10 stvari za koje nećeš vjerovati da su napravljene od recikliranih plastičnih boca

Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti

10 stvari za koje nećeš vjerovati da su napravljene od recikliranih plastičnih boca

'Plastic Free July' odnosno srpanj bez plastike je pokret koji je izuzetno popularan na društvenim mrežama, a riječ je o globalnom izazovu čiji je cilj smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti upotrebu jednokratne plastike. Cilj ovog pokreta je podići svijest javnosti o količini plastičnog otpada kojeg svakodnevno proizvedemo i problemima koje to ima na okoliš.

Plastični otpad danas postaje sve veći ekološki i globalni problem koji treba biti prepoznat ne samo od strane državnih vlada, već i od strane medija te krajnjih potrošača.

Prema određenim procjenama, svake godine u mora i oceane dospije 1,25 do 2,41 milijuna tona plastike što ugrožava mnoge organizme koji se ondje nalaze. Veliki je problem i činjenica da se plastika nikad ne može u potpunosti razgraditi.

Oceani su do te mjere onečišćeni plastikom da je potrebno reagirati odmah, a umjesto da traženje rješenja za te probleme prepuštamo drugima, i sami možemo napraviti puno toga promjenom svojih svakodnevnih navika. Primjerice, smanjiti ili pak u potpunosti izbaciti korištenje plastičnih vrećica i plastičnih boca te odabrati ekološki prihvatljivije alternative.

Važno je podići svijest građana o ovim problemima koji se tiču svih nas, a jedno od rješenja je reciklirati postojeći otpad od plastike i pretvoriti ga u nešto korisno.

Mnoge su se kompanije ekološki osvijestile te počele u svojoj proizvodnji koristiti i recikliranu plastiku, a nevjerojatno je što se sve od nje može napraviti. U nastavku ti otkrivamo 10 stvari, od odjeće do kućnih potrepština, koje su napravljene od recikliranih plastičnih boca.

Girfriend Collective tajice

Girlfriend Collective je eco-friendly modni brend koji se zalaže za zaštitu okoliša i održiv način proizvodnje te upotrebu recikliranih materijala. U njihovoj se ponudi mogu pronaći odlični modeli sportske odjeće poput tajica, grudnjaka i kratkih hlača.

Image

Allbirds tenisice

Allbirds su nevjerojatno udobne i izuzetno trendi tenisice, a napravljene su od recikliranih boca.Image

Madewell Second Wave kupaći kostimi

Još jedan modni brend koji u svojoj proizvodnji koristi recikliranu plastiku, a riječ je o preslatkim kupaćim kostimima.  Image

FJÄLLRÄVEN Mini Re-Kanken ruksak

Za ovaj si švedski  brend ruksaka zasigurno već čula, a osim što su napravljeni od recikliranih plastičnih boca, prilikom proizvodnje korištena je minimalna količina vode, energije i kemikalija.  


Image

Kevin Murphy proizvodi za kosu

Ako nisi znala i ovaj je popularni brend eco-friendly, a njihovu proivodi za kosu nalaze se u ambalaži koja je napravljena od reciklirane plastike.


Image

Everlane ReNew kolekcija

Modna kolekcija ReNew popularnog američkog brenda u potpunosti je napravljena od recikliranih materijala. Primjerice, za jedan je džemper iskorišteno 35 recikliranih boca, a za jaknu čak 75.Image

Method proizvodi za čišćenje

Kad su u pitanju eko proizvodi za čišćenje, brend Method jedan je od najpoznatijih koji od samih početaka svoga poslovanja vodi brigu o održivosti i zaštiti okoliša. Svi njihovi proizvodi dolaze u ambalaži koja je napravljena od reciklirane plastike.7 method


Image

En Shalla torbe

Ove moderne marokanske torbe izrađene su od pletene slame, pamuka i rafije, a njhova unutrašnjost je napravljena od reciklirane plastike.  


Image

Soma boce za vodu

Ako još uvijek nemaš svoju višekratnu staklenu bocu, vrijeme je da si nabaviš jednu i da izbaciš plastične boce iz svog života. Ove elegantne staklene boce predivnog su dizajna, a silikonska navlaka kojom su obložene napravljena je od reciklirane plastike.Image

Rothy's cipele

Još jedan brend koji zagovara održiv način proizvodnje, a njihovi modeli cipela također su napravljeni od recikliranih materijala. Ambalaža u kojoj obuća dolazi u potpunosti je biorazgradiva.Image