Tajne astrologije

Ove kombinacije planeta u horoskopskom znaku imaju prave sretnice

Kombinacije planeta u trenutku rođenja određuju našu osobnost, a neke kombinacije su jako povoljne za nas

pexels-sergey-katyshkin-7671616.jpg
Foto: Pexels

Astrologija je disciplina koja puno otkriva o nama na osnovnu položaja planeta kada smo rođeni. Svaki planet ima svoju osobnost i "ulazi" u određeno raspoloženje ovisno gdje se nalazi na nebu. No, što to točno znači za nas? Pa nekad možemo primijetiti da kada su neki planeti na određenom mjestu svuda oko nas teče dobra energija ili pak stvari postanu komplicirane.

Image
Ego u nebesima

Puni sebe: 4 najumišljenija znaka u horoskopu

Znamo da svaki znak ima vladajući planet, a kada je taj vladajući planet u svom matičnom ili domicilnom znaku onda se osjeća kao kod kuće. No, ima još jedna zanimljivost, svaki planet se još u nekom znaku, u kojem ne vlada, osjeća dobro i moćno, a astrolozi to nazivaju ushićenje ili egzaltacija. Kada se vladajući planet nalazi u ovom znaku onda osoba pokazuje svoje najbolje osobine.

Na primjer, ako si rođena u znaku Blizanaca znači da ti je Sunce u tom znaku, a onda je Merkur vladajući planet, a njegov položaj u tvojoj natalnoj karti jako je važan jer ćeš reagirati na tranzite Merkura. No, ako ti je Merkur u znaku Blizanca ili Djevice onda si posebno sretna. Postoje kombinacije za svaki planet i važno je prvo provjeriti u kojem znaku se nalazi tvoj vladajući planet, a onda u nastavku otkrij imaš li "sretnu kombinaciju".

Prvo otkrij u kojem se znaku nalazi tvoj vladajući planet u natalnoj karti na ovom besplatnom linku i pročitaj sretnu kombinaciju za svoj znak.

Sunce: Lav (vladajući znak) i Ovan (egzaltacija)

Kao planet koji šalje najviše energije, Sunce je posvećeno tome da živimo autentično i energično! Također je kod ovog planeta naglašeno i vodstvo. Ako je Sunce tvoja vladajuća planeta odnosno onda si rođena u znaku Lava, a kada nastupi vladavina ovog znaka tvoje samopouzdanje postaje sve jače i svjetlije. No, ako je u tvojoj natalnoj karti Sunce u znaka Ovna osjećaš veliki entuzijazam u kojem ćeš moći ostvariti svoje snove.

Mjesec: Rak (domicilni) ili Bik (egzaltacija)

Kao drugi najsvjetliji planet na našem nebu, Mjesec odražava naše emocije i dušu. Ako si rođena u horoskopskom znaku Raka, onda je Mjesec tvoj vladajući planet. Zbog toga si vrlo emotivno biće i često u skladu sa svojim osjećajima. No, ako se Mjesec u tvoj natalnoj karti nalazi u znaku Bika, tvoje emocije su nevjerojatno senzualne i snažne te ćeš se dobro osjećati kada vlada Bik.

Merkur: Blizanci (domicilni) ili Djevica (domicilni i egzaltacija)

Merkur je planeta komunikacije, pa kad proleti kroz Blizance i Djevicu, nebo je čisto! Ako si rođena u znaku Blizanca onda je Merkur tvoj vladajući planet, što znači da brzo i jasno komuniciraš sa svima. No, ako se Merkur u tvojoj natalnoj karti nalazi u Djevici onda sve dobiva posebnu dimenziju jer ćeš vrlo lako stvarati nove ideje, ali ih i primjenjivati.

Venera: Bik (domicilni), Vaga (domicilni) ili Ribe (egzaltacija)

Planet užitka, ljubavi i ljepote pravi je primjer hedonizma. Venera nam pokazuje kako uživati ​​u fizičkom svijetu kada smo rođeni u znaku Bika (kroz novac, glazbu, umjetnost, hranu i seks) i zbližavati se s drugima ako smo rođeni u znaku Vage (kroz partnerstva i veze). No kada se Venera nalazi u emocionalnim Ribama, onda donosi sreću u kreativnosti, ali i sluša što srce kaže.

Mars: Ovan (domicilni), Škorpion (domicilni) ili Jaraca (egzaltacija)

Vatreni Mars voli osvajati! Crveni planet je strastven, usmjerava nas prema akciji i inicijativi. Kada Mars boravi u svojim domaćim znakovima, Ovnu i Škorpionu, postaje još snažniji. Iako na oba mjesta može biti posebno seksualan, Mars u Ovnu fokusira se na ego i nagone, dok Mars u Škorpionu stvara snažniji poriv za strastvenim sjedinjenjem. No, u znaku Jarca energija ove planete postaje usmjerena na ciljeve i ambicije.

Jupiter: Strijelac (domicilni), Ribe (domicilni) ili Rak (egzaltacija)

Jupiter je planeta sreće. Stvara ekspanziju gdje god krene, čineći svijet prosvjetljenijim i sretnijim mjestom. Jupiter u Strijelcu pomaže da se istraže velike i sjajne ideje. Dok u Ribama donosi spokoj i duhovnu svijest. U znaku Raku, Jupiter se bavi širenjem dobročinstava i suosjećanja.

Saturn: Jarac (domicilni), Vodenjak (domicilni) ili Vaga (egzaltacija)

Saturn ima lošu reputaciju u astrologiji (svi su čuli za retrogradni Saturn), no bez obzira na to što je ovo planet ograničenja, on nas također može naučiti kako biti ambiciozan, praktičan i pouzdan. Saturn je kod kuće u Jarcu i Vodenjaku te utječe na stvaranje ustrajnosti i nasljeđe. Dok je u Vodenjaku usmjeren prema budućnosti, skrećući pažnju na to kako gradimo zajednicu i utječemo na svijet. Saturn je ushićen u Vagi te donosi pravednost i uravnotežen pristup životu i vezama.

Uran: Vodenjak (domicilni) ili Škorpion (egzaltacija)

Poznat kao planet koji donosi buđenje, pomaže nam da protresemo sustave u kojima živimo, kao i da evoluiramo. Kada je u Vodenjaku, Uranova energija će sve probuditi iz statusa mirovanja. A u Škorpionu će ovaj planet sagorjeti ono što ne funkcionira kako bi nastalo nešto novo.

Neptun: Ribe (domicilno) ili Lav (egzaltacija)

Neptun je tajanstveni i eteričan planet. S jedne strane, donosi osjetljivost i dubine - umjetnički, duhovno ili romantično. Ali ovaj planet također može donijeti zbunjenost i mrak. Neptun u Ribama stvara svijet mašte i snova. No, ako je kod tebe Neptun u Lavu onda rasplamsava kreativnost, izražavanje i romantiku.

Pluton: Škorpion (domicilno) ili Ovan (egzaltacija)

Pluton je jako intenzivan planet, ali potiče i eliminaciju. S jedne strane, ovo može biti neizmjerno moćno kada se koristi u dobre svrhe, u smislu transformacije. No, može uzrokovati i uništenje. Pluton je kod kuće u Škorpionu jer kao njegov vladar poučava da život može nastati iz pepela. Kada se nalazi u Ovnu omogućuje da se kroz rad i napor stvori novi životni put.