The Menu

Meni: Pretpremijera filma o intrigantnom svijetu visoke kuhinje od 16.11. u svim CineStar kinima

Kino&Vino – ekskluzivna filmska večer u Gold Classu i Kaptol Boutique Cinema

035_TM_02843.jpg

Film ''Meni'' već mjesecima diže prašinu u kulinarskim krugovima i općenito u svijetu visoke kuhinje jer svi iščekuju britku, a opet umjetničku, komičnu, a s druge strane dramatičnu dimenziju visoke kuhinje. Gastronomija je mnogima ljubav, a drugima opsesija. S druge strane je elementarna karika u ekonomiji ali i vid umjetnosti. Mnogi chefovi neće reći da su kuhari, nego umjetnici. Osnova svega je strast, nešto što ih pokreće i životnu energiju usmjerava u postizanje savršenog osjeta na nepcu – a znamo da se senzacije pamte. Pitanje je koliko daleko ići u kompleksnosti tih senzacija, a za najnevjerojatnije doživljaje nerijetko nije bitna samo savršeno pripremljena hrana, već i „priča“ tj. storytelling.

Image

„Meni“ je neobičan spoj trilera, horora i komedije, redatelja Marka Myloda, autora serija kao što su:“Shameless”, “Game of Thrones” i “Succession”, a radnja je smještena u luksuzni restoran na otoku s kojeg će se neki možda vratiti, a neki ne. Svaki detalj ovog filma neizostavan je dio cjeline koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Osim raskošnih degustacijskih menija koje im priprema slavni kuhar ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima (Ralph Fiennes), suočit će se i sa neočekivanim razvojem događaja.

Image

U drugoj glavnoj ulozi pojavljuje se sjajna mlada glumica Anya Taylor Joy, poznata po serijalu "Queen's Gambit", a uz nju i Ralpha Fiennesa tu su i Nicholas Hoult, John Leguizamo, Aimee Carrero i brojna druga poznata hollywoodska imena.

Image

Sredina tjedna idealna je prilika da sebi priuštite ovo dojmljivo filmsko putovanje u radnju koja će otvoriti mnoge polemike, a uz koju ćete sigurno uspjeti „pobjeći“ na otok zajedno s glavnim glumcima. Film možete pretpremijerno pogledati u svim CineStar kinima u srijedu 16. studenog u distribuciji Blitza, ali jedino vas u Kaptol Boutique Cinema i Gold Classu u Arena Centru očekuje program „Kino & Vino“ koji osim filma „meni“ nudi i kušanje izuzetnog vina Kaiken Indomito Cabernet Franc te nagrađivane džemove s posebnim naglaskom na organski džem od smokve „Dida Boža“.

Image

Gold Class u okviru doživljaja uključuje i večeru u dvorani, dok je u Kaptol Boutique Cinema uz tastinga ukjučeno i piće u baru prije ili poslije filma. Kapacitet je ograničen.

Više informacija o Kino & Vino programu koji donosi sasvim jedinstveni doživljaj nalazi se na https://cinestarcinemas.hr/akcije/#kino&vino

Foto: promo