S adventom stigli i 'ružni' božićni puloveri. Evo kako ih isfurati i izgledati super

Jesi li znala da bijeli pulover s velikim sobom više sužava nego crni pulover s crvenim sobom? Naša modna savjetnica Alma otkrila nam je sve trikove

S adventom stigli i 'ružni' božićni puloveri. Evo kako ih isfurati i izgledati super

Stigao je i taj dugoočekivani Advent koji nas uvijek razgali u potpunosti, ali i natjera na nošenje odjevnih kombinacija kojima i nismo baš skloni tijekom godine! Nešto šljokica, lamea, pliš i na kraju pletivo. Kad je o pletivu riječ, uvijek nam je nekako drago kad su pleteni puloveri ukrašeni veselim ukrasima i natpisima. Što reći, nekako nam je blizak taj 'američki stil'. Drage moje, ako ćemo iskreno - šljokice i lame ove sezone i nećemo baš puno nositi, a u kućnim izdanjima će nas uveseljavati božićni puloveri.

Budući da sam vidjela proteklih sezona da na sebe 'navlačite' sve što vam se sviđa, pod izgovorom 'ma ove komade nosim samo za Božić' evo mojih modnih savjeta kako odabrati veseli pulover ali ga uskladiti sa svojom građom tijela. 


via Giphy

Prvo pravilo glasi - pletivo mora biti vaš prijatelj! Evo što to znači-  što je volumen u gornjem dijelu tijela veći (naglašena ramena, prsa, široka ramena) to neka očice vašeg pletenog pulovera budu gušće. Suprotno tome, rahlo pletivo i predimenzionirana forma savršeno će povećati prsa.  

Drugo, pazite na slike koje želite nositi. Ako ne želite da one optički povećaju tijelo, moraju uvijek ulaziti u unutarnju liniju bradavica. 


Kontrast između slike i podloge je odličan alat za sužavanje/povećavanje! Ovo je savjet- bijeli pulover s velikim sobom više sužava nego crni pulover s crvenim sobom. Zvuči nevjerojatno, ali to je tako! Kontrast je uvijek dobar prijatelj. 

Nadam se da su savjeti pali na plodno tlo- sad ću vam pokazati neke fora modele iz aktualne Reserved kolekcije (svi puloveri su 158,90 kn) koji će vam uljepšati blagdane, ali i laskati vašoj građi tijela. Evo što odjenuti ako imate… 

Naglašena prsa i trbuščić (jabuka)?

Prilikom odabira pulovera pazi da je kvadratnog kroja i duljine koja prelazi male bokove ( na sredini stražnjice cca) i uskih rukava. Kvadrat skriva, a uski rukavi sužavaju. Kad je o slici riječ neka tvoj junak ima rogove. Oni zapravo tvore V koji savršeno smanjuje dekolte. 


Jača prsa, ali kraće noge?

Imaš li jača prsa, ali i nesrazmjer između gornjeg i donjeg dijela tijela, u ovom slučaju kraće noge, pulover može učiniti čuda. Dakle, odaberi slatkog soba na puloveru koji će na krajevima imati detalje u kontrastu na podlogu (borduru, crte…). Što takvo rješenje čini za tebe? Smanjuje prsa, skraćuje torzo i ruke. Rezultat? Ma kako si samo vitka! 

shimmer fallback

Kratak torzo, a jako dugo noge?

Kad smo kod nerazmjera tijela mnoge imaju obrnutu situaciju- kratak torzo a baš nekako jako duge noge. Odustani odmah u startu od pulovera i odaberi tuniku. Ako si mala 'bombica' i 'svuda te ima'  kreni redom eliminirati ono što ti se ne sviđa na tvom tijelu- suzi ramena i ruke uskim rukavom, sakri veličinu prsa rogovima, trbuh sakri u ravan kroj, a torzo produži linijama na kojima počinje slika. Rezultat- sklad u potpunosti! 


shimmer fallback

Vitka si, ali negdje se izgubio struk?

Nemoj odustati od ovakvih pulovera. Imaš li manja prsa odaberi toplu boju pulovera ( u ovom slučaju crvenu) i detalj na puloveru poput ovog nestašnog skijaša. Njegove skije su linije koje definiraju struk na mjestu gdje bi on trebao biti. Dakle, struk je u oku promatrača ??! 

shimmer fallback

Klasičarka si?

Imaš obline, ali si skladno građena, nemaš obline i spadaš u klasičarke, ideš na posao i želiš odjenuti božićni pulover…? U koju god kategoriju spadaš za tebe je jednostavan pulover s ukrasom na prednjici koji ulazi u onu preporučenu širinu - između linija bradavica na prsima. Sve što je unutar te širine optički ne dodaje volumen, ali i s druge strane lijepo upotpunjuje mala prsa i ulazi u kategoriju bontona odijevanja. 

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.