Obnovite kosu i potaknite njezin rast primjenom prirodnih proizvoda

Zamijenite dosadašnje proizvode za njegu kose novim prirodnim sredstvima koje će ubrzati i potaknuti njezin zdraviji rast

shutterstock_1344369101.jpg
Foto: ivan_kislitsin / Shutterstock.com

Svakodnevni stil života, prehrambene navike i okolišni čimbenici itekako utječu na čovječji cjelokupni organizam. Osim toga, negativan utjecaj često se manifestira i na našoj koži i kosi. Koža postaje suha, a kosa sklona lomljenju i pucanju. Nije neobično da brojne kemikalije iz šampona za kosu koje svakodnevno koristimo uzorkuju sporiji rast kose.

Kako biste obnovili vašu kosu, ubrzali i potaknuli njezin zdravi rast savjetujemo vam da izbjegavajte korištenje ranije spomenutih komercijalnih proizvoda koji nerijetko sadrže sulfate i parabene za koje je dokazano da štete kosi. Umjesto toga odlučite se za prirodnija sredstva čiji glavni sastojci dolaze u prirodnom obliku. Posebno treba istaknuti sljedeće aktivne tvari koje usporavaju neželjeno opadanje kose:

  • biotin (kompleks vitamina B),
  • hidrolizirani protein riže,
  • polikvaternium-11 (dodaje volumen i pridonosi gušćem rastu kose),
  • polikvaternium-10 (poboljšava teksturu kose; idealan za korištenje na obojenoj ili na drugi način kemijski tretiranoj kosi),
  • ekstrakt bršljana (pridonosi čistijem vlasištu što također utječe na rast kose),
  • ekstrakt čička (obogaćen zdravim masnim kiselinama koje potiču rast kose).

Koje su ostale prednosti korištenja prirodnih proizvoda za njegu kose?

Ekološki su prihvatljivi: naime, budući da ne sadrže kemikalije, prilikom korištenja ovakvih proizvoda ne otpuštaju se štetni nusprodukti koji negativno utječu ne samo na čovjekovo zdravlje nego i na okoliš.

Sadrže većinu potrebnih vitamina: organski proizvodi za njegu kose sadrže vitamine A, C i E skupine koji su neophodni za poticanje zdravog rasta kose.

Zajamčeno je uživanje u prirodnim mirisima: vjerujemo da svi dobro znate kako komercijalni šamponi, regeneratori i ostali proizvodi za njegu i rast kose sadrže dodatne kemikalije zbog kojih imaju tako intenzivan miris. Međutim, kod onih organskih, prirodnih sastojaka dominiraju mirisi prirodnih ulja koja, također, organizmu donose određene blagodati.

Provjerene su kvalitete: za proizvodnju ovakvih proizvoda potrebnom je imati određeni certifikat koji potvrđuje korištenje provjerenih i zdravih sastojaka.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.