Split postaje svjetska modna destinacija zahvaljujući Europe Future Fashionu

Prvi međunarodni tjedan mode u Splitu od 4. do 6. lipnja

Split postaje svjetska modna destinacija zahvaljujući Europe Future Fashionu

U Splitu na Prokurativama od 4. do 6. lipnja održati će se prvi Europe Future Fashion s ciljem da postane jedan od najreprezentativnijih modnih događanja na području Jugoistočne Europe. EFF je fashion & music show sa sjajnim konceptom, koji će prvu godinu trajati 3 dana, a već slijedeće godine cijeli tjedan, jer u zajedničkom je interesu da ovaj događaj postane tradicionalno i prepoznato kao nova hrvatska turistička atrakcija, a već sad postoji veliki interes ljudi iz cijele Europe i šire za posjet ovoj manifestaciji.

Prve godine je Francuska zemlja partner te sukladno tome su uključene francuske institucije, tvrtke i osobe sa područja mode, fotografije i umjetnosti općenito, s ciljem da se maksimizira razmjena znanja i iskustva između Hrvatske i Francuske. Na Europe Future Fashion Split sudjelovati će dizajneri, modeli, DJ-i, novinari, modni analitičari, te celebrity-ji, jet setteri te mnogi VIP gosti ne samo iz Francuske već čitave Regije i svijeta.

Ondje će svoje kolekcije predstaviti Božena Martinćević, Alen K, Omniamei, Marija Marukić, Rosy Garbo, Jasmina Bosković, JAJE, Lidija Jovanovic, Karaka design, Ellene Liceli,Vasilije Kovacev, Ana Rajcevic, David Priol, Elena Burenina, Jatin varma,Rococo, AneMarie O, Claudia Castrase, Galic Design, Marta Buzolic featured live with Natalie Peris, Marko Mitanovski i Addy van den Krommenacker.

Ovog puta predstavljamo drugu polovicu dizajnera čije ćemo kolekcije moći vidjeti na prvom EFF Split 2010.

Marko Mitanovski (www.markomitanovski.com)

Marko Mitanovski je u Londonski dizajner srpskih korjena. Diplomirao je na College of Design u Beogradu u 2009. Bio je jedan od odabranih dizajnera na Vogue UK natjecanja koja je održana na London Fashion Weeku, u rujnu 2009. To je bio otvoren natječaj za mlade dizajnere, iz svih krajeva svijeta, gdje su na panelu odabrali samo četiri dizajnera za sudjelovanje. Nakon predstavljanja svoje 'Lady Macbeth' kolekciju ondje, Markova nošnje su našle svoje mjesto u vodećim svjetskim modnim publikacije kao što su Dazed, Vizija, Elle, Grazia, L'Officiel, Drama magazin, Vogue.co.uk itd.

Image
ImageNjegov dizajni su nosili slavne osobe kao što su Lady Gaga, Skunk Anansie, Katie Melua, Paloma Vjera, neskromnost Blaize, Bishi… Njegov rad je prepoznatljiv po svojoj skulpture i kazališne forme, detaljne i precizne konstrukcije geometrije. Macbeth zbirka Lady je idealan primjer strukturne obliku renesansnog kostima, gdje je on izabrao najznačajnijih elemenata, njih pretjerana i dodao neke elemente fetiš i punk temama tako donoseći elizabetinske ere u 21. stoljeće.

ImageDavid Priol (www.davidpriol.blogspot.com )
Pariški dizajner, koji predstavlja Francusku zemlju partner Europe  future fashion.

Image
Image
Image
Elena Burenina  (http://burenina.com/)
Za Ukraina fashion week kažu da je jedan od najbizarnijih na svijetu. Upravo i kreacije dizajnerice Elene Burenine će zadiviti ali i zapanjiti posjetitelje EFF.

Image
Image
Image
Tata  featured Ivan Stankovic Shoes (http://www.tatjanatat.com/ )
Dizajnerica Tatjana Tatalović dobitnica je nagrade Elle za najbolju kreaciju  na Beograd fashion  weeku. Na reviji će predstaviti i novu kolekciju cipela Ivana Stankovića.

Image
Roccoco
Splitska dizajnerica čiji butique u centru grada je nezaobilazna lokacija za one koje žele idealne kolekcije za posebne  prigode.

Image
Image
AneMarie O.
Mladoj dizajnerici splitskih korijena s američkom adresom ovo je prvi izlazak na fashion week. Poznavajući njen veliki entuzijazam i iznimnu energiju, ne sumnjamo u njen budući uspjeh.

Image
Image
Claudia Castrase (http://www.claudiacastrase.com/)
Austrijska dizajnerica nastupala je na svim većim europskim fashion weekom. Prvi put izlaže u Hrvatskoj.

Image
Galic Design (http://www.galic-design.hr/ )
Braćni i kreatorski par, Anita i Mario Galic, obilježavaju osobiti trenutak u svojem radu, dvanaest godina kreiranja vlastitih modela i sudjelovanja na nacionalnoj modnoj sceni.

Image
Marta Buzolic (http://www.martabuzolic.hr/)featured live with Natalie Peris
Splitska dizajnerica sa zagrebačkom adresom. Nagrađena na Zagreb fashion weeku najboljom nagradom publike

Image
Rosy Garbo  (http://www.rosygarbo.it/)
Modna marka iz Milana. Ručna izrada visoke produkcije, koji koriste najmoderniju tehnologiju proizvodnje. Večernje haljine i vjenčanice .

Image
Image
Addy van den Krommenacker (http://www.addyvandenkrommenacker.nl/)
Nizozemski dizajner s američkom adresom. Član žirija i službeni dizajner American Next Top model show. Dobitnik nagrade za životno djelo Muzeja mode u Amsterdamu.

Image
Image