Zaštiti se

Poštenje im nije vrlina: Ovo su najveći lašci horoskopa

Neki od njih su nenamjerni lašci - ne žele povrijediti druge pa su prisiljeni izreći bijelu laž, dok su drugi virtuozi u laganju i u tome uživaju

jametlene-reskp-Q79XFGuTFfM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Iako bi željela vjerovati da su svi s kojima dođeš u kontakt pošteni i pristojni ljudi, to nije uvijek slučaj. Nekima je laganje sasvim prirodna radnja, bilo da se radi o sitnicama, poput one gdje su kupili jaknu do većih stvari poput one s kim su proveli noć. Ali bez obzira jesu li to sitnice ili očigledne prijevare, laganje itekako narušava odnose.

Image
Horoskop i ljubomora

Kad tuđa sreća boli: Horoskopski znakovi koji su ljubomorni na uspjeh svojih prijatelja

Image
Foto: Unsplash

Imati prijatelja ili još gore, partnera, kojem ne možeš vjerovati, nije neka sreća. No, na njihov karakter, djelomično utječe horoskop pa su neki znakovi skloniji laganju i nedostaje im poštenja. U nastavku ti otkrivamo koji su to znakovi, a krećemo od onih koji to čine nenamjerno ili pak zbog toga da nekog ne povrijede - oni su kraljevi bijelih laži pa do onih okorjelih u ovoj sivoj zoni ponašanja.

Ribe


Ovaj vodeni znak ne želi biti nepošten, ali u stalnom strahu da nekoga ne povrijedi, iz njegovih usta često će izlaziti bijele laži. Primjerice, pozoveš li Ribu na druženje, a ona je umorna ili joj se jednostavno ne da, neće ti to reći, već će se pretvarati da mora raditi do kasno i držati palčeve da je ne zatekneš kako leži na kauču s kokicama i gleda film.

Iza Ribine stalne potrebe da ugađa drugima krije se nemogućnost preuzimanja odgovornosti u situacijama kada nešto zabrljaju. "Iako se Ribe mogu činiti slatkima i iskrenima, one znaju lagati u svojim bliskim vezama kako bi sakrile nevjeru i pridobile pozornost", objašnjava vidovnjakinja i astrologinja Stina Garbis za portal Best Life. Namjera im nije nužno loša, ali im je svejedno teško vjerovati.

Image

Vaga

Vagama su najvažnije ravnoteža i pravda. Neće oklijevati biti malo podle, ako to koristi općem dobru. Zato su među Vagama sjajni odvjetnici. "Njihove će laži teći poput rijeke kako bi izbjegle da nekoga povrijede ili kako bi jednostavno održale svijet u harmoniji", kaže astrologinja, vidovnjakinja i duhovna trenerica Tara Bennet za spomenuti portal.

No, ponekad se ipak znaju malo zanijeti. "Ako je slušatelj zainteresiran za ono što priča Vaga, ona će dodati neku sočnu izmišljotinu kao trešnju na vrhu svoje laži", dodaje Bennet. A budući da su oštroumne, neće biti uhvaćene u laži kao drugi znakovi.

Image

Djevica


Možda se pitaš kako je zemljani znak poput Djevice dospio na ovaj popis, ali njihove perfekcionističke sklonosti uzrok su nepoštenja. Radije će ti reći kako su proveli sate kuhajući taj ukusni obrok nego priznati da im je ponestalo vremena i da su naručili hranu za van. S obzirom da su rođene s oštrim okom za detalje, teško je Djevice uhvatiti u laži. Analitične su, zbog čega će razraditi svaku neistinu prije, nego je izreknu i njihove laži će imati smisla.

Image

Blizanci

Blizanci ne misle lagati, ali ponekad se zanesu, osobito ako su dobro raspoloženi i u dobrom društvu. Toliko će ih obuzeti euforija koju osjećaju dok svi slušaju njihove priče da će ih početi uljepšavati. "Laži i prijevare lako padaju Blizancima, čiji je pogled na stvarnost obično zamagljen", objašnjava Bennet. Budući da im nedostaje samosvijest kao kod drugih znakova, Blizancima je "često teško razlikovati činjenice od fikcije", dodaj astrologinja.

Također, Blizancima vlada Merkur, planet komunikacije, ali i glavna varalica zodijaka. I upravo iz tog razloga oni sami sebi mogu opravdati bilo kakve nečasne radnje. Ako ovaj pričljivi znak nije oprezan, počet će vjerovati u vlastite neistine.

Image

Škorpion

Škorpioni su poznati po tome što su intenzivni i tajanstveni te su kao rezultat toga najusamljeniji znak zodijaka. Mnogo puta to je potaknuto lukavim ponašanjem i prijevarama. "Pod vladavinom Plutona, Škorpioni imaju duboku vezu sa svojom mračnom stranom i neiskreni su do srži", upozorava Bennet. No, nikada ne osjećaju krivnju i laži koriste kako bi realizirali ono što žele.
"Škorpion je jedan od najturbulentnijih znakova zodijaka, kao i jedan od najvećih lažljivaca", kaže astrologinja Bennet. Obično prešućuju informacije ili prilagođavaju istinu kako bi zaštitili svoje duboke ranjivosti.

Image