Emma Watson s fanovima podijelila savjete kako pomoći zajednici i olakšati si život u karanteni

Lijepa je glumica objavila fotografiju s natpisom da ostaje doma zbog svoje bake i mame, a s fanovima je podijelila i nekoliko odličnih savjeta o tome kako što lakše prebroditi ovu krizu i pritom pomoći zajednici

Emma Watson s fanovima podijelila savjete kako pomoći zajednici i olakšati si život u karanteni
Play logo

Poznata britanska glumica i aktivistica Emma Watson svoj Instagram profil vrlo mudro koristi i često svojim postovima i objavama promiče održivu modu, ravnopravnost između spolova i druge bitne teme.

Prati je čak 55 milijuna fanova, od kojih su mnogi odrasli uz njene filmove o najpoznatijem čarobnjaku Harry Potteru, a lijepa se glumica sada priključila i kampanji pod nazivom #stayhome čiji je cilj zaustaviti širenje koronavirusa koji je zahvatio cijeli svijet.

Nedavno je tako objavila fotografiju s natpisom da ostaje doma zbog svoje bake i mame koje spadaju u najugroženije skupine, a s fanovima je putem zanimljivih ilustracija, koje je posudila od Michelle Obama, podijelila i nekoliko odličnih savjeta o tome kako što lakše prebroditi ovu krizu i pritom pomoći zajednici.

'Nazovite prijatelje koji imaju djecu i ponudite se da njhovim klincima ispričate priču ili da ih na neki drugi način zabavite preko telefona', savjetovala je Watson.

Play logo


Spomenula je i lokalne proizvođače koji su sada osobito ranjivi te savjetovala ljudima da kupuju poklon kartice ili bonove – za frizere, kozmetičare i sve druge koji su teško pogođeni ovom krizom.

'Ako možete, donirajte dio svojih prihoda lokalnim bankama hrane', rekla je.

Savjetovala je fanovima i da ne budu previše strogi prema sebi i da se odmore:

'Budi nježni prema sebi i uzmite odmor. Sasvim je u redu osjećati se preopterećeno i bojati se. U redu je zatražiti pomoć.'

Emma Watson za nekoliko će dana proslaviti svoj 30. rođendan, a prošle je godine u intervjuu za Vogu progovorila o svojoj borbi s anksioznošću. Otkrila je kako osjeća veliki pritisak i stres radi određenih obrazaca koje nam društvo nameće, a u koje se mnogi od nas ne uklapaju na ovaj ili onaj način. 

'Ako niste izgradili dom, niste udani i nemate djece, a navršili ste 30, a nemate stabilnu karijeru i još uvijek pokušavate shvatiti što želite od života... Pritisak je velik.', kazala je tada Watson u razgovoru za Vogue.

Play logo


Cijeli svijet je u karanteni i susreli smo se s posve nepoznatom situacijom. Mnogi se osjećaju nemoćno ili ih je strah, no važno je zajedništvo i poruke ohrabrenja koje šaljemo jedni drugima upravo putem virtualnih kanala koji su sada dobili mnogo važniju ulogu i jedan posve novi smisao. Ostanimo doma i brinimo jedni o drugima!

Foto: Emma Watson/Instagram

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.