ŽENSTVENO I ELEGANTNO

Modni trikovi - ovo su pravi modeli suknji za žene sa širim bokovima

Odlučile smo ti olakšati kupovinu - dale smo se u potragu za najljepšim modelima suknji za tople dane koje će prikriti široke bokove i tvoju figuru učinit skladnom

Suknje za široke bokove
Foto: shutterstock.com

Ponekad svi imamo takve dan kad nam se neki dijelovi našeg tijela manje sviđaju i želimo ih "kamuflirati". Širi bokovi smatraju se vrlo ženstvenima i iako nema razloga da ih skrivaš, možda želiš učiniti figuru skladnijom. Također, kupovina odjeće za žene s vrlo širokim bokovima ponekad može biti zamorna – pogotovo ako ne znaš kako odabrati komade koji neće dodatno naglasiti donji dio tijela. Tako nisu najsretniji izbor preuske hlače visokog kroja u kombinaciji s kratkim topom, kao ni oversized komadi ili višeslojno odijevanje.

Image
LASKAJU FIGURI

Od Manga do Zare: Najljepše proljetne haljine za žene s oblinama

Ako želiš svoje obline pretvoriti u svoju prednost, ključ je da odabereš komade koji će ih istaknuti na pravi način. Žene koje imaju široke bokove pripadaju jednoj od dvije kategorije oblika tijela: ili imaju tijelo u obliku kruške ili su sretnice čija građa podsjeća na pješčani sat. Kod kruškolikog oblika, donji dio tijela je jači, za razliku od prsa i ramena. Žene s tijelom u obliku pješčanog sata imaju obline, ali i uzak struk.

Prije svega, obrati pažnju na materijal, bez obzira o kojem se komadu radu, žene s jačim bokovima trebaju birati komade od mekanih materijala kao što je lan ili pak fina vuna. Osim jednobojnih donjih dijelova dobar su izbor i komadi s vertikalnim linijama ili uzrocima koji vizualno produžuju figuru. Što se suknji tiče, budi sigurna da nećeš pogriješiti odabereš li jedan od ova tri trendi modela:

Suknja A-kroja

Suknje ovog kroja su pravi klasik, ali su i odličan izbor za žene sa širim bokovima. Ovaj kroj je uži u gornjem dijelu i širi se prema dolje poput zvona pa će skrenuti pažnju s tvojih bokova. Najbolji izbor su lepršave suknje od laganih materijala koji lijepo padaju, a za ljeto su naš favorit suknje od pamuka.

H&M, pamučna suknja - 43 €

Image

H&M, suknja od trapera - 69,99 €

Image

Zara, pamučna suknja niskog struka - 59,95 €

Image

Reserved, zvonasta suknja s remenom - 45,99

Image

Reserved, mini suknja od mješavine viskoze - sada 17,99

Image

Plisirana suknja

Ovaj model savršen je izbor za posao ili formalnije prilike. Također, dobar su izbor za žene širokih bokova, a pogotovo će dobro stajati onima čiji je oblik tijela poput pješčanog sata. Naime, nabori na ovakvoj suknji naglasit će tvoju lijepu siluetu. Biraj modele u tamnijoj boji ili one sa suptilnim uzrokom i kombiniraj ih s topom za savršen ljetni elegantni outfit.

Zara, plisirana satinirana midi suknja - 25,95 €

Image

Zara, plisirana satenska suknja - 25,95 €

Image

H&M, satenska suknja - 39,99 €

Image

Mango, plisirana suknja od umjetne kože - 55,99 €

Image

Mango, nabrana duga suknja - 49,99 €

Image

Suknja na preklop

Ovaj trendi model idealan je izbor za žene s jačim bokovima. Naime, zahvaljujući efektu omatanja oko tijela, vizualno se smanjuju bokovi, a fokus se istovremeno usmjerava na gornji dio - to je upravo ono što trebamo postići.

Mango, satenska karirana midi suknja - 49,99 €

Image

Mango, lanena suknja s mašnom - 45,99 €

Image

H&M, pamučna midi suknja - 29,99 €

Image

Reserved, nabrana mini suknja - 39,99

Image
Image
FOTO

Zagrebačka špica: Topići, mini haljine i šeširi dio su stajlinga iz centra Zagreba