Promo
BBQ majstorije sa Špičekom, by Spar

Gurmanski luksuz: Veganski, losos i špek burgeri

Gurmanski luksuz: Veganski, losos i špek burgeri
U novoj epizodi serijala 'BBQ majstorije Tomislava Špičeka by SPAR', u kojem popularni kuhar gledateljima iz tjedna u tjedan otkiva sve tajne vrhunskog roštiljanja, slavni hrvatski chef ugostio je vaterpolskog reprezentativca Dubravka Šimenca.

„Pripremio sam ti more toga“, rekao je Špiček odmah na početku i otkrio da će raditi čak tri vrste burgera - veganske burgere, potom burgere od svježeg lososa, ali i juneće burgere iz SPAR-a.

Naime, SPAR u svojoj bogatoj ponudi ima baš sve: od svježe, ali i zamrznute ribe, koje možete naći u njihovim ribarnicama, pa do BBQ mesa već spremnog za roštilj - pikantni specijaliteti izvrsno se pripremaju na električnom roštilju, u tavi ili pećnici! Uz to, tu je i program SPAR Veggie s ponudom proizvoda koji ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, a možete ih pronaći na odjelu svježeg i smrznutog asortimana. 

Možete odabrati između pljeskavica, lazanja, tofua, raznih namaza, ali i gotovih jela. Glavne karakteristike i prednosti proizvoda iz linije SPAR Veggie svakako su bezmesnost, jednostavnost pripreme, ali i raznovrsnost ponude. Osim toga, svi proizvodi SPAR Veggie linije na ambalaži nose oznaku V-label. V-oznaka ili V-label  jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje proizvodima izrađenima u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom, a cilj korištenja te oznake je olakšati potrošačima jednostavnije prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla. Većina njih nosi i ekološki znak, kojim je naznačeno da dolaze iz organskog uzgoja.

Gurmanski luksuz: Veganski, losos i špek burgeri

Ovaj put Špiček se odlučio za veganske burgere od špinata, a Dubravko Šimenc nije skrivao da jedva čeka probati sva tri burgera. Nakon odrađenog posla uslijedila je degustacija, a Šimenc je odabrao svog favorita. Koji mu je burger najukusniji, pogledajte u videu, a recepte uz koje i vi možete postati 'BBQ majstor', u nastavku.

Vege burger:

Pecivo

SPAR Veggie burger od špinata

Iceberg salata

Rajčica

SPAR Veggie dimljeni tofu

SPAR Veggie dresing za burgere

Kokosovo ulje

Peciva prerežite na pola. Stavite na grill peći veganski burger i tofu. Pred kraj stavite na grill peciva koja ste prethodno premazali kokosovim uljem. Stavite sve sa strane i počnite slagati. Na dno peciva stavite žlicu dresinga i salatu. Dodajte veganski burger i na njega stavite plošku rajčice. Na vrh stavite dimljeni tofu. Gornji dio peciva još premažite dresingom te poklopite.

Gurmanski luksuz: Veganski, losos i špek burgeri

Burger od svježeg lososa:

Filet lososa

Pecivo

Dimljeni losos

Zobene pahuljice

Krušne mrvice

Kopar

Češanj češnjaka

Ljutika

Sok od pola limuna

Rikola

Pecorino romano sir

Avokado

Limeta

Svježi chilli

Mileram vrhnje

Maslinovo ulje

Salatni krastavac

Sol, papar

Svježi losos stavite u blender. Dodajte dimljeni losos, zobene pahuljice, krušne mrvice, kopar, češnjak, luk i sok od limuna. Sve dobro izmiksajte. Ostatak svježeg lososa narežite na sitne kockice. Posolite i poparite po želji. Ručno promiješajte sa smjesom koju ste izmiksali. Dobivenu smjesu oblikujte u burger.

Avokado očistite od kore i koštice te ga stavite u posudu. Dodajte maslinovo ulje, mileram i sok od limete. Nasjeckajte sitno chilli, posolite i poparite po želji pa sve vilicom gnječite u jednoličnu smjesu.

Premažite burgere s malo ulja te ih stavite peći na grill. Pred kraj stavite tostirati prerezana peciva po pola uz burgere . Kada je gotovo, stavite sve sa strane i slažite.

Na dno peciva stavite umak od avokada i rikolu. Na njega stavite pečeni burger i listiće pecorino romano sira. Na vrh stavite salatni krastavac narezan na ploške te zatvorite burger gornjom stranom peciva.

Juneći burger:

SPAR juneći burger

Pecivo

Lolo rosso salata

Slanina

Luk

Senf

Jabučni ocat

Sok od jabuke

Žlica meda

Cheddar sir

Pickels krastavci

Špek ispecite na grillu zajedno s lukom. Kada je pečen, ubacite sve u blender zajedno s masnoćom. Dodajte jabučni ocat, sok od jabuke, senf i med. Popaprite po želji. Sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu. Još posolite po želji.

Gurmanski luksuz: Veganski, losos i špek burgeri

Stavite peći burgere na grill. Pred kraj pečenja dodajte peciva prerezana po pola da se tostiraju i na svaki burger stavite po dvije ploške cheddar sira. Kada je gotovo, stavite sa strane i slažite burgere.

Donji dio peciva premažite džemom od luka i špeka. Na njega stavite salatu i pickels krastavce. Dodajte burgere te poklopite gornjom stranom peciva koje ste također premazali džemom od luka i špeka.

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx