Skidanje kila bez gladi? Ove dijete su idealne za to!

Kada imamo željenu kilažu ne moramo izbacivati određene skupine namirnica i zabranjivati si povremeno “varanje”, no ako želimo skinuti kilograme, a pritom ne trpjeti veliku glad, tada je najbolji način “poigrati” se kombiniranjem i odvajanjem određenih skupina namirnica u sklopu jednog obroka.

naslovna.jpg

Biti sit i istovremeno skidati masne naslage? Da, moguće je i danas vam donosimo prijedloge nekoliko dijeta koje će vam umjesto izgladnjivanja pružiti nešto sasvim novo! Naš organizam naviknut je da dobiva sve skupine namirnica, ovisno o tome koliko pazimo na njihov omjer i koliko smo “slabi” na lošu hranu poput slatkiša i pržene hrane možemo uspješno održavati svoju idealnu kilažu ili nakupljati neželjene kilograme. Srećom, naše tijelo će vrlo brzo shvatiti poruku koju mu želimo poslati kada krenemo na dijetu!

Bez obzira koliko kilograma željeli skinuti, koliko brzo i na koji način, nikada ne zaboravite da voda i tjelesna aktivnost mogu biti vaši najveći saveznici u borbi protiv kilograma. Unosite dovoljno tekućine, jer osim izbacivanja toksina, tekućina će u trenucima krize djelomično ublažiti glad, a tjelesna aktivnost potaknut će još brže skidanje kilograma, a istovremeno vas “zategnuti” i pomoći da izgledate još bolje.

shimmer fallback

Kada imamo željenu kilažu ne moramo izbacivati određene skupine namirnica i zabranjivati si povremeno “varanje”, no ako želimo skinuti kilograme, a pritom ne trpjeti veliku glad, tada je najbolji način “poigrati” se kombiniranjem i odvajanjem određenih skupina namirnica u sklopu jednog obroka. Evo naših prijedloga:

Ketogena dijeta

Ketogena dijeta vrlo je popularna upravo iz razloga što ćete vrlo brzo primijetiti prve rezultate, što je uvijek odlična motivacija za dalje, zar ne? Samo ime ketogena dijeta dobila je po stanju ketoze, do čega dolazi kada se iz prehrane potpuno izbace ugljikohidrati. Tada tijelo počinje energiju (koju je prije dobivalo od ugljikohidrata) crpiti iz masnih naslaga u tijelu.

Kako se većina jelovnika sastoji od proteina, odnosno mesa, jaja, sireva i zdravih masti, ako volite meso, provedba dijete neće biti teška. Uz to, valja imati na umu da se upravo ovom dijetom u tijelu tope masne naslage koje je inače najteže izgubiti drugim dijetama. Važno je unositi dovoljno tekućine, najbolje vode i baviti se fizičkom aktivnošću. U slučaju potrebe za gubitkom velikog broja kilograma, prije odlaska na dijetu dobro se posavjetovati sa liječnikom.

Dijeta bez ugljikohidrata

Dijeta bez ugljikohidrata traje 24 dana i u tom periodu možete izgubiti do 20 kilograma. Prehrana na ovoj dijeti uglavnom se svodi na meso, ribu, povrće i jaja. Naravno, pritom je važno birati zdravije, nemasne verzije mesa i ribe, pripremljenih kuhanjem ili pečenjem bez masnoće.

shimmer fallback

Prilikom konzumacije povrća, važno je odabrati one koje ne sadrže ugljikohidrate, pa su tako zabranjene grahorice, orašasti plodovi, tjestenina, riža i pekarski proizvodi, ali i mesne prerađevine poput hrenovki koje također sadrže ugljikohidrate. Za razliku od jaja koja su dozvoljena, mlijeko i sve vrste mliječnih proizvoda su tijekom dijete bez ugljikohidrata zabranjeni.

Proteinska dijeta

Proteinska dijeta zadovoljit će nepce svakog ljubitelja mesa. Tijekom provođenja ove dijete možete zaboraviti na sve osim ribe, mesa i jaja. Dozvoljene količine ugljikohidrata su minimalne, pa tako u prvoj fazi dijete dnevno smijete unositi samo 20 grama, stoga je važno birati koje salate, odnosno povrće birate kako ne biste prešli ove količine. Tijekom druge faze proteinske dijete dozvoljeni unos ugljikohidrata povećava se na 15-40 grama dnevno.

shimmer fallback

Treća faza dopušta unos od 60 grama ugljikohidrata dnevno čime se postupno vraćaju ugljikohidrati u prehranu. U ribu, meso i jaja od sada smijete konzumirati i mliječne proizvode, ali one s nižim udjelom mliječne masti. Cilj postepenog povećanja količine ugljikohidrata jest sprečavanje jo-jo efekta kada završite s dijetom. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.