Svako ubojstvo priča priču o svom gradu

Popularna TV serija 'Bosch' na CineStar TV Premiere 1 kanalu

Prvih šest sezona serije ‘Bosch’, jedne od najpopularnijih TV krimi serija temeljena na bestselleru autora Michaela Connellyja, emitirat će se od 7. lipnja 2021. godine u 21h na CineStar TV Premiere 1 kanalu

Bosch_1.jpg
Foto: Promo
Play logo

Titus Welliver („Argo“, „Sinovi anarhije“) glumi losanđeleskog detektiva za ubojstva Harryja Boscha. Kao i svaki dobar protagonist Bosch ima problema s autoritetom, slijedi vlastiti instinkt prilikom čega krši nekoliko pravila postižući najbolji postotak riješenih slučajeva u cijeloj Kaliforniji. Za Boscha ne postoje iznimke - Ili su svi bitni ili nitko nije bitan. Serija ‘Bosch’ oduševila je kritiku i publiku i ocijenila je visokom 8,4 ocjenom na IMDB-u i s čak visokih 97% na Rotten Tomatoes.

Play logo
shimmer fallback

Prva sezona spaja Connellyjeva tri romana (Grad kostijuEcho Park i Plavuša u betonu). Nakon što pas donese kost poslije šetnje na Hollywood Hillsu, Harry otkriva kako je u pitanju ljudska kost. Tijekom istrage susreće se s problemima unutar policijske uprave, medijima koji počinju gubiti kontrolu, obitelji koju je razorilo nasilje te mnogim drugim problemima. U ovo je utkana priča iz Echo Parka koja prikazuje serijskog ubojicu Rayanarda Waitsa optuženog za dva gnusna ubojstva. Priznaje sva ubojstva i nekoliko drugih – uključujući i slučaj s kostima kako bi izbjegao smrtnu kaznu.  Dok putuje kako bi identificirao mjesta gdje je zakopano još žrtava, Waits bježi i ponovno ubija. Boschova bivša supruga Eleanor, nekoć briljantna forenzička profilerica, omogućit će Boschu ključan proboj u slučaju dok on sudjeluje u igri mačke i miša. Kako bi se produbio lik Harryja Boscha, roman Plavuša u betonu pruža dodatnu priču. Bosch je optužen za nezakonito pucanje na osumnjičenog serijskog ubojicu, a suđenje služi kao podloga kako bi se istražila Boschova prošlost čime se prodire u motivaciju njegova lika.

shimmer fallback

U drugoj sezoni Harry Bosch se vraća na posao nakon suspenzije te preuzima slučaj koji bi mu mogao postati najveći izazov u karijeri. Novi slučaj utječe i na zamjenika načelnika Georgea Irvinga. Tijekom istrage tijela pronađenog u prtljažniku na Mulholland Driveu, Bosch dobiva informaciju koja se odnosi na ubojstvo njegove majke. Radi istrage o Tonyju Allenu, Bosch odlazi u Las Vegas gdje mu ponovni susret s kćeri Maddie otkriva kako nešto nije uredu. U međuvremenu zamjenik načelnika kandidira se za gradonačelnika. Dok FBI nudi  Eleanor ponudu koju ne može odbiti, Bosch se susreće sa šefom mafije u Vegasu. Kraj druge sezone donosi nam eksplozivni vrhunac u vezi slučaja Tonyja Allena i ubojstva Harryjeve majke.

Treća sezona donosi slučaj o ubojstvu veterana beskućnika. Ružna istina o ubojstvu njegove majke učinila je detektiva Harryja Boscha napetim i nemirnim. Harryjev dugogodišnji partner Edgar otkriva kako Bosch ima zamršenu prošlost s mrtvim čovjekom. Zbog sumnjivih teorija oko krivca i Edgarovog „obrađivanja“ dokaza, Bosch se sukobljava sa svojim kolegama koji postavljaju pitanje je li Bosch anđeo osvetnik. Harry i njegove kolege trude se otkriti tko mu pokušava smjestiti. Dok se Edgar suočava s posljedicama velike odluke, Bosch spoznaje da se njegova prošlost još dugo neće riješiti.

Play logo
shimmer fallback

U četvrtoj sezoni detektiv Harry Bosch još uvijek pokušava doznati istinu iza majčinog hladnokrvnog ubojstva. Ubojstvo odvjetnika dovodi grad do ruba pa se Edgar pridružuje radnoj skupini na čelu s Boschom, iako teško održava ravnotežu između posla i obitelji, Bosch pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme s Maddie. Holivudska postaja nađe se pod taktičnom uzbunom te radna skupina pokušava spasiti istragu, Bosch se nađe u dubinama podzemlja Los Angelesa i suočava se s prošlošću.

Peta sezona istražuje novi dokaz koji bi mogao srušiti stari slučaj i ugroziti sve u što Bosch vjeruje.  U međuvremenu u mjesnoj ljekarni dogodi se pljačka koja završi ubojstvom koje otkriva „prsten opijuma“ što Boscha odvodi na opasan put. Tražeći vezu s „tvornicom tableta“ Bosch kreće na tajni zadatak zbog čega se Maddie bori s emocionalnim posljedicama posla svog oca. Bosch rješava nezavršene poslove, ali u tom  trenutku Irving objavi nešto što uvelike može ugroziti odjel.

U šestoj sezoni Bosch još uvijek radi na slučaju ubojstva Daisy Clayton, Edgar istražuje korumpirane policajce, Maddie započinje novo stažiranje, a šef Irving kreće u svoju gradonačelničku kampanju. Tijekom istrage Bosch i FBI posumnjaju u skupinu građana u vezi s radioaktivnim cezijem i ubojstvom Stanleyja Kenta na jezeru Hollywood. Maddie pronalazi zagonetan propust u transkriptu o suđenju, a Bosch i Edgar pojačavaju potragu za cezijem kada se pojavi  tijelo beskućnika prekrivenoga radijacijskim opeklinama. Radeći na zatvaranju slučaja ubojstva saveznog doušnika, Bosch i Edgar otkrivaju novi trag. Irving i Maddie donose važne odluke o svojoj budućnosti dok se Bosch i Edgar suočavaju s izborom: Pustiti, ili uzeti stvari u svoje ruke.

Play logo

TV seriju „Bosch“ pratite od  7. lipnja na CineStar TV Premiere 1 kanalu, a točan raspored prve sezone možete pronaći na web stranici: https://cinestartvchannels.hr/film-serija/bosch-i-ep-1/

Ukoliko još uvijek nemate dostupne kanale CineStar TV Channels grupacije, potražite ih kod svog operatera jer su pripremili mnoštvo filmskih iznenađenja.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.