Horoskop i bijes

Eksplozija ili kontrola bijesa: Kako se nosiš s ljutnjom prema horoskopu

Svaki znak ima svoju slabost i te slabosti objašnjavaju kako se ponašamo u teškim situacijama, poput bijesa ili ljutnje...

profimedia-0568295854.jpg
Foto: Profimedia

Ljutnja postoji u mnogim oblicima. Neki se pretvore u Hulka, dok se ostali pretvaraju da je sve u redu (čak i kad ih ljutnja izjeda iznutra). Najčešće, bijes koji doživljavaš samo je neka vrsta iznerviranosti, primjerice kad ti sestra posudi odjeću bez pitanja (opet) ili kad ti partner neprestano krade hranu s tanjura (uf).

Image
Nismo svi jednaki

Ljubomora ili bijes? Koje emocije vladaju tvojim horoskopskim znakom?

Tek kad se te male sitnice nakupe i postanu toliko uznemirujuće, počneš stvarno gubiti hladnokrvnost. Svatko tko te poznaje zna kako izgledaš i kako se ponašaš kada si zaista, ali zaista ljuta. Mogla bi reći da si svoj temperament naslijedila od mame baš kao što si ljubav prema prirodi pokupila od tate, ali dobro znamo da to nije u potpunosti istina. Ono na što se sve zapravo svodi je koje osobine ličnosti dobivaš od svog zvjezdanog znaka.

Toliko stvari možeš saznati upravo na temelju svog horoskopskog znaka; zašto toliko voliš jesti, zašto mrziš biti u centru pažnje, zašto si toliko optimistična pa čak i kako se nosiš s bijesom. Svaki znak ima svoju slabost i te slabosti objašnjavaju kako se ponašamo u teškim situacijama.

Dakle, sljedeći put kad te prijateljica, partner ili obitelj naljute, umjesto da im kažeš nešto ružno što ćeš kasnije požaliti, radije ih uputi da se educiraju o tvom horoskopskom znaku u nastavku.

Ovan

Ovan može imati vrlo kratki fitilj, pa kad se naljuti to može postati ružno brzinom munje. Ovisno o trenutnom stanju uma Ovna, cijela situacija može se pretvoriti u agresivnost ili durenje.

Ovnovi mogu biti skloni iznenadnim ispadima kada su bijesni, pa je uvijek dobro dati im malo prostora dok se ne ohlade; oni će to cijeniti.

Bik

Bik je poznat po tome što je ponekad tvrdoglav, ali kad se naljuti može ti se stvarno činiti kao da se svađaš sa zidom. Ne samo da su tvrdoglavi, već mogu biti i beskompromisni, čineći gotovo nemogućim da druga strana iznese svoje stajalište.

Budi spremna na hladnu pljusku od Bika kad su ljuti, ponekad samo na nekoliko sati, a ponekad i na nekoliko dana. Njihova ljutnja može biti nepredvidljiva, što znači da jednog dana mogu biti hladni, a drugog već spremni na napad.

Blizanci

Blizanci mogu biti neodlučni u bilo kojoj situaciji, ali ako je to u trenutku kada su ljuti, može se činiti kao da su preljubazni, umjesto da budu iskreni s tobom.

Ovisno o raspoloženju Blizanca, mogu ti pružiti 'tretman šutnje' dok se ne smire ili dok ne požele vrištati na tebe; u svakom slučaju - pripremi se za oboje.

Rak

Kad se Rak naljuti, čini se kao da ogroman val bijesa ide ravno prema tebi. Bez obzira jesu li izuzetno povrijeđeni ili su samo kraljevski bijesni, Rak može postati manipulativan i sumnjičav. Ne podcjenjuj ni njihovu pesimističnu prirodu; Rak se možda ne želi pomiriti samo zato što misli da jednostavno nema smisla.

U prepirci, Rak će se brzo zatvoriti.Ovaj znak nerijetko može postati i pasivno agresivan i pokušava povrijediti drugu stranu.

Lav

Lav može biti vrlo sebičan i arogantan, što ovom znaku onemogućava razumno promišljanje tijekom ljutnje; oni ne vide ništa loše u svojim postupcima, pa zašto bi ti?

Lav je poznat po lošoj naravi i ponekad će biti zločest i bez nekog pretjeranog razloga, a njihova nefleksibilnost nerijetko može otežati pomirbu.

Djevica

Djevica ima tendenciju biti jedan od sramežljivijih znakova, što objašnjava kako može biti prekritična i brinuti se za svaki mali argument, čak i ako više ništa ne proizlazi iz njega.

Očekuj da ćeš izaći na kraj s Djevicom koja ili potisne svoje osjećaje kad se naljuti ili onom koja postane stvarno emotivna; sve ovisi o tome kako se osjećaju zbog svog bijesa u tom trenutku.

Vaga

Vaga mrzi sukobe i svađe pa će ih izbjeći poput kuge. Puno bi radije nekome nešto zamjerale, umjesto da potaknu raspravu, što može dovesti do jako puno ogorčenosti s vremenom.

Mogu biti neodlučne sa svojim osjećajima, što znači da jedne sekunde žele porazgovarati, a sljedeće minute žele zaboraviti da bilo što nije u redu. Vagama je vrlo teško suočiti se sa svojim osjećajima, zato se pripremi za 'mrtvu točku' kad treba razgovarati s njima.

Škorpion

Škorpion ponekad može biti vrlo tajnovit, što im se obično vraća, jer mogu lako postati sumnjičavi prema drugima. Škorpion je strastven u ljubavi i ratu, pa očekuj od njih nasilne ispade kad su bijesni.

Kad se naljute, mogu postati defenzivni i nekomunikativni, pa je bolje da ih se neko vrijeme ostavi na miru kako bi se smirili. Škorpion bi mogao izbaciti neke sarkastične komentare u jeftinom pokušaju da povrijedi i drugu stranu.

Strijelac

Strijelac ne želi ništa više nego da riješi stvari upravo ovdje, upravo sada kad se naljuti. Oni obično izgube svoj filter kad se naljute, pa njihove riječi mogu postati vrlo podle. Ni oni uvijek ne ispunjavaju svoja obećanja, zbog čega nerijetko izgledaju poput plitkih pojedinaca.

Strijelac može napasti svojim riječima i zadati nekoliko niskih udaraca ovisno o tvojoj nesigurnosti ili osobnosti. Nije pošteno, ali to je nešto što rade kad su uznemireni.

Jarac

Jarac može imati mnoge iskupiteljske osobine, ali kad je u teškoj ili stresnoj situaciji, nemilosrdan je.

Kad se Jarac naljuti, učinit će dvije stvari: inzistirati da nije bijesan, iako možeš sa sigurnošću reći da je, a zatim prestati uopće razgovarati s tobom.

Vodenjak

Vodenjaci mrze biti emocionalni jer nikad ne vole biti uhvaćeni u položaju slabosti. Njihova tvrdoglavost ih pojede i radije jednostavno ne žele uopće razgovarati o onome što ih ljuti.

Vodenjaci imaju tendenciju zadržati svoj bijes duboko u sebi i pustiti ga da pušta korijenje umjesto da ga iščupaju. Oni također mogu biti poprilično bezosjećajni, što znači da ih nije briga kako se druga strana osjeća; radije razmišljaju o sebi.

Ribe

Umjesto da se naljute, Ribe cijelu situaciju okreću na sebe. Jako lako se samosažaljevaju, što znači da su skloni utapanju u svojoj tuzi.

Tijekom svađa Ribe će postati vrlo emotivne, što ponekad može nadvladati sve ostalo što se događa. Osjećaju se vrlo razočarano kad ih netko naljuti jer toliko jako vjeruju drugima.