Barbie u karanteni: Ovako bi najpoznatija lutka na svijetu izgledala u vrijeme pandemije

Tonya Ruiz godinama se borila protiv nerealnih standarda koje su Barbie lutke postavile djevojčicama, a sada je dizajnirala vlastite lutke na temu karantene

Barbie u karanteni: Ovako bi najpoznatija lutka na svijetu izgledala u vrijeme pandemije

Ako si mislila da se samo djeca igraju s lutkama, ne možeš biti više u krivu. I odrasli vole Barbie lutke jednako kao i djeca, a jedna od njih je i Tonya Ruiz, poznata i po svom Instagram imenu Grandma Gets Real. Nakon godina aktivne kampanje protiv Barbie lutki zbog nerealnih tjelesnih standarda koje su postavile djevojčicama, Tonya je otkrila da su Barbie lutke ovih dana mnogo realnije. To joj je pomoglo da se vrati u svijet lutaka koje je toliko voljela kao dijete. 

Image

Nova Barbie linija uključuje lutke s vitiligom, alopecijom, ali i novu verziju Kena


Svoje slobodno vrijeme ona sada provodi stvarajući prizore koji prikazuju kako bi Barbie lutke izgledale da su stvarni ljudi, a njezin najnoviji projekt je Barbie u karanteni, u kojem kroz najrazličitije dizajne pokazuje kako bi Barbie izgledala u karanteni. 


Lutka Barbie prvi je put predstavljena početkom 1960-ih - ova plavooka i plavokosa lutka tankog struka odmah je postala jedna od najpopularnijih igračaka među djecom i imala je ogroman utjecaj. Mnoge su djevojke odrasle igrajući se s Barbie lutkama, a ni Tonya nije bila iznimka. Nju su Barbie lutke čak i potaknule da postane model. Međutim, kako je njezina uspješna karijera počela uzimati danak, Tonya je napustila modnu industriju. Postala je svjesna koliko je štetna želja za savršenim tijelom i da je sve počelo s nekad voljenom Barbie lutkom. 

Tonya se zato godinama borila protiv štetnih i nerealnih standarda koje Barbie predstavlja i koristila je Barbie lutke kao primjer onoga što se očekuje od žena u našem društvu. "Vjerujem da su ove lutke postavile standard savršenstva koji je  nedostupan bilo kojem čovjeku i našim mladim kćerima daje pogrešnu predodžbu o ljepoti", rekla je. Mediji su ju čak prozvali "anti-Barbie" nakon što je odgovorila žene od kupovine ovih lutaka za njihove kćeri. 

Na kraju, kako joj je život tekao drugačijim tokom, zaboravila je na Barbie sve do prije nekoliko godina. Sjećanja su se probudila kad je slučajno pronašla lutke na svom tavanu i dopustila svojim unukama da se igraju s njima. 


Tonya se iznenadila kada je saznala da su se tijekom godina Barbie lutke promijenile. Mattel, tvorac Barbie lutke, predstavio je nove lutke s mnogo različitih tonova kože, boja kose i veličina tijela, što ih čini puno realnijim i ljudi sada mogu pronaći "barbike" koje izgledaju baš poput njih.

Inspirirana ovom promjenom Tonya je odlučila otvoriti Instagram račun pod nazivom Grandma Gets Real kako bi prikazala Barbie lutke u najrealnijem izdanju, a njezin posljednji projekt Barbie u karanteni postao je pravi hit na društvenim mrežama - pogledaj kako je ona zamislila te lutke. Barbie medicinska sestra

Ken na Zoom sastanku

Barbie koja peče kruh

Barbie i njezin kućni salon

Barbie s djecom koja se školuju od kuće

Barbie koja gleda filmove i serije

Barbie s novim hobijem

"Koji je dan?" Barbie

Barbie s hranom u karanteni

Uspavana Barbie