Anonimni korisnik

Drage žene trebala bih vaše mišljenje. Već neko vrijeme osje...

Drage žene trebala bih vaše mišljenje. Već neko vrijeme osjećam pritisak kada odlazim na posao, a moram raditi s jednom kolegicom s kojom se ne može normalno razgovarati. Ta kolegica je uvijek puna sebe, voli biti važna, puna je priča za sebe kako puno radi i samo slušam kako samu sebe hvali. Ispočetka mi to nije bilo toliko bitno, ali sada je počela kritizirati mene. Nijednu dosad moju ideju nije prihvatila, jer ona zna bolje, bolje raspolaže sredstvima, spretnija je itd. Barem ona tako misli. Pričala sam sa šeficom o tome, ali da stvar bude gore, šefica je cijeli razgovor prenijela toj kolegici i doslovno su se ismijale iz svega da je sada počela ostalim kolegama pričati da sam ja sve krivo shvatila, da sam preosjetljiva. Ustvari da ona nije ništa kriva. A da ja ne odrađujem svoj posao. Naravno, želi svaliti sve na mene. I kako sad nastaviti raditi s takvom osobom. Meni govori da joj je žao, da nije tako mislila, a drugima govori kako se naradi i u moje ime i da ja ne radim dovoljno. Dvolična je i površna. Zamislite da nešto radite i taj netko vam stalno visi nad glavom i uporno vas kritizira da ne radite dobro, povisuje ton (iako ona misli za sebe da samo glasnije priča) i da se stalno osjećate kao da vas ismijava... A primjetila sam da uživa u tračevima i voli svakog otračati pa poslije opet lijepo s tom osobom. Čak i šeficu otrača, a kao dobre su si. Ne znam zašto šefica neke stvari ne vidi ili ne želi vidjeti, ali ono što sam primjetila je to da drži jako do njezinog mišljenja. A onda se ta kolegica još više pravi važna i ima materijala za pričanje okolo kako ima puno važnog posla. Ne znam u tom odnosu tko je luđi.
Većina mi kaže da imam super posao, 10 minuta do posla, normalno radno vrijeme, plaća uredna i što bi onda više. A moje psihičko stanje je na rubu. Meni je dosta njene glume, ali sam šutjela, bila pristojna. I sad kad sam mislila da je dosta, otišla šefu i predložila i da svi razgovaramo ako sam ja problem, one su se ismijale. Razgovora nije bilo, ništa se nije riješilo. Na poslu ni ne mogu s nikim drugim razgovarati. Jedna starija gospođa mi je jedino prišla i rekla da se držim i čuvam, ali se ne miješa ni ona previše, jer dura još malo vremena pa će u mirovinu. Ali je isto imala okršaj s tom kolegicom.
Ne znam uopće na koji način surađivati s takvom osobom. Sad još malo radimo skupa pa dva mjeseca pauze i onda opet. I opet njezino isto ponašanje. S time da zna jako dobro kroz šta sam prolazila prethodne mjesece i na te teme vezano za privatan život me znala piknuti.
Nisam detaljno opisivala događaje na poslu, ali barem iz napisanog možda mi možete napisati neku taktiku kako da se odnosim prema njoj.

Hej, slobodno nam se obrati

Imaš pitanje vezano uz ljubav, bolne mjesečnice, što da dalje napraviš u životu, poslu?
Postavi Pitanje