U novoj epizodi 'BBQ majstorija by SPAR' Tomislav Špiček ugostio je modnog dizajnera Ivicu Skoku, koji se odmah pohvalio kako je i on odličan kuhar.
„Volim naučiti nešto novo i nekako uvijek kad kuham na RTL-u dopadnu me morski plodovi, a ja ih jako volim“, prokomentirao je Ivica Skoko na početku svoje BBQ avanture sa Špičekom.
A Tomislav Špiček pripremio je pravu gozbu morskih plodova – kuhanu hobotnicu, školjke Jakobove kapice - Capesante, svježe lignje, repove kozica…
„Danas ćemo najprije te plodove mora podimiti na bukovoj piljevini i onda ih ispeći, kako bi dobile malo aromu dima i grila“, objasnio je Špiček.
Uz to ide i salata od prekrasne mlade blitve te krema od češnjaka.
Špiček je recept započeo stavljanjem piljevine u posebnu posudu koju je nabavio u SPAR Barbecue liniji proizvoda. Razni modeli električnih roštilja i roštilja na ugljen, pribor poput rukavica i hvataljki te kutije i daske za dimljenje koje nudi SPAR, omogućuju svakome da usavrši vještine grilanja i postane pravi roštilj-majstor. U bogatoj ponudi asortimana SPAR Barbecue možete naći i košare za roštiljanje povrća, set za pečenje pizze na grilu te posude za potpalu ugljena.
Osim toga, SPAR ima i sjajne ribarnice u kojima svakodnevno možete pronaći široku ponudu svježe morske plave i bijele ribe iz uzgoja ili izlova, ponudu rakova, školjaka i mekušaca te slatkovodne ribe iz uzgoja. Ono što je posebna pogodnost koju nudi SPAR jest mogućnost da telefonski naručite ribu koju će u SPAR-u za vas i očistiti. Ništa lakše, zar ne?
U nastavku provjerite kakve je to morske delicije ovaj put pripremio Tomislav Špiček.
Salata od svježe blitve s pinjolima:
- Mlada blitva
- Tostirani pinjoli
- Maslinovo ulje
- Sok većeg limuna
- Grana padano sir
- Sol
Opranu blitvu narežite na rezance. Začinite maslinovim uljem, limunom i soli te po vrhu posipajte tostirane pinjole i listiće grana padana.
Dresing od pečenog češnjaka:
- Češnjak
- Suncokretovo ulje
- Maslinovo ulje
- Sol
- Alu-folija
Glavicama češnjaka odsijecite vrh. Stavite ih u aluminijsku foliju te malo polijte suncokretovim uljem i lagano posolite. Zamotajte u foliju i stavite peći na grill tako zatvorene u foliji. Kada su pečene, istisnite meso češnjaka. Vilicom ga usitnite uz dodavanje maslinova ulja. Posolite i popaprite po potrebi.
Plodovi mora:
- Očišćene lignje
- Tiger kozice
- Jakobove kapice - Capesante
- Kuhana hobotnica
- Maslinovo ulje
- Svježi ružmarin
- Sol, papar
- Štapići za ražnjiće
- Bukova piljevina
Lignje i kozice napikajte na ražnjiće te ih lagano pouljite. Hobotnicu narežite na krakove i Jakobove kapice pouljite. Sve stavite dimiti na bukovu piljevinu na roštilj. Servirajte uz kremu od pečenog češnjaka i salatu od mlade blitve.
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.