Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za studeni: Unatoč ograničenjima, vrijeme je za kreativnost i idealizam

Došao je studeni! Što to znači za svaki od 12 znakova, pročitaj u Zvjezdanovoj mjesečnoj prognozi

Mjesečni horoskop za studeni 2021 - svi znakovi
Foto: Profimedia.hr

U studenom ćemo se baviti istraživanjem i otkrivanjem skrivenih detalja, dok nas sve više pritišću društvena ograničenja (korona!), no ljubav i strastvene emocije nude nam priliku za prelaženjem prepreka, kao i za povezivanje s voljenim osobama i pokazivanje kreativne inspiracije i idealizma.

shimmer fallback

OVAN

Opći pregled

Prvog dana tvoj Mars ulazi u Škorpiona i pojačava tvoju osobnu moć u poslovima dijeljenih financija i resursa. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na istraživanju, poslovnim detaljima i prihodima od profesionalnih napora. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš financijske obveze i proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na korištenju dijeljenih resursa, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš zabavnijoj strani života, kulturnim zbivanjima, a možda i nekom putovanju.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus tvoj novac i zaradu u sljedećih šest mjeseci, pa moraš dovesti u ravnotežu prihode i obveze.

Mjesečni aspekti

Zona dijeljenih resursa i financija te emocionalne potpore je u glavnom fokusu, naročito dolaskom tvog energičnog vladara Marsa (1.); ovaj planet je i suvladar Škorpiona, pa pokazuješ posebnu želju za uspjehom. Taj dan donosi i dobre procjene i sposobnost odlične komunikacije u partnerskim odnosima te sreću i zadovoljstvo u zajedničkim odlukama i timskom radu. No već 2., dolazi do trećeg (u mjesec dana), završnog napetog odnosa Merkura i Plutona pa se sad pokazuje koliko je tvoja sumnjičavost ili otkrivanje tajni bilo opravdano kad su u pitanju poslovni odnosi. Kompromis je teško postići pa je vrijeme za konačnu odluku ili razrješenje. Mladi Mjesec u Škorpionu (4.), u napetom odnosu s Uranom i Saturnom, govori o početku nove mjesečne faze u financijskim poslovima: u otežanim okolnostima moraš naći sredstava za ispunjavanje obveza ili neko emocionalno pitanje s partnerom (možda i dijeljeni resursi) traže dodatan napor. Osobna volja i potreba za neovisnošću mogu uzdrmati vezu i odvesti je u nestabilne, nepredvidljive promjene. Budi oprezna kad su emocije u pitanju, ali i novac.

Od 4.-5. tu dolazi i Merkur, pa zahtijeva od tebe otkrivanje svih važnih detalja, a Venera u Jarcu donosi naklonost šefova i lakše provođenje projekata. Ljubaznost i šarm tvore sklad, ljepotu i harmoniju; iskoristi to za stvaranje dobrih odnosa na poslu. Mentalno si brza, čak i agresivna, ali ne pretjeruj u debatama (9.-11.); djeluj brzo na ostvarivim idejama u financijskim poslovima. Najteži aspekt u studenom dolazi 9.-12. (Mars/Merkur i Saturn), kad defanzivnost dovodi do teškoća ili društvene okolnosti stavljaju prepreke koje ograničavaju tvoju učinkovitost. Možda će mjere izolacije zbog korone opet pokvariti planove svima. Pazi se pesimističnog načina razmišljanja.

Emocionalno bi mogla biti umirena (12.-13.), kroz duboko razumijevanje, možda i fizičko, pa te tješi suosjećanje (partnerovo?). Od 13. do 18. slijedi niz izazovnih aspekata, jer se moraš čuvati ekscentričnosti u stavovima i komunikacijama: ne budi netaktična u govoru ili ponašanju. Planove zadrži na realnoj razini, jer entuzijazam neće pomoći pri pogrešnim procjenama. Naročito pazi na neočekivane troškove ili impulzivnu kupnju 16.-18. ili ekstravaganciju u tjelesnim užicima. Buntovništvo može dovesti do nezgode.

No tih istih dana pojavljuju se aspekti planeta na koje se možeš osloniti i kroz pozitivni stav ublažiti, čak i okrenuti stvari u svoju korist: imaš veliku snagu volje za postizanje poslovnog uspjeha, a emocionalna inteligencija ti otkriva mnog tajne. Slušaj intuiciju. Kad su slatka zadovoljstva u pitanju, traženje uzbuđenja može završiti iznenadnim obratom, a laka privlačnost otvara tvoj slobodni duh prema novim iskustvima.

Pun Mjesec u Biku (19.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, stoga moraš biti koncentrirana na prihode i troškove u idućim mjesecima.

Najbolja vijest mjeseca je sjajno druženje Marsa i Venere (21.-30.): odnosi su topli i dragi, sa jakim ljubavnim nabojem, a kod tebe i u vezi poslovno-financijskih tema, pa sve pokazuje pozitivnu iskru. Koncentracija ti je oštra, a duboki uvid opisuje tvoje intelektualne sposobnosti (21.).

Nakon što Sunce uđe u bratski znak Strijelca, raspoloženje se popravlja, a kad to učini i Merkur (24), razmišljaš o putovanju, učiš i kulturno se obogaćuješ. Intuicija ti je snažna, a imaš i dovoljno energetskih ili financijskih resursa (28.-30.). Ovo su i dani dobri za duhovnu praksu. Mjesec završava idiličnim odnosom Venere i Neptuna (29.-30.): umjetnička inspiracija, kreativna maštovitost i ljubavni ili poslovni idealizam potiču suosjećanje, što ti donosi duševni mir.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Prvog dana studenog Mars ulazi u Škorpiona i naglašava zonu partnerstva; apetiti su pojačani, no moraš paziti na tuđe osjećaje. Partner sad vodi glavnu riječ. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema u odnosu i otpuštanja neopravdanih strahova, no morat ćeš paziti da ne dođe do sukoba, naročito onih na poslu (sa šefovima?). Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na istraživanju, dugoročnoj perspektivi, obrazovanju, poslovima s inozemstvom i profesionalnim aktivnostima. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži razgovore u važnim savezima, privatnim ili poslovnim, te da proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na odnosima i vezama, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš slatkim intimnim odnosima te dijeljenim financijama i resursima.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) stavlja tvoje potrebe i važne emocionalne odluke u prvi plan u sljedećih šest mjeseci.

Mjesečni aspekti

Nakon što su Saturn i Jupiter prošli mjesec završili s retrogradnim hodom u zoni karijere i profesionalnih napora, smanjila su se ograničenja pa se očekivalo da ćeš napokon krenuti ostvarivati ciljeve. Tomu i jest tako, no puna zona partnerstava i važnih odnosa nagovještava da će određenih sukoba ipak biti. Sunce, snažni Mars i misaoni Merkur u Škorpionu dižu strasti pa bi bilo pametno ne upuštati se u strastvene debate ili čak i svađe. Bez obzira je li u pitanju privatni ili poslovni odnos, Mladi Mjesec (4.) govori o početku novog ciklusa u vezi, pod napetostima sa Saturnom te Uranom u tvom znaku. Možda netko nameće svoju volju pa se javlja želja za slobodom, a teško je predvidjeti ishod. Taj aspekt s Uranom ponavljaju i Merkur (13.) te Mars (16.-18.): isključivost ili ekstremni način izražavanja mogu i tebi dići živce (iako si uvijek smirena) pa se može reći nešto što je bolje zadržati za sebe. Prihvatiš li provokacije (ili to činiš ti), neodgovorno ponašanje i samovolja mogu izazvati neželjene posljedice. Velike poslovne ambicije i entuzijazam neće puno vrijediti procjenjuješ li stvari krivo, te činiš li bitne pogreške (15.-16.). To je pogotovo važno 20.-21., kad se vidi nesklad između ideja i mogućnosti.

Sve započinje još od 9. do 12., kad dolazi do najtežeg ovomjesečnog aspekta. Onog Marsa i Saturna: dopustiš li pasivni položaj i defanzivnost, teško ćeš nadvladati teškoće, od kojih su neke zbog općih okolnosti i malo na njih možeš utjecati. Vjerojatno sada malo teže funkcioniraš u timskom radu, vjerojatno zbog drugačijih ideja i želja. Pun Mjesec je ovaj put pomrčina Mjeseca (19.) pa će u sljedećih šest mjeseci jedan odnos posebno utjecati na tebe, tvoje potrebe i želje; morat ćeš donijeti važnu odluku, bez obzira radi li se o privatnoj ili poslovnoj vezi.

Srećom, cijeli mjesec imaš brojne druge planetarne aspekte koji ti pomažu svladati prepreke. Već 1.11. baš donosiš dobre radne odluke, a ideje su ti odlične. Ulazak tvoje Venere u Jarca doprinosi poslovima s inozemstvom, izdavaštvom ili u obrazovanju, a njen kontakt s Merkurom (5.-7.) baš pokazuje sklad i harmoniju u razgovorima. Spoj Marsa i Merkura (9.-11.) iskoristi za obznanu svojih stavova, no nemoj se previše nametati. Djeluj na ostvarivim idejama. Svoje idealističke planove i ciljeve možeš ostvariti jer planeti iz zone partnerstva stupaju u kontakt s Neptunom (12.-13., 18.,  28.-30.). Pokazuje se da s važnom osobom dijeliš ideale i trajno razumijevanje. Moguće je i da je riječ o nekom prijatelju koji ti stalno pruža podršku. Više se trebaš osloniti na intuiciju i dobar savjet. Moguće da partner (emocionalni?) s dovoljno energije i dubokog uvida pomaže s puno suosjećanja.

Bit će i uzbudljivih i strastvenih trenutaka koji mogu doći posve iznenada (18.-19.). Otvorena si za nova iskustva pa aspekt Venere i Urana pokazuje neočekivana intimna zadovoljstva ili je riječ o rješavanju dugoročnog plana. Od 28. do 30. Venera i Neptun donose posebnu inspiraciju – umjetničku i ljubavne ideale. Naravno, opet je možda riječ o ostvarenju cilja ili podršci prijatelja. Treba posebno naglasiti ovaj put dugotrajan aspekt ljubavnog para, Venere i Marsa (21.-30.): seksualna energija je izražena, a ljubavne vibracije vas obuzimaju pa možeš uživati u strastima.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Od prvog dana Mars je u Škorpionu, čime pokazuje da najviše energije trošiš na rad i svakodnevne obaveze. Naići ćeš na puno prepreka, biti opterećena zadacima pa se moraš redovno odmarati. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema, otkrivanja svih skrivenih detalja i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na istraživanju, radnim zadacima i povezanim prihodima i financijskim obavezama te na emocionalnoj bliskosti. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš radne obveze i proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na svakodnevnom radu i obavezama, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš temama partnerstva, najvažnijim odnosima i vezama.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) traži od tebe da se u sljedećih šest mjeseci pobrineš i za svoje duhovne ili psihičke potrebe i nađeš vremena za stupiti u dodir sa svojim unutarnjim bićem.

Mjesečni aspekti

Zona rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja snažno je naglašena pa je tvoja energija potpuno usmjerena na posao. Prije nego se i tvoj Merkur ovdje pojavi, donosi dobar utjecaj (1.) u obrazovne napore, poslove s inozemstvom, ali i sto tako neke probleme u vezi financijskih obaveza ili u odnosu s emocionalnim partnerom (2.). To sada trebaš konačno riješiti jer se taj aspekt ponavlja treći, završni put u zadnjih mjesec dana.

Mladi Mjesec (4.) započinje novi radni projekt u otežanim uvjetima, a na neke ne možeš previše utjecati, pa to budi tvoje frustracije. U ostvarenju dugoročne perspektive nailaziš na prepreke dok radiš (9.-12.): mentalna ograničenja mogu izazvati pesimizam ili te negativan odgovor obeshrabruje. Drži reakcije pod kontrolom (13.), jer u otvorenoj komunikaciji možeš reći nešto što ne želiš. Moguće je da trebaš smanjiti grandiozne planove, jer pogrešne procjene lako guše optimizam. Postoji nesklad između uvjerenja i stvarnog stanja (20.-21.). Posebno se čuvaj 16.-18., jer brzopletost i neopreznost kad želiš biti prva i glavna mogu rezultirati nekom nezgodom ili barem jakom uznemirenošću. Veliki su radni zahtjevi ovaj mjesec pa moraš pametno rasporediti energiju i dovoljno se odmarati.

Srećom, brojni su aspekti koji ti pomažu cijeli mjesec, stoga nauči osloniti se na pozitivne stvari i razmišljanje. Ulazak Venera u Jarca (4.) donosi dobre okolnosti u radno-financijske poslove, a istovremeno podiže i intimna zadovoljstva. Vidjet ćeš da na poslu ljubaznost i šarm daju bolje rezultate (5.-7.), a možda ćeš upoznati i nekog veoma privlačnog (ako si slobodna). Spoj Marsa i Merkura (9.-11.) dodatno ubrzava tvoj um, ali nemoj biti preagresivna prema kolegama u nametanju stavova. Djeluj na ostvarivim idejama. Svoje novčane obveze ili poslove rješavaš s puno razumijevanja, a istovremeno imaš i emocionalnu podršku partnera (12..-13., 16.-17.). Umjesto samo intelektom, rješavaj stvari i intuicijom (18., 28.-30.), jer te može inspirirati i zadovoljiti tvoje poslovne ambicije kroz zadovoljenje najviših ideala. Upravo time postižeš i financijski uspjeh (28.-30.). Merkur i Pluton  (21.) donose sjajne detektivske sposobnosti pa tada otkrivaš sve bitne detalje na poslu. Neka odlična ideja ti može pasti u snu ili dok nasamo razmišljaš (18.-19.), no vjerojatnije je da se iznenada prepuštaš intimnim užicima sa uzbudljivom osobom.

Sjajan aspekt Venere i Marsa (21.-30.) daje ti puno energije za ostvarenje prihoda ili rješavanja obaveza, ali i jaka seksualna crta će te sigurno obradovati, pogotovo jer traje prilično dugo. Nakon što Sunce i tvoj Merkur pređu u Strijelca (22., 24.), okrećeš se partnerstvu, zabavi i potrebi za planiranjem putovanja, najradije udvoje. U idućih mjesec dana okrećeš se najvažnijoj vezi.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Od samog početka mjeseca Mars se nalazi u Škorpionu i pojačava tvoju osobnu moć u ljubavnom životu i kreativnom izražavanju. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.) i tvoju zonu odnosa i veza, a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na ljubavi, kreativnosti, djeci te najljepšoj strani partnerskih odnosa. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu omogućava dobru i strastvenu komunikaciju s voljenom osobom, otkrivanje svih skrivenih detalja, dok je Venerin boravak u polju partnerstva jedan od najboljih ovog ljupkog planeta, pa imaš prilike naći nekog tko ti odgovaram ako si slobodna.

Sunce je u Škorpionu do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na kreativnosti te ljubavi i uživanju, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš radnim naporima, svakodnevnim obavezama i temama fizičkog zdravlja.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus jedan tvoj važan cilj ili odnos s prijateljem u sljedećih šest mjeseci, pa moraš dovesti u ravnotežu svoj društveni angažman i vrijeme koje provodiš u zabavi i užicima.


Mjesečni aspekti

Financijske obveze te sada pritišću, pa mogu utjecati i na ljubavni život u studenom, koji je posebno naglašen ove godine. Sunce, Mars i Merkur (od 5.) govore gdje ti je usmjerena energija i mentalni napor pa ćeš puno razgovarati, a i strasti su jače. To ne mora biti loše, kako će se pokazati tokom mjeseca, no ako je riječ o kreativnom projektu, morat ćeš uložiti puno napora za njegovo rješavanje. Ipak, možeš sve riješiti, ali uz dobru koncentraciju i usmjeren rad.

Mladi Mjesec (4.) govori o početku novog kreativnog projekta, uz nešto teže okolnosti, pa cilj neće biti lako ostvariti. Možda želiš više slobode, no izlazak iz zadanih okvira može donijeti nepredvidljive promjene. Naravno, možda je riječ o početku nove ljubavne veze. Najteži udar dolazi od 9. do 12., kad se ne smiješ predati i prepustiti pesimizmu. Vanjske okolnosti te ograničavaju, a na neki zahtjev možeš dobiti negativan odgovor. Prvo pogledaj jesi li možda pretjerala sa ambicijama jer grandiozne planove treba svesti u realne okvire. Pogrešne procjene brzo mogu ugušiti entuzijazam (15.-16., 20.-21.). Na ostvarenje cilja možda gledaš kao na izazov, ali neodgovorno ponašanje može imati neželjene posljedice (16.-18.). Ekscentričnost sada može donijeti i bljesak genijalnosti, no budi sigurna da sve dobro vidiš (13.). Ako je riječ o ljubavi, isto ne bi trebala pretjerati s očekivanjima, pa trebaš pripaziti na komunikacije, kako ne bi bilo izrečeno nešto što ne možeš povući. Pomrčina Mjeseca (19.) u fokus stavlja realnost tvog cilja kojeg želiš ostvariti u sljedećih šest mjeseci, nasuprot kreativnim mogućnostima. Alternativno, trebaš uskladiti društveni život i ljubavnu vezu.

Srećom, brojni povoljni aspekti tokom mjeseca pomažu ti riješiti mnoge teškoće, a najljepši dokaz je dolazak Venere u zonu partnerstva (4.), pa možeš uživati u najvažnijoj vezi. Već 5.-7. pokazuju kako šarm i ljubaznost pokazuju zavodljivost (tvoju ili njegovu). Trajno, duboko razumijevanje budi suosjećanje kroz dijeljenje zajedničkih ideala (12.-13.). Duboko se spajate i razumijete pa vas to posebno zbližava (16.-17.), a tvoja emocionalna inteligencija dolazi do izražaja kroz intuitivno razumijevanje s partnerom (18.). Udari munje te pogađaju 18.-19., kad te uzbudljiva osoba može oboriti s nogu (ako si slobodna), pa si otvorena za nova iskustva, možda prilikom izlaska s prijateljima. Najbolja vijest je dugotrajno druženje seksi para Venere i Marsa (21.-30.). Svi osobni, ali i poslovni kontakti donose iskru pozitive, no ljubavni naboj je kod tebe najizraženiji. S obzirom da je Mars u strastvenom Škorpionu, jasno je da možeš zaista uživati. Imaš dovoljno energetskih resursa, a lijepo je da dijelite ljubavni idealizam i suosjećanje (28.-30.).

Nakon što Sunce i Merkur prijeđu u Strijelca (22., 24.), moraš se ipak malo posvetiti i radnim obavezama, pa ćeš na te teme biti fokusirana sljedećih mjesec dana.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Mars je od prvog dana u Škorpionu i usmjerava svu energiju na pitanja doma, obitelji i privatnih poslova. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na ugodnim uvjetima na radnom mjestu, te razgovorima s najbližima i radovima kod kuće. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš kućne obveze i proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na domu, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš ljubavi, zabavi i užicima te kreativnim projektima.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) stavlja u fokus tvoj profesionalni život i karijeru u sljedećih šest mjeseci.

Mjesečni aspekti

Veoma važne zone doma i obitelji te ona partnerstva, u glavnom su fokusu u prva tri tjedna. U glavnoj vezi stvari mogu krenuti nabolje, jer se nešto počelo rješavati, no kod kuće treba toliko toga napraviti da je važno uskladiti se s najbližom osobom. Mladi Mjesec (4.) govori o početku nove faze kod kuće, a možda je riječ o nekom projektu ili radovima, u vrlo napetim odnosima. Osobna volja i ego mogu uzdrmati status quo i vezu odvesti u nestabilne i nepredvidljive promjene (4.-5.). Najteži sukobi dolaze od 9. do 12., možda i zbog vanjskih okolnosti, ali nečiji konzervativan nastup je prepreka tvojim nastojanjima. Čini ti se da prevladava pesimizam zbog njegovog neslaganja. Razlike u stavovima mogu dovesti do neželjenih ispada u komunikacijama (13.). Dobro, spustimo li se na nižu razinu, moguće je da imaš radove u domu, pa se svađaš s majstorima. Pregrandiozne ideje, kojima si sklona, dovode do pogrešnih procjena (15.-16., 20.-21.), čega se moraš čuvati.

Važno je reći da moraš uskladiti vrijeme koje posvećuješ situaciji u domu i onoj na poslu, jer negdje ne stigneš dati sve od sebe, pa tako nekontrolirani ispadi ili sklonost natjecanju mogu dovesti do problema (16.-18.). Pomrčina Mjeseca (19.) u fokus će staviti profesionalne napore i karijeru u idućih šest mjeseci.

To bi bilo to od izazova, ali srećom postoji puno odličnih aspekata na koje se možeš osloniti kako bi riješila sve izazove. Ulazak Venere u zonu rada i obaveza (4.) uljepšava uvjete na poslu pa ćeš biti dobro raspoložena. Financijske obveze ćeš uskladiti s radovima kod kuće, iako to može govoriti o tome da emocionalni sklad i bliskost s partnerom je onaj segment koji treba prevladati sve prepreke (12.-13.). Pametnim postupcima i diplomacijom te intuitivnim razumijevanjem postići ćeš puno više (18.). Na poslu sjajna i inovativna rješenja mogu označavati brzi napredak (18.-19.), ali ovaj aspekt ima i jak seksualni i uzbudljivi naboj. Kad tome pridodamo dugotrajni dobar aspekt Venere i Marsa (21.-30.), jasno je da za dobro raspoloženje kod kuće zahvaljuješ i ugodnim fizičkim zadovoljstvima ili jednostavno svoju strast usmjeravaš na kućni projekt. Emocionalno zadovoljstvo i dijeljenje istih ideala pomaže vam u ostvarenju svega zamišljenog (28.-30.).

Nakon što tvoje Sunce te Merkur pređu u Strijelca (22., 24.), okrećeš se ljubavi, a i kreativni izražaj ti je posebno jak u sljedećih mjesec dana.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Mars prolazi znakom Škorpiona od prvog dana studenog i pojačava tvoju osobnu moć u komunikacijama, idejama, projektima, odnosima s najbližom rodbinom, a više ćeš se i kretati i li odlaziti na kraća putovanja; ovo je vrijeme kad možeš naučiti i neku novu vještinu. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na ljubavi, kreativnosti, odnosima s mladima, zabavi i užicima, te komunikacijama i učenju. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš i proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na komunikacijama, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš temama doma i obitelji.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus tvoje obrazovanje, odnose s inozemstvom, dugoročni životni plan, te poslove u izdavaštvu.


Mjesečni aspekti

Puno više ćeš se kretati, otići na neki kraći put, komunicirati i nastojati ostvarivati svoje ideje, ali se i baviti dokumentacijom, pozivima, mailovima ili prezentacijama, zahvaljujući boravku Sunca, energičnog Marsa te tvog Merkura u zoni komunikacija. U prvih para dana, dok je još u zoni novca, Merkur stupa u sjajan aspekt s Jupiterom, pa te neka dobra odluka ili vijest zaista može razveseliti (1.). Ujedno. Već sljedeći dan ćeš konačno riješiti (ili bi trebala) nešto što traje već više od mjesec dana: sumnje, tajnovitost i nepovjerenje u ljubavnoj vezi trebaju konačno izvući sve skriveno ili nepoznato na površinu kako bi znala na čemu si.

Radne obaveze i svakodnevni zadaci, oni rutinski, stoje kao izazov koji moraš riješiti svojim umnim sposobnostima. Mladi Mjesec (4.) označava početak novog idejnog projekta ili novu fazu u odnosu koji se temelji na komunikaciji. U napetim je aspektima s drugim planetima pa je jasno da su pred tobom prepreke. Treba držati ego pod kontrolom jer potreba za neovisnošću može uzdrmati odnose (4.-5.). Ograničenja mogu djelovati obeshrabrujuće (9.-12.), pa donijeti čak i pesimizam u toj logički um, možda zbog nekog negativnog odgovora.

Ekscentričnost u stavovima (13.) i komunikacijama može brzo promijeniti situaciju, a naročito netaktičan govor, ali i bljesak nekog genijalnog rješenja! Ako si izazvan na natjecanje, jer moraš pokazati sve svoje sposobnosti, nepažljivost može dovesti i do neželjenih rezultata (16.-18.). Prevelike ideje i nerealni optimizam ti je sada neprijatelj (15.-16., 21.-21.), jer tvoja snaga leži u dobrim procjenama, a sada ti to nije najjača strana. Vrati se u realne okvire i dobro prouči sve detalje, što upravo i pokazuješ (21.), kada tvoj detektivski um otkriva sve tajne.

Izazova će, znači, biti, no postoji pregršt odličnih planetarnih aspekata na koje se možeš osloniti tokom mjeseca. Velika mentalna aktivnost (9.-11.) ne znači da trebaš na brzinu donijeti odluku i nametati svoj stav, ma koliko točan bio. Umjesto toga, djeluj brzo na ostvarivim idejama. Kreativnost ti je jaka i temelj je tvoje snage sada, pa pokaži moć svojih talenata (12.-13.). Pun Mjesec je 19. i pomrčina pa ćeš u idućih šest mjeseci u posebnom fokusu imati obrazovanje, poslove s inozemstvom ili izdavaštvom ili dugoročni životni plan.

Sve što se odnosi na taj kreativni dio je veoma pozitivno kroz mjesec, stoga si u stanju sve riješiti na povoljan način zbog sebe. No, polje kreativnosti je istovremeno i ono ljubavi i užitaka, pa te vjerojatni više zanima kako tu stoje stvari, naročito jer idealistički Neptun dugo boravi u tvojoj zoni partnerstva. Trajno, duboko razumijevanje karakterizira komunikacije, a suosjećanje je sada najvažniji element odnosa. To se ponavlja 12.-13., 18., te od 28. do 30.: emocionalna inteligencija ti otkriva mnoge tajne, pa sada umjesto svoje logike trebaš slušati intuiciju za bolje spajanje s voljenom osobom. Snažnih si ljubavnih emocija, a inspiracija, kreativna maštovitost i ljubavni idealizam spajaju vas u idiličnim emocijama i pojačavaju bliskost. Naravno, i Venera u zoni ljubavi sjajno djeluje, pa njen električni aspekt s Uranom (18.-19.) nudi priliku za posebno uzbudljive trenutke. Ako si slobodna, to su dani kad te netko može oboriti s nogu, pa se prepuštaš novim iskustvima. Najbolji aspekt je dugotrajni kontakt erotskog para Venere i Marsa (21.-30.), a potvrđuje snažan seksualni naboj i ljubavnu komunikaciju.

Nakon što Sunce i Merkur uđu u zonu doma i obitelji (u Strijelcu) 22. i 24., više ćeš se baviti privatnim poslovima i odnosima s najbližima.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Od prvog dana mjeseca Mars boravi u Škorpionu i pojačava tvoju osobnu moć u poslovima novca, vrijednosti i prihoda. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na toploj atmosferi u domu, dobrim odnosima s najbližima te zaradi i troškovima. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš prihode i rashode te otkriješ svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na planiranju godišnjeg budžeta, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš zabavnijoj strani života, kulturnim zbivanjima, a možda i nekom putovanju.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus korištenje dijeljenih financija i resursa, emocionalnu potporu u sljedećih šest mjeseci, pa moraš dovesti u ravnotežu prihode i obveze.

Mjesečni aspekti

Velika planetarna aktivnost u tvojoj zoni novca, vrijednosti i prihoda naglašena je prisustvom Sunca, energičnog Marsa i planera Merkura. Sada se baviš projektiranjem godišnjeg budžeta, ali vjerojatno nastojiš i naći nove izvore prihoda. Proučavaš prihode i troškove, najviše jer želiš riješiti neki svoj kreativni projekt, rashode na djecu ili na zabavu i ljubavnog partnera. Upravo u toj drugoj zoni Jupiter i Saturn su krenuli u direktni hod prošli mjesec pa ti omogućavaju pokretanje projekata. Mladi Mjesec (4.) govori o početku novog financijskog ciklusa, u nešto nepovoljnim okolnostima. Izražena je tvoja potreba za financijskom neovisnošću, ali 4.-5. moraš prihvatiti neki neplanirani trošak ili te udara obveza na koju nisi računala. Najveći izazov predstavljaju dani 9.-12., kad ti se čini da okolnosti ne dozvoljavaju rješenje, pa te to može baciti u depresiju ili pesimizam. Nemoj biti sklona ekscentričnim idejama ili impulzivnoj kupnji, jer to može završiti loše (13. ). Grandiozni planovi s puno entuzijazma mogu biti ugušeni pogrešnim procjenama (15.-16.), pa moraš vidjeti da postoji nesklad između uvjerenja i istine (20-21.). Izazov koji ti predstavljaju financije (16.-18.) ne smiju kod tebe potaći brzopletost. Pun Mjesec (19.) ovaj put je jači nego inače jer govori o pomrčini, a kazuje kako će neka financijska obaveza biti veoma važna u sljedećih šest mjeseci. Moraš dobro raspolagati resursima.

Srećom, osim ovih izazova, puno je planetarnih aspekata koji će ti pomoći naći pravi put, ali samo ako zadržiš pozitivno razmišljanje. Tvoja ljupka vladarica Venera nalazi se u zoni doma i obitelji, pa najveću podršku dobivaš od najbližih. Tu se sada osjećaš sigurno, što je temelj rješavanja privatnih poslova. Upravo u komunikaciji s članovima obitelji možeš naći odlično rješenje, kako financijsko, tako i emocionalno, jer je harmonija i sklad ono što ti daje životnu snagu (5.-7.). Pametnim rješenjima (9.-11.) i dobrim usmjeravanjem energije, možeš brzo djelovati kad je riječ o prihodima i zaradi. Uzmi stvari u svoje ruke, a podrška obitelji činit će te još snažnijom (16.-17.).

Tvoja Venera ulazi u odličan aspekt s nepredvidljivim Uranom (18.-19.) pa ćeš uz pomoć najbližih doći do iznenadnog rješenja kad je riječ o financijskim obavezama. Ovaj aspekt ima i snažne seksualne konotacije, stoga ti je to prilika da se prepustiš iznenadnim zadovoljstvima i novim iskustvima. Idealistički Neptun se već dugo nalazi u tvojoj zoni rada i svakodnevnih obaveza, a brojni aspekti s tim planetom govore kako se možeš osloniti na svoje kreativne sposobnosti i inspiraciju u postizanju svojih ciljeva. To su dani 12.-13., 18., te 28.-30. Trajno, duboko razumijevanje, prodire u tvoje talente i daje ti fiskalnu snagu, a intuicija će te voditi uz strast koju sada osjećaš u potrazi za materijalnim zadovoljenjem. Shvaćaš da imaš dovoljno energetskih ili financijskih resursa, pa sve potiče kreativnu maštovitost, ali i ljubavni idealizam, koji proizlazi iz suosjećanja onih na koje se sada možeš osloniti.

Najbolja ovomjesečna vijest je dugotrajni aspekt tvoje Venere s njenim ljubavnim parom Marsom (21.-30.), pa se možeš prepustiti zagrljajima unutar doma ili sjajnim odnosima s ukućanima, što sve rezultira boljom zaradom. Moguće je i da radiš od kuće.

Nakon što Sunce i Merkur prijeđu u Strijelca 22., 24., više ćeš se okrenuti komunikacijama, idejama, odnosima s najbližom rodbinom, što će sve biti u fokusu u nadolazećih mjesec dana.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Prvog dana tvoj suvladar Mars ulazi u Škorpiona i pojačava tvoju osobnu moć, tvoj identitet i osobnost, te ti daje energiju za pokretanje bilo kojeg osobnog plana ili projekta. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na istraživanju, razmišljanju o sebi te šarmantnim komunikacijama, idejama i odnosima s najbližom rodbinom. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš svoje projekte i jasno iskazuješ stavove, ali možda s malo manje intenziteta koji ovdje pokazuje Mars.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na tebi, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš planiranju godišnjeg budžeta, novcu, prihodima i vrijednostima.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus važno pitanje partnerstva i ravnotežu koju moraš postaviti između tvojih i potreba druge osobe.


Mjesečni aspekti

Velike su aktivnosti prisutne u najvažnijim životnim sektorima u studenom. Ovo je tvoje doba jer se sada Sunce nalazi u Škorpionu, a tu je i Mars, koji je inače suvladar tog znaka. Nakon što i Merkur (5.) dođe u tvoj znak, sve se vrti oko tebe, tvojih odluka, pa je normalno da najviše razmišljaš o sebi i svojim potrebama. Izazovi dolaze iz zone doma i obitelji, gdje su u listopadu Saturn Jupiter krenuli u direktni hod, pa ti omogućavaju početak rješavanja važnih zadataka. U prethodnim mjesecima osjećala si se sputano i činilo ti se da u tim privatnim odnosima i poslovima trpiš ograničenja koja su te prilično frustrirala.  Sada moraš uložiti velike napore, a vjerojatno je u pitanju i glavni partner. Mladi Mjesec u Škorpionu (4.), označava početak nove osobne faze, sada u nešto napetijim okolnostima. Imaš snažnu osobnu volju i naglu potrebu za neovisnosti, ali slično je i kod partnera, što može uzdrmati redovno stanje stvari, te odvesti vezu u kontroverze i nestabilne promjene. Emocije su sada važne.

Najveći teret ćeš osjetiti 9.-12. kad moraš riješiti situaciju kod kuće, bez obzira radi li se o obitelji ili nekim radovima. Čini ti se da mentalna ograničenja izazivaju pesimizam, no čak i negativan odgovor tebe teško može zaustaviti. Istina, moraš znati da iskazivanje ekstremnih stavova i netaktičan govor mogu brzo promijeniti odnose (13.). To može dovesti do sukoba i pat-pozicije jer se osjećaš izazvana na natjecanje, a ti sada želiš biti brza i prva. Ipak, znaj da neodgovorno i buntovničko ponašanje može dovesti do nepredvidljivih posljedica (16.-18.). Možda neke ideje koje imaš u vezi doma (kućni projekt?), imaju pomalo nerealističan ton, a nisu prikladne za ostvarenje. Malo trebaš smanjiti ambicije, a najvažnije je sada dobro procjenjivati.

Sada smo nabrojali izazove, no srećom postoje brojni aspekti koji će ti pomoći složiti ovo što stoji pred tobom. Venera se nalazi u zoni komunikacija, pa je jasno da ljubaznošću i šarmom možeš navesti svakoga da prihvati tvoje stavove (5.-7.), iako ne smiješ biti prebrza i agresivna u kontaktima (9.-11.). Budi koncentrirana i energiju usmjeri na ostvarivanje ideja. Tvoja kreativnost pokazuje se 12.-13., kad izražavaš sve svoje talente, a 16.-17. govore o snazi volje za postizanje nečeg velikog, jer se najbolje osjećaš kad imaš glavnu ulogu u projektu.

Zona kreativnosti je ona koja se odnosi i na ljubav i užitke, a ovaj mjesec možeš računati na predivne emocije u tom životom polju. Sada treba slušati intuiciju, pa ćeš imati puno inspiracije i suosjećanja od ljubavnog partnera, s kojim postižeš visok stupanj sklada i razumijevanja. Venera i nepredvidljivi Uran ulaze u izrazito uzbudljiv aspekt (18.-19.), pa budi spremna upoznati nekog posebnog, koji budi tvoju duboku energiju i otvara te prema neočekivanom zadovoljstvu. Pridodajmo tome ovaj put dugotrajni aspekt Venere i Marsa (21.-30.), koji budi tvoju seksualnu i ljubavnu energiju, no i u svakodnevnim kontaktima osvajat ćeš ljude svojim zavodničkim nastupom. Neptun u zoni ljubavi prima predivne vibracije od Marsa i Venere (28.-30.), a energetski resursi i kreativna maštovitost podižu ljubavni idealizam i suosjećanje s dragom osobom. Tvoj um je i dalje precizan pa si koncentrirana i u stanju si otkriti i najsitnije važne detalje (21.). Pomrčina mjeseca u zoni partnerstva (19.), govori da će jedan veoma važan odnos imati poseban značaj u sljedećih šest mjeseci.

Nakon što Sunce i Merkur prijeđu u Strijelca 22. i 24., okrenut ćeš se planiranju budžeta, te pitanjima novca i vrijednosti.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Mars je u Škorpionu od početka mjeseca i pojačava aktivnosti tvoje podsvijesti, rad iza scene i otkrivanje svih važnih detalja. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno, naročito ako si u nekoj vrsti tajnog odnosa.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na otkrivanju skrivenog ili tajnog, detektivski rad iza scene, planiranje u pozadini, te vrijednostima, novcu i zaradi. Planet ljubavi i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu govori o stalnom traženju skrivenog, proučavanju i istraživanju iza scene, povjerljivim komunikacijama i kontaktima te planiranju sljedećih poteza.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na povlačenju, odmoru i punjenju baterija, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada započinje tvoje doba, snaga ti se vraća i možeš nastaviti s bilo kojim osobnim planom ili projektom.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus tvoj radni status ili zdravstvenu situaciju u sljedećih šest mjeseci.


Mjesečni aspekti

Sada, dok je Sunce u Škorpionu, energija ti je na nešto nižoj razini, dok se pripremaš za dolazak svog doba. Ovdje je i Mars pa ćeš puno raditi iza scene, ali i razmišljati o sljedećim planovima i potezima, o čemu govori i prisutnost Merkura u toj zoni izolacije skrivenog i unutarnje psihologije. Mars na ovom mjestu ne daje baš dobar utjecaj, jer može uz burkati tvoju podsvijest i izvući na površinu potisnute frustracije ili strahove, baš sada kad ti treba odmora.

Povezana zona je ona komunikacija, ideja, intelektualnog rada, kraćih putovanja i odnosa s bliskom rodbinom. Mladi Mjesec (4.), nagovještava novu fazu u kojoj trebaš postići unutarnju stabilnosti i pripremiti se za novi godišnji ciklus. Sada je važno da psihološke brige ne stvaraju probleme na radnom mjestu (4.-5.).

Mentalni napori su sada nešto što troši puno tvoje energije i unutarnjih rezervi ili obrnuto: puno aktivnosti u podsvijesti utječe na tvoje performanse u umnom radu.

Prvi dan mjeseca donosi planiranje nekog kraćeg puta i visoka očekivanja. No već sljedeći dan moraš napokon razriješiti neke sumnje i tajne, a kompromis neće biti lako postići. Možda je sve vezano uz neplanirani trošak.

Posebni izazovi u komunikacijama dolaze 9.-12. kad ti se čini da ne možeš riješiti izazovne okolnosti, a mentalna ograničenja potiču pesimizam, zbog nekog negativnog odgovora. Čuvaj se svoje čuvene naglosti i netaktičnosti, pogotovo na radnom mjestu (13.), a također trebaš smiriti svoj pretjerani optimizam u idejama (15.-16.), jer grandiozna ideje ukazuju na nesklad između stvarnog stanja i tvojih krivih procjena (20.-21). Unutarnji, psihološki nemir nemoj rješavati neodgovornim i buntovničkim ponašanjem na poslu (16.-18.), jer takvo ponašanje može dovesti i do nezgode. Pomrčina Mjeseca (19.), govori kako će radni status biti posebno važan u sljedećih šest mjeseci.

Srećom, to je sve od izazova ovaj mjesec, jer će ti pomoći brojni pozitivni aspekti, pa je važno da ostaneš dobro raspoložena. Dobro planiranje i aktivnosti iza scene pomažu u financijskoj stabilnosti, naročito jer ljupka Venera od 4. boravi u tvojoj zoni novca, vrijednosti i zarade. Primat ćeš sitne poklone, bonus ili neku nagradu pa te to može malo razveseliti. Posebnu fiskalnu snagu osjećaš 16.-17., kad imaš volje za postizanje nečeg velikog i preuzimaš glavnu ulogu u osobnom projektu.

Neptun je u dugotrajnom boravku u zoni doma i obitelji, a aspekti sa Suncem, Merkurom i Marsom (12.-13., 18., 28.-30.), govore o suosjećanju i podršci koje primaš od članova obitelji ili si ti ta koja brine o bliskoj osobi. Venera i Uran mogu ti sasvim iznenada pružiti priliku za veliki novčani uspjeh od rada (18.-19.), ali taj aspekt ima i snažne seksualne vibracije, a ti nemaš problema s iznenadnim prepuštanjem svog slobodnog duha novim iskustvima. U ovom mjesecu trebaš koristiti svoju intuiciju koja će te inspirirati za pomoć drugima.

Izuzetno uzbudljiv je aspekt erotskih blizanaca Venere i Marsa koji traje od 21. do 30. Osim što svojim naporima iza scene možeš poboljšati primanja, vjerojatnije je da se radi o intimnim užicima, naročito ako si u nekoj tajnoj vezi ili se jednostavno sada želiš prepustiti zadovoljstvima iza zatvorenih vrata.

Nakon što Sunce 22. uđe u tvoj znak, vraća ti se snaga, energija ti je u porastu, a dolazak Merkura (24.) govori da je normalno da sada najviše razmišljaš o sebi. Započet će tvoje doba pa ćeš moći nastaviti s bilo kojim osobnim planom ili projektom.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Od prvog dana je Mars u Škorpionu i pojačava tvoju osobnu moć u planiranju i radu na ciljevima te u društvenim aktivnostima i druženju s prijateljima. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na tvojoj šarmantnoj strani, želji za ljubavlju te komunikacijama u društvenom kontekstu, kao i planiranju ciljeva. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš svoje zamisli i želje te proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na prijateljima, planovima i ciljevima, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se malo povlačiš, energija ti je na nešto nižoj razini i vrijeme ti je za odmor i rad iza scene.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus ljubavni odnos ili kreativni projekt te potrebu za postizanjem ravnoteže između osobnih užitaka i društvenih aktivnosti.Mjesečni aspekti

Svi tvoji važni planovi, ciljevi, nade i želje sada su uglavnom fokusu, jer tom zonom prolaze životonosno Sunce, energični Mars i misaoni Merkur. Kako bi ostvarila zacrtano, moraš se potruditi pronaći dovoljno sredstava, u čemu ti pomaže činjenica da su Saturn i Jupiter prestali s retrogradnim hodom u zoni novca. No, te prepreke neće biti lako svladati. Mladi Mjesec (4.) govori o početku izvršenja novog plana, ali u prilično izazovnim okolnostima. Tvoj kreativni izražaj i osobna volja pokazuju da želiš stvari napraviti samo na svoj način, ali nepredvidljive promjene mogu uzdrmati projekt. Također, ako je riječ o ljubavnom odnosu, teško stvaraš ravnotežu između obveza prema ljubavnom partneru i želje za izvršenjem plana ili obveza prema društvenim aktivnostima ili prijateljima (4.-5.). Najizazovniji period je onaj 9.-12. kad vrlo teško nalaziš sredstva za izvršenje cilja, a možda je sve to zbog općih društvenih okolnosti na koje nemaš previše utjecaja. Planiraš i tražiš rješenje, ali te povremeno hvata pesimizam. Ekscentričnost može brzo promijeniti situaciju, a tako i u ljubavnom odnosu (13.), stoga pazi na izgovoreno. Buntovništvo, samovolja i želja da budeš prva, može dovesti do problema u ljubavi ili kreativnom projektu (16.-18.). Nešto u projektu bi možda ipak trebala promijeniti, jer sada nije vrijeme za grandiozne ideje; moraš bolje procjenjivati (15.-16., 20.-21.).

Dobra vijest je da svi drugi aspekti pomažu u tvojim naporima, pa se trebaš na njih osloniti, zadržavajući pozitivan stav. Ne zaboravi da je ljupka i šarmantna Venera u tvom znaku od 4., čime ti pomaže i olakšava putu u realiziranju ideja. Snažna mentalna energija i sposobnost planiranja traže tvoju brzu reakciju, ali bez nametanja ega (9.-11.). U svemu djeluj na temelju suosjećanja prema drugima i zadrži idealizam, pa ćeš biti ispunjena inspiracijom, kreativnom maštom i intuicijom (12.-13., 18., 28.-30.). Tako ćeš postići duboko razumijevanje i korištenje svojih talenata za veći doprinos. Emocionalno ćeš znati donijeti dobru odluku, ali ćeš imati dovoljno energetskih i financijskih resursa za svoje izražavanje.

O ljubavi smo već imali par napomena, najvažnija je da paziš na naglost. No bitno je i da te Venera čini posebno šarmantnom i zavodljivom,  a 18.-19. pružaju fantastičnu priliku za iznenadno uživanje i nova iskustva. Zadnje dane mjeseca si prava pjesnikinja i izražavaš svoje emocije kroz veliki idealizam, naročito u komunikacijama. Naravno, najpozitivniji ovo mjesečni aspekt je onaj između Venere i Marsa (21.-30.), kada pri izlascima pokazuješ posebno pozitivnu iskru, a tada možeš upoznati i nekog veoma interesantnog.

Nakon što Sunce uđe u znak Strijelca (22.), vrijeme ti je da se malo povučeš, jer ti je energija na nešto nižoj razini. Analiziraj sve što si napravila u proteklih godinu dana, a prisutnost Merkura (od 24.), pomoći će ti u planiranju novih poteza.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Mars je u Škorpionu od samog početka studenog i pojačava tvoju osobnu moć u profesionalnim aktivnostima ili javnom životu. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na karijeru i poslovima te na opuštanju u privatnosti te ljubavnim užicima daleko od svačijih očiju, a možda si i u nekom tajnom odnosu. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro planiraš poslovne obaveze i projekte i proučiš svaki skriveni podatak.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na profesionalnim naporima, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš zabavnijoj strani života: izlascima i druženju s prijateljima ili planiranju važnih ciljeva.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus tvoj dom, obitelj i privatne poslove u sljedećih šest mjeseci.

Mjesečni aspekti

Prošli mjesec Saturn i Jupiter su u tvom znaku napokon krenuli u direktni hod, pa ćeš sada, uz znate napore, opet moći pokrenuti sve svoje projekte. Naročito se to odnosi na profesionalni život, s obzirom da je zona karijere puna važnih planeta. Sunce, energični Mars te Merkur prolazi tom zonom i traže od tebe pokazivanje svih tvojih talenata i sposobnosti. Tu se pojavljuje i Mladi Mjesec (4.) i time označava početak nove profesionalne faze. No, nije ti lako pokrenuti se, pa će osobno volja i potreba za neovisnosti uzdrmati status quo u domu i s članovima obitelji (4.-5.), zbog čega moraš biti malo pažljivija i postići ravnotežu između obaveza u ta dva sektora. Velike prepreke moraš svladati između 9. i 12., a defanzivnost može dovesti do teškoća, kao i svaka vanjska prepreka tvojim nastojanjima. Na poslu postoji veliki mentalni pritisak pa se nemoj prepustiti pesimizmu, čak i ako dobiješ neki negativan odgovor. Ekstremna ponašanje i nepažnja u komunikacijama članom obitelji mogu uzdrmati odnose. Sada je veoma važno svesti planove na razumnu mjeru i odustati od grandioznih ideja (15.-16., 20.-21.). Malo smiri ambicije i pazi da uvijek dobro procjenjuješ. Važno je spomenuti pomrčinu Mjeseca u tvojoj zoni doma i obitelji, pa će neka povezana tema biti posebno važna u idućih šest mjeseci.

Imat ćeš dovoljnu količinu pomoći u vidu pozitivnih planetarnih aspekata kroz cijeli mjesec, a naročito zadnjih desetak dana. S obzirom da se Venera nalazi u tvojoj zoni psihološke stabilnosti i rada iza scene, iskoristi taj dobar utjecaj za napredak zacrtanog. Svoju inteligenciju upregni u nalaženje poslovnih rješenja, ali bez nametanja svojih ideja drugima (9.-11.). Koristi svoju unutarnju snagu i pokaži veliku volju za ostvarenje nečeg velikog jer će te to napuniti samopouzdanjem (16.-17.). Sjajan aspekt Venere i tvog Urana (18.-19.), donosi priliku za iznenada uzbudljiva zadovoljstva kod kuće s dragom osobom.

U tvojoj zoni novca već se dugo nalazi Neptun, pa ti je važno ostvariti vrijednosti koje se ne odnose samo na one materijalne. Tvoj idealizam mora biti zadovoljen, a aspekti 12.-13., 18., 28.-30., upravo ti nude mogućnost da kroz profesionalne aktivnosti ostvariš i dobru zaradu i duševno zadovoljstvo. U tome koristi intuiciju i inspiraciju pa će tvoja kreativnost doći potpuno do izražaja.

Ne zaboravi i da dugotrajni odličan aspekt Venere i Marsa (21.-30.), također potvrđuje seksi vibracije kojima si obuzeta, ali istovremeno pokazuje da psihološka stabilnost uvelike pomaže u poslovnom uspjehu.

Nakon što Sunce i Merkur pređu u Strijelca (22., 24.), okrećeš se svojoj omiljenoj aktivnosti – izlascima i druženju s dragim prijateljima. To je i polje planova i ciljeva, pa ću se baciti na ostvarenje svojih želja.

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Mars se nalazi u Škorpionu i pojačava tvoju osobnu moć u poslovima obrazovanja, putovanja, pravnih tema i širenja horizonata. Osnaži svoju odlučnost u vezi ciljeva koje si postavila. Istraživačka priroda Škorpiona daje ti potrebnu motivaciju za nalaženje korijena problema i otpuštanja neopravdanih strahova. Mars u ovom znaku podiže strastvenost pa uživanje u fizičkoj i emocionalnoj intimnosti može biti veoma intenzivno; možda razmišljaš o putovanju ili si se posvetila učenju.

Venera ulazi u Jarca (5.), a Merkur istovremeno u Škorpiona, pa ovaj mjesec imamo preusmjeravanje energije u ta dva znaka. Naglasak je na ugodnom i šarmantnom druženju s prijateljima pri izlascima, napredovanju u radu na ciljevima i na temi obrazovanja i stranih zemalja. Planet ljubavi, vrijednosti i novca u ozbiljnom Jarcu pomaže u shvaćanju kako prioritet trebaju biti praktične potrebe, a napori mogu biti i blagoslov. Sada imamo priliku brinuti o sebi i drugima. Merkur u Škorpionu traži da dobro proučiš svaki skriveni podatak u vezi obrazovanja ili putovanja.

Sunce je u istom znaku do 21., pa je naglasak u prva tri tjedna upravo na spomenutim temama, a zatim taj dvojac prelazi u Strijelca (22., 24.): tada se okrećeš profesionalnim aktivnostima, karijeri i javnom životu.

Pomrčina Mjeseca u Biku (19.) donosi u fokus odnose s najbližom rodbinom, komunikacije, tvoje ideje i stavove u sljedećih šest mjeseci.

Mjesečni aspekti

U studenome je naglašena tvoja zona obrazovanja, dugoročnog životnog plana, putovanja i poslala si inozemstvom, pa ćeš svu energiju usmjeriti na neku od ovih tema. Sunce i Mars ti daju dovoljno energije i usmjerenosti, a Merkur pomaže u učenju ili podučavanju te otkrivanju svih važnih detalja. Upravo Mladi Mjesec (4.) govori o početku novog ciklusa. Istina, to se dešava uz brojne prepreke, a oni su najvjerojatnije psihološke naravi ili zbog okolnosti na koje ne možeš utjecati. Teški Saturn i sretni Jupiter u toj zoni traže od tebe dodatne napore, a tvoja nježna osobnost mora izdržati napade pesimizma ili defenzivnosti (9.-12.). Onaj dio tvojih napora koji ovisi o logičkim procjenama i koje se temelje na detaljima i podacima, moraš kontrolirati jer naglost u izlaganju ideja i u komunikaciji može dovesti do problema (13., 20.-21.). Također, nemoj se previše prepustiti maštanjima i nerealističnim planovima, već budi sigurna da si sve dobro procijenila (15.-16.). Pun Mjesec u devetom astrološkom polju je posebno jak jer je riječ o pomrčini, pa će sve one nabrojane teme biti posebno važne u idućih šest mjeseci.

Odlična vijest je da su pozitivni aspekti brojni, a oni će ti pomoći u nalaženju pravog puta, posebno zbog toga što u njima često sudjeluje i tvoj vladar Neptun, koji se upravo nalazi u tvom znaku. Trajno, duboko razumijevanje, pokazuje tvoje talente i značajan doprinos, a intuicija ti je sada najbolji saveznik jer te inspirira i potiče idealizam, pa imaš dovoljno resursa za ostvarenje dugoročnog plana. Zadnji dani, kad se druže Venera i Neptun, pokazuju posebnu umjetničku inspiraciju, kreativnu maštovitost, ali i ljubavni idealizam na temelju razumijevanja drugih. U svemu posebno pomaže ljupka Venera u zoni najvažnijih planova, ciljeva i prijatelja, koji mogu pomoći kad ti zatreba. Štoviše, upravo aspekt Venere i Urana (18.-19.), govori kako pri nekom izlasku možeš iznenada upoznati osobu s kojom titraš na istoj frekvenciji, a sve bi moglo završiti u uzbudljivim zagrljajima.

Sve će ti to pomoći u fokusiranju na profesionalne aktivnosti i karijeru, nakon što Sunce i Merkur uđu u tu zonu (22., 24.).

Povoljni dani: 1., 5.-7., 12.-13., 16.-17., 18., 18.-19., 21.-30., 27.-28., 28.-30.

Izazovni dani: 2., 4., 4.-5., 9.-12., 13., 15.-16., 16.-18., 20.-21.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Zvjezdan

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.