SUPER TRIK

Sendvič modno pravilo – trik s TikToka za savršene odjevne kombinacije

Možda imamo rješenje za sve neodlučne kad je riječ o kombiniranju različitih boja i krojeva. U tom slučaju, moglo bi ti pomoći takozvano sendvič modno pravilo. Uz njega ćeš uspješno spajati dvije kontrastne boje. Evo kako

profimedia-0482924134.jpg
Foto: Profimedia.hr

Pastelne, ali i jarke boje ove su sezone jako u modi, a predviđamo da će to biti posebno vidljivo tijekom ljetnih mjeseci. Tada većina bira ležerne kombinacije i ne ustručavaju se kombinirati, primjerice, narančastu i zelenu. I dok jedni odmah znaju koje boje idu zajedno i kako stvoriti stylish kombinaciju, drugi dio ljudi nije siguran kako uskladiti različite boje. Sigurno znaš barem jednu osobu koja ti se javlja iz trgovine i pita te što misliš o određenoj odjevnoj kombinaciji.

Image
UVIJEK TRENDI

Košulje od lana: 15 šarmantnih modela iz novih kolekcija za svaki stil

Uz to, često se pitamo koja bi boja torbice bila adekvatna za određenu prigodu. Možda imamo rješenje za sve neodlučne kad je riječ o kombiniranju različitih boja i krojeva. Jasno, jedan trik ne može riješiti sve tvoje neodlučnosti, no zašto ne pokušati.

Sendvič modno pravilo – trik koji pomaže

Radi se o sandwich ruleu (sendvič modno pravilo) koje je sve popularnije na TikToku, ali i na Instagramu. Datira iz prošle godine, no mi smo ga tek sad uočile, sasvim slučajno. I ne, nema nikakve veze s hranom.

Prema sendvič pravilu, odjevna kombinacija treba sadržavati komade koji utjelovljuju kruh. 'Kruh' komadi trebali bi biti iste boje uzorka ili kroja. Između njih nalazi se 'meso' odnosno odjevni komad drugoga kroja ili boje, ono po čemu će se kombinacija istaknuti. Važno je da se 'meso' bojom i/ili krojem razlikuje od 'kruha'

Na primjeru jarkih ljetnih boja – torbica i cipele mogu ti biti plave. Ili primjerice, neka ti tenisice i šilterica budu zelene. Između njih odaberi haljinu u drugoj boji – crnoj ili tebi dragoj boji. Dakle, tako ćeš vješto ukomponirati dvije boje. Na primjeru krojeva, to učini ovako: odabereš li usku majicu ili top, neka ti traperice ili hlače budu ležernog kroja odnosno širih nogavica.

Kad je riječ o modnim dodacima, ovo pravilo nalaže da bi oni trebali biti u jednoj, istoj boji. Dakle, ako je haljina crna, odaberi naušnice, remen i torbicu u nekoj drugoj efektnoj boji. Uklapanjem više dodataka iste boje lako ćeš stvoriti balans, istaknuti se, a ne izgubiti u šarenilu.

Evo nekoliko Instagram objava trendi kombinacija koje bi te mogle inspirirati – posebno što se tiče krojeva i boja.

Image
PROLJEĆE SE VRATILO

Zagrebačka špica: Sunčane naočale, poznata lica i outfiti za čistu peticu