Voliš nakit, ali samo na drugima? Vrijeme je da se i ti okitiš

Naša modna savjetnica Alma Premerl Zoko otkrila je koji nakit odabrati za koju prigodu te kako spariti više komada, a ne izgledati neugledno

Voliš nakit, ali samo na drugima? Vrijeme je da se i ti okitiš

Jesi li primijetila kako je nakit ponovo apsolutni hit? Može biti pravi, imitacija, naslijeđen ili pomno odabran kako bi zauvijek obilježio važan trenutak u tvom  životu. U svakom slučaju, on je najbolji 'modni začin' pa ne čudi kako ga nosi svaka druga žena današnjice. Na dobar ili manje dobar način… 

Pravi nakit najčešće dolazi u kompletu - može biti spoj ogrlica+prsten+narukvica+naušnice ili po nepisanom pravilu - ogrlica+prsten, narukvica+naušnice.  Ukoliko se odlučiš za komplet nakita, pazi da minimaliziraš sve ostalo što nosiš - odjeća bi trebala biti jednostavne forme, napravljena od kvalitetnog materijala, bez uzoraka posebno na gornjim dijelovima koji bi mogli odvratiti pažnju od nakita. Isto tako dekolte, ali i izrez na odjeći diktiraju po kojem principu stavljaš ogrlice. Ukoliko  su prsa manja neka ogrlica bude tanka i dulja, a detalj na srednjem dijelu trupa. Za one koje ne vole 'goli vrat', tu su ogrlice koje bi  trebale naglasiti prirodni oblik vrata s detaljem/privjeskom koji bi trebao biti centimetar iznad ruba izreza. 

Što to znači? Imaš li prirodno okrugli oblik lica ili naglašene jagodice ili prirodno kovrčavu kosu uvijek ćeš djelovati punije. Posebno ukoliko kombiniraš i pogrešno odabran nakit. Moj je savjet slijedeći: odaberi nakit/komplet nakita u kojem dominiraju kvadrati. Posebno je važno da kvadratni oblik bude na tvom  dekolteu jer to je mjesto na kojem se zaustavlja pogled promatrača. Na isti način možeš 'ublažiti' i tanje i punije prste. Neka prsten bude s većim detaljem koji je više elipsa nego krug. 

Često me pitaju koliko modnih detalja možeš kombinirati uz nakit? Moj je odgovor uvijek isti - onoliko koliko to podržava tvoje tijelo i stil kojeg nosiš. Što to znači? Ukoliko nosiš jedan komad nakita s dominantnim ukrasom (poput recimo ogrlice sa srcem) uz njega kombiniraj ostale romantične detalje. Moj bi savjet bile mašnice, čipkasti ukrasi na košulji, ponovljeni motiv srca na prstenu, naušnicama… Kad kombiniraš nakit i modne detalje pazi da je nakit uvijek u prvom planu. Zato ga i nosiš, zar ne? 

Image


(FOTO: Nikola Zoko)

Treba li ogrlica biti kratka ili duga, nosi li se preko odjeće ili na koži? O odgovorima na ova pitanja ovisi debljina vrata, njegova duljina, veličina prsa i naravno izrezi koje nosiš. Što savjetujem? Izlaziš li i želiš u prvi plan staviti ogrlicu kombiniraj i dublji dekolte kojim ćeš  stvoriti odličnu podlogu za nakit. Na taj način ćeš optički suziti vrat i naglasiti manji dekolte. Savjet više - kombiniraj i naušnice koje će biti dulje (do donje linije brade) kako bi se optički produljio oblik lica. 

Image


(FOTO: Nikola Zoko)

I za kraj mali savjeti koje bis trebala usvojiti kako bi uvijek kombinirale pravi nakit! Male naušnice uvijek trebaju ulaziti u oblik ušne resice, duljina ogrlice bi trebala biti uvijek do početka prsne kosti, što su tanji prsti trebali bi biti deblji prsteni, a isto pravilo vrijedi i za narukvice. Komplete nakita nosi tako da za posebne prigode stavitš sve elemente, a za svaki dan kombinacije prsten+ogrlica, narukvica i naušnice.  

Image

Počela su sezonska sniženja: Evo 10 must have komada koje trebaš uloviti na sniženju