Hodajući urnebesi

U kojim se horoskopskim znakovima rađaju mali vragolani?

Tvoje je zlato najživahnije dijete na igralištu? Na rasporedu su mu samo nepodopštine, a mirna si jedino kad spava? Onda je tvoj mališan sigurno pripadnik jednog od ovih 5 znakova

pexels-cottonbro-4715322.jpg
Foto: Pexels

Nešto je naravno u genetici, nešto u odgoju, ali to nije sve. Zato nemoj da ti drugi 'savršeni' roditelji nabijaju osjećaj grižnje savjesti i manje vrijednosti samo zato što je tvoj klinac opet najglasniji u igraonici ili zato što je loptom opet uspio razbiti susjedine tegle s cvijećem. U nekim su fazama sva djeca zahtjevna - no, ima i onih koji su, da to tako kažemo, jednostavno malo 'teža za odgoj'.

Image
Foto: Pexels

To hoće li se tvoje dijete najradije mirno igrati u kutu ili će visiti s lustera ovisi, između ostalog i o datumu njegova ili njezina rođenja - tako barem tvrde astrolozi. Naime, neke karakteristike horoskopskih znakova do izražaja dolaze tek u odrasloj dobi, no ima i onih koje se jasno manifestiraju već od malih nogu.

Imaš doma malu Ribicu, Lavića ili Vodenjaka koji još nisu ni prohodali? Očekuješ rođenje svoje male Račice, Djevice ili Bika i pitaš se kakvo će biti tvoje dijete? Ako su tvoj klinac ili klinceza rođeni u jednom od ovih 5 znakova, savjetujemo ti da se oboružaš živcima i upišeš na tečaj meditacije - jer pred tobom su prilično izazovne godine:

Ovan

Djeca Ovnovi prirodno naginju rizičnom ponašanju i avanturama. Mališane rođene u ovom znaku rijetko ćeš zateći kako bojaju bojanku ili mirno čitaju slikovnice – oni su najradije vani, na otvorenom, penju se po stablima, kupaju u jezeru ili igraju lovice. Djeca Ovnovi nadarena su za razne sportove i u njima uživaju. Ozljede nisu rijetke pa je bitno uvijek inzistirati da nose zaštitu, kao što je kaciga za glavu ili štitnici kad su na biciklu ili rolama.

Image
Foto: Pexels

Škorpion

Djeca Škorpioni kao da se rađaju s čvrstim stavovima i vještinom argumentiranja – svađe s njima zato pravi su izazov za roditelje. Mališani rođeni u ovom znaku nemaju problem s niskim samopouzdanjem, znaju što žele i kako do toga doći. Ako nije po njihovom, maleni Škorpioni čak se znaju i osvetiti – a osvetu najradije serviraju hladnu. Od svojih roditelja Škorpion treba čvrstu ruku koja će ga voditi te jasna pravila.

Image
Foto: Pexels

Jarac

Djeca rođena u ovom zemljanom znaku prilično su ozbiljni i već s 5 godina imaju 20-godišnji plan karijere. Ponekad znaju biti usamljeni jer ih druga djeca teško razumiju. Baš zato svoju povrijeđenost nerijetko znaju transformirati u različite oblike 'nemogućeg' i nepredvidljivog ponašanja. Ako si roditelj malom Jarcu ili maloj Jarčici, savjet je da budeš uvijek budeš ekstra pažljiva s njihovim osjećajima i puna podrške za njihove interese.

Image
Foto: Pexels

Lav

Lav je veseo i zaigran, ali također egoističan i vrlo ponosan – od malih nogu. Nije ga teško voljeti, ali je kao dijete zahtjevan i koncentriran samo na vlastite potrebe. Postat će vrlo nestašan i neposlušan ako osjeti ljubomoru, a najteže mu pada kad su braća ili prijatelji u nečemu bolji od njega. U tom slučaju slijedi puno drame i tebi kao roditelji najbolje je dobro istrenirati vlastite živce. Osim toga, u odgoju malog Lava bitno je uvijek postaviti čvrste granice koje razumiju.

Image
Foto: Pexels

Bik

Bikovi su poznati kao tvrdoglavi, a iznimka nisu ni djeca rođena u ovom zemljanom znaku. Ovu će nesimpatičnu osobinu često iskazivati, a osim toga nerijetko su i posesivni – kako vezano za vlastite stvari i sobu, tako i za hobije i prijatelje. Bikovima je važna udobnost i stabilnost, ali su skloni istraživanju, osobito onih mjesta i stvari koja su im, s razlogom, zabranjena.

Image
Foto: Pixay