KOME ĆE BITI TEŠKO?

Mjesečni horoskop: Stiže retrogradni Merkur - nekima bi mogao stvoriti kaos

U početak prosinca ulazimo u zabavnom tonu, no sredina mjeseca baš i neće biti tako bajna jer stiže retrogoradni Merkur, i to u znaku Jarca, što bi moglo uzrokovati frustrirajuće prepreke na putu prema ciljevima

freestocks-5867BKGyCu4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Prosinac je stigao. Vrijeme je da ukrasimo svoje domove, zamotamo božićne poklone i, ono najvažnije, provjerimo kakav nas horoskop očekuje u zadnjem mjesecu 2023. godine. Kao i uvijek, u veseli prosinac ulazimo lepršavo i u zabavnom tonu, uz vladavinu slobodoumnog Strijelca.

Image
VRIJEME JE ZA AVANTURE

Počinje vladavina Strijelca - evo što donosi svakom horoskopskom znaku

Vrijeme blagdana zna biti stresno, ali uz ponosno Sunce i poletni Mars koji zajedno djeluju u Strijelcu, životu ćemo ipak pristupati s malo više veselja i spontanosti. Komunikativni Merkur ulazi u znak marljivog Jarca odmah na početku mjeseca donoseći nam dozu discipline i umjerenosti. Venera u znaku misterioznog Škorpiona unijet će intenzitet u naše odnose, a Neptun završava svoje retrogradno kretanje i pomaže nam da se bolje povežemo s vlastitom inuticijom.

Međutim, sredina prosinca baš i neće biti tako bajna jer stiže retrogoradni Merkur, i to u znaku Jarca, što bi moglo dovesti do nekih frustrirajućih prepreka dok smo na putu prema ciljevima. Da bismo nešto postigli, potrebno je vrijeme, a ova će nas retrogradnost podsjetiti koliko je važno biti strpljiv.

Kako će planeti utjecati na tvoj horoskopski znak ovog prosinca pročitaj u nastavku:

Pogledaj video: Najbrži domaći kolačići

Ovan

Djelovanje samouvjerenog Sunca i osjetljivog Hirona u tvom znaku dat će ti priliku da pokažeš svoj rast i da preusmjeriš bol u napredak. Toliko toga možeš ponuditi svijetu, stoga počni primjenjivati lekcije iz prošlih iskustava u svemu što radiš.

Bik

Sezona Strijelca aktivirala je tvoju duboku i složenu osmu kuću, a mladi Mjesec 12. prosinca daje ti priliku da uroniš malo dublje u svoje emocije i počneš istraživati. Intuitivna priroda ove lunacije pomoći će ti da vidiš koji problemi leže ispod površine tvojih odnosa.

Blizanci

Uzbudljiv mladi Mjesec u Strijelcu 12. prosinca utjecat će na tvoju zonu partnerstva pa za kraj godine razmisli o svojim namjerama vezanima uz ljubav i romantiku. No imaj na umu da te noći i Merkur započinje svoje retrogradno kretanje tako da bi neke neizgovorene želje ili duboke tajne mogle isplivati na površinu sljedećih tjedana.

Rak

Istog dana kada počinje retrogradni Merkur, blistav i produktivan mladi Mjesec započinje svoj novi ciklus, što će utjecati na tvoje dnevne obaveze. Ako si u posljednje vrijeme bila previše zauzeta, ovo je dobar trenutak da provjeriš svoj kalendar prije nego započne blagdansko ludilo. Nemoj se prebukirati!

Image
Foto: Pexels

Lav

Sredina mjeseca vrijeme je magije i sudbine jer će te planeti, posebice tvoj kozmički vladar Sunce, potaknuti da proširiš svoju zonu udobnosti kako bi se uskladila sa svojom duhovnom svrhom i strašću. Polako, ali sigurno preuzimaš moć.

Djevica

Zbog retrogradnog djelovanja Merkura koje započinje kasno navečer 12. prosinca u tvoj bi se život mogle vratiti neke stare ljubavi. Ponovno rasplamsavanje strasti i buđenje starog plamena moglo bi biti zabavno, ali budi mudra i prisebna, pogotovo s obzirom na to da samo par dana prije sanjivi Neptun završava svoje retrogradno u tvojoj zoni odnosa.

Image
Foto: Pexels

Vaga

Početkom mjeseca, tvoj romantični vladar Venera završava svoje djelovanje u tvom znaku, stavljajući završne detalje na tvoj sjaj. No, prije nego se to dogodi, uskladit će se s intenzivnim Plutonom, omogućavajući ti da zaroniš ispod površine svojih vrijednosti i prihvatiš svoju transformaciju.

Škorpion

Mladi Mjesec u Strijelcu 12. prosinca omogućit će ti da se bolje povežeš sa svojim smislom za vrijednost. Zaviri duboko u svoje srce i dobro promisli o tome što je uistinu vrijedno tvog vremena, energija i novca. Ono što želiš mijenja se s vremenom pa svakako provjeri gdje ulažeš svoje resurse.

Image
Foto: Pexels

Strijelac

Bilo bi najbolje da u prvom tjednu mjeseca obaviš svoj blagdanski shopping jer već 12. prosinca retrogradni Merkur započinje svoje djelovanje u tvom financijskom sektoru, a to bi moglo pridonijeti novčanim zbrkama ili impulzivnim kupnjama zbog kojih ćeš kasnije žaliti. Neposredno prije ove dosadne retrogradnosti, imat ćemo uzbudljiv mladi Mjesec u Strijelcu, a to je savršeno vrijeme da odrediš svoje posebne rođendanske namjere.

Image
Foto: Pexels

Jarac

Krajem mjeseca započinje tvoja sezona, ali snažan pun Mjesec 26. prosinca osvijetlit će probleme u tvojoj zoni partnerstva, dajući ti priliku da izraziš suspregnute emocije i oslobodiš se bilo kakve prtljage u svom ljubavnom životu. Djelovanje tvog kozmičkog vladara Saturna dodaje zrelost rješavanju ove katarze i dovodi do stvaranja jačih temelja u odnosima.

Vodenjak

Djelovanje mladog Mjeseca u Strijelcu 12. prosinca moglo bi te potaknuti da razmišljaš izvan svojih osobnih ambicija i vizualiziraš kako stvoriti bolju budućnost za cijeli svijet. Posvećivanje vremena volontiranju za vrijedne ciljeve može ti pomoći da već sada pronađeš veće ispunjenje, a također te i povezati s grupama istomišljenika. Na kraju krajeva, prosinac je ipak vrijeme darivanja.

Image
Foto: Pexels

Ribe

Godina završava prilično uzbudljivo, uz djelovanje punog Mjeseca i Neptuna u tvom znaku. U to vrijeme i tvoj tradicionalni kozmički vladar Jupiter završava svoju retrogradnost, donoseći ti val svježih duhovnih ideja i veza koje će ti omogućiti da život sagledaš s jedne posve drugačije perspektive.

Pogledaj video: Joga za bolna leđa