Knjiga tjedna: Začin mog života

Stvarne žene govore o stvarnom seksu

Knjiga tjedna: Začin mog života

Zašto nas seks toliko fascinira?
Vjerojatno zbog snažnih osjećaja koje budi – ponajprije zbog gubitka kontrole. Sve zbog čega smo u stanju izgubiti kontrolu intrigira nas i očarava. Seks nas stoga i privlači i plaši.
Što žene žele kad je riječ o seksu?
U ovoj odvažnoj antologiji koja slavi žensku putenost, Erica Jong zajedno s 28 priznatih autorica pokazuje da svaka žena zna odgovor na to pitanje. Kakav god seks bio -  dobar, naporan, težak, rutinski – svakako je iznimno važan začin u životu.

Originalni naslov, Sugar In My Bowl, ova je zbirka dobila po pjesmi  koju su snimile dvije legendarne blues pjevačice Bessie Smith i Nina Simone, strastvenoj žalopojki o ženskoj žudnji.
Baš kao što pjesma govori o životu u svoj njegovoj sirovosti i energiji, boli, krasoti i tuzi i tako prihvaća ljudskost bez srama, ove priče, eseji i stripovi također nam dižu dlačice na vratu i spuštaju trnce niz kralježnicu.

U pričama sabranim u ovoj knjizi osjeća se mnogo žudnje, a svaki je doprinos ovih cijenjenih autorica raznolik i sam po sebi neodoljivo slastan. Zajedno čine odvažnu gozbu u čast ženske seksualnosti.

Erica Jong je svjetski poznata pjesnikinja i spisateljica koja potpisuje brojne svjetske bestselere. Ona je jedna od prvih žena koje su se otvoreno počele baviti pitanjima položaja žene u današnjem svijetu, ženstvenosti, ljubavi, seksualne slobode i ženske osviještenosti.



Izdavač: Planetopija
Godina izdanja: 2011.
Broj stranica: 252
Uvez: meki
Cijena: 145.00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.