Melania Trump od ljubiteljice kiča postala je kraljica elegancije: Evo kako je tekao stilski razvoj prve dame Amerike

Melania Trump danas je elegantna prva dama Amerike, supruga predsjednika Donalda Trumpa i modna ikona čiji stil uspoređuju s bezvremenskim izdanjima Jackie Kennedy i Nancy Reagan, no nije uvijek ova najslavnija Slovenka na svijetu bila oličenje vrhunskog ukusa – podsjetimo se i tih dana

Melania Trump od ljubiteljice kiča postala je kraljica elegancije: Evo kako je tekao stilski razvoj prve dame Amerike
Play logo

Melania Trump uskoro slavi svoj 50. rođendan pa smo se odlučile prisjetiti njezine modne evolucije do stila koji danas njeguje. Ova Slovenka iz Novog Mesta proslavila se zahvaljujući svojoj prirodnoj ljepoti i manekenskim ugovorima koje je s lakoćom potpisivala s agencijama u Milanu i Parizu, a iako je jedno vrijeme željela postati arhitektica – svijet luksuza, mode, blještavila i glamura više ju je zanimao pa se u dobi od 26 godina preselila u New York i ostavila prošlost iza sebe.

Prve modeling poslove dobivala je već sa 16 godina u Sloveniji, no na svoju je inozemnu karijeru ipak trebala malo pričekati. No, jednom kada se domogla New Yorka – nije joj bilo kraja. Ubrzo je potpisala ugovor s agencijom Irene Marie Models kao i za Trump Model Menagement i tako 1998. upozanala Donalda Trumpa, sadašnjeg 45. predsjednika SAD-a.

Melania i Trump upoznali su se i počeli izlaziti dok je on bio u procesu razvoda od svoje druge žene, a nakon 6 godina ljubavi par se zaručio 2004., da bi se 2005. vjenčali i organizirali jednu od najluksuznijih svadbi u povijesti. U tom je razdoblju mlada Melania često bila viđana u šljokastim toaletama, zlatnim haljinama i satenskim minicama, a za svoje je vjenčanje nosila iznimno veliku i raskošnu vjenčanicu za koju je kasnije i sama priznala da je bila preteška. Naime, Melania je u svojoj haljini teškoj gotovo 30 kilograma jedva hodala, pa je cijela večer plesanja i slavlja bila iznimno naporna za nju.

Melaniji je brak s Donaldom Trumpom prvi i jedini, dok je njemu bio već treći. Samo godinu dana kasnije, par je dobio sina Barrona Williama Trumpa. Iako je njihov život oduvijek bio zanimljiv tabloidima, posebnu su pažnju javnosti počeli privlačiti kada se Donald Trump kandidirao za predsjednika SAD-a 2016. godine i na čuđenje mnogih – pobijedio. Tako je Melania postala prva dama Amerike kojoj materinji jezik nije engleski i koja je državljanstvo dobila zahvaljujući braku.

Play logo


Od početaka svoje manekenske karijere Melania je značajno promijenila svoj modni izričaj, pa je tako od ljubiteljice uskih kratkih haljinica i obilja blještavila postala oličenje elegancije i profinjenosti. Danas ju mnogi uspoređuju s Jackie Kennedy, vjerojatno najvećom modnom stručnjakinjom među svim prvim damama Amerike. Melania sada surađuje s dizajnerom Hervéom Pierreom koji za nju kreira kombinacije kojima zadivljuje na službenim domjencima na kojima prati svog supruga. 

Play logo


Obožava uske kostimiće, visoke pete i elegantne kombinezone koji ju izdavajaju iz mora drugih žena političara, a mnogi će se složiti da je njezina fashion transformacija jedna od najradikalnijih u svijetu slavnih i bogatih. Uvjeri se u to i sama i u našoj galeriji pogled neka poznata izdanja Melanie Trump u posljednjih 20 godina.

Melania Trump u vjenčanici koju je nosila kada se udala za Donalda Trumpa

Melania i njezina ružičasta izdanja u posljednjih 20 godina

Play logo

Elegancija u žutom nakon što je postala prva dama SAD-a

Melania i Donald Trump 2005. godine u Las Vegasu

Elegantno izdanje u plavom za dan inauguracije

Play logo

Elegantna bijela haljina za prvi predsjednički ples

Na početku 2000-ih kada je Melania voljela šljokice

Ralph Lauren kombinezon za proslavu pobjede na predsjedničkim izborima

Play logo

Elie Saab bijela haljina za NATO večeru 2018. godine

Još jedan ružičasti podsjetnik na dane kada je bila ljubiteljica satena i žarkih boja

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.