Mjesečni horoskop za ožujak 2019.

Ožujak obilježava ulazak Urana u znak Bika, što svima nagovještava velike životne promjene. Iskoristite i brojne prilike za konstruktivan napredak.

Mjesečni horoskop za ožujak 2019.

Ovan

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu osobnih prihoda i imovine pa može doći do novih situacija u ekonomskom pogledu. Naravno, možda ćete vi promijeniti svoj sustav vrijednosti jer ćete imati potrebu za psihološkim rastom pa će sadašnji odnos prema materijalnom biti neprikladan. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona karijere i životnog napretka pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte da u borbama za moć budete nositelj novog vala, a ne starih struktura. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. Ovaj mjesec počinje s naglaskom na vašem osjećaju vlastite vrijednosti i novcu, ali i povezanom situacijom u karijeri. Uran na sedam godina ulazi u zonu prihoda (5.) i time započinje dugogodišnji ciklus promjena u vašoj ekonomskoj i materijalnoj situaciji. Morate biti veoma prilagodljivi, jer ako ste čvrsto ukopani na sadašnjem položaju, bit ćete ranjiviji na učinke ovog tranzita. Vaš sustav vrijednosti se može promijeniti, a sve se dešava kako biste imali prostora za rast. Pravilo s Uranom je da prihvatite promjene jer opiranje samo otežava život. S druge strane, treba li vam neki resurs kako biste rasli, Uran ga može donijeti. U jedno budite sigurni: promjene će biti velike.
Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi u zoni unutarnje psihologije i psihičkog zdravlja te naglašava potrebu za stupanjem u dodir s vašim unutarnjim bićem. Mars cijeli mjesec prolazi kroz onu zonu osobnih prihoda i novca i time naglašava vašu aktivnost u povećanju zarade. Identificirate se s onim što imate i što vam predstavlja vrijednost, što može dovesti do problema ili sukoba. Nemojte se prepuštati impulzivnoj kupnji; iskoristite sredstva za obavljanje posla.

U zoni životnog napretka i karijere, Saturn se približava Plutonu i nagovještava veliku promjenu do koje može doći u idućih godinu dana. U ožujku, planeti u ove tri zone dobro će surađivati. Mladi Mjesec se pojavljuje u zoni psihologije (6.), a tada trebate posijati sjeme umješnosti, iskrenosti, suosjećanja i iscjeljenja srca. Stvorite unutarnji mir i bacite se na posao. U tome može pomoći spoj Sunca i Neptuna u istoj zoni (6.): duhovni, altruistični i umjetnički impulsi nadjačavaju materijalni svijet. Ako ste u dvojbi ili zbunjeni, okrenite se prema unutra. Aspekt Sunca i Saturna (9.) pokazuje da vam dubina razumijevanja daje osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti na posao (možda imate podršku nadređenog), preuzeti projekt ili biti odgovoran profesionalac. Već sutradan (10.), vaša unutarnja psihološka priroda pokreće energičnu akciju. Slijedite intuiciju; ono što činite, a koristi i drugima, vraća vam se pozitivno natrag i u materijalnom smislu. Sunce i Pluton (12.-13.) govore kako vas jaka volja u spoju s dubokom samosvijesti priprema za ostvarenje onoga na što se fokusirate; koristit će svima ako ste u stanju ostvariti poslovni cilj.

Istina, malo trebate smiriti optimizam, jer je lako preuzeti projekt i nešto obećati, ali je izvršenje puno teže. Budite realniji i smanjite očekivanja. Ipak, istovremeni sjajan aspekt Marsa i Saturna (13.) pokazuje kako imate svu potrebnu vještinu, želju i odlučnost za discipliniran, čvrst i naporan rad ili preuzimanje uloge vođe. Naravno, sve u želji za povećanjem prihoda. Ovih dana ste veoma produktivni.
Merkur je retrogradan od 5., a sa Suncem se spaja 15.: pokušavate dovesti u sklad um i srce, ali ovaj proces zahtijeva intuiciju i brigu za sebe kako biste došli do dobrog zaključka. Introspektivni ste, možda malo i konfuzni; pričekajte kraj mjeseca, a do tada promatrajte što se dešava u vašoj psihi. Tih dana su vam procjene iskrivljene i nije vrijeme za praktične odluke. Pažnja vam je rasuta na više stvari. Oko 16. uspijevate otkriti značenje neke tajne ili podataka, a dan kasnije oštar um pomaže brzo djelovanje, vodi do implementacije nekog novčanog pitanja.

Sunce prelazi u vaš znak (19.), a do sada ste napunili baterije i ponovo postajete vođa. Samopouzdanje je koncentrirana odlučnost u postizanju poslovnog cilja. Vaša djela će transformirati situaciju, a sve je vezano uz posao i prihode. Razložni ste i pažljivo analizirate; preuzimate kontrolu, a sve je temeljeno na činjenicama.

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): teško je nekoga (možda vas) natjerati na tradicionalnu vezu, čak i ako je riječ o poslu. Ili odbijte takvo obvezivanje ili zaboravite potrebu za slobodnim lepršanjem. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu prijateljstva, timskog rada, društvenih aktivnosti te nada i želja. Možda vas privlači netko iz tog kruga, dok se dobro zabavljate u izlascima. Pun Mjesec (20.) u zoni partnerstva govori kako su odnosi kritično emocionalni kao se ne zadovolje potrebe. Nastojte surađivati. Ako ste u vezi, dovedite u ravnotežu vrijeme koje posvećujete društvu, s onim koje pripada partneru. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori kako su emocionalni i seksualni problemi jači od zadovoljstva, čak i ako vas netko privlači. Smirite grube poteze. Također, kontrolirajte troškove pri izlascima. Već 21. Venera i Jupiter donose odlične prilike u radu sa suradnicima, kao i optimizam, viziju i nadu. Držite se zajedničkog cilja, a sve vezano uz obrazovanje, strane zemlje i pravna pitanja čine vas veselom.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera prelazi u Ribe (26.) i donosi najljepše osjećaje i zadovoljstvo u vaše unutarnje biće, a neke od vas će privlačiti i tajna veza: već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog veze koja se pojavljuje iznenadno. Ovo pokazuje put prema romantičnim (i seksualnim) temama ili prema rastu financija. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod. U to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka, no izgleda da su vas obuzele divne emocije pa ne vidite sve jasno. Onaj uzbudljivi kontakt može se pokazati kratkotrajnim, iako punim strasti. Zadnji dan mjeseca vaš vladar Mars prelazi u zonu komunikacija, razmišljanja i nagovještava brz tempo svakodnevnog života u travnju. Energija će biti na visokoj razini, ali pripazite na odnose s bliskom rodbinom, susjedima i u prometu.

Povoljni dani: 4., 8.-9., 13., 18., 26.-27. Izazovni dani: 1.-2., 7., 16., 19., 28.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Bik


Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u vaš znak na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u Biku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu osobnosti i identiteta: u tom periodu ćete radikalno redefinirati odnos prema vanjskom svijetu. Stari obrasci će se razbiti, pa će vas ljudi morati gledati na drugačiji način. Bikovi ne vole ili se boje promjena, a sada su one neminovne. Vjerojatno ćete se ponašati na neočekivan ili uznemirujući način. Stara ograničenja koja ste sebi postavili ili ste ih prihvatili više nisu prihvatljiva i osjećate potrebu odbaciti ih čak i ako se morate odreći mnogih stvari koje su vam prije bile važne. Neki bliski odnos koji vas guši može završiti za vrijeme ovog tranzita. Osjećate veću želju za slobodom, iako to drugima može izgledati kao besmisleno buntovništvo. Ne budite neodgovorni, ali ako doista osjećate jaku želju za odbacivanjem okova, to je promjena koju dugo čekate.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona dugoročne vizije, životne filozofije (i religije, obrazovanja i širenja horizonata) pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte prihvaćati nove trendove, a ne se držati zastarjelih. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. Dobro analizirajte svoje ciljeve i po potrebi prilagodite prioritete. Vaš vladar Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da ste svjesni promjene koja nadolazi, ali vam to nije lako prihvatiti, pogotovo ako je u sve uključen i ljubavni odnos. Vi ste znak koji se teško mijenja, ali je jasno da ulazite upravo u tu životnu fazu. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu životnog napretka, javnog djelovanja i karijere. Okolnosti su vam veoma povoljne, popularni ste u poslu i profesionalnom životu; osobe od autoriteta su vam naklonjene; iskoristite svaku izglednu priliku.

Kao što smo već rekli, najvažniji ovogodišnji događaj za vas je ulazak Uran na sedam godina u vašu zonu osobnosti i identiteta (5.) i time započinje dugogodišnji ciklus promjena u vašim interesima i životnom smjeru. Morate biti veoma prilagodljivi, jer ako ste čvrsto ukopani na sadašnjem položaju, bit ćete ranjiviji na učinke ovog tranzita. Vaš sustav vrijednosti se može promijeniti, a sve se dešava kako biste imali prostora za rast. Pravilo s Uranom je da prihvatite promjene jer opiranje samo otežava život.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi u zoni najvažnijih nada i želja te naglašava potrebu za određivanjem novih ciljeva, ali na temelju onoga što zaista želite raditi. Isti dan, Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod: važno je da dobro ispitate sami sebe, istražujete, prikupljate podatke, ali još ne donosite velike odluke; za to pričekajte kraj mjeseca, iako ćete ipak biti aktivni cijeli ožujak. Retrogradni Merkur donosi konfuziju, nejasnoće i probleme u komunikacijama i definiranju pa budite veoma oprezni. Mladi Mjesec (6.) upravo označava početak novog ciklusa u ostvarenju ciljeva, no ovakav Merkur stvara teškoće. Ipak, spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava duhovne, umjetničke i altruistične ciljeve, jače od materijalnog svijeta. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Saturn i Pluton u zoni dugoročne životne vizije nagovještavaju rušenje dosadašnjeg plana i postavljanje novog u idućih godinu dana. Već 9. donosi duboko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojoj poslovnoj viziji, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za postignuće onoga na što se fokusirate, no morate biti sposobni to i ostvariti. No, lako je preuzeti projekt i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti.

Puni ste energije i želje za akcijom jer Mars cijeli mjesec provodi u vašem znaku te time dodatno naglašava početak velike promjene. Njegov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje aktivno postavljanje temelja novog plana i rada na njemu: imate vještinu, želju i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce, no taj proces zahtijeva intuiciju i iskrenost prema sebi, kako biste pravilno postavili ciljeve. Ne zaboravite da su vam procjene iskrivljene, stoga nije vrijeme za praktične odluke. Pažnju ste rasuli na više stvari istovremeno; odluke koje sada donesete sigurno će se mijenjati u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni onoga što treba srušiti i graditi iznova (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Sunce prelazi u vašu zonu unutarnje psihologije, podsvijesti, izolacije i tajni (19.), pa je dobro da se povučete i punite baterije dok planirate sljedeće poteze mjesec dana. No i dalje imate želju za velikom aktivnošću, barem kad je u pitanju vizija, poslovna putovanja, obrazovanje ili pravne teme. Mars i Pluton vam daju samopouzdanje i koncentriranu odlučnost u postizanju cilja. Vaša djela će pomoći u transformaciji velikog plana. Pažljiva analiza pomaže vam u podučavanju, preuzimanju kontrole ili odlukama; sve se temelji na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec, koji dodatno naglašava duboko promišljanje, pitanje svakodnevnog rada (radnog mjesta?) ili neke zdravstvene teme. Odnosi su kritično emocionalni ako se ne zadovolje potrebe; nastojte surađivati. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori kako su emocionalni i seksualni problemi jači od zadovoljstva, čak i ako vas netko privlači. Smirite grube poteze, naročito kad je riječ o poslu jer ništa ne ide na silu. Već 21. Venera i Jupiter donose odličnu priliku u poslovno-financijskim temama, naročito kad je riječ o zajedničkim ulaganjima i dijeljenim resursima. Timski rad upućuje na optimizam, uspjeh i napredak.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno dok postavljate ciljeve, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Vaša Venera prelazi u Ribe (26.) i donosi odlično raspoloženje pri druženju s prijateljima i izlascima: već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog veze koja se pojavljuje iznenadno. Ovo pokazuje put prema romantičnim (i seksualnim) temama; možda vas privlači netko iz društvenog kruga. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod. U to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka, no izgleda da su vas obuzele divne emocije pa ne vidite sve jasno. Onaj uzbudljivi kontakt može se pokazati kratkotrajnim, iako punim strasti. Sve što ste planirali u travnju opet analizirajte i napravite potrebne promjene. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u zonu osobnih financija, prihoda i vrijednosti i nagovještava da ćete se u travnju baviti tim temama. Pripazite da se previše ne identificirate s onim što predstavlja imovinu.

Povoljni dani: 1.-2., 7., 11.-12., 20., 28. Izazovni dani: 3., 5., 17.-18., 21., 24.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

Blizanci

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu podsvijesti pa može doći do otvorenih buđenja frustracija i otkrivanja unutarnjih tajni. Imat ćete potrebu za psihološkim razvojem pa će sadašnji odnos prema onome što više ne možete trpjeti doživjeti promjene. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast. Teže ćete se kontrolirati, a sve što ste gurali pod tepih sada traži rješavanje. Očistite stare probleme koje vam plivaju u podsvijesti.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona dijeljenja i zajedničkih resursa, ali i emocionalne podrške i intimnosti. Sve što imate zajedničko s važnim partnerom, sada treba razgraditi i postaviti na nove temelje. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja (vjerojatno poslovnog), ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Vjerojatno ćete razmišljati o poslovnim ciljevima, razgovarati, pregovarati i dogovarati se te prikupljati važne podatke. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor, a odluke ne donosite prije kraja mjeseca. Kao što smo već rekli, važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vašu zonu unutarnje psihologije i podsvijesti (5.) i time započinje dugogodišnji ciklus promjena u vašoj psihi. Morate biti veoma prilagodljivi, jer ako ste čvrsto ukopani na sadašnjem položaju, bit ćete ranjiviji na učinke ovog tranzita. Otkrivate sve što vas je dosada ograničavalo, smetalo i kočilo vaš razvoj. Više niste spremni na kompromise, otkrivate ono što vam je bilo skriveno ili s čim se niste htjeli suočiti. Ova tema je povezana s druge dvije ovaj mjesec: dijeljenim financijama i resursima, emocionalnom podrškom i intimnim potrebama te temom životnog napretka i karijere.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na poslovni razvoj; želite biti psihološki zadovoljni putem kojim ćete krenuti. Isti dan, vaš vladar Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod: važno je da dobro proučite sve opcije, istražujete, prikupljate podatke, ali još ne donosite velike odluke; za to pričekajte kraj mjeseca, iako ćete biti aktivni cijeli ožujak. Retrogradni Merkur donosi konfuziju, nejasnoće i probleme u komunikacijama i financijskom planiranju; iskoristite ovaj period za analizu daljnjeg životnog puta, poteza u karijeri i novih profesionalnih izazova.

S tim su povezana i zbivanja u sektoru dijeljenih financija i ulaganja: Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama. Nešto staro će se morati transformirati i na tom mjestu izgraditi nova strategija; možda ćete završiti jedno partnerstvo ili se preusmjeravate na novo područje.

Mladi Mjesec (6.) u zoni karijere upravo označava početak novog ciklusa u ostvarenju profesionalnih ciljeva. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako želite raditi ono u što duboko vjerujete. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi duboko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojoj financijsko-poslovnoj viziji, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za postignuće onoga na što se fokusirate, no morate biti sposobni to i ostvariti. No, lako je preuzeti projekt i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti, naročito kad je riječ o novcu.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju unutarnje psihologije pa zajedno s Uranom budi frustracije i sve ono što ste potiskivali; nađite ventil za ispuštanje ljutnje kako ne biste ugrozili zdravlje. Njegov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje konstruktivno rješavanje problema: imate vještinu, želju i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce, no taj proces zahtijeva intuiciju i iskrenost prema sebi, kako biste pravilno postavili profesionalne ciljeve. Ne zaboravite da su vam procjene iskrivljene, stoga nije vrijeme za praktične odluke. Pažnju ste rasuli na više stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni onoga što treba srušiti i graditi iznova (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.). Jednostavno, detaljno analizirajte sve opcije, prikupite podatke i počnite s pripremama.

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da ste svjesni promjene koja nadolazi, ali vam to nije lako prihvatiti, pogotovo ako je u sve uključen i ljubavni odnos. Niste li zadovoljni u emocionalnom ili intimnom smislu, sve to podiže unutarnji pritisak. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu dugoročne vizije, obrazovanja i izdavaštva. Okolnosti su vam veoma povoljne, a mnogo toga govori da je daljnji put vezan za timski rad; iskoristite svaku izglednu priliku.

Sunce prelazi u vašu zonu društvenih aktivnosti, prijatelja te nada i želja (19.), pa je dobro da počnite birati na ostvarenju čega želite raditi u travnju. Istovremeno je to vezano za odluku u što ćete uložiti resurse; alternativno, ljutnja oko onog što vas frustrira u emocionalnom odnosu dovodi do koncentrirane odlučnosti za transformacijom sadašnjeg stanja. Pažljiva analiza pomaže vam u odlukama; sve se temelji na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec: želite se više zabavljati i posvetiti kreativnom radu, ali zahtjevi većih životnih ciljeva ne dopuštaju ugodne aktivnosti. Moguće je i da će pitanje ljubavnog odnosa tražiti razrješenje. Odnosi su kritično emocionalni ako se ne zadovolje potrebe; nastojte surađivati. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori kako su emocionalni i seksualni problemi jači od zadovoljstva, čak i ako vas netko privlači. Smirite grube poteze. Već 21. Venera i Jupiter donose odličnu priliku u partnerskim odnosima, naročito kad je riječ o zajedničkoj budućnosti; obuzima vas optimizam i veselje. Timski rad upućuje na uspjeh i napredak.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno dok postavljate poslovne ciljeve, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u tu zonu karijere (26.) i ukazuje na odlične okolnosti, podršku nadređenih i dobre prilike: već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog veze koja se pojavljuje iznenadno. Ovo pokazuje put prema romantičnim  i financijskim temama; možda vas privlači netko iz poslovnog kruga. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), vaš Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; u to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka. Sve što ste planirali, opet analizirajte, napravite potrebne promjene i bacite se na posao. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vaš znak, čime vas čini energičnom: to će biti period velikih aktivnosti i napornog rada kako biste unaprijedili svoje interese.

Povoljni dani: 3.-4., 9., 13., 18., 22., 28. Izazovni dani: 2., 5., 11., 20., 26.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.  

Rak

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu prijatelja, društvenih aktivnosti te najdubljih nada i želja; vaš idealizam će doživjeti promjene, a moguće je i da ćete s uključiti u neki pokret ili grupu na temelju ideja koja su bitno drugačije od vaših dosadašnjih stavova, što ujedno dovodi nove ljude u vašu okolinu. Naravno, možda ćete vi promijeniti svoje ciljeve jer ćete imati potrebu za aktivnijim sudjelovanjem u zajednici. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona partnerstva, najvažnijih odnosa i veza pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte da u borbama za moć ostvarite zasluženi položaj. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste dopuštali podređeni položaj. Važan odnos (možda s poslovnim partnerom ili autoritetom) može doživjeti veliku promjenu. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja koji je vezan za dugoročne planove, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Dobro analizirajte svoje dugoročne planove. Istovremeno, ovo nije dobar mjesec za putovanja; morate li otići na put, dobro provjerite aranžmane i čuvajte dokumente. Moguće su frustracije zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur. Kao što smo već rekli, važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vašu zonu najdubljih nada i želja i društvenih aktivnosti (5.) i time započinje dugogodišnji ciklus promjena u ciljevima. Morate biti veoma prilagodljivi, jer ako ste čvrsto ukopani na sadašnjem položaju, bit ćete ranjiviji na učinke ovog tranzita. Otkrivate sve što vas je dosada ograničavalo i što više ne služi svrsi. Više niste spremni na kompromise (naročito u važnom partnerstvu). Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: partnerstvom te dugoročnoj životnoj viziji, obrazovanju, temama vezanim uz strane zemlje, životnu filozofiju ili izdavaštvo.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na dugoročni cilj. Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod (5.): važno je da dobro proučite sve opcije, istražujete, prikupljate podatke, ali još ne donosite velike odluke; za to pričekajte kraj mjeseca, iako ćete biti aktivni cijeli ožujak. Merkur sada donosi konfuziju, nejasnoće i nesigurnost; iskoristite ovaj period za analizu daljnjeg životnog puta.

S tim su povezana i zbivanja u sektoru partnerstva, poslovnih ili privatnih: Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama. Dosadašnji odnos traži transformaciju i nove temelje važnog odnosa; možda ćete završiti jedno partnerstvo ili započeti s novim putom.

Mladi Mjesec (6.) u tom sektoru upravo označava početak novog ciklusa u ostvarenju velikog cilja. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako želite raditi ono u što duboko vjerujete. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojoj životnoj filozofiji, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za postignuće onoga na što se fokusirate, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti projekt i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju nada i želja pa zajedno s Uranom aktivno radi na formuliranju ciljeva i njihovom ostvarenju; sada identificirate energije ega sa svojom budućnosti. Ovo je i polje višestrukih odnosa, što znači da ćete najučinkovitiji biti u kooperaciji s drugima. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje konstruktivno rješavanje problema: imate vještinu, želju i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce, no taj proces zahtijeva intuiciju i iskrenost prema sebi, kako biste pravilno definirali gdje želite ići. Ne zaboravite da su vam procjene malo iskrivljene ili idealističke, stoga nije vrijeme za konačne odluke. Pažnju ste rasuli na više stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni onoga što treba srušiti i graditi iznova (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.). Jednostavno, detaljno analizirajte sve opcije, prikupite podatke i počnite s pripremama.

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu dijeljenih resursa i financija te emocionalne podrške i intimnosti. Okolnosti su vam veoma povoljne, a mnogo toga govori da je daljnja financijska slika vezana za timski rad; iskoristite svaku povoljnu priliku. Moguće je da ste ipak postigli zadovoljavajući dogovor ili da se vaš emocionalni partner pokazao kao oslonac nakon propalog poslovnog odnosa. Venera na ovom mjestu može stimulirati seksualnu stranu postojeće veze i dati ljubavi veći intenzitet. Ovaj položaj može privući novac preko partnera.

Sunce prelazi u vašu zonu karijere, životnog i profesionalnog napretka (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovu temu. Istovremeno je to vezano za definiranje cilja kroz transformaciju partnerskog odnosa; dobra analiza i odluka o životnom smjeru možda je vezana za novi poslovni savez; sve temeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec: prethodna dva tjedna ste naporno radili oko ciljeva u karijeri, a sada su zahtjevi vašeg osobnog života u fokusu. Odnosi su kritično emocionalni ako se ne zadovolje potrebe; nastojte surađivati. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o željama i novcu koji ostvarujete u suradnji s drugima. Alternativno, emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva, čak i ako vas netko privlači; smirite grube poteze. Već 21. Venera i Jupiter donose odličnu priliku u vezu radnog odnosa i zaposlenja, naročito kad je riječ o financijama; obuzimaju vas optimizam i veselje. Timski rad upućuje na uspjeh i napredak.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje; smanjite idealizam. Venera ulazi u tu zonu dugoročne vizije (26.) i ukazuje na odlične okolnosti i širenje horizonata: već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog ostvarene želje do čega dolazi iznenadno (ili neke veze?). Ovo pokazuje put prema romantičnim  i financijskim temama; možda vas privlači netko iz kruga prijatelja. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; u to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka. Sve što ste planirali, opet analizirajte, napravite potrebne promjene i bacite se na posao. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u zonu unutarnje psihologije i budi potisnute frustracije; iritabilni ste i nemirni. Budite svjesni sebe, ograničenja koje ne možete izbjeći i suzdržite se od konfrontacijama s drugima.

Povoljni dani: 4., 6.-7., 15., 16., 19., 23., 28. Izazovni dani: 1., 8., 10., 18., 26.-27.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Lav

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu životnog napretka i karijere pa može doći do radikalne promjene u profesiji ili do sukoba s osobom od autoriteta (iako se to puno jače osjeća kad do takvog tranzita dođe baš u vašem natalnom horoskopu). Naravno, možda ćete vi promijeniti svoj sustav vrijednosti jer ćete imati potrebu za napretkom. Ono što se pretvorilo u kolotečinu - status, reputacija, zanimanje - više vam ne nudi nove prilike i iskustvo pa ćete doći do razbijanja postojećih obrazaca. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona posla i svakodnevnog rada te zdravlja pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte da u borbama za moć budete nositelj novog vala, a ne starih struktura. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ova situacija je vezana na onu s karijerom. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog, financijskog ili emotivnog cilja, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Proučavajte zajedničke financije i resurse, kredite i dugove, ali nemojte donositi odluke i ništa potpisivati. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. Kao što smo već rekli, važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vašu zonu karijere, životnog i profesionalnog napretka (5.), čime započinje dugogodišnji ciklus promjena u društvenom statusu, ugledu ili profesiji; moguće je da sada preuzimate drugačiju vrstu poslovnog projekta. Morate biti veoma prilagodljivi, jer ako ste čvrsto ukopani na sadašnjem položaju, bit ćete ranjiviji na učinke ovog tranzita. Otkrivate sve što vas je dosada ograničavalo i što više ne služi svrsi. Više niste spremni na kompromise. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: radom (i radnim mjestom) te dijeljenim resursima, financijama i emocionalnoj podršci.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na sve ono što dijelite u važnom partnerskom odnosu, poslovnom ili privatnom. Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod (5.): važno je da dobro proučite sve opcije, istražujete, analizirate stanje i podatke, ali još ne donosite velike odluke; za to pričekajte kraj mjeseca, iako ćete biti aktivni cijeli ožujak. Merkur sada donosi konfuziju, nejasnoće i nesigurnost; iskoristite ovaj period za analizu situacije.

S tim su povezana i zbivanja u sektoru rada, svakodnevnih obaveza i fizičkog zdravlja: Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama u idućih godinu dana. Dosadašnji posao traži transformaciju: možda je nekom poslu ili projektu došao kraj i vrijeme je izgraditi novi put. Upravo zato je ovo pitanje povezano s financijama i karijerom.

Mladi Mjesec (6.) u toj zoni dijeljenih resursa upravo označava početak novog ciklusa. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje resurse (možda uz pomoć emocionalnog partnera) za novi smjer u karijeri. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojoj životnoj filozofiji, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za postignuće onoga na što se fokusirate, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti kreativni projekt i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju karijere pa zajedno s Uranom aktivira ambicioznost i želju za postignućem; sada identificirate energije ega s novim radnim projektom, a vi ste spremni na veliki rad dok ga ne završite. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje sposobnost konstruktivnog rješavanja problema: imate vještinu, želju i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce, no taj proces zahtijeva intuiciju i iskrenost prema sebi, kako biste pravilno definirali gdje želite ići. Ne zaboravite da su vam financijske procjene sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga nije vrijeme za konačne odluke. Pažnju ste rasuli na više stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni podataka (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.). Jednostavno, detaljno analizirajte sve opcije, prikupite podatke i počnite s pripremama.

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu partnerstva, odnosa i veza: ovo je odličan položaj za sve vrste saveza - ljubavne veze, odnose s partnerom, kolegama, čak i neprijateljima. Vrlo ste popularni, a u braku ili ljubavi sposobni ste izraziti najljepše emocije drugoj osobi. Okolnosti su vam veoma povoljne, pa ih možete iskoristiti i za timski rad. 

Sunce prelazi u vašu zonu životne vizije i filozofije, putovanja, obrazovanja, izdavaštva i pravnih tema (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u karijeri i na poslu pokazuje vašu moć i sposobnost transformacije; dobra analiza i odluka o životnom smjeru možda je vezana za novu radnu situaciju; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec: prethodna dva tjedna ste bili prilično nemirni i umno napregnuti. Sad vas hvataju obaveze stvarnog svijeta i svi nešto trebaju od vas; nađite ravnotežu i oslobodite vrijeme i za zabavu. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o odnosima na poslu. Alternativno, emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva, čak i u privatnoj vezi; smirite grube poteze. Već 21. Venera i Jupiter donose optimizam i sreću u ljubavi i predanim vezama; ako ste slobodni, ovo je dan koji može puno toga promijeniti.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje; budite oprezni kad je riječ o financijama. Venera ulazi u tu zonu dijeljenih resursa (26.): na ovom mjestu zaslađuje intimne odnose i daje ljubavi veći intenzitet: već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog ostvarene poslovno-financijske želje do čega dolazi iznenadno. Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim i financijskim temama; možda vas privlači netko iz kruga nadređenih ili važnih osoba. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; u to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka. Sve što ste planirali, opet analizirajte, napravite potrebne promjene i bacite se na posao. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u zonu društvenih kontakata, nada i želja; više ćete izlaziti, biti aktivni u društvu s prijateljima ili aktivno raditi na ostvarenju isplaniranih ciljeva.

Povoljni dani: 2., 8.-9., 15., 18., 19., 22., 27.  Izazovni dani: 1., 4., 10., 14., 17., 24., 26.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Djevica

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu devetu astrološku kuću dugoročnih planova, obrazovanja, filozofije, religije i pravnih pitanja pa može doći do promjena u bilo kojoj od ovih tema. Naravno, možda ćete vi promijeniti svoj sustav vrijednosti jer ćete imati potrebu za psihološkim rastom pa će sadašnji sustav razmišljanja biti neprikladan. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast.
Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona ljubavi, kreativnosti i djece pa je važno prilagoditi se nadolazećim trendovima i prihvatiti nužne promjene. Dosadašnji način stvaranja mora se mijenjati, a i pristup ljubavi će doživjeti drugačije shvaćanje; kod nekih će biti suštinske, a kod drugih zbog životne dobi. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste puštali da se sve odvija bez vaših napora. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje emotivne bliskosti.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Možda se s nekim tek upoznajete, ali je potrebno neko vrijeme da otkrijete o kakvoj se osobi radi. U razgovorima s važim partnerima može biti nesporazuma i nerazumijevanja. Ne potpisujte važne dokumente (npr. ugovore). Retrogradni Merkur uvijek donosi svoje frustracije, ali samo trebate biti pažljiviji u procjenama.  Kao što smo već rekli, važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vašu devetu zonu dugoročne životne vizije i svjetonazora, inozemstva, obrazovanja i pravnih tema (5.), čime započinje dugogodišnji ciklus širenja horizonata. Možda ćete više putovati, proučavati druge kulture, okrenuti se duhovnom razvoju, promijeniti religiju ili - učiti astrologiju! Imat ćete priliku uvelike proširiti svijest o svijetu i steći uvid u duboke stvari, kao nikad dosad; no za to morate imati otvoren um. U suprotnom, samo će vas uznemiriti ono što vam Uran otkrije. Ostanite fleksibilni. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: kreativnim radom (možda i drugim radnim mjestom) te važnim partnerstvom (vjerojatnije poslovnim, nego privatnim).

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na najvažnije partnerske saveze. Vaš vladar Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod (5.): obavljate razgovore, pregovore, dogovore i s drugom stranom nastojite pronaći što će vas oboje zadovoljiti, a da ne izdate svoje ideale; važno je dobro proučiti sve opcije, istraživati, analizirati stanje i podatke, ali odluku donijeti tek početkom travnja, iako ćete biti aktivni cijeli ožujak. Merkur sada donosi konfuziju, nejasnoće i nesigurnost. Ako je ipak riječ o emocionalnom odnosu, nastojite otkriti zadovoljava li vas sadašnja veza, naročito zbog mogućih nesporazuma ili neslaganja; sve ćete više znati krajem ožujka, za sada samo saznajte što više, ali uz veće korištenje intuicije (nije sve o podacima).

S tim su povezana i zbivanja u kreativnih aktivnosti (ali i ljubavi): Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama u idućih godinu dana. Dosadašnji pristup traži transformaciju: možda je nekom poslu ili projektu došao kraj i vrijeme je izgraditi novi put, možda baš kroz partnerski dogovor. Ako je riječ o ljubavnoj vezi, otkrijte što treba transformirati kako biste bili zadovoljni ili možda završiti odnos i poći novim putem.
Mladi Mjesec (6.) u zoni partnerstva upravo nagovještava početak novog ciklusa. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje kreativne resurse (ili ljubavne potrebe) za novu suradnju. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za kreativni projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti obavezu i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. Moguće je i da ćete oživjeti nešto na čemu ste davno radili i sada želite uskrsnuti.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem devetom polju pa zajedno s Uranom aktivira kreativni intelektualni rad; sada nastojite svoj način razmišljanja predstaviti drugima i uvjeriti ih koliko je važan (ne budite dosadni). Marsov aspekt sa Saturnom (13.) povezuje vaše kreativne sposobnosti konstruktivnog rješavanja problema i dugoročnu viziju: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce u partnerskim pregovorima, no taj proces zahtijeva intuiciju i iskrenost prema sebi, kako biste pravilno definirali gdje želite ići. Ne zaboravite da su vam procjene drugih sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga nije vrijeme za konačne odluke. Pažnju ste rasuli na više stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.). Jednostavno, detaljno analizirajte sve opcije, prikupite podatke i počnite s pripremama.
Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Možda se pokazuje da projekt treba više novaca od zamišljenog; ujedno, ne upuštajte se u iznenadne troškove na zabavu. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja: iako govori o dobrim odnosima s kolegama i povoljnim uvjetima na radnom mjestu, važnije je što se trebate suočiti s teškoćama i nejasnoćama u partnerskim dogovorima; razgovarajte o svemu otvoreno. Ako obje strane ne prihvaćaju obaveze i odrađuju ih, odnos će imati problema. Timski rad je ipak povoljno aspektiran.

Sunce prelazi u vašu zonu dijeljenih resursa i financija (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor; možda ste u pregovorima došli do pitanja ulaganja (poslovni odnos) ili se bavite emocionalno-intimnim pitanjima (privatna veza). Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u kreativnom naporu pokazuje vašu moć i sposobnost transformacije; dobra analiza i odluka o partnerstvu možda je vezana za posao; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec: prethodna dva tjedna ste se fokusirali na financijska pitanja u pregovorima; pitanja dijeljenja zahtijevaju jasno definiranje što je vaše, a što pripada drugoj strani. Privatno, želite primati isto koliko i davati u intimnim odnosima. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o radnim uvjetima i vašim očekivanjima. Alternativno, emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva, čak i u privatnoj vezi; smirite grube poteze. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose optimizam i sreću u ljubavi, ali donose i osjećaj sigurnosti, vjerojatno zbog posla.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje; smanjite idealizam kad je riječ o partnerstvu. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu planet ljubavi pokazuje svoje najbolje osobine. Ljubav, zajedništvo i najviši ideali vas potpuno obuzimaju, a vi uspijevate izraziti svoje emocije; slobodne Djevice možda sada nalaze pravu osobu. Već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog ostvarene poslovno-financijske želje Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim, ali i financijskim temama; zadovoljni ste postignutim novčanim dogovorom. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), vaš Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; u to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka. Sve što ste planirali, opet analizirajte, napravite potrebne promjene i bacite se na posao. Ipak, odsad će komunikacija s drugima teći sve lakše i jasnije. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu karijere i profesionalnih napora: ambicija je snažno izražena, a vi želite pokazati za što ste sposobni. U travnju vas očekuje naporan rad.

Povoljni dani: 2., 4., 11.-12., 19.-20., 23., 28. Izazovni dani: 5., 8., 13., 18., 21., 25.-26.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Vaga


Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu emocionalne podrške, intimnosti te zajedničkih financija i dijeljenih resursa pa može doći do novih situacija u ekonomskom pogledu. U sljedećim godinama ćete postupno postajati svjesni dubokih podsvjesnih snaga koje donose promjene u vaš život. Stari poredak bi mogao otići, a novi doći. Ograničenja koja ste postavili vi ili netko drugi postaju nepodnošljiva, a evoluciju zamjenjuje revolucija. Dolazi i do promjena u imovini koju držite s privatnim ili poslovnim partnerom, nabolje ili nagore ili se mijenja izvor njihovih prihoda. Ne preuzimajte nove obveze i nastojte ovisiti što više o sebi. Vjerojatna su i znatno drugačija seksualna iskustva. Moguće je da ćete napraviti radikalne promjene kako biste napravili mjesta za rast.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona doma i obitelji pa je važno da se prihvatite fazu promjena u ovom važnom životnom sektoru. Nastojte da u borbama za moć budete graditelj novog i stabilnog, a ne destruktivnog. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja (možda na poslu ili vezano uz zdravlje), ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Počnite planirati program vježbanja i zdrave prehrane, a na radnom mjestu prikupite sve potrebne informacije za posao i čuvajte podatke. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. Važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vašu zonu dijeljenih resursa i financija, ali i emocionalne potpore i intimnosti (5.), čime započinje dugogodišnji ciklus promjena u temama svega što dijelite s važnim partnerom. Prethodnih sedam godina Uran je donio nove, uzbudljive ljude u vaš život ili pokazao da postojeća veza nije izdržala sve izazove; stoga se sada morate baviti posljedicama. Ostanite fleksibilni jer se mijenja financijski oslonac koji ste imali do sada. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: osjećajem sigurnosti, domom i obitelji te radom, svakodnevnim obavezama i zdravljem.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na najvažnija radna pitanja (i zaposlenje). Merkur u toj zoni kreće u retrogradni hod (5.): ima puno nesporazuma, krivih dogovora, grešaka pa je pametno sve dobro istražiti, analizirati stanje i podatke. Merkur sada donosi konfuziju, nejasnoće i nesigurnost. Ako je riječ o zdravlju, bilo bi dobro obaviti pretrage, sumnjate li na neki problem.

Treća povezana zona je ona doma i obitelji: Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: nečemu je došao kraj i vrijeme je izgraditi nove temelje. Ako je riječ o obiteljskim odnosima, otkrijte što treba promijeniti kako biste bili zadovoljni ili možda donijeti radikalnije mjere.

Mladi Mjesec (6.) u zoni rada upravo nagovještava početak novog ciklusa ili projekta. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje kreativne resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti posao i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem osmom polju dijeljenja pa zajedno s Uranom govori o konfrontaciji s nekom snažnom osobom oko zajedničkih vrijednosti; možda je riječ o podjeli imovine ili neslaganju s partnerom oko upotrebe zajedničkih resursa. Ipak, Marsov aspekt sa Saturnom (13.) povezuje vaše kreativne sposobnosti konstruktivnog rješavanja problema u domu sa onim što dijelite: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce na poslu i koristite intuiciju. Ne zaboravite da su vam procjene drugih sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.), naročito ako je u ožujku riječ o financijskim sredstvima koja se ulažu u posao.

Vaš vladar Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu ljubavi, kreativnosti i djece: ovo je jedno od najboljih položaja tog ljupkog planeta jer označava najljepše emocije, dobru zabavu, bogat kreativni izražaj i odlične odnose s djecom ili mladima.

Sunce prelazi u vašu zonu partnerstva (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor; iskoristite sljedećih mjesec dana za proučavanje najvažnijih veza i ustanovite što ti odnosi ispunjavaju ili ne ispunjavaju u vašem životu. Kooperacija je sada ključan pojam. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što dijelite u domu s partnerom ili ukućanima pokazuje vašu moć i sposobnost transformacije; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u vašem znaku: prethodna dva tjedna ste se fokusirali na duge, a sada želite ispuniti i svoje potrebe. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o ljubavnim zahtjevima; izbjegavajte burne ispade. Emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva, čak i u privatnoj vezi; smirite grube poteze. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose optimizam i sreću u ljubavi te razumijevanje u razmišljanju.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost na radnom mjestu, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu traži da se dogovarate s drugima, kako bi svi shvatili koje su im obaveze. Već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog ostvarenog poslovno-financijskog projekta. Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim, ali i financijskim temama. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; u to vrijeme nemate dobru sliku za donošenje odluka. Sve što ste planirali, opet analizirajte, napravite potrebne promjene i bacite se na posao. Ipak, odsad će komunikacija na poslu teći sve lakše i jasnije, a nesporazumi će nestati. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu osobne filozofije, obrazovanja i širenja horizonata: u travnju ćete se više baviti kreativnim intelektualnim radom i širiti svoje vidike.

Povoljni dani: 3.-4., 7., 17.-18., 21.-22., 25. Izazovni dani: 1.-2., 8., 13., 16., 26., 28.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

Škorpion

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu partnerstva, odnosa i veza pa može doći do novih situacija u važnim savezima. Nije li sve kako treba, teško ćete ostati u takvom odnosu (ovo djelovanje je izraženije pri ulasku Urana u vašu natalnu sedmu kuću). Upoznajete nove, uzbudljive i neobične osobe. Čak i u najboljim vezama ovo je vrijeme za napraviti potrebne promjene.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona komunikacija, učenja, razmišljanja i ideja pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte da u borbama za moć budete nositelj novog vala, a ne starih struktura. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje kreativnog cilja, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec u zoni ljubavi, kreativnosti i djece, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa.   Važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vaše polje partnerstva i najvažnijih saveza (5.), a može biti prilično težak ako se nalazite u bliskoj vezi (iako se to puno više osjeća pri tranzitu Urana kroz isto polje u vašem osobnom natalnom horoskopu). Onaj odnos s kojim niste zadovoljni sada traži otpuštanje napetosti i vjerojatni raskid; čak i solidne veze doživljavaju određene promjene. U svakom slučaju, upoznavat ćete zanimljive osobe, ali rijetko koja će donijeti stabilnu ljubav, ma koliko bila uzbudljiva. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: načinom na koji razmišljate, stavovima i komuniciranjem te zonom ljubavi, kreativnosti i djece.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na pitanja emocionalnog zadovoljstva i vlastitog izražaja. Merkur u tom polju kreće u retrogradni hod (5.): nesputana zaigranost može biti obilježje sljedeća tri tjedna, ali samo ako pratite prirodan tok stvari. Istovremeno, analizirate ljubavni odnos i pitate se jeste li zadovoljni. U komunikaciji s partnerom dolazi do nesporazuma.

Treća povezana zona je ona razmišljanja, intelekta, učenja, ideja, komunikacija i odnosa s bliskom rodbinom: Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: trebate odbaciti stavove koji se pokazuju pogrešnim i izgraditi novi, iako vam promjene baš ne idu glatko. Za vas je to veliki zaokret, stoga morate ići sigurnim korakom; mijenjate se.

Mladi Mjesec (6.) u tom polju upravo nagovještava početak novog kreativnog projekta ili nove faze u ljubavnom odnosu. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje kreativne resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti posao i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. Ovaj put možda morate kreativno raditi na sebi i svom razvoju.

Mars cijeli mjesec provodi u vašem sedmom polju partnerstva pa zajedno s Uranom govori o tenzijama s važnom osobom; niste li svjesni što se zbiva, dolazit će do konflikata. Ipak, Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje da vaš umni rad i konstruktivne ideje mogu pokazati dobru stranu djelovanja u partnerstvu: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce i koristite intuiciju. Ne zaboravite da su vam procjene drugih sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu doma i obitelji: time donosi vedro raspoloženje u kućno okružje, toplinu i mir, dok ste okruženi s dragim osobama. Neke Škorpionke će preurediti dom.
Sunce prelazi u vašu zonu rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što radite s partnerom ili ukućanima pokazuje vašu moć i sposobnost transformacije; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u zoni unutarnje psihologije: prethodna dva tjedna ste bili zauzeti raznim vrstama svakodnevnih aktivnosti, a sad je vrijeme za nalaženje ravnoteže i opuštanja; neko tajno ili privatno pitanje može biti otkriveno, razmišljate o zdravlju ili radni projekt dolazi do kulminacije. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o važnom odnosu u domu; izbjegavajte burne ispade. Emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva; smirite grube poteze. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose dobre financijske vijesti, naročito ako se bavite preuređenjem doma; mirniji ste i osjećate se sigurnije.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost u ljubavi, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu donosi one najljepše emocije, kreativni sokovi cure, a ljubav djeluje idilično. Već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog iznenadnog upoznavanja posebne osobe. Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim temama. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; odsad će komunikacija na ljubavnom planu teći sve lakše i jasnije, nesporazumi će nestati, a u kreativnim projektima miču se prepreke. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu dijeljenih, zajedničkih resursa, pa su mogući sukobi zbog različitih interesa. Ovaj položaj stimulira i seksualnu želju.

Povoljni dani: 1.-2., 5., 7., 15.-16., 19., 23. Izazovni dani: 4., 11.-12., 17., 21., 26.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Strijelac

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja pa može doći do novih situacija u tim područjima. Zauzet ćete novi stav prema poslu i stvoriti novi odnos s njim. Tražit ćete prilike za slobodom od pretjeranih zahtjeva drugih, stoga su moguće i promjene posla jer su vam sadašnje obaveze možda previše represivne ili ćete tražiti više odgovornosti i izazova za rast. Možda ćete više raditi s novom tehnologijom. Pazite i na razinu frustracije, jer se mogu manifestirati na fizičkom zdravlju.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona prihoda i materijalnih vrijednosti pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene; ovaj aspekt korespondira s Uranovim djelovanjem u zoni rada. Mijenjate li posao, moguće je da morate ponovo izgraditi osobni financijski sustav. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postavljanje temelja sigurnosti, u domu i obitelji, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. Važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u vaše polje rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja (5.); možda mijenjate radno mjesto ili djelatnost i započinjete s novim poslom. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: vašim prihodima i vrijednostima, načinom na koji zarađujete te temeljima sigurnosti, privatnim poslovima, domom i obitelji.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na pitanja emocionalnog zadovoljstva i sigurnosti. Merkur u tom polju kreće u retrogradni hod (5.): sljedeća tri tjedna traže da napravite korak unatrag i promislite o svom putu te ustanovite jeste li na pravoj cesti. Otkrijte one fine detalje zbog buduće stabilnosti: ovisite li o drugima kad je riječ o prihodima i poslu, dobro sve procijenite.

U zoni osobnih financija i prihoda, Saturn i Pluton u ožujku najavljuju velike promjene u ovim temama u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: možda trebate reorganizirati cijeli sustav jer vidite da na ovom putu nema razvoja nabolje. Ostavite ono što vrijedi i krenite stvarati nove temelje.

Mladi Mjesec (6.) u astrološkoj kući doma, obitelji i sigurnosti upravo nagovještava početak nove faze u najprivatnijem dijelu vašeg života. Zapitajte se o temeljnim vrijednostima kako biste dotakli srce stvari i razriješili unutarnje konflikte. Ovo je vrijeme reorganizacije, sagledavanje pitanja intimnosti i ranjivosti i odlično je vrijeme za stupanje u dodir s osjećajima i potrebama. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti obavezu i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. 

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju rada i obaveza pa zajedno s Uranom govori o napornom radu kako biste obavili sve što trebate; nađite dovoljno posla i djelujte na najbolji način. Pazite da ne ulazite u sukobe s nadređenima; također, naporan rad može ostaviti traga na fizičkom zdravlju, ne odmarate li se dovoljno. Posebno pazite na moguće ozljede. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje da vaš napor i konstruktivan trud donosi novčane rezultate: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce i koristite intuiciju. Ne zaboravite da su vam procjene sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu, čak i u poslu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Također, vodite računa koliko košta neki kreativni projekt. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu komunikacija, razmišljanja i ideja: u suradnji s nekim otvorite svoj kreativni um i zajedno dođite do ideja za nove projekte. 

Sunce prelazi u vašu zonu kreativnosti, ljubavi i djece (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što radite raste, kako biste ostvarili nov izvor prihoda pokazuje vašu moć i sposobnost transformacije; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u zoni najdubljih nada i želja te prijatelja i društvenih aktivnosti: dosad ste se fokusirali na ono što vam donosi zabavu - hobije, romantične aktivnosti ili sport, a sad se bacate na ostvarenje važnog cilja. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o nezadovoljstvu kad je riječ o implementaciji ideja u stvarni radni rezultat; izbjegavajte burne ispade. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose dobre vijesti, optimistični ste, veseli i puni pozitivne vizije; timskim radom možete doći do odličnih rješenja.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu stvara mir u kućnom okružju, dok tražite malo opuštanja. Već sljedeći dan aspekt s Uranom donosi uzbuđenje, možda zbog iznenadnog radnog rezultata. Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim temama. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; odsad ćete imati jasnu sliku s kojeg mjesta krećete. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu partnerstva: nemojte dozvoliti konflikte s najbližim osobama. Okrenite se suradnji i budite spremni na kompromis u travnju.

Povoljni dani: 4., 8.-9., 17.-18., 27.-28. Izazovni dani: 1., 6., 13.-14., 19., 20., 22.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Jarac

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu kreativnosti, ljubavi i djece pa ovo može biti uzbudljiv period u vašem životu jer sada tražite nove forme samoizražavanja. Trebate više zabave, privlačit će vas nova iskustva, a to uključuje i neobične odnose u ljubavnim vezama; oni mogu revolucionarno djelovati i razbiti stare obrasce. Djecu nećete moći kontrolirati kao dosad i traže više pažnje ili doživljavate nova, uzbudljiva iskustva kroz njih. Bavite li se kreativnim radom, bit ćete puno inventivniji i pristupati stvaralaštvu na nov način.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona osobnosti i identiteta pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte da u borbama za moć budete nositelj novog vala, a ne starih struktura. Sljedeća godina je ključna za vašu transformaciju. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje mira u glavi, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Komunikacije, nesporazumi, zakašnjenja, problemi u prometu ili odgode koje uvijek prate retrogradni Merkur mogu vas frustrirati, stoga budite pažljivi u razgovorima i nemojte donositi nikakve važne odluke u ožujku. Važan ovogodišnji događaj ulazak je Urana na sedam godina u polje ljubavi, kreativnosti, užitaka i djece (5.); time označava vrlo uzbudljiv period u vašem životu. Tražit ćete više zabave i užitaka, privlačit će vas nova iskustva, koja šire svijest i guraju vas na više eksperimentiranja. Moguća su vrlo neobični odnosi u ljubavi. Time će razbiti vaše tvrde obrasce ponašanja i stavove o vezi. Postajete kreativniji, inventivniji i skloni bavljenju neuobičajenim aktivnostima za vas. Djeca mogu biti izvor nemira jer ih više ne možete kontrolirati ili su i ona izvor novih iskustava. Ova tema je povezana s druge dvije u ožujku: vašom osobnošću i identitetom te komunikacijama, razmišljanjem i idejama, umnom radu, susjedima i bliskom rodbinom.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na pitanja emocionalnog zadovoljstva i sigurnosti. Merkur u tom polju kreće u retrogradni hod (5.) i donosi svoje uobičajene probleme: nesporazumi, pogrešni dogovori, kašnjenja, odgode, problemi s računalima i informacijama. Sljedeća tri tjedna traže da napravite korak unatrag i promislite o svom putu te ustanovite jeste li na pravoj cesti. Mijenjate stavove, ali to činite tek nakon dobre analize.

U vašoj zoni osobnosti i identiteta, Saturn i Pluton u ožujku najavljuju promjene u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: možda trebate reorganizirati cijeli sustav djelovanja i osobnih projekata. Ostavite ono što vrijedi i krenite stvarati nove temelje.

Mladi Mjesec (6.) u astrološkoj kući komunikacija upravo nagovještava početak nove faze u učenju, bavljenju detaljima i načinu na koji razgovarate s drugima (ne zaboravite, Merkur je ovdje sada retrogradan!). Zapitajte se o temeljnim vrijednostima kako biste dotakli srce stvari i razriješili unutarnje konflikte. Ovo je vrijeme reorganizacije, sagledavanje pitanja intimnosti i ranjivosti i odlično je vrijeme za stupanje u dodir s osjećajima i potrebama. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti obavezu i biti pretjerano optimističan; izvršenje je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. 

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju ljubavi i kreativnosti pa zajedno s Uranom govori kako tražite više zabave, užitaka, a i fizički (seksualni) apetiti su veći. Želite biti ono što jeste i to svima pokazati. Privlače vas sportske aktivnosti, uz jak natjecateljski duh. Ipak, zadržite osjećaj za disciplinu. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje da vaš napor i konstruktivan trud pokazuje vašu sposobnost vođe, naročito u kreativnim projektima: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce i koristite intuiciju. Ne zaboravite da su vam procjene sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni ideja ili osobe koja vas zanima (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): govori da je teško navesti partnera na tradicionalnu vezu; ili odbijte nečiji tvrdi prijedlog ili zaboravite želju za više slobode. Također, vodite računa koliko košta neki kreativni projekt. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu novca i prihoda: privlačite dobre financijske prilike, ali ne budite ekstravagantni u trošenju i zadržite praktičnost. U novčanim pregovorima ćete biti uspješni, a takvi ste i u investicijama. 

Sunce prelazi u vašu zonu doma i obitelji (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, kroz samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što radite ostvarujete kreativni projekt ili pokazujete ljubavnu moć i sposobnost transformacije; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u zoni karijere i profesionalnih napora: nađite ravnotežu u obavezama prema poslu i obitelji. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o mogućim ponovnim troškovima na zabavu i užitke: emocionalni i seksualni problemi su jači od zadovoljstva; izbjegavajte burne ispade. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose dobre novčane vijesti, optimistični ste, veseli i puni pozitivne vizije; timskim radom možete doći do odličnih rješenja.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu donosi mir u misli, a u komunikacijama ste šarmantni, vedri i veseli. Već sljedeći dan aspekt s Uranom stvara uzbuđenje: možda upoznajete osobu koja vas snažno privlači. Ovaj aspekt ima i vruće seksualne konotacije pa pokazuje put i prema romantičnim temama. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; odsad ćete imati jasnije ideje i bolju komunikaciju s okolinom. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu rada i zdravlja: čeka vas naporan period s velikim obavezama.

Povoljni dani: 3., 6., 10.-11., 15., 19., 23., 24., 28.  Izazovni dani: 1.-2., 8., 1., 17., 22., 27.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Vodenjak

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak vašeg vladara Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu osjećaja sigurnosti pa ćete fokus u sljedećim godinama prebaciti na najprivatnije i najintimnije aspekte života, uključujući vaš dom i odnose s roditeljima i ostalim članovima obitelji. Može doći do nagle promjene u kući ili čak i selidbe. Najdublji, osobni aspekti života više nisu pouzdani i nepromjenjivi. Promjene mogu biti uznemirujuće, stoga nastojte biti fleksibilni i shvatiti da morate odbaciti one najtvrđe obrasce koji sprečavaju vaš rast. Riješite se ograničavajućih navika i veza s prošlošću, dok se u vašem nesvjesnom umu odigravaju duboke promjene.

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona unutarnje psihologije i podsvijesti pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Ova zbivanja su povezana s Uranom u četvrtom polju, jer potvrđuju kako morate doživjeti duboke unutarnje promjene i raskidanje sa starim obrascima koji vas drže vezanim za prošlost. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje osjećaja vlastite vrijednosti, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec u vašoj zoni novca, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Pazite pri novčanim poslovima i ne upuštajte se u troškove; pričekajte travanj. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa.   Za vas najvažniji ovogodišnji događaj ulazak je vašeg vladara Urana na sedam godina u polje doma, obitelji, privatnog života i temelja sigurnosti (5.); dolazi do promjena u ovim temama i pokazuje se gdje možete očekivati promjene. Ova tema je u ožujku povezana s druge dvije: zonom unutarnje psihologije, ograničenja i psihičkog zdravlja te poljem novca, prihoda i vrijednosti.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na pitanja emocionalnog zadovoljstva i sigurnosti. Merkur u tom polju kreće u retrogradni hod (5.) i donosi svoje uobičajene probleme: nesporazumi, pogrešni dogovori, kašnjenja, odgode, problemi s računalima, podacima i informacijama. Ne upuštajte se u bitne kupovine, ulaganja i izbjegavajte sve troškove koji nisu nužni, Istovremeno analizirate svoje prihode i razmišljate o sljedećim koracima.

U vašoj zoni psihologije i ograničenja, Saturn i Pluton u ožujku najavljuju promjene u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: trebate reorganizirati svoju psihičku stabilnost, napokon odbaciti sve ono što vas nepotrebno muči, a ima veze s prošlošću i regenerirati se. Ostavite ono što vrijedi i krenite stvarati nove temelje.

Mladi Mjesec (6.) u spomenutoj zoni financija upravo nagovještava početak nove faze u prihodima ili se morate baviti kalkulacijama i kućnim budžetom. Zapitajte se o temeljnim vrijednostima kako biste dotakli srce stvari i razriješili unutarnje konflikte. Ovo je vrijeme reorganizacije, sagledavanje pitanja intimnosti i ranjivosti i odlično je vrijeme za stupanje u dodir s osjećajima i potrebama. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti obavezu i biti pretjerano optimističan; postizanje željenog cilja je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. 

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju doma i obitelji pa zajedno s Uranom govori kako su tonovi podignuti, zbog čega trebate kontrolirati reakcije i ne ulaziti u sukobe s ukućanima. Možda radite od kuće ili ste aktivni oko sređivanja stvari koje treba obaviti. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje da vaš napor i konstruktivan trud daje rezultata, naročito u kreativnim projektima: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce i koristite intuiciju kad je riječ o vrijednostima. Ne zaboravite da su vam procjene sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni ideja ili osobe koja vas zanima (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Venera započinje ožujak napetim aspektom s Uranom (1.): ne budite razdražljivi u komunikacijama. Odmah nakon toga Venera ulazi u Vodenjaka, vašu zonu osobnosti i identiteta: šarmantni ste, privlačni i dobro raspoloženi. Ovo je odličan period za modni preobražaj ili tretman uljepšavanja. 

Sunce prelazi u vašu zonu komunikacija, razmišljanja, ideja i bliske rodbine (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što radite raste, kako biste ostvarili psihičku stabilnost i učvrstili stavove; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u polju životnog svjetonazora, obrazovanja i putovanja: trebate zadovoljiti svoju duhovnu stranu i širiti vidike. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori o mogućim ponovnim troškovima na dom ili su emocionalni i seksualni problemi jači od zadovoljstva; izbjegavajte burne ispade. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose ostvarenje važnog cilja; optimistični ste, veseli i puni pozitivne vizije. Timskim radom možete doći do odličnih rješenja.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje; još uvijek pazite na troškove. Venera ulazi u tu zonu (26.): na ovom mjestu donosi dobre rezultate u financijskim pregovorima, ali ne budite ekstravagantni kad odete u šoping. Već sljedeći dan aspekt s Uranom stvara uzbuđenje: prepuštate se spontanim izljevima strasti kod kuće. Ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; odsad ćete imati jasnije ideje i bolju sliku osobnih financija. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu ljubavi i kreativnosti, a vaši fizički apetiti rastu.

Povoljni dani: 3.-4., 7., 9., 15., 19., 21.-22., 28. Izazovni dani: 1., 8., 12., 17., 25.-26.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Ribe

Ožujak naglašavaju dvije velike energične promjene. Prva je ulazak Urana u Bika na sedam godina, koji će protresti naše odnose s novcem, materijalnim vrijednostima i okolišem. Prošle godine Uran je na pet i pol mjeseci već bio u ovom znaku i mogli smo vidjeti povećanu pažnju prema klimatskim promjenama. U prethodnih sedam godina u Ovnu, Uran je donio revolucionarnu energiju koja je potaknula ljude da se bore za individualna prava i osobne slobode, a sada se fokus prebacuje na novac, pitanja vlasništva zemlju, imovinu, ljepotu, umjetnost i tradiciju. Ovo su područja koja su zrela za tehnološki napredak i revoluciju u nadolazećim godinama. Uran voli donijeti drastične promjene pa mnogi astrolozi predviđaju i više zemljotresa. Moramo se pripremiti za više prirodnih katastrofa, ali i za političke proteste i promjene: sljedećih sedam godina mogu u povijesti ostati zabilježene kao početak novih društvenih strukturnih promjena.

Uran ulazi u vašu zonu intelekta, komunikacija, razmišljanja, prometa i bliske rodbine pa može doći do promjena u stavovima, zbog čega ćete morati gledati na život na nov način, vidjeti stvari koji nikad prije niste vidjeli i komunicirati s drugima na nove načine. Intelektualno, ovo može biti uzbudljivo razdoblje jer Uran odnosi stare navike razmišljanja, a vi postajete fleksibilniji. Imat ćete nove interese, a tempo svakodnevnog života će se povećati. 

Druga koncentracija moći dolazi od Plutona i Saturna u Jarcu, gdje će se naći vrlo blizu jedan drugom. Vjerojatno ćemo vidjeti uvod u velike promjene koje stižu krajem ove i početkom sljedeće godine. One uključuju restrukturiranje postojećih sustava (političkih i ekonomskih). Saturn je planet koji gradi i čini da sve što Pluton sruši bude izgrađeno jače nego prije. Stara garda će biti izbačena, ali će doći do borbe koja će odlučiti tko će zauzeti njihovo mjesto. U sljedećih godinu dana, osjećat ćemo učinke kombiniranih energija koje predstavljaju moć, kontrolu, strukturu i transformaciju.

Jarac je vaša zona prijatelja te najdubljih nada i želja pa je važno da se prilagodite nadolazećim trendovima i prihvatite nužne promjene. Nastojte odbaciti sve ciljeve koji vam više ne služe (što nije lako) i transformirajte ih u nove, konstruktivne. Sve će ovisiti od toga oko čega ste se trudili posljednjih godina; jeste li se nastojali poboljšati ili ste stajali po strani. Ujedno, dobar aspekt Saturna i Neptuna i dalje vam daje motivaciju za postizanje osobnog cilja, ali važno je dobro organizirati vrijeme.

Merkur će biti retrogradan praktički cijeli mjesec u vašem znaku, stoga je bitno da stupite u dodir sa svojom podsviješću kroz meditaciju i druge duhovne tehnike. Usporite malo ritam i posvetite se aktivnostima koje njeguju vaš unutarnji mir. Bit ćete možda malo konfuzni, ali i introspektivni; ne donosite nikakve važne odluke, samo proučavajte. Umjesto da ste frustrirani zbog zakašnjenja, odgoda ili nesporazuma koje uvijek donosi retrogradni Merkur, iskoristite priliku za odmor i vraćanje unutarnjeg fokusa. U ožujku Uran na sedam godina ulazi u polje ideja, razmišljanja, učenja i komunikacija (5.); dolazi do promjena u ovim temama i pokazuje se gdje možete očekivati promjene. Ova tema je u ožujku povezana s druge dvije: zonom društvenih aktivnosti, najdubljih nada i želja te vašim poljem osobnosti i identiteta.

Sunce se, zajedno s Neptunom i Merkurom, nalazi upravo u toj drugoj zoni i stavlja fokus na vas. Merkur u tom polju kreće u retrogradni hod (5.) i donosi svoje uobičajene probleme: nesporazumi, pogrešni dogovori, kašnjenja, odgode, problemi s računalima, podacima i informacijama. Ne upuštajte se u bitne kupovine, ulaganja i izbjegavajte sve troškove koji nisu nužni, Istovremeno analizirate svoje prihode i razmišljate o sljedećim koracima. Ovaj mjesec ste u fazi autoanalize, preispitivanja svojih odluka; niste sigurni koji osobni projekti su najvažniji, ali do kraja mjeseca ćete imati jasniju sliku. 

U vašoj zoni nada i želja, Saturn i Pluton u ožujku najavljuju promjene u idućih godinu dana. Sadašnja situacija traži transformaciju: trebate reorganizirati svoju ciljeve, odbaciti sve ono što je neproduktivno i postaviti nove, realnije mete. Ostavite ono što vrijedi i krenite stvarati nove temelje.

Mladi Mjesec (6.) u spomenutoj zoni osobnosti upravo nagovještava početak nove faze u osobnim projektima. Zapitajte se o temeljnim vrijednostima kako biste dotakli srce stvari i razriješili unutarnje konflikte. Ovo je vrijeme reorganizacije, sagledavanje pitanja intimnosti i ranjivosti i odlično je vrijeme za stupanje u dodir s osjećajima i potrebama. Spoj Sunca i Neptuna isti dan naglašava kako imate određene ideale i razmišljate kako iskoristiti svoje resurse. Ako ste zbunjeni, okrenite se prema unutra. Već 9. donosi istinsko razumijevanje, osjećaj jasne vrijednosti koju trebate primijeniti u svojim naporima, a 12.-13. pokazuju jaku volju u spoju s dubokom samosviješću; sve vas priprema za poslovni projekt na koji ste fokusirani, no morate biti sposobni to i ostvariti. Naime, lako je preuzeti obavezu i biti pretjerano optimističan; postizanje željenog cilja je puno teže pa ostanite u zoni realnosti. 

Mars cijeli mjesec provodi u vašem polju komunikacija pa zajedno s Uranom govori o novim idejama, užurbanosti i kretanju. Ne ulazite u sukobe sa susjedima ili rodbinom. Sad se jasno identificirate sa svojim stavovima i možete biti i svadljivi. No želite postići ono u što vjerujete. Marsov aspekt sa Saturnom (13.) pokazuje da vaš napor i konstruktivan trud daje rezultata, naročito u postavljanju ciljeva: imate vještinu, želju, znanje i odlučnost za disciplinirano i produktivno djelovanje. Oko 14. dovedite u ravnotežu svoju glavu i srce i koristite intuiciju kad je riječ o vrijednostima. Ne zaboravite da su vam procjene sada malo iskrivljene ili idealističke, stoga budite dvostruko oprezni. Pažnju ste rasuli na previše stvari istovremeno; odluke koje sada donesete mogu se promijeniti u travnju. Zato koristite jasan, analitički um koji vam može pomoći u procjeni ideja ili osobe koja vas zanima (16.). Time ćete probuditi oštar um i brzo djelovanje, što vodi do implementacije strateškog plana (17.).

Venera skoro cijeli mjesec provodi u Vodenjaku, vašem sektoru psihološke stabilnosti: nesebični ste, skloni pomagati, brinete o voljenim osobama i upuštate se u humanitarne aktivnosti. No iznad svega Venera ovdje donosi mir i vedrinu u vašu psihu pa iskoristite ovu pozitivu.
Sunce prelazi u vašu zonu novca, prihoda i vrijednosti (19.), pa snažno prebacuje fokus na ovaj sektor. Istovremeno, samopouzdanje i odlučnost u postizanju cilja u onom što radite raste, kako biste ostvarili psihičku stabilnost i učvrstili stavove; sve utemeljite na činjenicama i uvjerenju (20.). 

Taj dan se pojavljuje i Puni Mjesec u polju dijeljenih resursa i zajedničkih financija: sve novčane teme traže posebnu pažnju ili se morate baviti nekom materijalnom obavezom. Isti dan, nezgodan aspekt Venere i Marsa govori kako su emocionalni i seksualni problemi jači od zadovoljstva; izbjegavajte burne ispade. Ipak, već 21. Venera i Jupiter donose ostvarenje važnog poslovnog cilja; optimistični ste, veseli i puni pozitivne vizije. Timskim radom možete doći do odličnih rješenja.

Oko 24. mašta vam radi prekovremeno, zamagljuje razboritost, ali daje intuiciju, umjetničko izražavanje i suosjećanje. Venera ulazi u vaš znak (26.): šarmantni ste, zavodljivi i vedri; ovo je dobro vrijeme za nabavu nove garderobe ili tretman uljepšavanja. Već sljedeći dan aspekt s Uranom može donijeti iznenadno upoznavanje zanimljive osobe; seksualna privlačnost je vidljiva, a ono što želite u srcu je blizu i uzbudljivo.

Tih dana (28.), Merkur zastaje i polako kreće u direktni hod; odsad ćete imati jasnije ideje i bolje donositi odluke. Zadnji dan mjeseca Mars prelazi u vašu zonu doma i obitelji pa će to biti mjesto prepuno zbivanja.

Povoljni dani: 3., 5.-7., 11., 15., 23., 27.-28. Izazovni dani: 1.-2., 8., 13.-14., 19., 25.Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.