12 žena koje su u potpunosti porušile tradicionalne standarde ljepote

Donosimo ti inspirativnu galeriju uspješnih manekenki koje su porušile uobičajene standarde ljepote

profimedia-0418889734.jpg
Foto: Profimedia.hr

Iako nam se standardi ljepote i dalje nameću gdje god se okrenemo, moderni svijet mode je na pravom putu do promjene, odnosno razumijevanja da lijepi izgled ne znači imati samo klasično lijepo lice ili mršavo tijelo.

Image
Beauty ikone

Od Grete Garbo do Kardashianki: Kako se standard ljepote mijenjao kroz desetljeća?

Promjenjivi trendovi također imaju odličan utjecaj na mlade žene jer ih uče da istaknu svoje jedinstvene karakteristike te da ne mrze niti krive sebe ili bilo koga drugog za svoje 'mane', a upravo to je svrha ove jedinstvene galerije pune lijepih i jedinstvenih žena.

Čiji izgled te najviše inspirirao?

Thando Hopa

Osim modelinga, ova prekrasna i uspješna žena iz Afrike također radi kao odvjetnica. Thando je albino, a u Africi - to je doslovno poput kletve. Thando mora biti posebno oprezna s obzirom kako jako afričko sunce može uzrokovati rak ili slijepoću kod ljudi s albinizmom.

Anna Marinich

Anna ima alopeciju, stanje zbog kojeg osoba nema dlaka na nekom ili na svim područjima tijela, a njezini portreti prije nekoliko godina uključeni su u foto projekt posvećen ljudima različitih fizičkih karakteristika. To je ujedno bio i njezin prvi profesionalni projekt koji ju je vinuo među zvijezde.

Kate Grant

Kate je postala prva djevojka s Down sindromom koja je pobjedila na međunarodnom natjecanju ljepote. Danas 25-godišnja manekenka iz Irske pobjedila je u 'teen' kategoriji i time ostvarila svoj san. Oduvijek ju je zanimala moda, a njezini roditelji su je uvijek podržavali i godinama pokušavali dogovoriti suradnju s brojnim modeling agencijama koje su tu suradnju odbijale...sve do sada. 

Tamy Glauser

Prema svijetu modelinga - Tamy je svoju karijeru započela kasno - sa svojih 27 godina, ali ubrzo je postala dio brojnih modnih editorijala i modnih revija. Zahvaljujući svom androginom izgledu, odrađuje i modne editorijale za muške časopise. 

Slick Woods

U svom djetinjstvu, Slick je bila 'ružno pače' zbog široke praznine između svojih prednjih zubi, ali i zbog svoje kratke kose. Danas je uspješna manekenka koju mnogi obožavaju, uključujući i Rihannu, a Kanye West je bio onaj koji joj je savjetovao da otvori profil na Instagramu. 

April Star

April je imala šest godina kada joj je dijagnosticiran vitiligo koji joj je uništio samopouzdanje. No njezini su je roditelji uvijek podržavali i  nekoliko godina kasnije, pozvana je u američki show The Real gdje je ova buduća manekenka upoznala Winnie Harlow koja joj je postala uzor. Danas je April jednako poznata i odrađuje modne editorijale za svjetski poznate časopise.

Marian Avila

Marian je prva manekenka iz Španjolske koja ima sindrom Down. Oduvijek je sanjala da bude dijelom svjetskog tjedna mode, a njezin san se ostvario: Jedna manekenka koja radi za Talishu White vidjela ju je na Instagramu, pokazala Talishi i ona je stupila u kontakt s njom. Danas Avila radi s Voguem i Harper's Bazaarom. 

Tess McMillan

Isprva je ova djevojka iz Teksasa htjela biti glumica i studirala glumu dvije godine, ali nakon što je odradila modni editorijal za models.com, njezin put se promijenio. Sada Tess radi s brendovima poput JCPenney i Zalando, a također je odradila kampanju za Marca Jacobsa i snimanje za britanski Vogue. 

Issa Lish

Issa ima zanimljivo podrijetlo: Mama joj je Japanka, a tata Meksikanac, a ona zbog toga izgleda jedinstveno. Također ima inspirativan profil na Instagramu zbog kojeg postaje sve veća zvijezda društvenih mreža.

Alice Wilson

Lice ovog modela pokriveno je pjegicama, ali to nije njezina jedina karakteristika: Također ima smeđe oči, ali voli nositi jednu plavu leću kako bi pokzala da je ljepota nesavršena. 

Jazelle Zanotti

Jazelle je poznata po svom naglašenom makeup-u, a sa svojih 700 tisuća pratitelja na Instagramu polako postaje prava zvijeda.

Sophia Hadjipanteli

Ova manekenka iz Grčke svoje guste obrve dodatno premazuje u crnu boju kako bi ih naglasila, a svoje modno putovanje započela modnim snimanjem u kojem je imala ulogu, pogađaš - Fride Kahlo. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.