3. kros utrka Volim trčanje održava se u utorak 22. lipnja

Dio startnine izdvojit će se za rad Zaklade Ana Rukavina

3. kros utrka Volim trčanje održava se u utorak 22. lipnja

Društvo športske rekreacije Aktivan život organizira već treću godinu za redom Kros utrku Volim trčanje u cilju promicanja zdravog i aktivnog načina života. Utrka će se održati 22. lipnja od 10 sati u Zagrebu na savskom nasipu kod Boćarskog doma.

Želeći ukazati na važnost kretanja organizatori su mislili na sve uzraste pa će se održati: baby maraton za djecu do 2 godine, a morat će prijeći samo 20 metra, dječji maraton za uzrast do 10 godina i pretrčat će 500 metara, žene će se okušati na rekreativnoj utrci žena do 2 kilometra, oni s više kondicije otrčati će 5 kilometara na utrci građana i na kraju oni koji to mogu i žele, trčat će 11 kilometara na kros utrci Volim trčanje.

Svi zainteresirani su pozvani da dođu 22. lipnja, obuku tenisice i nešto udobno i s nama zavole trčanje. Podjela startnih brojeva je od 8-10 sati, a nakon toga počinju utrke.

Utrci će se pridružiti i mnoge poznate osobe iz javnog života; Renata Sopek (TV voditeljica i wellness instruktorica), sestre Iris i Darija Bostjančić (alpinistice koje su se prošle godine popele na Mt. Everest), Mario Mlinarić, Mario Valentić i Dejan Patrčević (triatlonac).

Utrka će i ove godine imati humanitaran karakter, dio startnine izdvojit će se za rad Zaklade Ana Rukavina, a  svi koji žele darovati financijska sredstva za rad Zaklade, mogu to učiniti na štandu Zaklade na dan utrke.

Adidas, glavni pokrovitelj utrke, daruje poklon bonove za prvo troje natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji u utrkama za odrasle, a pobjednici koji ujedno sruše rekord utrke osvajaju i adidas tenisice za trčanje. Najbrži i najsretniji dobit će i adidas kape za trčanje.

Allianz, sponzor dječjih utrka, osigurao je za svako dijete besplatnu startninu, prigodan poklon kao i predstavu CVRČAK I MRAV koju će djeca moći pogledati u startno/ciljnom prostoru utrke. Najbrži i najsretniji će osvojiti i prigodne dječje majice.

Mnoge druge poklone osigurali su sponzori Oxford University Press, Algoritam, TrapeziusMB te Hlapić koji će svu djecu darovati prigodnim poklonom.