Platinom filtrirana votka nova je uspješnica poznatog hrvatskog brenda Old Pilot's

Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca spojila je zajednička strast prema hobiju koji je prerastao u uspješan biznis

_16A5589.jpg

Dobrim idejama je samo nebo granica. To su nam opet dokazala dvojica prijatelja koji su se upoznali u vojnoj pilotskoj akademiji. Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca spojila je zajednička strast prema hobiju koji je prerastao u uspješan biznis. Najbolji pokazatelj uspjeha brojna su odličja koja su ovi uspješni dečki nanizali posljednjih godina, a među kojima se svakako ističe zlatna medalja za najbolji džin na svijetu koji su osvojili u glavnom gradu džina – Londonu.

shimmer fallback

U četiri godine poslovanja, od čega su posljednje dvije obilježene pandemijom koronavirusa, tvrtka Duh u boci je s brendom Old Pilot's postigla nekoliko velikih uspjeha. Iako su mlada tvrtka, trenutno su u procesu transformacije iz lokalne mikro destilerije u globalnog proizvođača. Želja im je postati jedan od vodećih proizvođača na svjetskom tržištu, a trenutno izvoze na njih 7. Do danas su osvojili 17 uglednih međunarodnih nagrada za Old Pilot's, a samo ove godine osvojili su dvije zlatne medalje. Zadnje tržište na koje su nedavno ušli je englesko, gdje su prisutni i u Boisdaleu, jednom od najprestižnijih londonskih restorana.

-Želja nam je staviti Hrvatsku na svjetsku kartu premium proizvođača jakih alkoholnih pića. Ponosni smo što unatoč izazovnim godinama uspijevamo ostvariti godišnji rast od 30% do 40%. U već spomenutom procesu transformacije naše tvrtke, iznimno važnu ulogu ima naš međunarodni Advisory Bord. Savjetodavni odbor nam je od iznimne važnosti zbog internacionalizacije poslovanja na kojoj intenzivno radimov- naglašava Tomislav Anadolac, suvlasnik tvrtke Duh u boci.

shimmer fallback

Drugi suvlasnik brenda, Hrvoje Bušić, istaknuo je da se na trenutnim rezultatima ne planiraju zadržavati. Također, posljednja članica koja se pridružila Savjetodavnom odboru Old Pilot's džina je gospođa Tessy de Nessau, uspješna poslovna žena i poduzetnica te bivša Princeza od Luxembourga

Da uspjeh definitivno nije prošao neopaženo je potvrdio i današnji posjet ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića koji je iz prve ruke čuo priču o uspjehu od osnivača Hrvoja Bušića i Tomislava Anadolca.

-Ova uspješna poduzetnička priča kreće od trenutka kad su mladi ljudi htjeli napraviti premium proizvod i pritom stvorili najbolji džin na svijetu. Zaista je velik uspjeh postati broj 1 u svijetu i to još s proizvodom koji nema gotovo nikakvu tradiciju u Hrvatskoj. Ovakav uspjeh treba poslužiti svim budućim poduzetnicima kao inspiracija- izjavio je ministar Ćorić prilikom posjeta destileriji.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.