HUMANITARNI KONCERT

Rotary Club 1242 Zagreb pokrenuo novu humanitarnu akciju 'Pokaži ljubav'

Sve aktivnosti ove akcije usmjerene su prema zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih u Klinici za dječje bolesti Zagreb - Poliklinici za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom

empatija.PNG
Foto: Promo

Podaci Svjetske zdravstvene organizacije govore da polovica (50 %) svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine, a 75 % do sredine 20-ih godina. Većina ih ostane neprepoznata i neliječena. Prema UNICEF-ovom izvještaju Stanje djece u svijetu 2021., 11,5% (oko 44 tisuće) adolescenata u dobi 10 do 19 godina u Hrvatskoj ima problema s mentalnim zdravljem

Obzirom na dostupne podatke navedenih relevantnih istraživanja i činjenici da živimo u zahtjevnim vremenima koja traže puno prilagodbi na globalnu krizu, posljedice prirodnih katastrofa i klimatskih promjena, pandemiju, laku dostupnost opterećujućih sadržaja koji preplavljuju djecu i odrasle te brojna druga događanja - cilj ove akcije je sudjelovati i biti podrška društvu u naglašavanju važnosti zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih te pružiti podršku Poliklinici za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Image
Foto: Promo

Prikupljanje sredstava za ovu akciju ostvarit će se kupovinom karata za Humanitarni koncert EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA, te kroz donacije putem poziva na humanitarni telefon ili uplatom na račun na linku

U prvoj fazi akcije „Empatija - budimo podrška“ u zaštiti mentalnog zdravlja djece odabrali smo započeti s kupnjom dodatne opreme za unapređenje terapijskih mogućnosti Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb, koja skrbi o mentalnom zdravlju djece i mladih kroz ambulante, dnevnu bolnicu i unutar Klinike na pedijatrijskim i kirurškim odjelima.

Donirana sredstva najvećim dijelom biti će usmjerena proširenju terapijskih mogućnosti dodatnom opremom unutar dnevne bolnice (Biofeedback/Neurofeedback uređaj, materijali za Play terapiju, Art terapiju i Muzikoterapiju). U drugoj fazi akcije, od mjeseca rujna 2024.g., planiran je širi terapijski program zaštite mentalnog zdravlja djece s kroničnim bolestima, poremećajem prilagodbe i posttraumatskim stresnim poremećajem nakon traume, dugotrajne hospitalizacije te terapijski program zaštite mentalnog zdravlja djece s psihosomatskim bolestima.

Image
Foto: Promo

Stručnjaci poliklinike i suradnici, organizirat će 30 ciklusa od po 6 psihoedukativnih radionica, od kojih za svaku grupu djece od po 4 radionice - na temu prepoznavanja, razumijevanja i izražavanja emocija, suočavanja sa stresom, samopouzdanja i vršnjačkih odnosa. Istodobno će se organizirati po 2 radionice za roditelje na temu razumijevanja emocija u odnosu djeteta i roditelja te izazovima suvremenog roditeljstva. Radionice su predviđene za djecu koja polaze 5. i 6. razred i na početku su puberteta i razvojnih emocionalnih promjena. Organizirat će se suradnja sa stručnim službama osnovnih škola iz Grada Zagreba i okolice.

Pozivamo Vas 6. svibnja na humanitarni koncert EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje Vas očekuju Matija Cvek, Mia Dimšić, Lorena Bućan i Marko Tolja.

Neka ovaj koncert bude više od glazbenog događaja i neka bude izraz Vaše empatije i podrške!