Ususret Ada Divine Awakening festivalu - prvom festivalu svjesnosti i intimnosti na ovim prostorima

Tri žene u zagrljaju ispod hrvatske, crnogorske i srpske zastave šalju važnu poruku regiji

Dolores Antić, Christina Panebianco Carmela i Ivana Kovačević.jpg
Foto: Marko Edge

Misija EXIT festivala još od osnivanja bila je razbijanje granica u nama i oko nas I povezivanje mladih na Balkanu, kako bi stasale generacije koje će zaustaviti cikluse sukoba koji potresaju našu regiju svakih nekoliko desetljeća. Osim samog festivala koji je po prvi put, nakon ratnih devedesetih, na jednom mjestu okupio mlade ljude iz svih dijelova bivše Jugoslavije, EXIT je pokrenuo veoma uspješne festivale u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Time su uspostavljeni dosad najjači kulturno-turistički mostovi između ovih zemalja, zahvaljujući kojima su deseci tisuća mladih imali priliku upoznati svoje vršnjake iz susjednih zemalja, u velikoj mjeri razbijajući predrasude koje su im prije toga bile nametnute. Također, EXIT Fondacija je do sada realizirala niz akcija, s ciljem da ojača glasove koji prizivaju normalan suživot i zdravu budućnost ovih prostora.

S tim ciljem, a ususret Ada Divine Awakening festivalu, prvom festivalu svjesnosti i intimnosti na ovim prostorima, koji će se od 15. do 20. rujna održati na Adi Bojani, EXIT pokreće novu akciju, koja ukazuje na besmislenost svih umjetnih podjela u nama i oko nas. Tri žene – supruga osnivača Exita Ivana Kovačević, pokretačica Tantra Spirit festivala u Hrvatskoj i suosnivačica ADA festivala Dolores Antić i odvjetnica za prava žena u zrakoplovstvu i zvijezda novog Netflixovog programa Christina Panebianco Carmela fotografirale su se u krevetu prekrivene srpskom, hrvatskom i crnogorskom zastavom.

„Cilj Ada Divine Awakening festivala je, kako dizanje svijesti ljudi u regiji, tako i osnaživanje žena kroz oslobađanje od krivnje i podčinjenosti. U Exitu vidim snagu koja istinski može podržati iscjeljenje tako važne teme“, izjavila je ovim povodom Dolores Antić. „Trajni mir na Balkanu je Dušanova vizija od osnivanja Exita, koju novi festival na Adi Bojani snažno podržava. Ova fotografija pokazuje da zastave ne moraju biti samo specifičan simbol koji nas razdvaja, već da je konačno došlo vrijeme u kojem će ljubav i iskreni ljudski odnos biti jači od bilo kakvih podjela i granica“, dodala je Ivana Kovačević. „Kao borcu za prava žena u avijaciji bilo mi je prirodno podržati dvije sjajne hrabre žene s Balkana u njihovoj misiji razbijanja umjetnih podjela među ljudima“, zaključila je Christina Panebianco Carmela.

Ova fotografija uvod je u aktivaciju „EXIsT Proudly“, koja okuplja sve one koji biraju živjeti u ljepoti svoje autentičnosti, u hrabrosti da se oslobode predrasuda i svih ograničenja uzrokovanih povijesno utkanim konceptom sramote i krivice. Pozivaju se zainteresirani da do nedjelje, 12. rujna na društvenim mrežama podjele svoju priču, fotografiju ili video u kojem pokazuju kako ruše granice u sebi i oko sebe, slaveći svjesno svoju intimnost, osobne vrijednosti i autentičnost. Koristeći pritom #EXIsTproudly i #BrišemGranice i tagirajući @exitfestival, @ada_divine_awakening_fest i @seastarfestival, mogu osvojiti pakete ulaznica i smještaja za nadolazeći Ada Divine Awakening, kao i ulaznice za EXIT i Sea Star festivale koji će biti održani sljedeće godine. Ipak, ono što je važnije je prilika da se pokrene dugoročna promjena u društvu.

ADA Divine Awakening festival ukazuje na ključne probleme današnjice – sve veću usamljenost, otuđenost, a posebno sukobe u istinskom povezivanju sa sobom, kao i u partnerskim odnosima. Na jednoj od najljepših destinacija Europe okupit će se preko 40 vodećih svjetskih stručnjaka i predavača na polju partnerskih odnosa, seksualnosti i osobnog razvoja, kao i zvučna glazbena imena iz regije i svijeta. Tijekom šest nevjerojatnih dana, preko 80 radionica tematski će obuhvatiti polja povećanja intimnosti sa sobom i partnerom, unapređenja seksualnog iskustva, dubljeg povezivanje sa vlastitim tijelom, balansa ženske i muške energije, satove yoge, meditacije uz zalazak sunca, ekstatičan ples, koncerte i performanse koji će pomaknuti granice svijesti.

Na ADA festivalu gostovati će neki od najutjecajnijih predavača i izvođača, kao što su Devi Mohan, Elaine Yonge, Daka, Ohad Pele, Andrea Paige, Rachel Rickards, Lennart Hening, Buddhi Dana, i mnogi drugi. Neće izostati ni seanse ekstatičnog plesa u večernjim satima, dok će glazba, kao kozmički jezik, biti sastavni dio festivala, uz vrhunske svjetske i regionalne izvođače, kao što su Božo Vrećo, Aklea Neon, Joshua Swahe, Praful, Tuulia, Zazo.

EXIT je za publiku regije Balkana osigurao paket ulaznica za festival i pet noćenja u resortu FKK Ada Bojana po cijeni od 369 eura, što je popust od čak 35%. Ta cijena će biti na snazi do nedjelje, 12. rujna do kraja dana. Paketi se mogu kupiti na stranici Ada Divine Awakening: https://adawakening.me/.