njihove namjere spram nas.

Sada, kada je taj proces retrogradnog hoda Merkura završen, a mi smo ponovno u „mirnoj“ fazi, sve naučene lekcije trebali bismo primijeniti na naš život. Trebamo se podići na noge, iako je mnoge od nas ova godina bacila na koljena, i shvatiti koje nam se sve mogućnosti pružaju samo ako marljivo radimo.

Sada imamo priliku otpustiti sve te bolne situacije i beskorisne načine komunikacije te iz temelja izgraditi nove metode koje će poboljšati naš život. Dok je za vrijeme prošlog mjeseca komunikacija bila otežana, sada će teći glatko, pa je idealno vrijeme da sve ono što si planirala reći šefu, dečku ili prijateljima – sada kažeš. Jednako tako, idealno je vrijeme za pregovore u vezi napredovanja ili povišica kao i upuštanje u poslovne projekte.

Svi oni aspekti života koji su nam se čini zakočenima tijekom retrogradnog Merkura sada ponovno dolaze u svoj balans, pa će nam se dugoočekivane želje početi ostvarivati velikom brzinom.

Retrogradni Merkur tako nas je prisilio da pričekamo s velikim i važnim odlukama, stopirao naša nastojanja i otežao nam put do ostvarenja želja, ali nam je pri tome dao i vremena da razmislimo o vlastitim prioritetima.

Upravo nakon tog razdoblja kontemplacije, sada je idealno doba da sve planove i realiziramo.