user940870199461755

Osmomjesečna beba ne želi spavati izvan maminog kreveta

Upit čitateljice:

Pozdrav, dijete mi ima 8 mjeseci i spava sa mnom u krevetu, nekoliko puta sam ga pokušala naučiti na krevetić, ali bezuspješno. Dojim ga i naviknut je zaspati tako da doji ili kad se najede kad je već skoro zaspao uz dudu 1-2 min i spava, međutim čim ga pokušam prebaciti u njegov krevetić se probudi (ne bitno probam li za 5 ili 35 minuta, reakcija je jednaka). Molim vas ako ima neki savjet da ga naučim da se sam uspava lakše u krevetiću, pomalo mi postaje nezgodno jer ako i ja odem iz kreveta se probudi, ali dok sam s njim bez problema cijelu noć odspava, ali ja tako ne stignem ništa napraviti što trebam. Svaki savjet je dobrodošao.

Hej, slobodno nam se obrati

Imaš pitanje vezano uz ljubav, bolne mjesečnice, što da dalje napraviš u životu, poslu?
Postavi Pitanje

Odgovor stručnjaka

Bebica se naučila na mamu i na spavanje s mamom, pa je sada dosta teško dati pravi savjet. U svakom slučaju, 8 mjeseci je još malo dojenče koje još i noću traži jesti pa je i dobro da bude blizu mame.

Mislim da se još malo strpite, a onda oko godine dana da pokušate uz neki ritual prije spavanja - kupanje, mlijeko prije spavanja, priča za laku noć, uspavanka...Tada će već dijete biti veće, moći ćete mu objasniti...

Dobro mu je ponuditi neki prelazni objekt, igračku, plišanca dekicu krpicu...

Na silu ništa ne ide, samo strpljenje i polako

Sva djeca se nauče spavati sama pa tako će i vaše dijete.

Prim.mr.sc. Giovana Armano, spec.ped
Pedijatrica