Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za srpanj 2022.: Snažan sukob Marsa i Plutona dovodi do napete energije na osobnom planu

Iako smo tek zakoračili u srpanj, čini nam se da ljeto traje već tjednima. A osim visokih temperatura, početak srpnja veoma je napet i u astrološkom smislu. Očekuje nas snažan sukob Marsa i Plutona, a kako će se on odraziti na svih 12 horoskopskih znakova pročitaj u prognozi našeg Zvjezdana

profimedia-0671025814.jpg
Foto: Profimedia

Početak srpnja je veoma napet, sa snažnim sukobom agresivnog Marsa i Plutona, pa možemo očekivati eskalaciju ratnih prilika, dok na osobnom planu neke stvari mogu doživjeti buran prekid. Treba nam puno samodiscipline za preusmjeravanje ove energije. Sada nam svima treba veći osjećaj sigurnosti, dok će troškovi i dalje rasti u srpnju.

shimmer fallback

OVAN

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca naročito onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito u odnosima na poslu. Moraš zadržati trezvenost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa svi više razmišljamo o osobnoj sigurnosti, dok se mučimo s troškovima i inflacijom. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu na profesionalnom planu, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada još više osjećamo potrebu za bliskošću s najbližima. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možemo prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost svojih inicijativa i osobnih poduhvata. Mladi Mjesec (28.)  traži da se okrenemo ljubavi i zabavi te da budemo zadovoljni postignutim.

Mjesečni aspekti

Tvoj energični vladar Mars uskoro napušta Ovna, no prije toga u prva dva dana stupa u snažan sukob s moćnim Plutonom, koji je retrogradan u zoni karijere. Teško je kod ovakvih aspekata išta prognozirati, no trebaš paziti da preburnim reakcijama na nečiji stav na poslu (možda šefov), ne izazoveš pravu katastrofu. Možda je teret zadataka zaista jako velik, ali izazove možeš prebroditi uz puno kontrole i energiju usmjeriti u svoju korist. Drugi aspekti govore kako dobro i konstruktivno razmišljaš, no ne oslanjaj se na intuiciju jer će te prevariti. Već 4.-5. govore da dobrim zamislima možeš naći odlično rješenje.

Tada Mars ulazi u Bika (5.) i sad energiju umjeravaš na nalaženje novih načina zarade ili su ti troškovi povećani. Isti dan i Merkur stiže u znak Raka, pa se okrećeš poslovima u domu i s najbližima razgovaraš dok dogovarate daljnje planove. Riječ je o novcu pa nekome pada na pamet dobra ideja koju trebate hrabro iskoristiti, no važno je dobro procijeniti i ne raširiti se previše. Dobrim komunikacijskim sposobnostima postavit ćeš čvrste temelje novog cilja (12.-13.).

Pun Mjesec (13.) zato ukazuje kako se ne možeš vratiti na staro na poslu; možda to znači promjenu ili nove odnose na radnom mjestu. No moraš znati da trebaš ostati realna, jer neke želje mogu ostati neispunjene (14.). Zato je važno da s članovima obitelji zajednički doneseš odluku, pa ćeš i psihološki biti mirnija. Povezanost s najbližima se povećava nakon što Venera uđe u tu zonu (18.), no ti dani donose jasnu sliku: možda trebaš naći nova rješenja oko posla ili uspijevaš iskoristiti pune potencijale i krenuti boljim smjerom.

Merkur prelazi u Lava (18.), pa razmišljaš o ljubavi i zabavi ili smišljaš nove kreativne projekte. Sunce se pojavljuje u istom znaku (22.) i vrijeme je za onu ljepšu stranu života, stoga je putovanje najbolja odluka (23.). Sad ćeš imati više troškova na užitke, jer malo hedonizma nikad ne škodi, ali ipak pripazi na stvari koje govoriš i radiš, jer bi novčanik mogla istanjiti više nego što to možeš podnijeti (24.-28.); možda ćeš biti suočena s nečim potpuno neočekivanim. Mladi Mjesec u Lavu (28.), sasvim sigurno sugerira kako ti je vrijeme za odmor, a možda si i zadovoljna postignutim, no pripazi koliko te to sve košta. Mjesec završava nekim problemom s partnerom (31.), što te vraća u realnost. Taj dan se spaja i Mars s Uranom: nešto neočekivano može prevrnuti sve novčane planove.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Atmosfera u srpnju je nabijena snažnim energetskim impulsima, a na početku negativni prevladavaju: iznenadni događaji mogu podići psihološke tenzije i dovesti do izljeva bijesa. Moraš zadržati mir, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u tvoj znak (5.): povećati će se obim komunikacija, više ćeš se kretati, dok si istovremeno puna energije i želje za pokazivanjem inicijative. Pun Mjesec (13.) dovodi do kulminacije potrebu za mijenjanjem dugoročnog plana ili neke situacije vezane za obrazovanje ili strane zemlje; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.
Venera ulazi u Raka (18.) pa si veoma šarmantna i zavodljiva u razgovorima. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje se pojavljuju zadnjeg dana srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možeš prepustiti i hedonizmu. Jupiter postaje retrogradan (28.), što za tebe znači početak perioda introspekcije: analiziraj koliko si psihološki zadovoljna. Mladi Mjesec (28.)  te okreće obitelji i poslovima u domu.

Mjesečni aspekti

Situacija u kojoj ćeš morati potpuno mijenjati svoju dugoročnu viziju, stanje oko svog obrazovanja ili nečeg u vezi inozemstva ili djelatnosti izdavaštva, djeluje na tebe veoma burno, iako si poznata kao pripadnica znaka koji je vrlo miran i strpljiv. S obzirom da Pluton iz iste zone djeluje na Mars u polju psihološke stabilnosti, može doći do ispada bijesa ili barem velike uznemirenosti. Ta prva dana srpnja možeš djelom ublažiti dobrim promišljanjem, pravilnim odlukama, iako si pomalo konfuzna sada, ali u vrijeme Punog Mjeseca (13.), shvatit ćeš da neke stvari ipak treba potpuno promijeniti. S obzirom da Mars već 5. dolazi u tvoj znak, svu energiju ćeš usmjeriti na popravljanje situacije, a u svemu ti mogu pomoći članovi obitelji, s obzirom da ne vidiš sve jasno i odluke ti nisu pouzdane (9.-10.).

Tvoja vladarica Venera boravi u zoni novca i jasno je da dugoročna poslovna stabilnost ipak ublažava ovo stanje (12.-13.). Razgovori s najbližima i njihovo sudjelovanje pomažu ti i smiruju te, ali 18.-20. svejedno govore kako trebaš mijenjati dugoročnu viziju. Venera ulazi u zonu komunikacija (18.) i time u nastupima pokazuješ poseban šarm, a sasvim je moguće i da se netko posebno zainteresira za tebe.

Merkur i Sunce ulaze u zonu doma i obitelji (19., 22.), čime se potpuno posvećuješ kućnim obavezama. Ne zaboravljaš ni na slatka zadovoljstva, dok se predaješ hedonizmu, bez obzira je li riječ o ljubavnom odnosu ili nekom hobiju. To su dani kada je bolje ne donositi nikakve odluke, a 28. pogotovo možeš reći nešto kod kuće što bi radije povukla. Mladi Mjesec u istoj zoni označava početak novog ciklusa u obiteljskim poslovima (28.).

Isti dan i Jupiter kreće u retrogradni hod, pa ćeš nekoliko mjeseci nasamo analizirati svoje psihološko stanje i koje duhovne vrijednosti tražiš. Zadnji dan mjeseca je prilično zanimljiv jer donosi sjajan odnos Sunca i Jupitera, što ti diže optimizam, ali istovremeno donosi i neke poslovne probleme. No najvažniji je spoj Marsa i Urana u tvom znaku, zbog čega bi sasvim iznenada mogla učiniti nešto potpuno neplanirano i naglo. Eto, mjesec započinje i završava eksplozivnim događajima, a planeti polako kreću u retrogradni hod, zbog čega svi moramo biti strpljiviji.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Energičan je i napet početak mjeseca, s jakim negativnim nabojem: iznenadni događaji mogu srušiti planove, vjerojatno zbog financijskih obaveza ili problema s dijeljenim resursima. Moraš zadržati osjećaj za realnost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa više razmišljaš o osobnoj i financijskoj sigurnosti, dok te muči osjećaj nesigurnosti i frustracije koje izviru iz podsvijesti. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu na planu dijeljenih resursa i obaveza, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada se još više oslanjaš na obitelj, a financije postaju stabilnije. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako je vrijeme i za prepuštanje ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost svojih planova i ciljeva, a možda i nekog prijateljstva. Mladi Mjesec (28.) označava novi početak u komunikacijama, a više ćeš se družiti i s najbližom rodbinom i više kretati.

Mjesečni aspekti

Mjesec započinje s Venerom u tvom znaku (do 17.), što te čini najzavodljivijom pripadnicom zodijaka, pa sigurno uživaš u pogledima koje privlačiš svojom šarmantnom pojavom. I Merkur je u Blizancima (do 4.), a nakon toga seli u zonu novca i prihoda. Kad smo kod novca, neka teška situacija u vezi dijeljenih resursa ili obaveza jasno kvari tvoje planove ili ostvarenje nekog cilja (1.-2.). Alternativno, možda je riječ o nekom dugovanju između tebe i prijatelja, ali u svakom slučaju s malo više akcije može se sve riješiti barem donekle. Istina, Pun Mjesec (13.) govori da je teško vratiti se na staro i kako ćeš morati učiniti neke veće promjene.

Mars ulazi u zonu psihologije (5.), što nije baš najsretnije mjesto za taj energični planet, jer može buditi frustracije iz podsvijesti. U prva tri tjedna dosta si orijentirana na pitanja novca i zarade, a tu se pojavljuje i Venera (18.), čime ti omogućava bolje razdoblje, neke bonuse ili šoping na sniženjima. Situacija na poslu je malo promjenljiva: povremeno si konfuzna, a ponekad sve jako dobro vidiš i donosiš pravilne odluke. Vjerojatno jedva čekaš otići na odmor. Ponovo si upozorena na potrebu rješavanja financijske situacije (18.-20.), od čega očito ne možeš pobjeći.

Merkur i Sunce prelaze u znak Lava (19., 22.), pa se više krećeš, komuniciraš i smišljaš dobre ideje, ali istovremeno ne štediš novčanik pri izlascima. Nešto sasvim iznenadno može uznemiriti tvoju psihu ili ti pada napamet potpuno nova ideja oko 28. Taj dan Jupiter kreće u retrogradni hod, stoga ćeš imati prilike u nekoliko sljedećih mjeseci proučiti svoje planove i ustanoviti njihovu pravu vrijednost. Zadnji dan mjeseca donosi odličan aspekt baš po tom pitanju, no Mars u spoju su Uranom u tvojoj zoni unutarnje psihologije je jedan od onih aspekata čiji je utjecaj teško predvidjeti. Možda će te nešto potpuno izbaciti iz takta, stoga je jako važno da čuvaš svoj mir.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Srpanj je mjesec nabijen snažnom energijom, a početak obilježava ona negativna: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito u partnerskim odnosima, vjerojatno vezanim uz posao. Moraš zadržati mir, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa najviše razmišljaš o sebi, dok svu energiju usmjeravaš na ostvarenje zacrtanih planova. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava kulminaciju nekog odnosa i traži razrješenje; jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u tvoj znak (18.) i sada si posebno šarmantna i privlačna. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi pravilne odluke, iako je vrijeme i za ljetne užitke. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost i smjer u kojem se kreće tvoja karijera. Mladi Mjesec (28.) označava novi osobni financijski ciklus pa možeš planirati budžet.

Mjesečni aspekti

Mučan sukob Marsa i Plutona povezuje tvoja važna životna polja partnerstva i profesionalnih aktivnosti. Vjerojatnije je da je riječ o poslovnom odnosu, gdje se netko postavlja veoma tvrdo i autoritativno, čime zaustavlja tvoje ambicije i čini te veoma ljutom. Moguće je i da je samo riječ o velikom poslovnom teretu, no ti uz dosta napora možeš naći rješenje. Svejedno, Pun Mjesec u nasuprotnom znaku Jarca (13.), govori da ti je već dosta nekih stvari i da se taj odnos teško može popraviti. Događaji oko 18-20. pokazuju da nećeš dozvoliti da te se gazi. Naravno, moguće je i da je riječ o privatnoj vezi, a tvoji zaključci su isti. Prisutnost Merkura u Raku govori da stalno razmišljaš o sebi, svom položaju i odlukama koje moraš donijeti.

Do 18., Venera prolazi tvojom zonom psihologije i, srećom, čini te stabilnom i dobro raspoloženom, a nakon što uđe u tvoj znak (18.), pokazuješ sav svoj šarm i privlačnost, pred kojim nitko ne ostaje ravnodušan. Ovo je vrijeme kad si možeš kupiti novu garderobu ili otići na kozmetički tretman.

Nakon što Merkur i Sunce prijeđu u Lava (19., 22.), donosiš dobre odluke na poslu, ali nemoj se previše odavati užicima, iako nije loše malo i proslaviti. Aktivno radiš na ostvarenju svojih ciljeva, no oko 28. radije izbjegni donošenje važne odluke. Taj dan Mladi Mjesec u Lavu označava početak nove faze u osobnim financijama. Jupiter tada kreće u retrogradni hod, pa ćeš u idućim mjesecima razmišljati o tome gdje vodi tvoj profesionalni put i koliko te sadašnji položaj zadovoljava. Zadnji dan srpnja donosi financijski uspjeh od posla, možda i neki ugriz troškova, a spoj Marsa i Urana u Biku donosi potpuno nepredvidljiv razvoj događaja kad je riječ o nekom prijateljstvu, važnom planu ili cilju.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Snažne energije obilježavaju srpanj, a na početku mjeseca naročito onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito na radnom mjestu. Moraš zadržati osjećaj za realnost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa više razmišljaš nasamo, dok istovremeno nastojiš energiju usmjeriti na profesionalne aktivnosti. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu na radnom mjestu, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada se najbolje osjećaš kod kuće ili s najbližima i posvećuješ opuštanju. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke. Naravno, ovo je tvoje doba pa se možeš prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost svojih dugoročnih planova; također, možda sljedećih par mjeseci nije najbolje za putovanja ili neće biti koristi koliko bi željela. Mladi Mjesec (28.) označava početak novog osobnog ciklusa, stoga izvuci ono najpozitivnije.

Mjesečni aspekti

Dok je tvoj vladar Sunce u prva tri tjedna još uvijek u znaku Raka i tvojoj zoni izolacije, a energija ti je na nešto nižoj razini, situacija na poslu snažno udara na tvoje dugoročne planove (1.-2.), možda i teme obrazovanja ili poslova s inozemstvom. Također, utječe na tvoje dugoročne planove. Naravno, zona rada se istovremeno odnosi i na zdravlje, zbog čega neke Lavice mogu imati i tih problema. Najvjerojatnije neki autoritet na poslu ograničava tvoj napredak, iako u idućim danima uspijevaš dosta toga posložiti. Nakon 5., svu raspoloživu energiju usmjeravaš u profesionalne aktivnosti, jer tebi ambicije nikad nisu male. Mala utjeha u ovim napornim danima je ipak stabilna ljubavna veza i partner na kojeg se možeš osloniti.

Pun Mjesec (13.), ipak pokazuje da situacija na radnom mjestu za tebe nije zadovoljavajuća, stoga ćeš sigurno razmišljati o tome što možeš promijeniti. Svojim sposobnostima ipak uspijevaš donijeti dobre odluke, ali 18.-20. opet govore kako nečiji tvrdi stav na poslu nailazi na tvoj čvrsti otpor. Merkur i Sunce prelaze u Lava (19., 22.), nakon čega započinje tvoje doba, a baterije su ti potpuno napunjene. Razmišljaš najviše u sebi i donosiš odlične odluke, no 26.-27. pokazuju da možeš i prilično pogriješiti, vjerojatno zbog želje za dokazivanjem. Pripazi se i sljedeći dan, kako ne bi pokvarila sve dobro učinjeno, zato je bolje držati jezik za zubima.

Mladi Mjesec (28.), označava početak tvoje nove osobne faze, a isti dan Jupiter kreće u retrogradni hod. Ako dosad nisi otišla na godišnji, zadnji dan mjeseca ti pruža priliku za to, iako se pojavljuju neke nesuglasice između tebe i partnera. Taj dan dolazi i do burnog spoja Marsa i Urana u zoni karijere, što može potpuno iznenada sve preokrenuti. S obzirom da je Uran potpuno nepredvidljiv i donosi nagle promjene, budi spremna i na neočekivano.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Jake energije vladaju srpnjem, a na početku mjeseca naročito one negativne: iznenadni događaji traže od tebe procjenu nove situacije, naročito u ljubavnom odnosu, kreativnom radu i povezanim emocionalnim pitanjima ili novčanim obvezama. Moraš zadržati mir i ostati sabrana, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), više razmišljaš o svojim planovima i sigurnosti, a želiš ići i na putovanje ili se posvećuješ obvezama u obrazovanju. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu u ljubavnom odnosu, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, uz puno truda možeš postaviti stvari na svoje mjesto smire li se strasti. Alternativno, možda je riječ o problemu s financiranjem projekta ili nešto u vezi djece.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada se više možeš družiti s dragim prijateljima pri izlascima. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možeš prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš dobro procijeniti sve svoje financijske obveze. Mladi Mjesec (28.) traži od tebe da se malo odmoriš, naročito psihički.

Mjesečni aspekti

Taj opaki aspekt između Plutona i Marsa (1.-2.), koji je prepun agresivne strasti, kod tebe se dešava u zoni ljubavi i emocionalnog dijeljenja s partnerom. Možda je riječ o ljubomori, ali naziru se pukotine u ljubavnom odnosu. Štoviše, reakcije su tako snažne da je pitanje može li se sve vratiti na staro, što se dobro vidi u vrijeme Punog Mjeseca (13.). Istina, uz puno dobre volje i spremnosti na razgovor, može se puno toga popraviti, ali 18.-20. opet pokazuju da nečiji tvrdi stav sve kvari, a sada nailazi i na otpor. Alternativno, moguće da je riječ o nekom kreativnom projektu ili radu, koji doživljava veliku promjenu i sada više ne možeš računati na prihode od njega.

Mars prelazi u zonu putovanja, obrazovanja i stranih zemalja (5.), a isti dan Merkur ulazi u znak Raka. Osim što imaš želju otići negdje odmoriti se, vjerojatno više izlaziš i pričaš s prijateljima. U glavnoj vezi ima puno nejasnoća i skrivenih stvari, pa je teško postići stabilnost u emotivnom životu. Venera prelazi u zonu društvenih aktivnosti i prijatelja (18.), pa je ovo vrijeme za izlaske i druženje s dragim ljudima. Slobodne Djevice mogu tom prilikom upoznati i nekog interesantnog.

Prije nego uđe u znak Raka, Venera ti pomaže na poslu dobrim odnosima sa šefovima, pa sada možeš lakše završiti svoje radne zadatke. Nakon što tvoj Merkur sa Suncem uđe u Lava, energija ti je na nešto nižoj razini i vrijeme je za punjenje baterija. Malo se povuci, više se odmaraj i analiziraj što si sve napravila u prethodnih godinu dana. Neke dobre ideje ti mogu pasti napamet (23.), ali od 24. do 27. možda malo previše trošiš na zabavu ili donosiš prilično loše odluke. Naravno, ne treba brojati svaku kunu, zaslužila si i ti odmor i malo hedonizma. Pripazi se odlaziš li na odmor oko 28., jer zbog zamišljenosti ili umora možeš doživjeti teškoće.

Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec u Lavu, što te još jednom upućuje na odmaranje uma, duha i tijela. Zadnji dan mjeseca podiže tvoj optimizam, ali moraš čuvati svoje fizičko zdravlje. Za putovanja je posebno nezgodan taj isti dan jer se spajaju Mars i nepredvidljivi Uran u toj zoni, pa trebaš biti posebno oprezna.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Snažne energije obilježavaju srpanj, a na početku mjeseca naročito one negativne: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito u partnerskim odnosima kod kuće. Moraš zadržati trezvenost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa više razmišljaš o osobnoj sigurnosti vezanu za posao, dok nastojiš podmiriti sve financijske obveze. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu kod kuće, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i donosi svoj blagotvorni utjecaj u profesionalnu zonu. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možeš prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost najvažnijeg partnerskog odnosa. Mladi Mjesec (28.) označava početak novog plana ili je naprosto vrijeme da se okreneš izlascima i druženju s dragim prijateljima.

Mjesečni aspekti

Situacija kod kuće i ona s glavnim partnerom na rubu je sukoba u prva dva dana srpnja, pa će čak i tebi biti teško zadržati mir i diplomatske sposobnosti. Naravno, sve se u idućim danima može ublažiti, na Pun Mjesec (13.) pokazuje da se nečiji tvrdi stav teško može promijeniti. To nužno ne mora biti tvoj životni partner, već netko od članova obitelji. Srećom, 12.-13. pokazuju određenu stabilnost u ljubavi.

Tvoja ljupka vladarica Venera do 17. prolazi zonom putovanja, obrazovanja i stranih zemalja, što ipak čini dovoljno Vedrom i okrenutom malo ljepšom strani života. Mars ulazi u zonu dijeljenih resursa i financija (5.), čime te upućuje na rješavanje obveza. Isti dan Merkuru se pridružuje Sunce u zoni karijere, što te čini dosta opterećenom obavezama, dok nastojiš donijeti dobre odluke (16.-17.). Ponekad si malo konfuzna na radnom mjestu ili nerealna, ali uspijevaš držati konce u svojim rukama.

Nakon što Merkur i Sunce uđu u zonu društvenih aktivnosti, prijatelja te najvažnijih ciljeva, fokus se prebacuje na izlaske, razgovore s dragim ljudima i planiranje sljedećih poteza. Dobar dan za upoznavanje interesantne osobe je 23., no pripazi da se u hedonističkom raspoloženju previše ne prepustiš uživanju u hrani i piću. Mladi Mjesec (28.), označava početak realizacije novog plana, a taj isti dan Jupiter postaje retrogradan, pa ćeš u idućim mjesecima analizirati što zapravo želiš imati u svojoj glavnoj vezi. Baš za tu temu, najpozitivniji dan je 31., iako ima nekih nesuglasica u ljubavi. Posebno se čuvaj neočekivane financijske obaveze ili nepredviđenog troška istog dana.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca izrazito onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, pogotovo u komunikacijama, idejama i stavovima kad je riječ o odnosima na radnom mjestu. Moraš zadržati trezvenost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa ti je vrijeme za odlazak na godišnji odmor, iako još uvijek imaš puno radnih obaveza. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu nekog stava, jer tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i još snažnije govori kako je ovo idealan period za putovanje. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možemo prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost posla koji obavljaš i ustanoviti u idućim mjesecima koliko te zadovoljava. Mladi Mjesec (28.) označava početak nove faze u poslu.

Mjesečni aspekti

Tvoj moćni vladar Pluton se nalazi u zoni komunikacija,  razmišljanja i ideja i ulazi u težak sukob sa agresivnim Marsom u polju rada (1.-2.). Tvoji tvrdi stavovi i beskompromisni nastup mogu ti stvoriti probleme na radnom mjestu, u vidu svađa, sukoba s kolegama ili šefovima. Možda je i obrnuto, pa zbog velike količine obaveza u tebi ključa i postavljaš se vrlo oštro. Pametnije je da u sljedećim danima smisliš bolje ideje i nađeš rješenja za preusmjeravanje te negativne energije u nešto konstruktivno. Mars prelazi u zonu odnosa i partnerstva (5.): postoji mogućnost malo povišenih tonova, ali to istovremeno znači i da tvoj partner sada ima inicijativu. S obzirom da se Venera nalazi u zoni intimnosti, možete se prepustiti slatkim zadovoljstvima (do 17.). Također, u prilici si riješiti neke financijske obaveze.

Pun Mjesec (13.) dovodi do kulminacije tvog načina razmišljanja i ukazuje na potrebu za mijenjanjem, a sve se još više potvrđuje 18.-20., kad je jasno da bi mogla ugroziti i svoju dugoročnu perspektivu. Merkur i Sunce ulaze u zonu karijere (19., 22.), pa najviše razmišljaš i planiraš na poslu, te pokušavaš pokazati svoje najbolje sposobnosti. Donosiš dobre odluke (23.), ali ne uvijek, pa ponekad pretjeruješ (24.-27.). Zbog toga može doći do pogrešnih poteza i novih nesuglasica (28.).

Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec, koji označava novi ciklus u profesionalnim aktivnostima. I Jupiter tada postaje retrogradan u zoni rada, a ti ćeš u idućim mjesecima analizirati koliko si zadovoljna sadašnjim radnim mjestom. Zadnji dan donosi veliki poslovni uspjeh, iako se netko kod kuće mršti, možda jer te manje viđa, no posebno obrati pozornost na buran spoj Marsa i Urana u zoni partnerstva: ovo je aspekt visoke energije, veoma nepredvidiv zbog Uranove prirode pa je teško reći kako će sve završiti.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca prilično jako onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito zbog osobnih financija i ljubavnog odnosa (ili kreativnog rada ili djece). Moraš zadržati trezvenost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa više razmišljam o osobnoj sigurnosti dok proučavaš financijske obveze, a radni napori su veliki ili tražiš dodatni (ili novi) posao. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu u zaradi, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada još više osjećaš potrebu za bliskošću s najbližima, od kojih možda očekuješ i pomoć. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možemo prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost ljubavnog odnosa. Mladi Mjesec (28.) tjera te na godišnji odmor!

Mjesečni aspekti

Pluton u tvom polju novca i zarade stupa u težak sukob s Marsom u zoni ljubavi i kreativnosti u prva dva dana srpnja, pa te taj ugriz čini prilično uzrujanom. Svjesna si već neko vrijeme da tvoji prihodi prolaze transformaciju, a iako ublažavaš stanje dobrim potezima u sljedećih nekoliko dana, u vrijeme Punog Mjeseca (13.), jasno ti je da moraš razmišljati o novim izvorima zarade. Alternativno  – neki kreativni projekt pati zbog nedostatka financija ili imaš troškova zbog djece. U direktnim razgovorima ili pregovorima uspijevaš postići određenu stabilnost, ali obveze su neumoljive, na što te se podsjećaju 18.-20.

Kroz zonu partnerstva, odnosa i veza, prolazi seksi Venera, pa ta zona života pruža razloga za zadovoljstvo: uživaš s dragom osobom ili imaš prilike naći zanimljivu i zabavnu osobu. Mars već 5. stiže u znak Bika i tvoje polje svakodnevnog rada i obaveza, što te dodatno opterećuje, a isti dan Merkur u Raku proučava obveze i plaćanja koja čekaju na red.

Venerina prisutnost u istoj zoni (od 18.), prilično pomaže, a ujedno zaslađuje intimne odnose. Na ljubav se ovaj mjesec ne možeš puno žaliti, osim što moraš pripaziti da se previše ne prepuštaš užicima svih vrsta, što je tebi obično i cilj. Dolazak Merkura i Sunca u Lava (19., 22.), obično je tebi zvono koje te podsjeća kako je vrijeme za godišnji odmor, u čemu te mogu spriječiti jedino nedovršene obaveze. Zadrži koncentraciju još neko vrijeme (26.-28.), jer te pogrešne odluke mogu prilično koštati i na poslu i u novčaniku.

Mladi Mjesec u Lavu (28.), zadnji je poziv za odlazak na odmor, a isti dan tvoj vladar Jupiter kreće u retrogradni hod u polju ljubavi: u idućih nekoliko mjeseci razmišljat ćeš koliko te sadašnji odnos zadovoljava i što možeš učiniti kako bi bila sretnija. Najbolji dan u srpnju je 31., jer podiže optimizam i osjećaj dobrobiti, iako se trebaš čuvati mogućih ozljeda, koje ti se obično dešavaju jer si najčešće glavom u oblacima.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca puno više onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, konkretno – vezanu baš uz tebe, tvoje interese, a povezane sa situacijom kod kuće. Moraš zadržati mir, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), zbog čega vodiš razgovore s najvažnijim partnerom, a fizički porivi su ti jači nego inače i tražiš više zabave. Pun Mjesec u tvom znaku (13.), možda nagovještava promjenu na osobnom planu, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i tada još više osjećamo potrebu za bliskošću s najbližima; to je odličan utjecaj za partnerske odnose ili traženje osobe koja ti odgovara. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možemo prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš analizirati obiteljske odnose ili stambeni status i otkriti što bi te doista zadovoljilo. Mladi Mjesec (28.) označava početak nove faze u dijeljenim resursima i financijama ili u emocionalnim odnosima.

Mjesečni aspekti

Možda zbog svog tvrdog i nepopustljivog stava, sama izazivaš probleme kod kuće u prva dva dana mjeseca, nakon čega nastojiš sve popraviti pametnim potezima, ali Pun Mjesec u tvom znaku (13.), govori kako moraš sama donijeti neke odluke i promijeniti dio svog ponašanja. Slično se dešava i 18.-20., kada druga strana (ili partner) pokazuju snažan otpor tvom autoritetu. Novčana situacija ti je barem prilično stabilna, naročito kad govorimo o prihodima od rada (12.-13.). Povremeno si konfuzna u razmišljanjima, ali se isto tako na trenutke uspijevaš sabrati. Pripazi da ipak dobro sve provjeriš prije nego doneseš važnu odluku.

Venera ti pomaže na radnom mjestu svojim dobrim utjecajem kod kolega i šefova, a svoje kreativne talente pokazuješ nakon 5. i ulaska Marsa u zonu ljubavi. Time ti se povećavaju i fizički apetiti, kao i želja za zabavom. U pravo vrijeme Venera ulazi u zonu partnerstva (18.), pa se možeš prepustiti uživanju s dragom osobom ili pronaći nekog tko zadovoljava tvoje kriterije.

Merkur i Sunce dolaze u Lava (19., 22.), a odnosi kod kuće se popravljaju, iako si sada spremna na nešto neobuzdanije uživanje, a samim time i troškove. Možda ipak trebaš barem malo zadržati kontrolu (28.). Mladi Mjesec u tom znaku isti dan donosi novi ciklus u upravljanju resursima i financijama, dok Jupiter kreće u retrogradni hod, pa ćeš imati prilike analizirati obiteljske odnose. Upravo se zadnjeg dana srpnja možeš pohvaliti sjajnom atmosferu s najbližima, na pripazi na taj dan jer označava i eksplozivni spoj Marsa i Urana u zoni ljubavi, a s takvim aspektima nikad ne znaš što donose.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca naročito onom negativnom: iznenadni događaji mogu kod tebe izazvati veliki psihološki nemir i agresivan nastup u komunikacijama. Moraš zadržati smirenost, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), zbog čega planiraš i baviš se detaljima na poslu, a puno je aktivnosti i kod kuće. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu na psihološkom planu, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se želja za promjenom može rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i poboljšava odnose na poslu s kolegama i šefovima. Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se možemo prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš propitati pravu vrijednost svojih stavova i ideja. Mladi Mjesec (28.) govori o početku nove faze u partnerskom odnosu.

Mjesečni aspekti

Još uvijek vučeš neke terete iz prošlosti ili u svojoj podsvijesti, koji se aktiviraju prilikom svađe ili zbog frustriranosti kad drugi ne prihvaćaju tvoje stavove, što se najbolje vidi u prva dva dana srpnja. Nakon toga pokušavaš raznim potezima malo spasiti stvar, ali Pun Mjesec (13.) pokazuje da se ne smiješ vraćati na staro, te da moraš odbaciti sve što te još uvijek koči.

Ponekad si malo konfuzna oko novca, ali tvoja inteligencija te uvijek spašava pa možeš donijeti konstruktivne odluke. Mars prelazi u Bika (5.), gdje se već nalazi dugo godina tvoj vladar Uran, pa glavninu energije usmjeravaš na pitanja doma i odnosa s članovima obitelji. Venera se nalazi u bratskom znaku Blizanaca (do 17.), a zona ljubavi je jedan od najboljih položaja tog ljupkog planeta. Uživaj u zagrljajima i zabavi ili pri izlascima nađi nekog tko dijeli istu filozofiju. Merkur od 5. do 18. pomaže Suncu u planiranju i izvršenju radnih zadataka, a taj dvojac zatim seli u zonu partnerstva (19., 22.).

Sada se fokusiraš na najvažniju vezu, pa je najbolje da zajedno otiđete na odmor. Sigurno ćeš se prepustiti svim vrstama užitaka, no ipak ostani barem malo umjerena. Opet bi trebala pripaziti na svoj jezik kad razgovaraš s članom obitelji (28.). Taj isti dan donosi i Mladi Mjesec, koji obilježava početak novog ciklusa u najvažnijim odnosu. Zadnji dan moraš biti oprezna da te kritika ne učini opet uvrijeđenom, pogotovo jer optimizam i osjećaj zadovoljstva koji istovremeno stiže od sjajnog aspekta Sunca i Jupitera zaista ne treba kvariti. Ono što te treba zabrinuti je eksplozivni spoj Marsa i tvog Urana u zoni doma i obitelji, pa moraš pripaziti na – teško je reći na što: Uran uvijek djeluje naglo i iznenadno, stoga budi spremna na neočekivano.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Atmosfera u srpnju će biti nabijena energijom, a na početku mjeseca izrazito onom negativnom: iznenadni događaji mogu tražiti od tebe procjenu nove situacije, naročito one vezane uz planove i ciljeve, a sve je povezano s osobnim financijama. Moraš zadržati ravnotežu, kako bi donijela pravilne odluke. Merkur prelazi u Raka, a Mars u Bika (5.), pa vodiš više ugodnih razgovora s ljubavnim partnerom (ili interesentima), ali je jasno da si ti ta koja vodi glavnu riječ i vrlo čvrsto objašnjavaš svoje stavove; puno više se i krećeš. Pun Mjesec (13.) možda nagovještava promjenu planova, jer neke tenzije dosižu kulminaciju; ipak, jedno su želje, a drugo realne mogućnosti pa se neke nade mogu rasplinuti.

Venera dolazi u Raka (18.) i to donosi najljepše vibracije u ljubavni život! Zadnja trećina mjeseca je uvod u napetosti koje stižu na samom kraju srpnja, a važno je donositi dobre odluke, iako se treba prepustiti i ljetnim užicima. Jupiter postaje retrogradan (28.), a tada moraš analizirati svoju financijsku situaciju i otkriti u idućih nekoliko mjeseci kako više zaraditi. Mladi Mjesec (28.) donosi početak novog radnog ciklusa ili se više baviš zdravljem i svojom formom.

Mjesečni aspekti

Zbog financijskog ugriza, neki tvoj plan pada u vodu u prva dva dana ili traži potpunu transformaciju. To će te prilično oneraspoložiti, iako vučeš poteze koji mogu malo ublažiti stvar. No, Pun Mjesec (13.), podsjećate da ne možeš više zadržati isti cilj pa se počni pripremati za to, jer ti i 18.-20. govore kako postoji previše prepreka. Alternativno, može biti riječi o nekom financijskog dugu između tebe i prijatelja, pa se i ljubavni partner umiješao i traži od tebe drugačiji pristup.  Nakon što Mars prijeđe u Bika (5.), postaješ aktivnija i energičnija u iznošenju stavova u komunikacijama, ali nemoj u tome pretjerati.

Da je i tebi vrijeme za odmor govore i ponekad konfuzne odluke, ali se možeš osloniti na članove obitelji, jer u toj zoni boravi ljupka Venera (do 17.). Ljubavi ti je ipak na prvom mjestu, dok u prva tri tjedna u tom sektoru borave Sunce i Merkur, a nakon što se ovdje pojavi i Venera (18.), potpuno se posvećuješ ljubavnim užicima. Ako si slobodna, vrijeme je za izlaske i nalaženje prave osobe. Ovo je jedan od najboljih položaja ovog zavodničkog planeta.

Merkur i Sunce ulazi u zonu svakodnevnog rada i obaveza (19., 22.), pa ti se fokus dijelom prebacuje na onu manju zabavnu stranu života. Ipak, dobra vijest je poboljšanje prihoda, koje ćeš brzo slistiti na ljubavna zadovoljstva, a njima se prepuštaš bez ograničenja; možda bi ipak trebala malo povući ručnu. Mladi Mjesec (28.), označava početak novog radnog ciklusa, baš kad Jupiter postaje retrogradan u tvojoj zoni novca: u idućim mjesecima moći ćeš analizirati svoje prihode, a za to vrijeme se savjetuje štednja. Zadnji dan srpnja je ipak jedan od najboljih, baš po pitanju prihoda od rada, ali se čuvaj nezgoda u prometu ili nekontroliranog ispada ljutnje.

Povoljni dani: 2., 4.-5., 9.-10., 12.-13., 17., 23., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 2., 9., 13.-14., 18.-20., 24.-25., 26.-27., 28., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.