Frizura stvorena za kovrče

Ljetni hit: Želiš li skratiti kosu, Botticelli bob je savršen izbor ovog ljeta

Botticelli bob je frizura stvorena za kovrče. Divlja, razbarušena frizura kojoj poseban 'touch' daje more, zbog čega je najbolji mogući izbor za godišnji odmor, oslobodit će te muka pred ogledalom

profimedia-0697309436.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nehumane vrućine traže radikalne rezove. Odrezala si stare traperice do maksimuma pa su minimalne, a sada je vrijeme da isto napraviš s kosom. Oslobodi vrat "grive" kako bi se barem malo mogla rashladiti i uživati u onom divnom osjećaju kada ga miluje lagani povjetarac i donosi ti toliko žuđeno osvježenje.

shimmer fallback


Bezbroj je kratkih frizura, a ove sezone u modi je bob ošišan do uha pa i kraće, na kovrčavoj kosi. No, to nije sve. Bitno je i kako ga nosiš. U trendi frizerskim salonima frizeri i stilisti za kosu nadahnuće su pronašli u velikanu renesanse, Botticelliju, odnosno u njegovim remek djelima.

"Botticelli bob je alternativni način nošenja boba. On je razbarušen, pun teksture i volumena, baš onako kako nose žene s Botticellijevih slika", objašnjava stilist za kosu Anthony Cole za portal Bustle.

Savršena za kovrče

Ovako stilizirana frizura naglasit će tvoje prirodne kovrče. Kao stvorena je za neukrotivnu kosu. Ukoliko imaš ravnu, sad je vrijeme za viklere ili uživanciju u moru. More daje kosi taj robinzonski look, no budimo realne - u moru možemo uživati tek nekoliko dana godišnje...

Frizura gotova u trenu

Najbolje je kod Botticelli boba to što ga u trenu možeš napraviti kod kuće, u vikendici ili šatoru pa je ova frizura savršena za godišnji odmor. Bitno je da te dobro ošišaju. Sve ostalo ćeš lako. Kovrčavu kosu suši prirodno, "zgužvaj" je rukama i na nju pritom nanesi sredstvo za njegu kovrča. I to je sve. Isto učini i nakon što izađeš iz mora. Ako ne voliš sušiti kosu na zraku, obvezno kod sušenja sušilom koristi difuzer.

Kosi daj slobodu

"Nema tu puno mudrosti. Samo poštuj teksturu svoje kose i pusti neka se sama namjesti. Prirodan izgled je 'in'", objašnjava za kraj Cole.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.