Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za prosinac 2022.: U novu godinu ući ćemo s puno strasti

Iako prosinac postavlja brojne izazove, nudi i priliku za njihovo svladavanje kroz brojne povoljne prilike. A kako će planete utjecati na sve znakove pročitaj u našem mjesečnom horoskopu za prosinac, za sve znakove.

guneet-jassal-6gMrc3eeWUw-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Iako prosinac postavlja brojne izazove, nudi nam i priliku za njihovo svladavanje kroz brojne povoljne prilike. Najvažnija vijest je prelazak sretnog Jupitera u znak Ovna, pa nam se pruža mogućnost za nove početke, baš u vrijeme zimskog solsticija i pred božićne praznike. U novu godinu ćemo ući s puno strasti!

Play logo

OVAN

Opći pregled

Prvi dani prosinca već te zovu na slavlje i veselo druženje, ali nemoj pretjerivati ni u čemu. Tvoj Mars je retrogradan do sredine siječnja, pa te još uvijek frustriraju mentalni napori i otežana komunikacija. Neptun kreće u direktni hod (4.), što će ti polako donijeti jasnije stanje u psihološkom smislu.

Merkur ulazi u realistični znak Jarca (6.), pa je vrijeme da dobro analiziraš svoje poslovne rezultate i pripreme za novi period, kao i da dovedeš ambicije u sklad s realnošću. Pun Mjesec (8.) je u spoju s retrogradnim Marsom, stoga je važno pravilno usmjeriti energiju i što jasnije se izraziti u idejnim projektima, prezentacijama i razgovorima. Venera se pridružuje Merkuru (10.), pa prevladavaju dobre okolnosti za implementaciju poslova svih vrsta.

Play logo

Zimski solsticij ima dobar zvjezdani utjecaj: Sunce ulazi u Jarca (22.) skoro istovremeno kad i Jupiter mijenja znak (20.). Napokon ulazi u tvoj znak, što je odlična vijest za sve Ovnove jer će ti otvoriti put za osobni uspjeh u mnogim poslovima. Jupiter djeluje ekspanzivno, a sada poduzmi hrabre poteze i ostvari nešto što jako želiš.

Mladi Mjesec (23.), također je pod utjecajem Jupitera: ovo je novi početak i s puno truda možeš napredovati na poslovnom planu. Merkur kreće u retrogradni hod u Jarcu (29.), pa sljedeća tri tjedna provedi u analizi dosad učinjenog i ne donosi profesionalne odluke prije kraja siječnja. Za doček Nove godine strasno se prepusti slavlju.

Mjesečni aspekti

Play logo

Najviše ti problema zadaje tvoj retrogradni Mars, jer taj planet svakom određuje gdje mu je usmjerena energija, a ona je sada prigušena i djelomično blokirana. To stvara nervozu, a kod tebe se nalazi u zoni komunikacija i razmišljanja, pa svoje ideje ne uspijevaš jasno izraziti, a u kontaktima si puna iritacije. Također, mogla bi imati problema i u prometu. No, to samo od tebe zahtijeva više pažnje i koncentracije te naglašava potrebu za polaganijim pristupom. Izbjegavaj konfrontacije i stalni otpor potrebi promjene nekih stavova.

U nasuprotnom polju putovanja, obrazovanja, poslova s inozemstvom i dugoročne perspektive nalaze se Sunce, Venera i Merkur pa želiš više uživati i postići dobre rezultate. Ne pretjeruj u očekivanjima, ali napravi koliko možeš. Tih dana (1.-2.) ti se mašta miješa s fantazijama, nedostaje ti fokusa, pomalo si odsutna, a smušenost staje na put logičnom razmišljanju i činjenicama. Opozicija Marsa i Venere budi strasti; želiš se zabavljati bez ograničenja ili obaveza, ali to nije ono pravo. Možeš postići neke ciljeve samo dobrom disciplinom. Sanjarenja ili žaljenja za nečim mogu te opteretiti pa se teže koncentriraš (4.), a tada i Neptun zastaje i polako će krenuti naprijed. U sljedećim tjednima ćeš se psihički razbistriti i biti realnija.

Od 6. je Merkur u Jarcu, no taj dan moraš paziti da svi tvoji snovi prođu provjeru vrijednosti u stvarnom životu. Osloni se na točne podatke. Pun Mjesec (8.) je malo nezgodan jer je u spoju s tvojim Marsom pa ne uzimaj zdravo za gotovo bilo kakva obećanja ili velike zamisli, što ne znači da ne možeš sama poduzeti konkretne korake. Uloži napor za ostvarenje zamišljenog, iako ti je izražavanje sada otežano. Želja za ostvarenjem maštarija je jaka (9.), ali se čuvaj megalomanije ili prepuštanja hedonizmu. Ulazak Venere u Jarca i zonu karijere pomaže u implementaciji svih vrsta projekata i donosi naklonost pretpostavljenih, ali vjerojatno govori i o domjencima i ugodnom druženju. Iskoristi ozračje i s pozitivnim naporom ostvari neki veći cilj (12.-13.). Tih zadnjih dana uvjeti su relativno dobro, ali izbjegavaj rizike jer ti je energija malo prigušena, pa su velika postignuća nešto teže ostvariva (14.-15.). Ipak, sjajan aspekt Merkura i Urana pokazuje da dobrim idejama ili tehničkim rješenjima možeš ostvariti i novčani dobitak (17.-18.).

Play logo

Jupiter ulazi u tvoj znak (20.), a to je jedna od najboljih ovogodišnjih vijesti. U idućim mjesecima pružit će ti odlične prilike za osobni rast i ostvarenje onoga što želiš. Odmah ćeš osjetiti želju za poslovnim uspjehom i napredovanjem (21.-22.), pa je sada prtilika za novi početak. Hrabru i odlučnu akciju – ali opet bez pretjerivanja.

Ulazak Sunca u tu zonu (22.) i pojava Mladog Mjeseca (23.) upravo označavaju taj novi ciklus. Na kraju izazovne godine osjećaš priljev samopouzdanja za sljdeće mjesece. To će te i duševno smiriti i za praznike pokazuješ suosjećanje prema drugima (28.). Venera i Merkur se spajaju, ali ovaj drugi kreće u retrogradni hod isti dan, pa ćeš neke stvari ili pregovore morati revidirati u sljedeća tri tjedna. Dobro analiziraj i ne donosi odluke prije druge polovice siječnja. Zadnji dan godine strastveni spoj Venere i Plutona puni te energijom pa se možeš prepustiti uživanjima svih vrsta. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Play logo

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Početak mjeseca zateći će te u analizi i planiranju financijskih obaveza i povezanih ciljeva. Mars je, u nasuprotnom polju osobnih financija, retrogradan do sredine siječnja, pa moraš biti oprezna kad su u pitanju troškovi. Neptun započinje direktni hod u zoni prijateljstva, želja i planova, pa će se magla i nejasnoće tokom prosinca malo razbistriti.

Play logo

Nakon što Merkur uđe u prijateljski znak Jarca (6.), možeš se prepustiti onaj ljepšoj strani života, kao i planiranju putovanja ili poslovima s inozemstvom. Pridružuje mu se i tvoja ljupka vladarica Venera (10.), što donosi odlične okolnosti za izvršenje dugoročnih planova svih vrsta (ili za obrazovanje). Pun Mjesec (8.) u spoju s retrogradnim Marsom skreće pažnju na jedan važan trošak, stoga budi oprezna.

Ulazak Sunca u Jarca označava zimski solsticij (22.), a ove godine će gotovo  istovremeno (20.) i Jupiter ući u Ovna, tvoju zonu psihološke stabilnosti. Ovo ti otvara put za širenje duhovnog znanja i vrijednosti, za duševno smirivanje i čišćenje od starih tereta, kao i opraštanje sebi i drugima.

Pod utjecajem Jupitera je i pojava Mladog Mjeseca (23.), a on uvijek označava novi početak, ovaj put u temama putovanja, stranih zemalja, obrazovanja, dugoročne perspektive i pravnih poslova. Moraš samo znati da u istoj zoni Merkur kreće u retrogradni hod (29.), a ovo nije najbolje vrijeme za odlazak na novogodišnji put; ako to moraš učiniti, dobro provjeri sve aranžmane na vrijeme.Mjesečni aspekti

Početkom prosinca naglašena je tvoja financijska os, jer je retrogradni Mars u zoni novca i prihoda, gdje blokira pokušaje za boljom zaradom, a tako će biti do sredine siječnja. Nema prostora za povećanje, stoga se moraš malo mučiti dok ti se opet ne otvori put. U nasuprotnom polju dijeljenih financija i zajedničkih resursa, Sunce, Merkur i tvoja Venera pomažu ti riješiti obaveze, ali je bitno da ostaneš realna i oslanjaš se na činjenice i logiku. Vjerojatno ti to baš ne ide od ruke, pa si netipično nestrpljiva i znaš reagirati nervozno. Trebaš zastati, sabrati se i fokusirati se na bitno. Tvoj predani rad i usmjerenost pomoći će ti u stabilizaciji (1.-2.). Ostani realna u postavljanju ili ostvarenju ciljeva, inače ćeš se izgubiti u sanjarenju. Neptun kreće u direktan hod (4.), baš u vrijeme nezgodnog aspekta s tvojom Venerom, pa se teže koncentriraš na bitne stvari, u odnosima s prijateljima ili izvršenju planova. Merkuru ulazi u Jarca (6.) i opet moraš provjeriti sve svoje zamisli u realnom svijetu.

Pun Mjesec (8.) u zoni prihoda pod velikim je utjecajem Marsa pa je ovo vrijeme kad se moraš pozabaviti nekim većim troškom. Osloni se na svoje napore, a manje na tuđu pomoć. Potrebno je uložiti veliki trud za stabilizaciju financija, a čini ti se da uvijek ima još neka prepreka. Možda je vrijeme da priznaš kako si neke planove postavila nerealno. Također, pri izlascima s prijateljima nastoj malo manje vaditi novčanik (9.). Od 10. i Venera je u Jarcu, zbog čega možda razmišljaš o putovanju ili su ti dobro aspektirani poslovi s inozemstvom, a i tema obrazovanja je pod ugodnim utjecajem. Financijske obaveze ćeš riješiti kroz discipliniran rad na poslu i stabilizirati ih (12.-13.). Ovih zadnjih dana imaš dobre okolnosti, ali nemoj ulaziti u nepotrebne rizike, te ne miješaj novac i prijateljstvo. Opet budi realnija u izvršenju planova. Iznenadno rješenje dolazi 17.-18., pa ti se otvara put napretka, vjerojatno novčanog. Nove tehnologije također mogu igrati važnu ulogu.

Nadam se da si u prethodnoj godini iskoristila boravak Jupitera u zoni najvažnijih ciljeva, jer ovaj sretni planet prelazi u Ovna (20.), što je tvoje polje psihološke stabilnosti, duhovnosti i rada iza scene. U idućoj godini oplemenit će tvoje više potrebe, proširiti svijest i donijeti duhovna znanja, a istovremeno te i psihički smiriti. Time ćeš lakše raditi i na ostvarenju svoje dugoročne vizije, ali samo ako poduzmeš odlučnu akciju. Aspekt Venere i Urana (22.) pokazuje da si otvorena za nova iskustva i uzbuđenja. Ovaj aspekt se često povezuje i sa uzbudljivim intimnim trenucima, pa ostani otvorena i za tu mogućnost. Kako je Venera u Jarcu, opet je moguće da sve ima veze i s putovanjem ili poslovima s inozemstvom.

Sunce prelazi u znak Jarca (22.), a Mladi Mjesec na ovom mjestu (23.), upravo govori o novom početku, bilo da je riječ o obrazovanju, stranim zemljama, izdavaštvu ili napredovanju ostvarenju dugoročne perspektive. Pokaži hrabrost i samopouzdanje u mjesecima ispred tebe. Tvoja Venera i maštoviti Neptun obogaćuju tvoju maštu i ciljeve koje postavljaš (28.). Venera se spaja s Merkurom (29.), no isti dan taj planet postaje retrogradan, što znači da u sljedeća tri tjedna moraš pažljivo analizirati svoju viziju i napraviti potrebne promjene. Božićni praznici puni su optimizma i dobre atmosfere, a na Staru godinu možeš pokazati i svoju strast, otvorenost i emocije. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Mars je retrogradan u tvom znaku do sredine siječnja pa su ti akcije blokirane, energija ti je nervozna i vjerojatno si prilično frustrirana. No, početak prosinca donosi ti ipak neka zadovoljstva zbog prisutnosti Sunca, Merkura i Venere u nasuprotnom polju najvažnijih odnosa i veza. Malo drži reakcije pod kontrolom i nastoj uživati što više u druženju i zabavi. Neptunov početak direktnog hoda (4.), u sljedećim tjednima donijet će ti jasniju situaciju na poslu i u profesionalnim naporima.

Merkur i Venera ulaze u Jarca (6., 10.) i sada možeš planirati financijske obveze, ali uživati i u slatkim strastima i šaputanju na jastuku. Pun Mjesec (8.), u spoju je s retrogradnim Marsom, a tražiš više pažnje od strane partnera, iako nisi sigurna što je ono što zapravo želiš.

Skoro istovremenih ulazak Sunca u Jarca (22.) i Jupitera u Ovna (20.), obilježava ovogodišnji zimski solsticij. Jupiter će ti pomoći u ostvarenju nekih važnih ciljeva, donijeti pomoć prijatelja, a i sve druge društvene aktivnosti će ti biti odlično aspektirane.

Mladi Mjesec (23.), označava novi početak u temi dijeljenih resursa i financija, pa je važno sve dobro planirati kako bi postigla uspjeh u sljedećim mjesecima. Neposredno prije nove godine (29.), tvoj Merkur upravo u toj zoni kreće u retrogradni hod, pa ćeš u sljedeća tri tjedna vjerojatno neke stvari morati ponovo odraditi.


Mjesečni aspekti

Nije ti lako zbog prisutnosti retrogradnog Marsa u tvom znaku, a tako će biti do sredine siječnja. Voliš sve rješavati brzo, no ovakav Mars sada guši tvoje poteze i akcije, pa se moraš malo primiriti. To te čini nervoznom i frustriranom, dok u nasuprotnom polju partnerstva stoje Sunce, Venera i tvoj vladar Merkur. U glavnom fokusu je upravo najvažniji odnos i veze, a smiren i ugodan razgovor, kojim ti Merkur pokušava pomoći, prilika je za rješavanje problema. Istina, malo ti nedostaje fokusa i sabranosti, naročito u poslovnim aktivnostima, pa je važno da zadržiš logično promišljanje. Ta prva dva dana prosinca puna su strasti, ali temperament ti ide od iritacije do ljutnje ili glasne komunikacije vrlo brzo. Želiš se zabavljati i uživati bez ograničenja, no odmah nakon što kreneš, staneš jer nisi sigurna u ono što želiš. Nemoj sada poduzimati nikakve važne osobne inicijative, već dovrši ono što si započela prije, pa ćeš krenuti s novim nakon što Merkur uspostavi direktan hod. Bitno je da ti Venera i Saturn pomažu u stabilizaciji odnosa, stoga se osloni na ono pozitivno.

U poslovnom odnosu nemoj previše maštati ili biti bezvoljna. Važno je da sve svoje snove dobro provjeriš u stvarnom životu, u vrijeme kad Merkur prijeđe u Jarca i tvoju zonu dijeljenih financija i obaveza (6.). Pun Mjesec u tvom znaku (8.) upozorava te da ne uzimaš tuđe riječi kao nešto sigurno, ali to ne znači da sama ne možeš nešto napraviti. Tu može doći do sukoba s važnim partnerom, a ti se sada malo teže izražavaš, pa moraš paziti da ne ulaziš u konfrontacije.

Dolazak Venere u zonu dijeljenih financija i resursa (10.) donosi bolje uvjete za rješavanje obaveza, ali opet moraš poslovne ciljeve svesti na realne temelje. Možeš očekivati i pomoć partnera u stabilizaciji svojih dugoročnih planova. Naravno, ove dobre uvjete trebaš iskoristiti, ali pokaži oprez i izbjegavaj rizike, jer ti energija nije baš na visokoj razini, zbog čega su neka velika postignuća teže ostvariva (14-15.). No neka izvrsna ideja ti može pasti napamet (možda u snu), pa ćeš lakše riješiti neko pitanje obveze ili dijeljenih financija (17.-18.).

Jupiter ulazi u Ovna nakon godinu dana, ovaj put na duže vremena (20.) i time će ti pružiti odlične prilike za ostvarenje ciljeva i planova u 2023. Vjerojatno je mnogo toga vezano uz ulaganja i rješavanje financijskih obveza, pa ovaj pozitivan naboj iskoristi za usmjeravanje energije na pravo mjesto (21.-22.). Venera ponavlja aspekt s Uranom, a ovaj kontakt ima i snažne seksualne konotacije, pa se sasvim iznenada možeš prepustiti uzbuđenjima, vjerojatno daleko od tuđih očiju (22.).

Ulazak Sunca u Jarca (22.), pojačava važnost zajedničkih resursa, a novi početak u tim temama donosi i pojava Mladog Mjeseca na istom mjestu (23.). Ovo je prilika da upogoniš svoje planove, kako bi Božić provela u dobrom raspoloženju na kraju naporne godine, uz puno hrabrosti i samopouzdanja. Emocije su ti jake (28.), uz pokazivanje puno suosjećanja i bliskosti s drugima, dok se Venera i Neptun spajaju (29.). Nemoj zaboraviti da tvoj vladar Merkur kreće u retrogradni hod isti dan, stoga ćeš nešto od planova investiranja ili rješavanja obveza morati ponovo odraditi ili revidirati, zbog čega nije pametno potpisivati važne ugovore u sljedeća tri tjedna. Stara godina donosi veliku strast, emocije i intimna zadovoljstva. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Prvi dani prosinca već pokazuju veseliju atmosferu na radnom mjestu u ovom prazničnom mjesecu. Mars je retrogradan do sredine siječnja, što te i dalje čini psihološki nemirnom, zbog čega je važno da se što više odmaraš i opuštaš. Nakon što Neptun krene u direktni hod (4.), stvari će postati malo jasnije kad je riječ o tvojim dugoročnim planovima, obrazovanju ili poslovima s inozemstvom.

Merkur i Venera ulaze u Jarca i tvoju zonu partnerstva (6., 10.) što donosi izvrsne vibracije u odnose, pa možeš uživati u seksi razgovorima, a ako si slobodna – više izlaziti i upoznati nekoga tko ti posebno odgovara. Pun Mjesec (8.) posebno naglašava tvoje psihološko stanje, pa je vrijeme da riješiš neki problem koji te muči i izbaciš ga iz svoje psihe.

Sunce također dolazi u Jarca (22.), a taj zimski solsticij je dodatno pojačan i ulaskom Jupitera u Ovna (20.), tvoju zonu profesionalnih postignuća. Ovo je odlična vijest za tebe jer ti otvara put napretka, stoga postavi jasne ciljeve za sljedeći period.

Mladi Mjesec (23.), pojavljuje se na početku Jarca i može označavati novu fazu u postojećoj vezi ili početak nečeg novog. Ne zaboravi da Merkur kreće u retrogradni hod (29.) u istom astrološkom polju, zbog čega može doći do nesporazuma ili krivih dogovora u sljedeća tri tjedna.


Mjesečni aspekti

Retrogradni Mars u Blizancima čini te nervoznom i psihički osjetljivom, možda zbog nekih starih tereta koji te još uvijek blokiraju. Srećom, na poslu ti pomoć pružaju Sunce, Venera i Merkur, pa uz pomoć kolega i u dobroj atmosferi svejedno možeš napraviti dobar dio zadataka. Početak mjeseca zato nije loš, ali moraš pokazati veliku koncentraciju zbog povremene odsutnosti i smušenosti. Strasti su potaknute, no pazi da ne reagiraš temperamentno. Srećom, Venera i Saturn djeluju stabilizirajuće, pa ćeš lakše riješiti i financijske obveze. Samo nemoj previše maštati i odlutati, a pomoći će ti i početak direktnog hoda Neptuna (4.), no čuvaj se negativnog razmišljanja.

Merkur prelazi u Jarca i tvoju zonu partnerstva (6.), a tada samo moraš biti sigurna da u glavnom odnosu poznaješ sve činjenice i dobro prosuđuješ. Pun Mjesec u Blizancima (8.) još jednom te upozorava da svoje psihičke strahove ne preslikaš u stvarni život kao nešto istinito, već od tebe traži da sve dobro provjeriš. Uloži potreban napor kako bi ostvarila radne zadatke i maknula tu maglu iz glave. Saberi se i ne ulazi u konfrontacije.

Važno je zadržati osjećaj za realnost, iako imaš veliku potrebu za hedonizmom: nakon što Venera uđe u zonu partnerstva (10.), počinje vrijeme za uživanje u najvažnijem odnosu. Ako si slobodna, ovo je prilika za nalaženje prave osobe, ali samo ako izađeš iz kuće. Iskoristi ovaj sjajni tranzit Venere i uživaj s posebnim partnerom. Ti dani donose dobre uvjete, pa ih iskoristi i u svakodnevnom radu, ali ne ulazi u nepotrebne rizike, jer si psihički na nešto nižoj razini sa energijom. U razgovoru s partnerom (možda riječ o poslovnom), naglo može doći do odlične ideje i rješenja kako ostvariti jedan važan cilj (17.-18.).

Sunce ulazi u zonu partnerstva i dodatno je naglašava (22.), a dva dana ranije Jupiter je prešao u Ovna i tvoje polje profesionalnih postignuća i karijere. Ovo je veoma važan tranzit, koji će ti u sljedećoj godini pomoći napredovati na život na ljestvici pa možeš pronaći i bolji posao ili postići višu razinu na sadašnjem! Puno sam govorio o partnerstvu, ali to naravno ne mora samo označavati privatno, već i ono poslovno. No aspekt Venere i Urana (22.), gotovo uvijek ima i seksualne vibracije, pa se prepusti iznenadnim uživanjima, a do toga može doći i prilikom nekog izlaska.

Mladi Mjesec u Jarcu (23.), povezan je s utjecajem Jupitera, a označava novi ciklus u najvažnijem odnosu i novi početak, baš pred Božić koji možeš provesti u dobrom raspoloženju. Venera i Neptun dižu ovaj odnos na idilične razine i donose duboko razumijevanje. Spoj Venere i Merkura u toj zoni (29.) označava slogu i neki dogovor, ali budi oprezna jer Merkur iste dane kreće u retrogradni hod, a u sljedeća tri tjedna može doći i do nekih nesporazuma ili revidiranja dogovorenog.

Ipak, na Staru godinu spajaju se seksi Venera i strastveni Pluton, stoga je vjerojatno da ćeš u 2023. ući u ljubavnom zagrljaju. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Već od početka mjeseca si željna zabave, a tvoje Sunce, Venera i Merkur u polju istinske ljubavi i užitaka sasvim sigurno doprinose takvom raspoloženju. Neptun kreće u direktni hod (4.) u zoni dijeljenih financija i obaveza, pa ćeš uspjeti raščistiti neke nejasnoće do kraja mjeseca.

Pun Mjesec (8.) u spoju je s retrogradnim Merkurom u tvojoj zoni planova i ciljeva, gdje stavlja naglasak na nešto što dugo želiš, a možda i na neki prijateljski odnos. Do sredine siječnja imat ćeš problema s realizacijom željenog, ali pravilnim naporom ipak možeš nešto izvući. Merkur (6.) i Venera (10.) prelaze u Jarca i tvoju zonu rada i svakodnevnih obaveza te zdravlja, gdje donose vedru atmosferu i ugodne odnose s kolegama i šefovima. To će ti sigurno dobro doći pri predbožićnim domjencima.

Sunce im se pridružuje (22.), dok početak zimskog solsticija obilježava i istovremeni ulazak Jupitera u znak Ovna (20.). Ovo je odlična vijest za tvoje odnose i poslove s inozemstvom, putovanja, rad na dugoročnoj perspektivi ili obrazovanje.

U takvoj atmosferi pojavljuje se i Mladi Mjesec (23.) i donosi novi početak u radnim naporima. Ipak, budi oprezna jer 29. Merkur započinje retrogradni hod, pa ćeš neke stvari morati odraditi ponovo.


Mjesečni aspekti

Prvih tjedan dana protiče u dobrom raspoloženju, dok tvoje Sunce, vesela Venera i razgovorljivi Merkur prolaze kroz Strijelca i tvoju astrološku zonu istinske ljubavi, zabave, kreativnosti i djece. Prepuštaš se maštarenjima, pa nisi baš fokusirana, čak si pomalo i smušena, a važno je zadržati logično razmišljanje. U nasuprotnom polju ciljeva, planova i prijatelja, stoji retrogradni Mars, koji je usporio ostvarenje željenog. Sada i nije vrijeme za nove inicijative, već uloži napor kako bi koliko-toliko ostvarila započeto. Partner ili osoba od autoriteta ti mogu pomoći u radnim zadacima.

Neke teme dijeljenih resursa i financijskih obaveza počet će se polako rješavati nakon 4., kad Neptun kreće u direktni hod, ali tih dana je važno zadržati veliki osjećaj za realnost i opet ne ulaziti u sanjarenja, kao ni malodušnost. Dolazak Merkura u Jarca (6.) dodatno naglašava potrebu provjere svih činjenica, kako bi pravilnije procjenjivala. Pun Mjesec u Blizancima stavlja u fokus jedan plan (ili prijateljstvo), a tada nemoj vjerovati baš svemu što čuješ, već se ipak osloni na svoju aktivnost, koliko god ti to sad nešto teže ide (8.). Venera i Jupiter donose veliku potrebu za hedonizmom, točno prije nego što i Venera uđe u Jarca. Time poboljšava radne uvjete i odnose s kolegama, a vjerojatno ćeš uživati u predbožićnim domjencima i ugodnom druženju. U toj zabavi imaš prilike uspostaviti dobre odnose s važnim ljudima ili učvrstiti svoj najvažniji partnerski odnos (12.-13.). Tih zadnjih nekoliko dana imaš dobre uvjete, ali ostani oprezna i ne ulazi u rizike, bez obzira koliko te emocije obuzimaju. Sjajno radno rješenje pomoći će ti u poslovnom napretku (17.-18.), vjerojatno uz korištenje novih tehnologija.

Prelazak Jupitera u bratski vatreni znak Ovna (20.), za tebe znači mogućnost velikog napretka u svemu vezanom uz dugoročnu životnu viziju, obrazovanje, putovanja ili poslove s inozemstvom. No vjerojatno je sve vezano uz posao, jer Sunce ulazi u zonu rada i obaveza (22.) i odmah potom se pojavljuje Mladi Mjesec u tom polju (23.). Započinješ novi veliki radni ciklus, s puno hrabrosti i samopouzdanja. Sada ti Venera i Neptun daju razloga za pozitivna maštanja (28.), ispunjenje ideala i velikih snova. Neka dobra vijest dolazi dan kasnije, ali budi oprezna kod tih dogovora, jer tada Merkur kreće u retrogradni hod. Vjerojatno ćeš neke stvari morati ponovo odraditi u sljedeća tri tjedna.

Mjesec ipak završavaš s puno strasti i pokazivanja emocija i tako ulaziš u 2023. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Sunce, tvoj Merkur i ljupka Venera na početku mjeseca borave u polju doma i obitelji, pa se s ukućanima pripremaš za praznične obaveze i uživanja. U najvažnijim odnosima pomoći će početak Neptunovog direktnog hoda (4.), zbog čega se polako u sljedećim tjednima bistri situacija i miču nejasnoće.

U zoni karijere i profesionalnih obaveza Mars je i dalje retrogradan, sve do sredine siječnja, pa nema mjesta za velike poteze i napredak. Pun Mjesec se spaja s Marsom (8.) pa ćeš morati donijeti neku odluku ili neki projekt doživljava kulminaciju. Odlična vijest je da tvoj Merkur (6.) i Venera (10.) ulaze u znak Jarca i tvoje polje istinske ljubavi, stoga je ovo vrijeme za užitke s dragom osobom, te izlaske i zabavu.

Pridružuje im se i Sunce (22.) a zimski solsticij obilježava i gotovo istovremeni ulazak Jupitera u znak Ovna i tvoje polje dijeljenih resursa, financija te emocionalne potpore. Od prošle godine, Jupiter je pomagao u dobrim odnosima s najvažnijim partnerom.

Mladi Mjesec u zoni ljubavi (23.), obećava novi početak u ljubavnom odnosu ili kreativnom projektu. Ipak, tvoj vladajući planet Merkur kreće u retrogradni hod u toj zoni (29.), pa lako može doći do nesporazuma u sljedeća tri tjedna. Svejedno, prepusti se strasnim trenucima na dočeku nove godine.


Mjesečni aspekti

Dok Mars još uvijek guši tvoje ambicije zbog svog retrogradnog hoda (do sredine siječnja), više si orijentirana na zbivanja u domu i obiteljske teme. U tom životnom polju se nalaze Sunce, topla Venera i tvoj misaoni vladar Merkur. Možda i dalje brineš o nekom članu obitelji ili su odnosi s partnerom malo nejasni, što te čini dekoncentriranom i odsutnom. Strast ti je potaknuta, ali si često iritirana ili ljuta, iako bi se sada htjela zabavljati i družiti. Pomoć ti može doći od predanog i discipliniranog rada i posvećivanja rješavanju obaveza (1.-2.). Neke stvari u glavnom odnosu su nejasne i pomalo te opterećuju, ali Neptun u zoni partnerstva 4. kreće u direktni hod, pa će se u sljedećim tjednima situacija razbistriti. Nakon što tvoj vladar Merkur uđe u polje istinske ljubavi i kreativnosti (6.), sve svoje snove i želje iz prethodnih nekoliko dana moraš dobro provjeriti u stvarnom životu.

Pun Mjesec u Blizancima (8.) stavlja naglasak na karijeru i profesionalna postignuća, no nemoj ništa uzimati kao sigurnu činjenicu, što ne znači da ne možeš sama poduzeti aktivne korake. Ambicije sada moraš držati na razumnoj razini i pričekati drugu polovicu siječnja. No u prethodna dva tjedna si se više bavila kućnim pitanjima, pa nemoj zaboraviti niti poslovne obaveze. Moraš uložiti nešto veći napor za uspostavljanje ravnoteže između ta dva važna životna polja, iako ti to sad predstavlja malo veći izazov. Najradije bi se prepustila hedonizmu i uživanju kod kuće pa se teže motiviraš. Venera prelazi u polje ljubavi (10.), a to je jedan od najboljih položaja ovog ljupkog planeta: obuzimaju te najljepše emocije i uživaš s ljubavnim partnerom ili si sada u prilici naći nekog tko ti odgovara. I u kreativnom poslu imaš sve bolje uvjete za svoje projekte. Ovo su dani stabilnosti (12.-13.), naročito ako radiš od kuće. Samo izbjegavaj veće rizike i zadrži se u zoni realnosti. Odličan aspekt Merkura i Urana (17 –18) može ti sasvim iznenada donijeti vrlo uzbudljiv kontakt ili odličnu kreativnu ideju. Venera ponavlja taj aspekt (22.), pa se lako možeš naći u iznenadnom i vrućem zagrljaju.

Jupiter ulazi u Ovna (20.), nakon što je u prethodnih godinu dana dobar dio vremena djelovao u polju partnerstva i donio ti odlične prilike za nalaženje prave osobe ili si više uživala sa sadašnjim partnerom. Sada će ti svoj dobar utjecaj i pokazati u zoni emocionalnog dijeljenja, ali i zajedničkih resursa i financijskih obaveza. Ovo će ti pomoći u stabilizaciji ovih tema i boljem intimnom životu. Skoro istovremeno Sunce ulazi u polje ljubavi (22.), a Mladi Mjesec u istoj zoni (23.) nagovještava novu fazu u ljubavnom odnosu ili kreativnom projektu. Dobre vibracije dižu ti raspoloženje na kraju izazovne godine i bude idilične emocije (28.). Venera i Merkur se spajaju ovdje (29.), no ovaj drugi kreće isti dan u retrogradni hod, stoga može biti nesporazuma u sljedeća tri tjedna ili ćeš neke stvari morati ponovo odraditi. Ipak, nema sumnje da zadnji dan prosinca donosi strasti i duboko prožimanje. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Tvoja ljupka i vesela Venera, zajedno s komunikativnim Merkurom, prolazi kroz znak Strijelca prvih tjedan dana i donosi ugodne razgovore i druženja. Krećeš se više lokalno, jer u zoni putovanja još uvijek brunda retrogradni Mars, a tako će biti do sredine siječnja. Nakon što Neptun krene u direktni hod (4.), maknut će se magla, nejasnoće i konfuzije na radnom mjestu ili po pitanju zdravlja.

Merkur i Venera ulazi u zonu doma i obitelji (6., 10.), pa zajedno s najbližima uređuješ prostor za praznične tjedne, primaš goste i dogovarate se oko priprema. Pun Mjesec u spoju s retrogradnim Marsom (8.), stavlja fokus na obrazovanje, putovanje ili poslove s inozemstvom.

Ulazak Sunca u zonu doma (22.) početak je zimskog solsticija, a tada i Jupiter mijenja znak, jer 20. ulazi u tvoje polje partnerstva, odnosa i veza. To je najbolja vijest za sljedećih pola godine, jer ti donosi priliku za podizanje postojeće veze na višu razinu ili nalaženje one prave osobe!

Mladi Mjesec (23.), povezan je s ovom temom, a označava novi ciklus kod kuće i u obiteljskim odnosima. No, ne zaboravi da Merkur kreće u retrogradni hod u toj zoni (29.), tako da ćete neke poslove morati ponovo odraditi, a može doći i do nesporazuma i krivih tonova s najbližima. Ipak, novogodišnja noć bit će prepuna toplih strasti.


Mjesečni aspekti

Ovo nije najbolje vrijeme za putovanja, a obrazovni napori ili poslovi s inozemstvom su u određenom zastoju; tako će biti do sredine siječnja, kad Mars prestaje s retrogradnim hodom. Dugoročne planove moraš malo staviti na čekanje ili ih teže ostvaruješ, pa je zato najbolje da se fokusiraš na one kratkoročne, kao i komunikacije. U toj zoni su sada Sunce, tvoja Venera i Merkur. Malo si nejasna u razmišljanjima, s nedostatkom fokusa, a baš sad je važno logično razmišljati (1.-2.). Pokazuješ strast, ali si više iritirana jer ne možeš postići sve što želiš. U kontaktima se želiš i zabavljati i šarmirati pa je samo važno da to činiš s mjerom. Osloni se na svoju kreativnost i uporno radi, a u tome ti može pomoći i ljubavni partner.

Tvoja Venera i Neptun pridonose nerealnim maštarijama (4.), ali to je dan kad će Neptun krenuti u direktni hod pa ćeš u sljedećim tjednima postati jasnija i sve vidjeti bolje na radnom mjestu. Dva dana kasnije Merkur prelazi u zonu doma i obitelji, kad moraš dobro provjeriti sve činjenice kako bi bolje prosuđivala. Pun Mjesec traži od tebe rješavanje nekog dugoročnog pitanja, ali ne uzimaš zdravo za gotovo nečija obećanja ili svoje velike ideje; poduzmi sama akciju i konkretni korak. Teško se izražavaš i objašnjavaš svoje ideje, zato trebaš uložiti dodatni napor (8.). Tvoja Venera uljepšat će kućno okružje (od 9.), a nastojiš ukrasiti dom, možda i više nego je potrebno. Ovo je vrijeme za primanje gostiju, dok se odlično slažeš s bližnjima. Opet možeš pokazati svoju kreativnost, a stabilnost u ljubavi ti daje samopouzdanja.

Ovih zadnjih nekoliko dana donosi dobre uvjete, no ipak ostani oprezna i ne ulazi u prevelike rizike. Maštu nastoj bolje organizirati i ostani u zoni realnosti. Do neke sjajne ideje može doći u razgovoru s ukućanima i tako neočekivano riješiti i neku financijsku obavezu ili je riječ o uzbudljivim intimnim trenucima iza zatvorenih vrata (17.-18.). Jedna od najboljih ovogodišnjih vijesti je ulazak Jupitera u tvoju zonu partnerstva (20 i), pa će neke Vage možda stupiti i u brak ili podići vezu na višu razinu na drugi način. Kako Sunce dva dana kasnije ulazi u polje doma i obitelji, a tu se pojavljuje i Mladi Mjesec (23.), možda ćeš započeti zajednički život s nekim ili useliti u bolji prostor. Venera i Neptun ovaj put podržavaju najviše ideale (28.), stoga uživaj u idiličnim vibracijama. Neku odluku donosite 29., ali taj dan Merkur kreće u retrogradni hod, pa ćeš u sljedeća tri tjedna morati revidirati nešto od toga i postaviti stvari na bolji način. Prosinac završava u strastvenom zagrljaju i vrućim emocijama u društvu najbližih. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Prisutnost Sunca, Venere i Merkura u zoni novca u prvih tjedan dana donosi planiranje šopinga za praznike. Mars je retrogradan u nasuprotnoj zoni financijskih obveza i dijeljenih resursa do sredine siječnja, pa budi veoma oprezna kako se ne bi opteretila više nego što to možeš podnijeti. Neptun će krenuti u direktni hod (4.) u polju istinske ljubavi, nakon čega će se polako dizati nejasnoće u toj životnoj zoni.

Nakon što Merkur (6.) i Venera (10.) prijeđu u zonu komunikacija, možeš se ugodno družiti i upoznavati nove ljude, a neki od njih ćeš i posebno šarmirati. Pun Mjesec je u spoju s retrogradnim Marsom (8.) i stavlja naglasak na neku novčanu obvezu, stoga zadrži oprez.

Zimske solsticij započinje dolaskom Sunca u znak Jarca (22.), ali ove godine je pojačan istovremenim dolaskom sretnog Jupitera u tvoje polje rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Ovaj dobar utjecaj moraš iskoristiti, jer će ti pružiti prilike za napredovanje na sadašnjem radnom mjestu ili nalaženjem još boljega. Jedino što moraš paziti je unos masne i slatke hrane, jer Jupiter voli sve širiti.

Mladi Mjesec (23.), označava novi ciklus u komunikacijama, idejama, učenju, no u toj zoni Merkur kreće u retrogradni hod (29.), a na tom mjestu posebno voli stvarati nesporazume, pogrešne dogovore i probleme s tehničkom opremom.


Mjesečni aspekti

Sunce, Venera i Merkur prolazi tvojom zonom novca, pa planiraš šoping i već maštaš o praznicima. Imaš strast za kupovanjem, ali malo si ljuta jer si pod teretom financijskih obaveza. O tome govori retrogradni Merkur u polju dijeljenih resursa, no uvijek možeš računati na najbliže. Zbog toga si u stanju potrošiti i više nego što smiješ jer ne vidiš sve jasno, ali Neptun postaje direktan (4.) i ubrzo ćeš imati jasniju sliku u ljubavnoj vezi. Merkur dolazi u svoju zonu komunikacija (6.), pa sve svoje ideje moraš dobro provjeriti u stvarnom životu kako bi bolje prosuđivala. Pun Mjesec (8.) upozorava te na neku financijsku obavezu. nešto teže dovodiš u ravnotežu prihode i troškove, pa moraš uložiti ih poseban napor kako bi zadovoljila svoje potrebe. Želiš uživati u luksuzu, obradovati voljene osobe, a nakon što i Venera uđe u zonu komunikacija (10.), pokazuješ sav svoj šarm i najljepšu stranu u kontaktima.

Očito si uspjela nabaviti sve što si željela, možda uz malo konzervativniji pristup (12.-13.). Ovu dobru atmosferu trebaš iskoristiti, ali ipak pokaži oprez i ne pretjeruj ni u čemu (14.-15.). Posebno ćeš uživati 17.-18., kad te partner može obradovati uzbudljivim zagrljajem, a ako si slobodna, ovo je prilika za neočekivani seksi kontakt. To posebno do izražaja dolazi 22., a budi otvorena za nova iskustva i uzbuđenja.

Jupiter ulazi u Ovna i tvoje polje rada i svakodnevnih obaveza te zdravlja (20.), čime će ti otvoriti put napredovanju, boljim uvjetima na poslu ili nekoj novoj poziciji u sljedećoj godini. Dolazak Sunca u zonu komunikacija (22.), vezan je uz Jupiter i donosi stabilnost u razmišljanjima i stavovima, a svoje znanje sada možeš upotrijebiti u svakodnevnom radu. Jupiter voli širiti u svakom smislu, pa na ovom mjestu zna dodati i neželjene kilograme, zbog čega moraš paziti na hranu koju unosiš u sebe. Taj novi način razmišljanja obilježava i Mladi Mjesec (23.), stoga se prepusti božićnom raspoloženju s puno optimizma. Ljubav ti u tome pomaže, jer osjećaš kako dijelite iste misli i vizije (28.).

Dan kasnije uviđaš kako su tvoje ideje točno ono što ti sada treba, ali tada i Merkur kreće u svoj poznati retrogradni hod, a u zoni komunikacija stvara i najviše problema: pripazi na nesporazume u sljedeća tri tjedna, kao i krive dogovore, jer sve moraš dvaput provjeriti. Poznati su i problemi s prometom i s tehničkim uređajima. Nastoj ne potpisivati važne ugovore ako baš ne moraš, no u novu godinu ćeš ipak ući s puno strasti i dubokih emocija koje dijeliš s posebnom osobom. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Još uvijek uživaš u svom rođendanskom mjesecu, a do 6. i 10. ovdje su još prisutni Merkur i seksi Venera, pa si posebno šarmantna i zavodljiva u svim komunikacijama. Potom prelaze u tvoju zonu novca i prihoda, stoga ćeš planirati zaradu i troškove, te polako raditi na godišnjem budžetu. Mars je retrogradan u tvojoj zoni partnerstva do sredine siječnja i morat ćeš još malo podnositi frustracije u glavnom odnosu. Neptun će započeti direktan hod u polju doma i obitelji (4.), nakon čega će mnoge stvari u odnosu s najbližima i kod kuće postati jasnije i manje konfuzne.

Ulazak Sunca u znak Jarca (22.) označava zimski solsticij, koji je dodatno naglašen ulaskom prelaskom tvog sretnog vladara Jupitera iz zone doma i obitelji u polje istinske ljubavi i kreativnosti (20.). U idućim mjesecima više ćeš uživati u postojećoj ljubavnoj vezi ili iskoristiti neku od brojnih prilika za ostvarenje emocionalne sreće.

Mladi Mjesec (23.) označava početak novog novčanog ciklusa. No, moraš biti oprezna jer Merkur u toj zoni započinje s retrogradnim hodom (29.), pa ćeš se u tri tjedna nakon toga dodatno baviti planiranjem troškova, koje si vjerojatno napravila kupnjom poklona za praznike.


Mjesečni aspekti

Još uvijek traje tvoje doba, dok Sunce, razigrana Venera i Merkur borave u tvom znaku. Stoga si u prvim danima dobro raspoložena no ipak ima ponešto iziritiranosti ili naglih reakcija jer se u nasuprotnom polju partnerstva nalazi retrogradni Mars. Do sredine siječnja još će malo gušiti aktivnosti u glavnoj vezi ili je partner djelomično bezvoljan, no nemoj dopustiti da to pokvari praznični mjesec. Pažljivom komunikacijom možeš zadržati stabilnost.

U odnosima sa članom obitelji postoje još uvijek neke nejasnoće ili brineš o njemu, a od 4. u toj zoni Neptun kreće u direktni hod, pa će nakon toga polako biti sve bistrije. Merkur ulazi u zonu novca (6.) i moraš pažljivo proučiti svoje financije, naročito vezane za troškove uz dom. Sve svoje planove provjeri u stvarnom životu. Pomoći će i dolazak Venere u tu zonu (10.), ali veoma je bitno da ne smišljaš megalomanske planove i ne trošiš više nego što možeš. Pun Mjesec (8.) u zoni partnerstva, stavlja naglasak na potrebe tebi važne osobe, što je dodatno podcrtano spojem s retrogradnim Marsom. Postoji nekakva nervoza i nezadovoljstvo, stoga posveti ovom problemu dužnu pažnju. Moraš paziti što tko kome obećava i ne uzimati sve zdravo za gotovo. Potrebno je uložiti veliki napor i biti jasniji u onome što se govori (8.-9.).

Dolazak Venere u zonu financija ipak je dobra vijest pa možeš konstruktivnim potezima unijeti više stabilnosti u svoja razmišljanja, ali ipak pokaži oprez, naročito kad je riječ o kućnim odnosima i poslovima. Neka sjajna vijest u vezi posla donosi ti priliku za povećanje prihoda (17.-18.). To se dodatno potvrđuje 22., pri kontaktu Venere i Urana, pa odmah iskoristi ovu iznenadnu priliku. Ovaj aspekt često ima i vruće ljubavne konotacije, ali sada je vjerojatnije ono prvo. Ipak, ostani otvorena i za nova iskustva i uzbuđenja.

Tvoj velikodušni vladar Jupiter i ove godine mijenja znak: sada ulazi u bratski znak Ovna i tvoje polje istinske ljubavi. Sve će u postojećoj vezi krenuti na bolje i više ćeš uživati, a ako si slobodna, u 2023. možeš birati iz pregršt povoljnih prilika za nalaženje prave osobe! Gotovo istovremeno (22.), Sunce ulazi u zonu novca i vrijednosti, pa ćeš imati prilike pokazati i svoj kreativni talent u idućim mjesecima, što ti može pomoći u boljim primanjima. Upravo Mladi Mjesec (23.), nagovještava novu osobnu financijsku fazu u dobrom raspoloženju, taman pred Božić. Imaš prilike obradovati i člana obitelji ili uživati s najbližima u kućnoj atmosferi, prepunoj suosjećanja i razumijevanja (28.). Spoj Merkura i Venere nagovještava dobru vijest u vezi novca, ali uzmi u obzir da taj dan Merkur kreće u retrogradni hod, pa ipak pričekaj u sljedeća tri tjedna što će biti s tim. Vjerojatno će se neke stvari morati revidirati. Zadnji dan ove godine ipak donosi osjećaj moći i strasti koju ćeš sigurno pokazati u slavlju. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

U prvih desetak dana puno radiš iza scene ili uživaš u ljubavi daleko od tuđih pogleda, a Merkur i Venera potom ulaze u tvoj znak (6., 10.). Tada do izražaja dolazi tvoja zavodljiva strana i sposobnost ljupke komunikacije, taman u prazničnim predbožićnim tjednima. Neptunov početak direktnog hoda (4.), polako će ti razbistriti misli i bit ćeš jasnija u intelektualnom radu.

Mars je retrogradan do sredine siječnja u polju rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja, pa još uvijek ne možeš napraviti sve što želiš, a neki poslovi čekaju bolja vremena. Iskoristi ovo vrijeme i obavi sistematski pregled.

Dolazak Sunca u tvoj znak (22.) poklapa se s prelaskom Jupitera iz Riba u znak Ovna i tvoje astrološko polje doma i obitelji (20.). Sljedeće godine moći ćeš poboljšati svoje uvjete stanovanja, možda preseliti, a odnosi s najbližima znatno će se poboljšati.

S tim je povezan i Mladi Mjesec u Jarcu (23.), kad započinješ novu osobnu fazu, naročito u privatnim poslovima. Bez obzira na to što si isplanirala, vjerojatno ćeš neke stvari morati revidirati nakon što Merkur krene u retrogradni hod u tvom znaku (29.).Mjesečni aspekti

Dok ti je energija nešto nižoj razini, jer se Sunce nalazi u tvom polju skrivenog, psihološke stabilnosti i rada iza scene, društvo mu uprave ljupka Venera i komunikativni Merkur. Smišljaš nove planove i analiziraš dosad učinjeno, a možda se prepuštaš i ljubavnim zagrljajima ili nekoj tajnoj vezi. Možda je samo riječ o razmišljanju o nekom bivšem ili ste ponovo stupili u kontakt. S obzirom da je Mars retrogradan u polju svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja, energija ti je dodatno blokirana i ne uspijevaš ostvariti sve što želiš napraviti. Tako će biti do sredine siječnja, pa pokaži strpljivost i samo završavaj ono što si započela, bez ikakvih novih inicijativa. Psihički imaš želju i strast, ali te blokade iritiraju. No, pomoć dolazi od konzervativnog pristupa poslova s novcem, što pridonosi stabilnosti.

Nemoj se previše prepuštati maštanjima i nerealnim idejama, jer će ionako od 4. Neptun krenuti u direktni hod, a time će ti i misli i ideje postati konkretnije i manje smušene. Posebno je važno dobro procjenjivati prilikom ulaska Merkura u tvoj znak (6.), pa možeš svoje vizije provjeriti u realnom svijetu. Pun Mjesec u zoni rada (8.) stavlja naglasak na neki radni projekt u otežanim uvjetima, što ne znači da ne možeš poduzeti svoje važne korake. Napokon, Venera također stiže u tvoj znak (10.), pa ćeš sada pokazati svima sav svoj šarm i zavodljivu stranu. To sve ti diže raspoloženje, sada kad najviše razmišljaš o sebi i svojim idejama. Komunikativna si i ugodna u nastupima, a veseli te i stabilizacija financija. Ovo su dobri uvjeti, ali svejedno pokaži oprez i ne ulazi u rizike.

Neki iznenadni kontakt ili upoznavanje (17.-18.), može već oko 22. završiti u veoma uzbudljivim i seksi trenucima, pa ostani otvorena za neočekivana iskustva. Sjajna vijest stiže 20., kad će Jupiter ući u znak Ovna i tvoj polje doma i obitelji: u sljedećoj godini pomoći će uspostavljanju stabilne atmosfere kod kuće i bližnjima, a moguće je i da ćeš se preseliti u bolji prostor ili početi živjeti s nekim.

Gotovo istovremeno, Sunce ulazi u tvoj znak (22.), kada nastupa tvoje doba, a sve je povezano i s prelaskom Jupitera u Ovna. Mladi Mjesec (23.) označava početak nove osobne faze, a jasno je da ti je tema doma i obitelji najviše na pameti. Razmišljaš skladno i imaš idilične maštarije, pokazuješ suosjećanje prema okolini, baš u ovo božićno doba (28.). Odluka koju donosiš (ili vijest koju primaš) oko 29., veoma je pozitivna, ali računaj da taj dan Merkur kreće u retrogradni hod u tvom znaku, pa ćeš u sljedeća tri tjedna ipak morati ponovo odraditi neke planove i provjeriti sve važne podatke. Već znaš da je to vrijeme nesporazuma, krivih dogovora, zbog čega je pametnije ne potpisivati važne ugovore, ako ikako možeš. No, spoj ljubavne Venere i strastvenog Plutona u tvom znaku (31.), bez ikakve sumnje pokazat će kakvu vatru čuvaš u sebi i s koliko uživanja krećeš u 2023. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Početak prosinca obilježava tvoju omiljenu aktivnost druženja s prijateljima u izlascima, ali čini to s mjerom.  Mars je retrogradan do sredine siječnja u tvojoj zoni istinske ljubavi, pa si pomalo frustrirana i nezainteresirana, no to je dobro vrijeme za analizu onoga što doista želiš i trebaš. To pitanje postaje važnije u vrijeme Punog Mjeseca (8.). Neptun kreće u direktni hod (4.) u polju novca i prihoda, pa će se mnoge stvari razbistriti i bit ćeš manje konfuzna.

Merkur prelazi u tvoje polje unutarnje psihologije i skrivenog (6.), a slijedi ga ljupka Venera (10.), pa je sva prilika da ćeš stupiti u kontakt s nekim iz prošlosti ili barem razmišljati o nekoj bivšoj ljubavi. Moguće je i da ćeš se upustiti u tajnu vezu.

Zimski solsticij uvijek započinje ulaskom Sunca u znak Jarca (22.), a ove godine skoro istovremeno i Jupiter prelazi u Ovna: proširit će tvoje znanje, način razmišljanja i obogatiti tvoje ideje i vještine. Mladi Mjesec (23.) označava vrijeme kad se trebaš malo povući, opustiti i odmoriti, te analizirati sve što si napravila u prethodnih godinu dana i smisliti nove poteze.Mjesečni aspekti

Mars je retrogradan u zoni ljubavi i kreativnosti, pa te ta neaktivnost malo opterećuje, a tako će biti do sredine siječnja. Željna si zabave, a jedna od tvojih omiljenih aktivnosti je izlaženje s prijateljima: sada su Sunce, vesela Venera i brbljavi Merkur u tvojoj zoni prijateljstva (i ciljeva i planova), pa možeš posvetiti vrijeme dragim ljudima. Tvoje strasti su potaknute, malo ti se i mašta igra s umom, pa nisi dobro fokusirana i dijelom si odsutna, stoga pripazi da ne reagiraš nervozno. Posebno je važno da u svojoj želji za druženjem, ne posižeš za novčanikom češće nego što bi to smjela. Stvari će s osobnim financijama postati jasnije, nakon što Neptun krene u direktni hod u toj zoni (4.).

Merkur pristiže u tvoju psihološku zonu (6.) pa je važno da dobro prosuđuješ, (opet u vezi financija), a sada ćeš dosta razmišljati nasamo ili više komunicirati s nekim iza scene. Pun Mjesec (8.) u spoju s Marsom opet u glavni fokus stavlja temu ljubavnog odnosa (ili kreativnog projekta), pa je vrijeme da posvetiš pažnju i svom dragom, nakon što si u prethodna dva tjedna više izlazila s prijateljima. Ostani strpljiva. Čim i Venera uđe u tvoju zonu skrivenog, možeš se prepustiti zagrljajima daleko od tuđih očiju, možda i u nekoj tajnoj vezi ili komuniciraš s nekim iz prošlosti. Vjerojatno ćeš se prepustiti hedonistički im užicima, a možda se ovo odnosi samo na tvoju potrebu ugađanje samoj sebi, u privatnosti svog doma. Važno je raditi i dalje na važnim ciljevima i planovima, za što moraš uložiti određeni napor, ali isplatit će se (12.-13.). Samo pripazi na svoje troškove i izbjegavaj rizike. Neka odlična ideja past će ti napamet u brojnim razmišljanjima (17.-18.), a vezana je uz dom ili obitelj. Može se lako pokazati da zapravo želiš puno intimnog uzbuđenja i uživanja (22.).

Jupiter ti je u prošloj godine pomagao u osobnim financijama, a 20. ulazi u tvoju zonu razmišljanja, stavova i komunikacija, pa ćeš moći proširiti svoje znanje, obogatiti svoj um ili naučiti nove vještine. Iskoristi ovaj odličan tranzit za osobno napredovanje. Nakon što i Sunce uđe u Jarca (22.), vrijeme je za usporavanje ritma, jer ti je energija sada na nešto nižoj razini. Analiziraj sve što si napravila u proteklih godinu dana i planiraj nove poteze. O tome govori i Mladi Mjesec (23.), kad se trebaš prepustiti psihičkom odmoru i rekuperaciji. Jača ti suosjećanje, a tvoje želje za svoju i tuđu dobrobit ispunjava te optimizmom. Jedna dobra vijest ili odluka (29.) posebno te oraspoložuje, ali uzmi u obzir da taj dan Merkur kreće u retrogradni hod, pa bi moglo doći do odgoda, pogotovo ako je riječ o ljubavnoj temi. Svejedno, zadnji dan 2022. bit će ispunjen strastvenim trenucima i dubokim emocijama. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Vjerojatno ti prosinac počinje ugodnim predbožićnim domjencima vezanim uz posao ili pregovaraš sa šefovima (budi realna), prije nego Merkur i Venera (6., 10.) uđu u astrološko polje prijatelja, izlazaka i društvenih aktivnosti. Tada se možeš veselo družiti s dragim ljudima, a možda i upoznati nekog zanimljivog. Tvoj vladar Merkur je i dalje u Ribama, ali značajno da 4. napokon kreće u direktni hod, pa će ti misli biti jasnije i lakše ćeš znati što želiš.

Mars je retrogradan do sredine siječnja u tvojoj zoni doma i obitelji, zbog čega mnogi poslovi stoje, a i odnosi su malo nategnuti. Pun Mjesec je u spoju s Marsom (8.), zato pažljivo usmjeri energiju i nastoj riješiti važno pitanje s najbližima na miran način.

Ulazak Sunca u Jarca (22.), dodatno naglašava potrebu za izlascima i druženjem, a tih dana (20.) Jupiter napušta tvoj znak i ulazi u zonu novca i prihoda. Sljedeće godine ovaj sretni planet donijet će ti bolje prilike za zaradu ili obogaćivanje u nekom drugom smislu, ovisno o tome što smatraš vrijednošću.

Zato u vrijeme Mladog Mjeseca (23.) pokreni neki novi cilj ili plan. No moraš znati da će Merkur u toj istoj zoni krenuti u retrogradni hod (29.) pa ćeš nešto morati revidirati ili staviti na kratkotrajno čekanje.


Mjesečni aspekti

Iako retrogradni Mars u zoni doma i obitelji stvara probleme u odnosima s najbližima i privatnim poslovima do sredine siječnja, možeš se orijentirati na poslovna postignuća, jer u toj zoni borave veličanstveno Sunce te ljupka Venera i Merkur. Možda pregovaraš s pretpostavljenima i maštaš, ali imaš problema s fokusiranjem i koncentracijom u prva dva dana. Rastegnuta si između doma i posla, pa je moguća i nervoza. Ipak, važno je zadržati psihičku stabilnost, koja će ti pomoći u svim poslovnim aktivnostima.

Još uvijek si malo smušena i nerealna u maštanjima, pogotovo u vezi posla, ali to će se promijeniti u tjednima nakon 4., kad tvoj vladar Neptun krene u direktni hod u Ribama. Dotad nemoj previše sanjariti ili žaliti za nečim što sada ne možeš ostvariti. Merkur ulazi u zonu društvenih aktivnosti, prijatelja te najvažnijih ciljeva i želja (6.), pa svoje snove i vizije možeš provjeriti u realnom životu. Potraži savjet prijatelja, koji možda sve bolje vidi. Pun Mjesec (8.) opet stavlja situaciju u domu u glavni fokus, pa je vrijeme da nađeš ravnotežu, jer si se više bavila poslom u prethodna dva tjedna. To ti neće biti lako, ali uloži potreban napor.

Nakon što i Venera uđe u zonu društvenih aktivnosti, vrijeme je za izlaske i druženje s dragim prijateljima, a lakše ćeš i planirati nove ciljeve (9.). Tada će ti i neki radni uspjeh donijeti više psihološke stabilnosti (12.-13.). Tih dana su uvjeti nešto bolji, ali svejedno pokaži oprez: koristi svoje umjetničke talente, no ostani u zoni realnog (14.-15.). Jupiter je u prethodnih godinu dana dobar dio vremena proveo u tvom znaku i pomogao ti u osobnom rastu i postizanju nečeg važnog. Ako si to iskoristila, bit će ti drago da 20. ovaj dobroćudni planet prelazi u tvoju zonu novca i vrijednosti. Na ovom mjestu pružit će ti priliku za rast u onome što smatraš vrijednošću, a to može biti i novac. Skoro istovremeno, Sunce ulazi u tvoje polje najvažnijih ciljeva i planova (22.), pa dobrim spojem ova dva utjecaja možeš postaviti jasne temelje budućeg uspjeha. Pravo vrijeme za početak je Mladi Mjesec (23.), koji govori o odličnom raspoloženju na kraju ne tako lake godine.

Saznanje da ćeš ostvariti neki važan plan podijeli s dragim prijateljima (28.). Dan kasnije možeš smisliti dobru ideju ili upoznati nekog novog, ali budi oprezna jer taj dan i Merkur kreće u retrogradni hod, pa ćeš možda nešto morati ponovo odraditi ili pričekati sljedeća tri tjedna. Svejedno, zadnji dan 2022. bit će ispunjen strašću i snažnim emocijama. Sretna ti nova godina!

Povoljni dani: 2., 12.-13., 17.-18., 22., 28., 29., 31.

Izazovni dani: 1.-2., 4., 6., 8., 9., 14.-15., 21.-22., 29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Zvjezdan

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.