Mjesečni horoskop za svibanj 2022. : Čekaju nas čak dvije pomrčine, no optimizam je itekako prisutan

I evo nas u svibnju! Mnogima omiljeni mjesec ove će godine imati čak dvije pomrčine, ali i retrogradni Merkur. No, sudeći prema prognozi našeg Zvjezdana ipak ima mjesta za optimizam. No, kakva je mjesečna prognoza za svaki horoskopski znak pročitaj u nastavku.

profimedia-0079881464.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Dvije pomrčine obilježavaju svibanj, a energija spontanosti planeta u energičnom Ovnu daje odlično raspoloženje i priliku za uspješne nove inicijative. Unatoč teškim međunarodnim okolnostima, optimizam je prisutan, a inicijative su pozitivno podržane.

OVAN

Opći pregled

Sunčeva pomrčina 30.3. stavila je snažan naglasak na tvoje prihode u sljedećih šest mjeseci u dobrom tonu, iako prisutnost nepredvidljivog Urana uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim potezima. Sada nas čeka Mjesečeva pomrčina (16.), a opet je riječ o financijama, ovaj put dijeljenim i tvojim obavezama. Bitno je ne poduzimati riskantne poteze, jer krivom procjenom može biti ozbiljnih posljedica.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak baš na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i tvoj vladar Mars (od 25.): sigurno je da nikome neće biti dosadno. Svi trebaju pokazati inicijativu i iskoristiti odlične prilike na koje ćemo naići. Tebi se odnose na sve osobne projekte i planove, a vezane su uz bolju zaradu.

Merkur je retrogradan od 10., tebi baš u zoni komunikacija, pa vrijedi pravilo o pažljivom izražavanju, provjeri podataka, a sve kako bi se izbjegli nesporazumi. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore.

Mjesečni aspekti

Venera u Ovna  ulazi već 2. i čini te posebno šarmantnom i željnom ljubavi, pa je jasno da proljeće budi sve sokove u tebi. Imaš želju za avanturama, naročito nakon dugog perioda izolacije u kojem smo živjeli, a neki flert može lako postati nešto više; isto tako, može se brzo i ugasiti. Ovdje dolazi i Jupiter i podiže u ogrommoj mjeri tvoj optimizam: hrabra si, poduzetna i sad trebaš iskoristiti ove prilike za veliki osobni napredak. No, nemoj se upuštati u megalomaniju, što je čest slučaj s ekspanzivnom prirodom Jupitera. Spoj ova dva planeta (1.) razlog je za veselje, uživanje u ljubavi i uspjehu, te psihološku snagu.

Tvoj Mars u suradnji sa Suncem (3.-11.) podupire ovaj osjećaj, naročito kad je riječ o potezima za poboljšanje osobnih financija: inventivan pristup, šarm u komunikacijama s drugima mogu ti donijeti puno koristi. Prva polovica mjeseca je posebno povoljna, pa nemoj sjediti i čekati da se nešto samo od sebe dogodi. Ulazak Jupitera u tvoj znak je najbolje što ti se dešava u svibnju.

Nažalost, Merkur kreće u svoj čuveni retrogradni hod (10.), pa ćeš imati baš problema s komunikacijama, uređajima ili u prometu. Promisli dobro i budi sigurna da je sve točno što govoriš ili napišeš, kako bi se sačuvala nezgodnih situacija.

Iako je Pluton retrogradan, dobar stav pomoći će ti u održavanju stabilnosti na poslu. U prva tri tjedna si ionako potpuno okrenuta novčanim pitanjima i novim rješenjima možeš osigurati nove izvore prihoda. Oko 15.-16., moraš se više potruditi za nalaženje novca za ostvarenje nekog plana, jer si naišla na neke prepreke. Pomrčina Mjeseca (16.) u fokus možda stavlja preuzimanje novčane obveze u sljedećih pola godine, koja je očito vezana za taj cilj. Budi veoma oprezna i dobro procijeni rizike. Ovo te može malo uznemiriti, ali nećeš se prepustiti lošim mislima (niti bi trebala). Čim Mars uđe u tvoj znak (25.), puna si energije i dodatno ti se podiže raspoloženje.

Od 21., nakon što Sunce uđe u Blizance, fokus ti se prebacuje na komunikacije, a spoj s retrogradnim Merkurom: vjerojatno ima nesuglasica, ali svejedno je dobro razgovarati. Od 22. do 27, serija odličnih aspekata nudi priliku za osobni uspjeh, kao i onaj na poslu (iako ne kako bi ti htjela). Merkur se vraća u zonu novca (24.), pa neke stvari moraš ponovo analizirati i bolje postaviti u godišnjem budžetu. Strast za novčanim i poslovnih uspjehom ti je možda malo i prejaka (26.-27.). Naravno, to se može reflektirati i na privatni život, gdje uživaš u ljubavnom zagrljaju, ali postoji opasnost od ljubomore i posesivnosti.

Venera prelazi u Bika, kojim vlada, pa ti pomaže u novčanim poslovima: možeš dobiti neki bonus, poklone ili jednostavno komplimente. Spoj tvog Marsa s Jupiterom (28.-30.), dan je kad pokazuješ veliku hrabrost i želju za uspjehom, a on neće izostati. Samo nemoj previše dizati nos i naglašavati svoj moćni ego. Svibanj završava Mladim Mjesecom u Blizancima, a u lipnju će tvoje ideje biti posebno važne.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. pozitivno je naglasila tvoj identitet i novi osobni smjer kojim krećeš, iako prisutnost nepredvidljivog Urana u Biku uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim potezima. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), emocionalno naglašava važnu temu partnerskog odnosa u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti vezu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): osjećaš se psihološki stabilnom, vedrom, a ovo je prilika i za širenje svijesti. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni novca i prihoda, zbog čega moraš dobro paziti na novčanik, figurativno i doslovno, kako ne bi doživjela gubitak. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne financijske ugovore.Mjesečni aspekti

Početak mjeseca (1.) za tebe zaista donosi sjajan rast optimizma kad je riječ o ostvarenju jednog važnog plana ili cilja, dok se tvoja vladarica Venera spaja sa sretnim Jupiterom. Dodamo li da u prvom tjednu Jupiter pomaže u preslagivanju tvoje dugoročne perspektive, bolji početak ne možeš ni zamisliti.

Venera potom ulazi u Ovna  (3.), pa si psihološki veoma vedra, ali to može označavati i da se dobro osjećaš sama u svom društvu ili u vrućem zagrljaju drage osobe daleko od očiju javnosti (možda si u nekoj tajnoj vezi?). U svakom slučaju, iskoristi ovo za njegovanje svog duha, tijela i uma.

Kako je Sunce u tvom znaku u prva tri tjedna, važno je započeti sve projekte organizirano, uz dužnu pažnju svim detaljima. Nastoj što više obaviti u prvih sedam dana, jer Merkur kreće u retrogradni hod (10.), a to je tvoja zona novca. Vodi računa o svim troškovima i ne planiraj sada velike izdatke, jer ćeš u lipnju morati neke stvari promijeniti i ponovo obaviti. Imaš dovoljno energije za rad na važnim ciljevima (3.-11.), uz korištenje novih tehnologija i originalnog pristupa (3.-5.). Pokaži da se ne oslanjaš baš uvijek na konzervativan stil i da možeš napraviti i puno hrabrije korake.

Jupiterov dolazak u zonu unutarnje psihologije pomoći će ti u širenju svijesti i interesu za duhovnost, jer će ti biti važno da ono što radiš ima i dublji značaj.

Sredina mjeseca je nešto napetija, jer na poslu nailaziš na određena ograničenja. Tome se pridružuje i pomrčina Mjeseca u nasuprotnom znaku Škorpiona (16.): jedan partnerski odnos (privatni ili poslovni) bit će veoma važan u sljedećih šest mjeseci, iako neki faktori govore da je sve upravo povezano s profesionalnim aktivnostima. Nemoj odmah sumnjati u svoje planove, jer će ti se raspoloženje ubrzo popraviti.

Ulazak Sunca u Blizance (21.) i njegov spoj s retrogradnim Merkurom, govori da ne možeš pobjeći od detaljnog planiranja i revizije svog godišnjeg budžeta. Od 22. do 27., brojni planeti su se udružili pomoći ti u tome, pa ti se odmah vraća dobro raspoloženje, jer vidiš da možeš iskoristiti sve dobre prilike na koje nailaziš. Nakon što se Merkur u retrogradnom hodu vrati u Bika (24.), bit ćeš dosta zamišljena, možda malo i zbunjena, pa nemoj djelovati na temelju intuicije, već nakon dobre analize svih podataka.

I Mars tada ulazi u Ovna  (25.), čime aktivira tvoju podsvijest, ali ne dopusti da probudi i neke potisnute brige. Radije se prepusti slatkim strastima i ljubavnim užicima (26.-27.); samo se čuvaj ljubomornih ispada. Venera tada dolazi u tvoj znak (28.), a sjaj tvoje vladarice čini te izrazito zavodljivom i šarmantnom. Za kraj, Mladi Mjesec u Blizancima (30.), označava početak novog ciklusa u osobnim financijama.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. pojavila se u tvojoj zoni unutarnje psihologije i označila je najavu promjene tvojih navika i razmišljanja, iako prisutnost nepredvidljivog Urana uvijek znači da puno toga ovisi o sposobnosti prilagodbe neočekivanim događajima. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), sada će skrenuti pozornost na tvoj radni odnos i položaj na poslu ili neku temu zdravlja u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne ulazi u nepotrebne rizike.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na znak Ovna , jer se ovdje nalaze Venera i sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): ovo snažno podupire tvoje najvažnije planove i ciljeve. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike koje su pred tobom.

Merkur je retrogradan od 10., baš u tvom znaku, zbog čega moraš dobro paziti na ono što govoriš ili pišeš, jer lako možeš napraviti neku grešku. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore (ako baš ne moraš).


Mjesečni aspekti

Prošli mjesec je donio dobre vibracije u tvoju zonu profesionalnih napora, a u svibnju će ti sretni planeti jedan za drugim prelaziti u sektor najvažnijih planova i ciljeva (i prijatelja).

Merkur je na početku prognoze u tvom znaku, ali već 10. kreće u retrogradni hod, pa je važno ne brzati s odlukama, jer ne vidiš sve jasno. Nastoji biti artikulirana u komunikacijama, dobro promisli prije nego nešto kažeš, jer će nesporazuma biti i uz sav oprez.

Prije nego pređe u Ovna , u zoni karijere prvog dana svibnja spajaju se Venera i sretni Jupiter i time stavljaju krunu na tvoj uspjeh. Vedri planet ljubavi zatim ulazi u tvoju zonu društvenih djelatnosti, prijatelja te najvažnijih planova (3.), pa možeš više izlaziti i družiti se s bliskim ljudima. U takvom okružju, netko iz kruga poznanika može pokazati poseban interes za tebe (5.-6.). Brojni aspekti i dalje podržavaju tvoje poslovne napore, a jedan dio rada možeš obaviti nasamo ili od kuće. Neke odlične ideje padaju ti na pamet u snu, pa ih nastoj brzo zapisati.

Jupiter se pridružuje Veneri (10.), a sada posebnu pažnju posveti ostvarenju važnog cilja, jer su ti zvijezde zaista naklonjene. Možda ćeš naći razloga za brigu oko 15.-16., kad neki plan u dugoročnoj perspektivi možeš riješiti samo uz svladavanje prepreka, no brzo ćeš vidjeti da rješenje uvijek postoji. Taj izazov naglašava i pomrčina Mjeseca (16.) u zoni rada i svakodnevnih obaveza, pa ćeš u idućih pola godine možda donijeti odluku o promjeni posla. Iako ti se čini da je to razlog za brigu (17.-19.), brzo će ti se vratiti mir, naročito nakon ulaska Sunca u Blizance (21.).

Ako si u prethodnih mjesec dana imala nešto manje energije, sada su ti baterije potpuno napunjene i možeš krenuti punom parom. Istina, nisi sigurna u neku osobnu odluku, stoga s njom pričekaj kraj mjeseca. No dani od 22. do 27., pokazuju ti dobar put prema ostvarenju ciljeva, kako poslovnih, tako i nekih financijskih.

Sve što si dobro isplanirala, može krenuti punom snagom u ostvarenje nakon 25., kad Mars uđe u tu zonu. Aspekt Venere i Plutona (26.-27.), govori o velikoj strasti, možda baš s nekim koga si upoznala pri izlasku! Vjerojatno se nakon 28. mičete iz javnosti i uživate u privatnosti, jer tada Venera ulazi u tvoju zonu izolacije i tajni.

Mars se spaja s Jupiterom (28.-30.), a to je sjajan pokazatelj uspješnosti tvog važnog plana. S puno hrabrosti optimizma možeš postići velike stvari. Svibanj završava pojava Mladog Mjeseca u tvom znaku (30.) i time započinješ novi mjesečni ciklus.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. donijela je pozitivan smjer u ostvarenju nekog važnog plana, iako nepredvidljivi Uran uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim potezima. Sad nam stiže Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), koja emocionalno naglašava važnu temu ljubavnog odnosa (ili kreativnog projekta) u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti vezu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): bolje ne može biti kad je riječ o tvojim profesionalnim naporima i usponu u karijeri ili na životnoj ljestvici. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići za ostvarenje ambicija.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni unutarnje psihologije, pa si malo konfuzna i nemirna; ne oslanjaj se na intuiciju, već dobro provjeri svaki podatak. Ne vjeruj ni tračevima. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore.


Mjesečni aspekti

Krajem prošlog mjeseca, Sunčeva pomrčina u Biku naglasila je važnost jednog bitnog cilja, a taj ton se nastavlja i u prva tri tjedna svibnja. I dalje si okrenuta svojoj dugoročnoj perspektivi, temi obrazovanja ili putovanja i stranih zemalja, a spoj ljupke Venere sa sretnim Jupiterom (1.), donosi dobre vijesti u vezi neke od tih tema. Izgleda da je sve povezano i s važnim partnerskim odnosom, pa možeš uživati na više strana u prvih tjedan dana. Venera ulazi u tvoju zonu karijere i profesionalnih postignuća (3.) i donosi sjajnu atmosferu u odnose sa šefovima, kao i u sve projekte.

Kroz cijeli mjesec, imaš veliku podršku planeta za ostvarenje svojih ciljeva, samo je važno koristiti novi, originalni pristup. Time ćeš unaprijediti svoju perspektivu, jer ti emergije i usmjerenosti ne nedostaje. Svejedno, ti uvijek gledaš što može poći loše, a retrogradni Merkur u tvojoj psihološkoj zoni odmah budi neke sumnje. To samo znači da si oprezna i da trebaš provjeriti baš svaki detalj i činjenicu.

Veneri se pridružuje i sretni Jupiter (10.), pa započinje razdoblje napretka u karijeri, zbog čega trebaš iskoristiti svaku šansu i napore usmjeriti na profesionalni rad. Pomrčina Mjeseca (16.), stavlja emocionalni fokus na neki kreativni projekt, za koji možda nema dovoljno sredstava, pa ćeš morati naći načina za svladavanje te prepreke. Alternativno, u Škorpionu je i tvoja zona ljubavi, a osoba koju voliš brine da nećeš imati dovoljno vremena za nju, s obzirom na sve što si sebi zadala za ostvariti. Pokušaj naći ravnotežu između svojih želja u poslovnom i privatnom svijetu.

Nakon što Sunce uđe u Blizance (21.), vrijeme da se malo povučeš i analiziraš sve što si napravila u prethodnih godinu dana. Energija ti je sada na nešto nižoj razini, pa je dobro planirati sljedeće poteze u miru svog doma. Svejedno, dani od 22. do 27., nude ti korištenje prilika u radu nasamo, možda i od kuće. Merkur se u retrogradnom hodu vraća u Bika, pa ćeš ipak morati malo revidirati neki plan. No zato Mars ulazi u Ovna  (25.), a ti imaš dovoljno energije za pokazati svima što možeš napraviti samostalnim radom na poslu.

Nakon što se Venera pojavi u Biku (28.), možeš se prepustiti izlascima i druženju s prijateljima, a možda će ti tom prilikom netko zapasti i za oko. No, ipak ti je najdraža vijest ona o sjajnom profesionalnom uspjehu (28.-30.). Tek nakog toga se možeš ipak više prepustiti odmoru, u vrijeme Mladog Mjeseca (30.).

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Pomrčina tvog Sunca (30.3.) snažno je naglasila temu karijere i profesionalnog rasta u idućih šest mjeseci, iako moraš računati na prisutnost nepredvidljivog Urana, što uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim potezima. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), sada emocionalno naglašava važnu temu doma i odnosa s članovima obitelji u idućih pola godine. Vodi računa o obavezama prema domu i najbližima.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): razvija se tvoja dugoročna perspektiva, obrazovanje i mogućnost putovanja i odnosa s stranim zemljama. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići. Ovo je prilika za veliki napredak, vjerojatno u karijeri.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni planova, ciljeva i odnosa s prijateljima, zbog čega moraš dobro paziti na sve detalje i komunikacije s dragim ljudima. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore; ako baš moraš, dobro prouči svaki važan detalj.


Mjesečni aspekti

One sjajne vijesti za tvoje dijeljene i financijske resurse, nastavljaju se i početkom ovog mjeseca i to već prvog dana pri spoju Venere s Jupiterom: ovo je dan sreće, optimizma i slavlja uspjeha. Možda si podmirila do kraja neke obaveze ili uspješno investirala. Sve je povezano s tvojim radnim i profesionalnim naporima, a baš zona posla je posebno naglašena u prva tri tjedna. Tvoj inventivni pristup daje odlične rezultate pa sada sanjaš uspjeh. Tvoja samopouzdanost i hrabrost su se isplatili, što se posebno vidi od 3. do 11.; poslovno-financijske projekte rješavaš na vrlo originalan način (3.-5.).

U bratski znak Ovna  Venera ulazi 3., a Jupiter 10. To je tvoja zona putovanja, stranih zemalja, obrazovanja i dugoročne životne perspektive; ovo baš može označavati neki važan put i odlazak u inozemstvo iz poslovnih razloga, makar na učenje ili usavršavanje u sklopu svog posla. O tome je govorila i Sunčeva pomrčina u Biku zadnjeg dana prošlog mjeseca. Iskoristi ovu sjajnu priliku za profesionalni napredak! To će za tebe značiti i bolja primanja, a aspekt tvog Sunca s Marsom (3.-11.) govori o snazi koju osjećaš pri usponu na životnoj ljestvici. Naravno, ako nije riječ u inozemstvu, možda je sve vezano uz tvoje obrazovanje ili poslove u izdavaštvu ili pravu.

Tvoja orijentacija na posao može stvoriti probleme u glavnoj vezi, o čemu govori i pomrčina Mjeseca (16.), te istovremeni napeti aspekt Sunca sa Saturnom: emocionalno je naglašena zona doma i obitelji, pa je time malo uzdrman tvoj osjećaj sigurnosti. Pokušaj nekako naći ravnotežu između ta tri važna životna polja.

No, to ćeš rješavati u sljedećih pola godine (ili manje). U drugoj polovici mjeseca opet sve dolazi na svoje mjesto pa nemaš prevelikih razloga za brigu. Sunce ulazi u zonu planova i ciljeva pa se možeš posvetiti ostvarenju željenog. Na tom mjestu Merkur kreće u retrogradni hod (10.), a 24. se vraća u zonu karijere. Morat ćeš revidirati neki  projekt, a na poslu biti veoma koncentrirana i paziti da ne napraviš neku grešku. Provjeri sve važne podatke dvaput i budi oprezna u komunikacijama s pretpostavljenima. Svejedno, tvoje Sunce ulazi u izvrsne aspekte s ostalim planetima, a opća atmosfera od 22. do 27. jednostavno ne može biti bolja. Iskoristi ovaj period, jer ovakve prilike ne dolaze tako često. Mars u Ovnu (od 25.), dodatno naglašava aktivnosti u stranim zemljama ili rad na obrazovanju. Pokaži svoju strast tamo gdje treba, ali se pritom malo čuvaj i nečije ljubomore (26.-27.). Srećom, u zonu karijere ulazi i Venera (28.), pa ćeš imati podršku pretpostavljenih i otvoren put za napredak. Spoj Marsa i Jupitera u Ovnu kruna je sjajnog mjeseca, zbog čega si puna energije i optimizma! Za kraj, Mladi Mjesec (30.), označava početak novog plana.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. stavila je snažan naglasak na tvoje obrazovanje, poslove s inozemstvom ili putovanja ili poslove izdavaštva, iako prisutnost nepredvidljivog Urana uvijek znači da puno toga ovisi o tvojim potezima. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), sada emocionalno naglašava ideje, pisanje, komunikacije i tvoje ideje u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti situaciju u radnom odnosu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): sada imaš mogućnost podmiriti neke financijske obveze i popraviti svoju situaciju. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići.

Tvoj vladar Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti, zbog čega moraš dobro paziti na sve važne podatke i činjenice; sada nije dobro vrijeme za razgovor s pretpostavljenima. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore ili ih barem jako dobro prouči.


Mjesečni aspekti

Nakon idilične atmosfere i divnog utjecaja planeta na tvoju zonu partnerstva prošli mjesec, u prvih deset dana još ćeš uživati u sjajnim vijestima: već prvi dan se ovdje spajaju Venera i Jupiter, pa će neki već razmišljati o podizanju svog odnosa i na višu razinu. Zaista, prvi tjedan pojačava duboki spoj u dugotrajnom odnosu.

Nije loše ni ono što slijedi: Venera ulazi u Ovna  (3.), a na tom mjestu govori o slatkim intimnim zadovoljstvima. Brzo će joj se pridružiti i sretni Jupiter (10.), a tada nastavljaš u vrlo sličnom tonu, jer je to zona svega onog što dijeliš s važnim partnerom. Spomenimo samo da se u tim naletima strasti trebaš čuvati ljubomornih ispada (26.-27.). Istovremeno, to je i astrološko polje koje govori i o dijeljenim financijama i obavezama, pa je moguće da si se riješila nekog većeg troška. Najbolja vijest u toj temi dolazi 28.-30. pri spoju Marsa s Jupiterom, kad dodatnim radom možeš osigurati bolju novčanu situaciju.

Sunce se u prva tri tjedna nalazi u Biku, što je tvoja zona inozemstva, obrazovanja i dugoročne vizije. Do 11., u suradnji s važnim partnerom ostvaruješ dodatan uspjeh ili jednostavno dijelite iste ideale. Možda zajedno idete negdje na put?

Možda smišljaš i nove ideje, a u tome trebaš biti veoma hrabra i samopouzdana. Jedini problem ovaj mjesec stvara tvoj vladar Merkur koji je retrogradan u zoni karijere i profesionalnih napora. Ovo nije vrijeme za pregovore sa šefovima, stoga pričekaj sljedeći mjesec. Merkur će se vratiti u Bika (24.), pa ćeš neke svoje planove morati pažljivije odraditi.

Sredina mjeseca donosi određene izazove, jer se u tvojoj zoni ideja, komunikacija i intelektualnog rada pojavljuje Mjesečeva pomrčina (16.), a vezana je uz radno mjesto te obrazovanje i dugoročni plan. Budi oprezna i ne ulazi u nepotrebne rizike, ali nemoj ni previše brinuti. Nakon što Sunce uđe u zonu karijere (21.), imaš mogućnost osnažiti svoje resurse i financije i smisliti dobre projekte.  Za kraj, Mladi Mjesec u Blizancima (30.), govori o novoj fazi na poslu.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Prošlomjesečna pomrčina Sunca 30.3. snažno je naglasila tvoje dijeljene resurse i financije, ali prisutnost nepredvidljivog Urana u Biku uvijek znači da puno toga ovisi o tvojim konkretnim potezima. Sada Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), emocionalno naglašava paralelnu temu osobnih prihoda i novca u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, naročito u vezi troškova na kreativne projekte ili djecu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): ovo je zaista odlična vijest za tebe jer se sve odvija u polju partnerstva! Uživat ćeš u sadašnjem odnosu ili naći nekog tko ti savršeno odgovara.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni putovanja ili obrazovanja, pa nije vrijeme za odlazak na put. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore. Moraš li putovati, dvaput provjeri sve aranžmane i dokumente.


Mjesečni aspekti

Dok još uživaš u radnim uspjesima i odličnoj atmosferi s kolegama na poslu, pripremi se na zavist ostalih astroloških znakova jer ovaj mjesec tvoja ljupka vladarica Venera dolazi u zonu partnerstva i veza (3.). Ne samo to – tu će joj se pridružiti i sretni Jupiter (10.). No, prije toga, spoj ova dva planeta u Ribama, govori o sjajnom uspjehu na poslu, uz moguće napredovanje. To će ti dati mogućnost za veći mir i osjećaj sigurnosti kod kuće. Sunce se u prva tri tjedna nalazi u zoni dijeljenih resursa i financija, a kako su planeti povezani sa zonom rada, jasno je da sigurnim i čvrstim korakom osiguravaš financijsku stabilnost, dok uspješno obavljaš radne zadatke.

Ljubav? Venera u zoni odnosa i veza (od 3.) jedan je od najboljih položaja ovog planeta romanse, pa je ovo period sreće i emocionalnog uživanja u glavnom odnosu. Jupiter ti pomaže svojim optimizmom i veseljem, stoga ne treba čuditi da će mnoge Vage u svibnju stupiti u brak. Nisi u vezi? Teško da ćeš zadržati takav status, osim ako se ne zaključaš u podrum. Jednostavno biraj iz široke ponude – samo za to ipak moraš izaći iz kuće.

Kako je Merkur retrogradan u Blizancima od 10., nije najpametnije otići na neki put, osim ako baš moraš. Tada pripazi na sve važne dokumente i čuvaj se njihovog gubitka. Jedini napeti dani dolaze sredinom svibnja, pri pojavi pomrčine Mjeseca (16.), koja u fokus stavlja tvoja primanja i troškove u idućih šest mjeseci. Vjerojatno su povezani s nekim kreativnim projektom ili troškom na ljubav i zadovoljstvo (možda i djecu). Brzo ćeš sa sebe otresti te brige i nastaviti s uspješnim projektima. Sunce ulazi u zonu putovanja i obrazovanja (21.), a u sljedećih tjedan dana uživaj u životu s partnerom, dok istovremeno ne zaboravljaš ni na radne obaveze. Očito je da ovaj ljubavni odnos ima čvrste temelje i dugoročnu perspektivu. Neke naznake posesivnosti mogu se pojaviti 26.-27., ali bolje je tu energiju uložiti u strastvene zagrljaje.

Tvoja Venera ulazi u Bika (28.), pa sada zaista možeš uživati u slatkim intimnim zadovoljstvima! Mars i Jupiter se istovremeno spajaju, što ove dane čini punim hrabrog optimizma i obvezivanja jedno drugom. Ako je neka od pripadnica znaka Vage planirala vjenčanje baš za vikend oko 28., Mladi Mjesec (30.) označava idealne dane za odlazak na medeni mjesec!

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. naglasila je važnost partnerskog odnosa, iako prisutnost nepredvidljivog Urana uvijek znači da puno toga ovisi o tvojim odlukama. Upravo Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), emocionalno naglašava tvoje potrebe u odnosu ili odluku o vezi u idućih šest mjeseci; sve je povezano sa situacijom u domu. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti vezu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): ovo je odlična vijest za tvoje radne napore jer ti sada sve ide od ruke, uz veliku pomoć kolega i šefova. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni dijeljenih financija i resursa, zbog čega moraš dobro paziti na sve obaveze i ono što dijeliš s važnim partnerom, kako ne bi doživjela gubitak. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne financijske ugovore; ako baš moraš, onda se potrudi saznati sve činjenice.


Mjesečni aspekti

Još te obuzima osjećaj sreće i ljubavne idile koju si naslijedila iz travnja, a spoj Venere i Jupitera (1.) u zoni ljubavi označava krunu emocionalnog užitka. Dodajmo tome da je travanj završio sa Sunčevom pomrčinom u zoni partnerstva, no teško je reći jesi li neočekivano ušla u novu vezu ili je riječ o nekim drugim promjenama. Dani do 11. govore o čvrstom ljubavnom odnosu koji osnažuje partnerstvo, a druga osoba te uzbuđuje svojim nekonformističkim pristupom. Čak i ako je riječ o poslovnom partnerstvu, a umjesto ljubavi o tvojoj kreativnosti, očito je da sve funkcionira sjajno, jer imaš priliku pokazati svoje jedinstvene talente.

Venera ulazi u zonu rada i svakodnevnih obaveza (3.), gdje joj se pridružuje i sretni Jupiter (10.): sada trebaš iskoristiti sve prilike koje ti se nude za napredak, jer si u stanju pokazati svoje sjajne sposobnosti u idealnom okruženju, uz podršku kolega i šefova. Pokaži snagu svojih ideja i čvrstog nastupa, pa tvoji napori i doprinos neće ostati nezamijećeni, štoviše – vrlo je izgledno da ćeš biti nagrađena boljim položajem. Jedino što dobro moraš poručiti su financijske obveze, kako tvoje, tako i partnerove, jer u zoni dijeljenih resursa Merkur kreće u retrogradni hod (10.).

Pomrčina Mjeseca u tvom znaku (16.), stavlja fokus na važnu emocionalnu odluku, jer se pitaš koliko su zadovoljene tvoje potrebe, a ne samo partnerove. Možda ćeš u idućih šest mjeseci trebati donijeti i puno važniju odluku o toj vezi. Sve je vezano i uz situaciju u domu.

Nakon što Sunce uđe u Blizance (21. i tvoju zonu zajedničkih i dijeljenih resursa i financija, potpuno se okrećeš tim temama. I sve ponovo dolazi na svoje mjesto, jer sjajni planetarni aspekti od 22. do 27. govore o izvrsnim idejama koje primjenjuješ na poslu, visokoj radnoj energiji uz primjećivanje svih važnih detalja. Stabilizirala si i situaciju kod kuće. Nakon što i Mars uđe u zonu rada (25.), svu snagu trošiš na radna postignuća i pokazuješ svima za što si sposobna. Ovo je istovremeno i zona zdravlja, pa moraš dobro rasporediti energiju, ali pripazi i na unos masne ili slatke hrane, jer si sada nešto sklonija hedonizmu. Na poslu bi svejedno moglo biti nečije ljubomore, možda zbog tvojih uspjeha ili samo pokazuješ veliku strast i želju za dokazivanjem.

Venera prelazi u zonu partnerstva (28.) i svoj predivan utjecaj pokazuje na pravom mjestu. Uživaš u zagrljaju i razgovorima sa svojim izabranikom, a ako si slobodna, ovo je prilika za nalaženje uzbudljive osobe!

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. stavila je naglasak na tvoj identitet i novi osobni smjer kojim krećeš, iako prisutnost nepredvidljivog Urana u Biku uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim potezima. Sada će Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), emocionalno naglašava tvoje psihičko stanje (brige?) u idućih šest mjeseci, a sve je povezano s intelektualnim radom. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti svoju situaciju.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): ljubavni život i kreativni napori doživljavaju procvat, pa je ovo jedan najboljih mjeseci za one najljepše emocije. Uživat ćeš više u postojećem odnosu ili jednostavno izaberi iz velike ponude oko sebe!

Istina, treba reći da je Merkur je retrogradan od 10., baš u astrološkom polju partnerstva, odnosa i veza (privatnih ili poslovnih); pazi na to što govoriš ili pišeš, jer lako može doći do nesporazuma i konfuzije. Nije vrijeme za pregovore bilo kakve vrste. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati važne ugovore.


Mjesečni aspekti

Prošli mjesec naglasak je bio na zoni doma i obitelji, dok uživaš u sjajnim odnosima s najbližima ili brineš o nekome, a prvi dan svibnja obilježava odličan događaj, pri spoju Venere s tvojim sretnim vladarom Jupiterom. Prisutno je puno ljubavi i suosjećanja, no možda je riječ o tome da si riješila nešto u vezi stambenog pitanja, na primjer, seliš u bolji prostor. To će sve utjecati i na stabilnije financijske prilike, možda jer si u fazi transformacije jednog izvora zarade.

Astrološka zona ljubavi, kreativnosti i djece ovaj mjesec bit će snažno osvijetljena, prvo ulaskom Venere (3.), a kasnije i zbog dolaska tvog Jupitera (10.). To je zaista odlična vijest, pa ti emocionalni život stvara veliki optimizam, osjećaj sreće, slavlja i uspjeha. Naravno, ako si slobodna, brzo ćeš imati priliku naći nekog tko ti izrazito odgovara. Kad se ovdje pojavi i Mars (25.), pojačat će ti se i fizički apetiti i želja za svakom vrstom uživanja s izabranom osobom. Svejedno, moraš zadržati određeni oprez, jer Merkur kreće u retrogradni hod baš u zoni partnerstva, odnosa i veza: ovaj planet vlada komunikacijama, pa je bitno biti jasan i vladati svim činjenicama, sad kad će sigurno biti puno situacija u kojima će doći do nesporazuma, krivih dogovora i konfuzije. Sunce će ući u tu istu zonu (21.), pa će partner biti u glavnom fokusu, a ako i bude napetih tonova, važno je i dalje razgovarati i nastojati riješiti sve nejasnoće. Zato je bitno čuvati se i moguće ljubomore (26.-27.), što je sve rezultat obostrane strasti.

Neke stvari te duboko brinu, o čemu govori i pojava pomrčine Mjeseca u zoni psihologije (16.), a povezana je s tvojim radom: naime, Sunce u prva tri tjedna boravi u zoni svakodnevnog rada i obaveza, a izgleda da tu može biti nekih promjena. Zato budi oprezna i ne ulazi u nepotrebne rizike, barem do početka sljedećeg mjeseca.

Osim toga, partnerski odnosi svih vrsta pokazuju da se sve može riješiti uz pravilno usmjerene napore u danima od 22. do 27. Opet ti jača optimizam i osjećaj osobne snage, kao i kreativni izražaj. Naročito se to vidi 28.-30., pri spoju moćnog Marsa i Jupitera. Puna si samopouzdanja i pozitivne energije. Mladi Mjesec (30.) označava novu fazu u partnerskom odnosu.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. stavila je snažan naglasak na tvoj ljubavni život i kreativne projekte, no prisutnost nepredvidljivog Urana uvijek znači da puno toga ovisi o okolnostima i tvojim izborima. Sada će Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), u fokus staviti neki važan plan, cilj ili prijateljski odnos u idućih šest mjeseci. Drži emocije pod kontrolom i pazi da za svaki projekt imaš dovoljno sredstava.

Cijeli mjesec je prisutna veliki naglasak na znak Ovna , jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): najbolje se osjećaš kod kuće, okružena ljubavlju, a možda ćeš ući u novi, bolji prostor. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni svakodnevnog rada i obaveza (i zdravlja), zbog čega moraš dobro paziti na sve podatke, komunikaciju s kolegama i šefovima, a pregovori bilo koje vrste sada se ne savjetuju. Napravi kopiju podataka na računalu, ne kupuj elektronsku opremu i nastoj ne potpisivati radne ugovore.Mjesečni aspekti

Vrhunac sjajnih ideja i šarmantnog utjecaja na okolinu, dolazi prvog dana mjeseca pri spoju zavodljive Venere i sretnog Jupitera: neki idejni ili intelektualni projekt donosi veliku nagradu, što ti diže osjećaj sreće i budi duboki optimizam. Um ti je i dalje brz i veoma aktivan pa iskoristi prvih deset dana za finiširanje započetog. Odlične i inventivne kreativne ideje sada su tvoje najjače oružje (3.-11.). U stanju si svima objasniti stavove i pridobiti ih na svoju stranu.

U prva tri tjedna Sunce boravi u tvojoj zoni ljubavi i kreativnosti pa je onaj poslovni dio izvor značajnog uspjeha. Venera (3.), Jupiter (10.) i nešto kasnije Mars (25.), ulaze u tvoju zonu doma i obitelji, koja je još jedno mjesto snažno naglašeno u svibnju. Od kuće možeš raditi, uživati s najbližima u emocionalnoj sreći ili si riješila neko pitanje vezano uz nekretninu – možda je riječ o selidbi u bolji prostor. Sve ti to daje veliki osjećaj osobne snage i moći.

Naravno, zona kreativnosti govori i o ljubavnim temama, a sada pokazuješ zavidnu inventivnost u želji za emocionalnim užicima. Upravo to astrološko polje bilo je naglašeno pomrčinom Sunca samim krajem travnja. U svibnju, dolazi do pojave pomrčine mjeseca (16.), koja će naglasiti jedan bitan plan ili odnos s prijateljem u sljedećih pola godine. Morat ćeš donijeti važnu odluku, koja možda zahtijeva prilagodbu cilja trenutnim financijskim mogućnostima vezanim uz kreativni projekt. Sve to može stvoriti mentalni nemir i brige, ali uz više hrabrosti i pozitivnog razmišljanja brzo ćeš vidjeti da ti nailaze odlične prilike za ostvarenje sjajnih radnih rezultata (22.-27.). Tvoja velika radna energija je dobro usmjerena, a pažljiva analiza podataka donosi financijsku stabilnost. U svojim privatnim poslovima pokazuješ veliku strast, samo nemoj sve kvariti ispadima ljubomore, (26.-27.). Mladi Mjesec (30.) označava početak novog radnog projekta.

Ulaskom Venere u Bika (28.), prepuštaš se najljepšim emocijama i uživanju s ljubavnim partnerom. Spoj Marsa i Jupitera (28.-30.) označava konačni uspjeh u nečemu vezano uz dom, pa je jasno da si mjesec završila kao pobjednica.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. stavila je snažan naglasak na tvoj dom i obitelj, iako prisutnost tvog nepredvidljivog Urana u Biku uvijek znači da puno toga ovisi o tvojim neposrednim odlukama. U svibnju će Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), u fokus u idućih šest mjeseci postaviti na pitanje karijere i profesionalnog napretka, a tvoje odluka ima jaki emocionalni upliv, jer ti je sve teže podnositi neka ograničenja. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost.

Cijeli mjesec, prisutan je i naglasak na znak Ovna , jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): vedra si u razmišljanju, šarmantna i zavodljiva. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike za promociju svojih ideja, na koje ćeš sigurno naići.

Treba ipak reći da je Merkur retrogradan od 10., tebi u zoni ljubavi i kreativnosti, zbog čega moraš paziti na nesporazume u komunikaciji s ljubavnim partnerom. Napravi i kopiju podataka na računalu i ne kupuj elektronsku opremu.Mjesečni aspekti

Prošli mjesec donio ti je odlične prilike za poboljšanje prihoda i bolju zaradu, a sada ti i energični Mars omogućava nalaženje novih izvora prihoda. Prvi dan mjeseca spajaju se Venera i sretni Jupiter u toj zoni, što označava vrhunac i dobru financijsku nagradu. U prva tri tjedna Sunce prolazi zonom doma i obitelji, gdje se druži s tvojim vladarom Uranom, pa eventualne promjene mogu biti prilično pozitivne zadržiš li pozitivan način razmišljanja. Zadnji dan travnja ovdje je došlo do pojave pomrčine Sunca, čija poruka je bila kako će ta zona biti posebno važno u idućim mjesecima, a moguće je da je u pitanju selidba ili s nekim počinješ živjeti (ili prestaješ).

Tvoj način razmišljanja, komunikacije, ideje i stavovi uživat će u najboljim vibracijama nakon što se ovdje prvo pojavi Venera (3.), nakon nje sretni Jupiter (10.), a onda i energični Mars (25.). S puno optimizma, samouvjerenosti, šarma, ali i zavodljivosti svima ćeš objašnjavati svoje ideje i promovirati projekte. Tvoja sigurnost je zarazna, pa možeš svima prodati što god želiš u uvjerljivim prezentacijama. No najvažnije je da povoljne okolnosti iskoristiš na aktivan način, a ne da se opustiš i misliš kako će sve doći samo od sebe. Sve ti to daje i duboku duševnu snagu i sigurnost, pa se sve više oslobađaš nekih tereta iz prošlosti. Tvoja inventivnost dolazi do izražaja kod kuće, bez obzira uređuješ li dom ili radiš od tamo.

Što se ljubavi tiče, Merkuru u toj zoni kreće u retrogradni hod (10.), pa ili analiziraš svoju situaciju i ljubavnu vezu ili dolazi do nekih nesporazuma u komunikacijama. Važno je ne biti nervozan, saslušati jedno drugo i biti siguran da oboje znate sve važne podatke. Merkur će se 24. vratiti u zonu doma, pa ćeš možda napraviti reviziju kućnih planova ili se pojavljuju nejasnoće i s najbližima.

Pomrčina Mjeseca (16.) traži da posvetiš pažnju i svojoj karijeri i profesionalnom putu u sljedećih šest mjeseci, a možda ćeš morati donijeti i neku važnu odluku. Toliko se baviš kućnim pitanjima, da si zaboravila uspostaviti ravnotežu i s poslovnim obavezama. Samouvjereno i hrabro sve možeš riješiti, jer ti planetarni aspekti nude povoljne prilike na dlanu: nakon što Sunce uđe u zonu ljubavi i kreativnosti (21.), pametnim rješenjima i mentalnom snagom vraćaš svoj mir i zadovoljstvo. Zbog toga će 28.-30. biti dani velikog uspjeha i razloga za zadovoljstvo, vjerojatno zbog ostvarenja neke ideje koja ti je posebno bitna. Nova faza u ljubavnom odnosu započinje u vrijeme Mladog Mjeseca (30.).

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Pomrčina Sunca 30.3. stavila je akcent na tvoje razmišljanje, nastup, novi stav i ideje, a prisutnost nepredvidljivog Urana u Biku uvijek znači da da sada sve ovisi o tvojoj inventivnosti. Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.), naglašava dugoročnu viziju, obrazovanje i strane zemlje u idućih šest mjeseci. Zadrži mir i ne pazi da krivo ne procijeniš neku napetost, jer možeš ugroziti perspektivu.

Cijeli mjesec, snažan je naglasak na Ovnu, jer se ovdje nalaze Venera, sretni Jupiter, te kasnije i Mars (od 25.): ovo je izvanredan period u kojem možeš poboljšati prihode, naći nove izvore zarade, što te sigurno veseli. Pokaži inicijativu i iskoristi odlične prilike na koje ćeš sigurno naići.

Merkur je retrogradan od 10., tebi u zoni doma i obitelji, pa moraš paziti na nesporazume s najbližima. Napravi kopiju podataka na računalu i ne kupuj elektronsku opremu.Mjesečni aspekti

Prošli mjesec u tvom znaku odvijala se velika planetarna aktivnost, a i početak svibnja još uvijek su Ribe snažno naglašene: ljupka Venera spaja se s velikim Jupiterom (1.) i donose ti osjećaj sreće, optimizma i zadovoljstva. Tu je i energični Mars, pa su te energije malo izmiješane, a tvoj vladar Neptun ponekad djeluje malo konfuzno, a ponekad budi najviše ideale.

No Venera već 3. ulazi u tvoje polje novca i prihoda, što je sjajna vijest, naročito jer će joj se 10. pridružiti i velikodušni Jupiter. Ovakav dvojac obećava sjajan financijski mjesec, pa trebaš iskoristiti svaku ponuđenu priliku za poboljšanje stanja svog računa. Nakon što se ovdje pojavi i aktivni Mars (25.), baci se na nalaženje novih izvora prihoda, jer ništa se neće desiti samo od sebe. Jasno, Mars na ovom mjestu često označava i veće troškove, a ti odluči što ti je sada važnije. Sada imaš prilike ostvariti neki bitan osobni plan ili cilj.

Još jedna zona je snažno naglašena, a to je ona stavova, komunikacija, ideja i bliske rodbine; ovdje se samim krajem travnja pojavila pomrčina Sunca i najavila znatnu promjenu u tvojim razmišljanjima. Dva tjedna kasnije (16.5.), pomrčina Mjeseca u zoni obrazovanja, putovanja i dugoročnih planova, stavlja u fokus jednu od ovih tema. No, još uvijek imaš neke psihološke blokade, možda jer se sve odvija veoma brzo, pa ti je teže prilagoditi se novom stavu.

Nemoj odmah početi brinuti (17.-19.), jer hrabrim pristupom vrlo brzo ćeš odmaknuti sve sumnje u sebe. Nakon što Sunce uđe u Blizance (21.), što je tvoje polje doma i obitelji, zahvaljujući boljim prihodima možeš unaprijediti svoje privatne poslove i interese i time ostvariti veću psihološku stabilnost. Istina, Merkur u polju doma kreće u retrogradni hod (10.), pa moraš paziti kako ne bi došlo do nesporazuma u odnosima s najbližima ili nekih nejasnoća oko radova kod kuće. Od 24., posebno budi jasnija u komunikacijama i dogovorima. Strast koristi dok ostvaruješ svoje ciljeve, ali nemoj je baš pokazivati pri izlascima i trošiti više nego što bi bilo prihvatljivo. Dobro, ne znači da si ne možeš priuštiti malo više veselja s prijateljima.

Tvoj zavodljivi šarm dolazi do izražaja u kontaktima i pri upoznavanju nakon 28., pa će se mnoge glave okretati za tobom. Jedan jasan novčani uspjeh ostvaruješ 28.-30., kad tvoji napori donose opipljivu nagradu. Mjesec završava početkom novog ciklusa u kućnim temama.

Povoljni dani: 1., 1.-8., 3.-11., 3.-5., 5.-6., 19.-20., 22.-24., 24.-27., 28.-30.

Izazovni dani: 15.-16., 26.-27.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.