SVE ZA NAJMANJE

Uz potporu Favbet Foundationa održana je besplatna radionica keramike za ukrajinsku djecu u Zagrebu

Na radionici je sudjelovalo više od 25 djece koja su imala priliku vlastitim rukama izraditi šalicu ili tanjur te ih oslikati u tradicionalnom ukrajinskom stilu ili prema vlastitoj mašti. Djeca su se zabavljala uz kreativnost i osmjehe

Cover photo - 1200x628px.jpg
Foto: Favbet

Povodom Svjetskog dana djece, uz potporu Favbet Foundationa u centru Crvena Kalyna u Zagrebu održana je besplatna radionica izrađivanja glinenih predmeta za ukrajinsku djecu. Ovo je samo jedna u nizu kreativno – edukativnih radionica koje omogućuju ukrajinskim obiteljima, posebice najmlađima, što ugodniji i kvalitetniji boravak u Hrvatskoj. Osim raznih aktivnosti, kroz igru, cilj potpore je i obostrano učenje kulture i upoznavanje s tradicionalnim običajima dviju zemalja.

Na radionici je sudjelovalo više od 25 djece koja su imala priliku vlastitim rukama izraditi šalicu ili tanjur te ih oslikati u tradicionalnom ukrajinskom stilu ili prema vlastitoj mašti. Djeca su se zabavljala uz kreativnost i osmjehe.

"Drago nam je vidjeti kako su djeca fascinirana kreativnošću te kako otkrivaju nove mogućnosti za sebe. Ova radionica je dio naše misije očuvanja povezanosti djece s ukrajinskom kulturom i jezikom, kao i podrške njihovom razvoju u teškim vremenima.” — rekla je kustosica projekata Favbet Foundationa Marianna Kovenia.

Image
Foto: Favbet

Favbet Foundation osnovan je 2020. Danas je većina projekata zaklade posvećena pomoći vojsci i humanitarnim inicijativama, kao i potpori dječjem sportu i obrazovanju. Od 2022. godine u Zagrebu, uz pomoć Favbet Foundationa, djeluje centar za prilagodbu useljenika iz Ukrajine koji djeci pomaže u održavanju povezanosti s ukrajinskim jezikom i kulturom.

U isto vrijeme, u Ukrajini tim zaklade nastavlja razvijati vlastiti projekt “Klub Superheroja” koji pomaže djeci otkriti svoje supermoći za stvaranje uspješne budućnosti. Projekt se sastoji od tri ključna smjera: “Jači zajedno”, “IT Kids” i “Snaga u znanju”. Unutar prvog smjera u Kijevu postoji nekoliko besplatnih sportskih sekcija posvećenih tjelesnom razvoju djece. Drugi je posvećen podučavanju djece osnovnim vještinama programiranja, a treći za cilj ima pružiti školarcima u Ukrajini svu potrebnu opremu za učenje i kreativnost.

Favbet Foundation nastavlja aktivno podržavati djecu i omogućavati prilike za razvoj, učenje i stvaranje, kako u rodnoj Ukrajini, tako i u inozemstvu.

Image
Foto: Favbet
Image
Foto: Favbet
Image
Foto: Favbet