PROSLAVIO JE 25 GODINA KARIJERE

LJILJAK25 - koncert za pamćenje

Sinoć je u prepunom zagrebačkom klubu “Peti kupe” održan prvi samostalni koncert Aleksandra Ljiljka povodom proslave njegove 25 godina duge glazbene karijere

Aleksandar Ljiljak.jpg
Foto: Lucija LUX Očko

Zagrebački klub „Peti kupe“ sinoć je bio mjesto glazbenog spektakla – prvog samostalnog koncerta Aleksandra Ljiljka koji je proslavio 25 godina duge glazbene karijere. U nešto više od 75 minuta vrhunske svirke, u klubu posebno uređenom za ovu priliku, Ljiljak je na najljepši mogući način obilježio obljetnicu i pokazao da uz  dokazanu kvalitetu koju ima kao autor, ima itekako puno ponuditi i uživo. Sinoćnji koncert je tek prvi u nizu, a Ljiljka i njegove Headoneaste publika će vrlo skoro moći opet slušati uživo.

Image
Foto: Lucija LUX Očko

Aleksandar Ljiljak,  u jesen 1998. osniva grupu Yammat, a  5 godina kasnije i projekt/band Headoneast, s kojm je sinoć odsvirao fantastičan koncert. Nedavno je proslavio 50. rođendan pa je s posebno nadahnutim bandom u sastavu: Marino Vinja (bas), Jerko Jurin (bubanj), Davor Zanoški (klavijature), uz vokalnu potporu Nikoline Kovačević i nezaobilazne supruge, umjetnice Rebeke Ljiljak. 

Koncert Ljiljak25 okupio je glazbene sladokusce kako bi proslavili impresivnih 25 godina glazbene karijere, strasti, truda i inspiracije. Okupljeni su razmjenjivali priče o omiljenim glazbenim trenucima te iskoristili priliku da se osvrnu unatrag, ali i da pogledaju prema budućnosti s očekivanjem novih glazbenih avantura. Ugrijana atmosfera bila je ispunjena uzbuđenjem, a publika je nastup pratila gromoglasnim pljeskom, uživajući u glazbenim poslasticama koje je priredio Aleksandar s bendom.

U koncertu su uživala i mnoga poznata lica: Ana VIlenica, Mirela Priselac Remi, Josip Tešija, Kristina Bangoura, Katarina Smolić i drugi.

Image
Foto: Lucija LUX Očko