Zvjezdane drame

Mars, planet seksualne energije retrogradan je do 2023., a na ove znakove će najviše utjecati

Čini se kako je ova 2022. itekako zanimljiva što se astrologije tiče. Kao da sezona Škorpiona nije dovoljno intenzivna sama po sebi, nad glave nam se nakalemio i retrogradni Mars

pexels-pixabay-247322 (1).jpg
Foto: Pexels

Sezona Škorpiona veće je sama po sebi psihički, a onda i fizički iscrpljujuća tako da ovaj retrogradni Mars dolazi kao "šlag na tortu", kao da se Svemir zaigrao pa ne zna kad je dosta.

Suočavanje s dubokim emocionalnim promjenama može biti iscrpljujuće samo po sebi pa ako osjećaš kao da ti treba odmor i da bi sada najradije zalegla na kauč i pokrila se dekom preko glave, ne brini to je u skladu s kozmosom.

Image
Astro prognoza

Ljubavni horoskop za studeni: Stižu sudbonosne, ali i turbulentne promjene za sve znakove


Mars - planet akcije, energije, seksa i agresije počinje svoju prvu retrogradnu vožnju od kraja 2020. godine. U astrologiji, svrha Marsa je zapaliti tvoju unutarnju vatru i pomoći ti ostvariti svoje želje u svakom dijelu tvog života. Mars utječe na tvoj seksualni nagon, način na koji doživljavaš i izražavaš ljutnju, tvoje strasti i ambicije te razinu energije.

Image
Foto: Pexels

I svake godine, otprilike dva do dva i pol mjeseca, najžešći se ratnik Sunčevog sustava kreće unatrag našim nebom. Retrogradno. Mars će se kretati unatrag u komunikativnom, promjenjivom zračnom znaku Blizanaca od nedjelje, 30. listopada 2022. do četvrtka, 12. siječnja 2023. Evo na koje će znakove najjače utjecati u tom periodu.

Blizanci

S retrogradnim Marsom u tvom znaku i tvojoj prvoj kući, bit će ti izazov dosegnuti energiju kakva te inače pokreće. Do izražaja bi mogao doći tvoj pasivno agresivni način funckioniranja pa bi bilo najbolje da važne poslovne projekte te značajne susrete odgodiš za vrijeme nakon što prođe ovaj period retrogradnog Marsa. Ove trenutke iskoristi da otkriješ u što točno želiš usmjeriti svoju energiju. Po prirodi si takva da ju raspršiš na sve strane i ovo je sada vrijeme u kojem to množeš osvijestiti i upravljati njome.

Image

Djevica

Mars će biti retrogradan u desetoj kući karijere i tvoje slike prema van, što znači da bi mogla imati problema s postizanjem rezultata na poslu, ustvari s dobivanjem nagrade za postignut uspjeh. Žudiš za priznanjem za sav naporan rad koji si uložila, no ono ne stiže, zahvaljujući Marsu koji cijeli proces usporava. Razmisli o meditaciji ili psihoterapiji koja će ti pomoći da u sebi pronađeš odakle dolazi ta nezaistna potreba da uvijek budeš u centru pažnje i dobivaš priznanja od drugih. Uspiješ li se toga osloboditi, profitirat ćeš na svim poljima.

Image

Strijelac

Planet akcije kreće se unatrag kroz tvoju sedmu kuću partnerstva pa bi mogla imati osjećaj kako na privatnom planu trenutno ništa ne funckionira - bilo da je riječ o romantičnim, ljubavnim odnosima ili čisto platonskim, prijateljskim. Iako si inače vrlo jasna u izražavanju svojih stavova i želja, s retrogradnim Marsom u znatiželjnim Blizancima, komunikacija bi u ovom periodu mogla postati otežana te će ti se događati da te drugi ne razumiju. Na sreću, riječ je o periodu koji će brzo proći. Dotad se osloni na svoju veselu i optimističnu prirodu za koju je zaslužan Jupiter.

Image

Ribe

Mars će biti retrogradan u tvojoj četvrtoj kući obiteljskog života, što bi moglo zategnuti odnose s bližnjima. Nisi sklona sukobima pa će ovaj tranzit dodatno naglasiti tvoju pasivno agresivnu prirodu te time zakomplicirati obiteljski život. Budeš li svjesna toga, moći ćeš poraditi na jasnoj, konstruktivnoj komunikaciji i spriječiti sukob prije, no što do njega dođe. Raščisti stvari s ukućanima. Ne trpajte ništa pod tepih.

Image