Idealiziraju bivše

Opsjednuti bivšom ljubavi: Ovi znakovi nikako ne mogu preboljeti prekid

Određeni horoskopski znakovi opsjednuti su bivšom ljubavi pa od svake sljedeće veze traže njenu kopiju. Teško im je prijeći preko prekida i prepustiti se, a u nastavku saznaj o kojim znakovima govorimo

profimedia-0743051916.jpg
Foto: Profimedia.hr

Zamisli ovu scenu: izašla si na prvi dejt s muškarcem koji je odmah počeo govoriti o bivšoj ljubavi. U detalje ti je otkrio sve o njoj, ali i zašto su prekinuli. Imaš osjećaj da je nije prebolio, da te jedva čeka uspoređivati s njom. Čini ti se da ga je bivša djevojka toliko odredila da nema što ponuditi te ti se predstavlja na skroz pogrešan način. Iskreno se nadamo da bi taj vaš prvi dejt ujedno bio i posljednji jer je bolje da s takvim nemaš posla.

Image
Život je samo jedan

Kako krenuti dalje? Pet zlatnih pravila koja će ti pomoći preboljeti prekid

Neki ljudi jednostavno budu opsjednuti bivšim vezama. I mjesecima nakon ih ne prebole i zbog toga im je gotovo nemoguće naći novu ljubav. Određeni horoskopski znakovi teško prelaze preko prekida.

Image
Foto: Unsplash

U nastavku saznaj o kojim je horoskopskim znakovima riječ.

POGLEDAJ VIDEO: Kako lakše reći 'ne' i prihvatiti odbijanje?

Djevica

Djevice su sklone idealizirati bivše partnere. Čak i kad prekinu, traže nekoga tko će biti sličan bivšem ili bivšoj. S druge strane, uvjerene su da više nikada neće naći nekoga tko će dostići ili nadmašiti ono što su imali u prošlosti. Ta se pogrešna percepcija javlja jer propalu vezu gledaju kroz ružičaste naočale pa se prisjećaju samo lijepih trenutaka. Baš zato što misle da neće naći nekoga adekvatnog, kod Djevica se javlja previše analiziranja, ali i strah od samoće.

Image
Foto: Unsplash

Blizanci

Blizanci su strastveni i vole koketirati. Kad nekoga zavole, teško im je prihvatiti da je toj ljubavi došao kraj. Nakon prekida teško im se prepustiti dejtanju zato što im se u glavi stalno 'mota' bivši ili bivša. Čak i kad su intimni s nekim novim, razmišljaju o tome kako bi bilo lijepo kad bi ponovno mogli biti s bivšim partnerom. Istovremeno, strah ih je ući u novu vezu jer se boje da će biti povrijeđeni. Kod Blizanaca je priča baš zamršena.

Image
Foto: Unsplash

Vodenjak

Vodenjaci se snažno povežu s partnerima. Predani su i njeguju stabilne veze. Kad dođe do prekida, Vodenjaci teško dolaze k sebi i u stalnom su strahu da nikada neće naći nekoga kao što je bivši. Muči ih prošlost. Razmišljanje o onome čega više nema 'koči' ih u upoznavanju nekog novog.

Image
Foto: Unsplash

Jarac

Uh, Jarci se dosta daju u ljubavni odnos i ta ih veza odredi. Kad odnos 'pukne' Jarac bi mogao patiti od osjećaja manje vrijednosti. Tad im se čini da su izgubili polovicu sebe. Pitaju se kako će nastaviti bez bivšeg partnera/ice i u prvi mah tragaju za kopijom propalog odnosa. Onda s vremenom shvate da je svatko priča za sebe i da novi partner ne može biti identičan bivšem.

Image
Foto: Unsplash