Najbolji filmski žanr za svaki znak

Ne možeš se odlučiti koji žanr gledati? Horoskop ima savjet koji je pravi za tebe

Od energičnih Ovnova koji žude za akcijom, do sanjivih Riba koje obožavaju fantaziju, saznaj koji bi filmski žanr trebala gledati prema svom horoskopskom znaku

horoskop-zanr.jpg
Foto: Unsplash

Svima nam je poznata ona situacija - udobno se smjestimo na kauč, pripremimo kokice, uzmemo daljinski i krećemo u potragu za filmom. Sat vremena kasnije, pretražile smo filmove po svim žanrovima, no i dalje se ne možemo odlučiti što gledati. Ukoliko ti se to često događa, vrijeme je da pomoć potražiš u horoskopu.

Image
Sukulent ili zeleni ljiljan?

Svaki horoskopski znak ima sobnu biljku koja mu najbolje odgovara - a koja je tvoja?

U horoskopu se krije odgovor gotovo na svako pitanje, pa i na ono "Što da večeras gledam na televiziji?", jer na temelju osobina svakog horoskopskog znaka postoji točno određen filmski žanr koji je najbolji za svakog od njih.

Od energičnih Ovnova koji žude za akcijom, do sanjivih Riba koje obožavaju fantaziju, saznaj koji bi filmski žanr trebala gledati prema svom horoskopskom znaku i tako si uštedi vrijeme pri odabiru idućeg filma - jer ćeš znati točno koji žanr treba pretraživati.

Ovan

Energični Ovnovi uvijek su u pokretu i vrlo su strastveni u svemu što rade, pa je njihov omiljeni filmski žanr akcija. Više od svega, Ovnovi su vođe i uvijek su spremni za filmski maraton o superherojima, a savršeni filmovi za njih su Osvetnici, Crna pantera, Spiderman i U.N.C.L.E.

Bik

Od svih horoskopskih znakova, Bik je jedini koji cijeni prošlost i stare načine rada. Bik voli sve što se odnosi na nostalgiju prošlosti i ovaj znak nema ništa protiv da se drži klasičnog filmskog žanra, a najbolji filmovi za Bikove su klasici poput Zameo ih vjetar, Casablanca, Pjevajmo na kiši i Dobri momci.

Blizanci

Blizanci su skloni razmišljanju, pa je posve prirodno da ovaj znak voli bilo koji dobar misteriozni film, kao i trilere. Drugima bi možda bilo teško odgonetnuti zavjeru, ali ne i ovom brzom i pronicljivom znaku, a savršeni filmovi za bikove su Inferno, Memento, Vrtoglavica i Ubojstvo na Orient Expressu.

Rak

Zauvijek opsjednuti ljubavlju, Rakovi uvijek vole pogledati dobar ljubavni film. Ovaj znak ne samo da voli, već uživa u emocionalnim toboganima zaljubljivanja, prekida i ponovnog zaljubljivanja. Za njih, što je više suza isplakano tijekom filma, to je film bolji, a najbolji filmovi za emocionalne Rakove su Bilježnica, Zapravo ljubav, Zgodna žena i Vječni sjaj nepobjedivog uma.

Lav

Nitko ne cijeni uzbuđenje koje dolazi s dramom poput Lavova, pa je ovo savršeni filmski žanr za ovaj veliki i smjeli znak. I tko zna - možda čak i pronađu inspiraciju za vlastiti život, koji je uvijek toliko bogat i nikad dosadan. Najbolji filmovi za Lavove su Zvijezda je rođena, Hidden Figures, Male žene i Lady Bird.

Djevica

Pametne Djevice su još jedan aktivno mentalni znak koji voli učiti, čak i u opuštajuće nedjeljno popodne. Zato su dokumentarni filmovi kao stvoreni za ovaj intelektualni znak koji voli sve što je stvarno i utemeljeno na činjenicama, a savršeni filmovi za ovaj znak su Kit ubojica, Unutarnja pljačka, Apollo 11 i Woodstock.

Vaga

Kao jedan od horoskopskih znakova koji najviše vole umjetnost, Vage najviše cijene boju i kreativnost, zbog čega obožavaju animirane filmove. Bez obzira na dob, Vage se uz animirane filmove sigurno mogu dobro zabaviti. Čudovišta iz ormara, Shrek, Kralj lavova ili bilo koji dugi animirani klasik oduševit će pripadnike ovog znaka.

Škorpion

Većina ljudi kaže da Škorpioni vole horor filmove, ali to je stvarno daleko od istine. Kao najmisteriozniji i najpametniji znak, Škorpion voli slijediti tragove i sve što je mračno, ali ujedno i cool i uzbudljivo, zbog čega svaki Škorpion voli film noir. Memento, Crooked House, Hollywoodland i Nož u leđa samo su neki filmovi koji će oduševiti svakog Škorpiona.

Strijelac

Strijelac voli fizički i mentalno istraživati svijet - on voli svaki film koji ima veze s avanturom, pogotovo ako uključuje putovanja i otkrivanje novih mjesta, bilo da su ona stvarna ili ne. Zato će Strijelci uživati u filmovima kao što su Jurski svijet, Indiana Jones, Sedam godina na Tibetu i Pirati s Kariba.

Jarac

Kao najtradicionalniji znak zodijaka, Jarac voli sve što može izdržati test vremena, zbog čega pripadnici ovog znaka obožavaju bilo koji zanimljiv i dobro produciran povijesni film. Za Jarca je učenje dio zabave, pa su filmovi poput Elizabete, Crnih sati, Gladijatora i Zaljubljenog Shakespearea kao stvoreni za njega.

Vodenjak

Vodenjaci nisu s ovog svijeta, a najdraži filmski žanr im je najvjerojatnije znanstvena fantastika. Ništa nije previše nevjerojatno za ovaj napredni znak čiji um već živi u budućnosti, a filmovi poput Marsovca, 2001.: Odiseja u svemiru, Gattaca i Dolaska su idealni za njih.

Ribe

Za ove ljude koji polovicu svog vremena provode ovdje na Zemlji, a drugu polovicu sanjareći, fantazija je filmski žanr koji im najviše odgovara. Za njih se ne radi samo o kostimima, već i o priči, kao i o čarobnom osjećaju, pa su za njih najbolji filmovi poput Dumba, Zlurade, Jumanji i Mary Poppins.