Nemoj im uvijek vjerovati

Daju prazna obećanja: Znakovi koji će izdati tvoje povjerenje

Kada daš obećanje koje ne namjeravaš održati, ne samo da lažeš, već namjerno iznevjeriš drugu osobu kojoj si dala svoju riječ

profimedia-0560885825.jpg
Foto: Profimedia

Kad obećaš da ćeš nešto učiniti, držiš li se svoje riječi? Ili samo pokušavaš smiriti nekoga da ti prestane dosađivati? Lako je dati obećanje, ali puno ga je teže ispuniti, zbog čega toliko ljudi daje prazna obećanja koja nemaju namjeru ispuniti.

Kad daš obećanje koje ne namjeravaš održati, ne samo da lažeš, već namjerno iznevjeriš drugu osobu kojoj si to obećala. Puno je bolje reći da nešto ne možeš učiniti nego obećavati stvari koje ne možeš ispuniti.

Image
Kraljice preuveličavanja

Od muhe rade slona: Pet znakova koji jako vole pretjerivati

Ako daješ mnogo praznih obećanja, dobit ćeš reputaciju nepovjerljive osobe. Jer jako mali broj puta možeš dati svoju riječ i ne postupati po njoj, a da ne naljutiš druge.

Nažalost, horoskopski znakovi koji daju prazna obećanja krivi su što ih gotovo nikad ne slijede. A astrologija njihovih osobnosti puno toga objašnjava.

Blizanci

Kad Blizanci daju obećanje, imaju namjeru ispuniti ga. Međutim, cijelo vrijeme imaju toliko toga na tanjuru i nerijetko su preplavljeni svime što moraju i žele učiniti.

Kad nešto obećaju, ne razmišljaju mogu li to zapravo učiniti. Teško im je ostati usredotočen na zadatak i često odgrizu više nego što mogu prožvakati. Imaju strah od neodobravanja i iznevjerenja drugih, pa će dati obećanje, samo da bi ga kasnije, svjesno ili nesvjesno, smetnuli s uma.

Vodenjak

Vodenjaci mogu obećati samo da bi dobili nešto što žele. Obećanja koriste kao valutu i nema jamstva da će održati svoju riječ. Mogu biti manipulativni i sposobni su to sami sebi opravdati, najčešće kao da to rade za neko veće dobro.

Vodenjaci su ponekad potpuno nedosljedni, pogotovo kada su u pitanju obećanja. Ako osjećaju pritisak da ispune obećanje, vjerojatnije je da neće.

Vaga

Vage imaju potrebu ugoditi i žele sve učiniti sretnima. Žele da ih se doživljava kao nekoga u koga možeš imati povjerenja i kao pouzdanu osobu, pa će dati obećanja koja vjerojatno neće ispuniti.

Bilo bi puno bolje da Vaga bude iskrena i samo prizna da ne želi nešto raditi, ali boji se da će upasti u nevolje. Daju tako velika obećanja da bi, ako barem na sekundu razmisle o njima, znali da ih definitivno ne mogu ispuniti.

Ribe

Ribe su tako ljubazne i žele pomoći svima koji trebaju njihovu pomoć. Problem je u tome što im je teško reći ne. Pristaju na svakakve stvari i daju obećanja lijevo i desno, ali kad dođe vrijeme za isporuku, Ribe su previše shrvane i zauzete da bi ispunile i polovicu obećanja koja su dale.

Ribe su idealisti i žele o sebi razmišljati kao o vrsti osobe koja ispunjava sva obećanja koja daju, ali u realnosti, samo bi super čovjek mogao ispuniti sva ta silna obećanja.

Strijelac

Ako ispunjenje obećanja ne zahtijeva previše truda i čini da u tom procesu Strijelac izgleda jako dobro, možda će moći održati svoju riječ. Međutim, neoprezni su prema svojim obećanjima i mogu ih zaboraviti odmah nakon što ih daju.

Strijelci nisu zlonamjerni, samo su malo više fokusirani na sebe. Nije da nisu velikodušni ili časni, već su puno više usredotočeni na svoje potrebe. Ono što žele raditi sa svojim vremenom je važnije od obećanja koja su dali.

Ovan

Kad Ovan da obećanje, siguran je da će ga moći održati. Ali tada će se pojaviti sto stvari, Ovnovi će biti preplavljeni i odjednom će se to obećanje naći na dnu popisa.

Ovan će pristati na nešto bez razmišljanja o logistici toga, a organizacija zadataka nije jedna od njihovih snaga. Ne žele da itko dovodi u pitanje njihove sposobnosti, pa će obećati da će učiniti nešto što je u konačnici preteško učiniti bez puno dodatnog rada.