U pivnici Medvedgrad na samoborskoj cesti, tijekom četvrtka počelo je svojevrsno zagrijavanje za četvrto izdanje Street Food Festivala. Ovaj sve popularniji festival ulične hrane, polako, ali sigurno izgrađuje svoje ime, a svojom ponudom želi se nametnuti kao vodeći festival gastronomskih delicija u Zagrebu. Upravo stoga održan je i svojevrsni warm up ručak na kojem su organizatori festivala predstavili što ih sve očekuje na Europskom trgu 25. i 26.4., te zašto ove godine ne smiju propustiti ovu lijepu gastro priču.
Obilazak proizvodnih pogona pivnice Medvedgrad te predstavljanje pive iz njihovih pogona odlična su pozivnica svima da uz hranu na Street Food Festival uživaju i u vrhunskom pivu. Ali i svi ostali sponzori ovog projekta jamče dobru zabavu, jedinstve okuse i nezaboravan provod tijekom dva dana posljednjeg vikenda travnja. Tako će veliki obol u cijeloj organizaciji dati i Billa, kao generalni pokrovitelj festivala, mesnice Pivac sa prepoznatljivom kvalitetom svog mesa, Iločki podrumi s izvrsnim vinima, Eko Sever sa povrćem najbolje kvalitete, ali i Kotany sa svojim začinima te Atlantic grupa sa svojom nezaobilaznom Cedevitom, Cocktom te Kala vodom.
Glavna tema za vikend 25. i 26. travnja bit će roštilj pa će se servirati, među ostalim, tzv. buncek dog, janjeći šiš dog, marinirana svinjska vratina, ali i Kremenko steak, koji će biti glavni specijalitet ovogodišnjeg SFF-a.
“Radi se o svinjskom butu prerezanom po dijagonali, koji će stajati u suhom pacu sedam dana. Dostatan je za dvije osobe i koštat će 60 kuna” – opisao je jelo jedan od idejnih začetnika projekta Matija Nikolić.
Uz njega, za ideju je zaslužna i Lana Klingor Mihić, koja je najavila jednu promjenu – ulaz se posljednji put plaćao 60 kuna i nije bilo ograničenja u hrani, no sad je ulaz besplatan, a naplaćivat će se porcija – 30 kuna.
“Uz jelo se servira i salata i somun” – kaže Lana Klingor Mihić. Nudit će i četiri vrste piva iz pivovare Medvedgrad, vino Iločkih podruma te Cedevita, Cocta i Kala voda.
Kako su svake godine želje posjetitelja sve veće tako su i organizatori željeli gostima pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj, stoga je lokacija Europskog trga idealna za ovaj tip događanja pa će tako, zbog otvorenog prostora, više ljudi imati jednostavan pristup festivalu. Radno vrijeme festivala bit će od 12 do 19 sati, a u subotu navečer posjetitelje očekuje i street performance grupe Gadjo Manouche, koji će svojom impresivnim nastupom zabavljati posjetitelje do 22 sata i obogatiti ovu jedinstvenu gastro priču.