SUPROTNO OD MINIMALIZMA

'Palm Beach chic' estetika je trendi - upečatljive boje i retro glamurozni komadi

Brendovi koji već dugo slijede 'Palm Beach' estetiku - Lilly Pulitzer, Carolina Herrera ili Oscar De La Renta dobra su polazna inspiracija za ovaj look

moda
Foto: Profimedia.hr

Utjecaj popularnih serija ili filmova na modne trendove nije novost, a neki od recentnijih primjera su uspješnice vodećih serija poput "Euforije" ili "Emily u Parizu". Ovoj listi bi se uskoro mogla pridružiti i serija "Palm Royale". Radnja se odvija šezdesetih godina u Palm Beachu na Floridi, gradu koji desetljećima okuplja imućne pripadnike visokog društva željne odmora i razbibrige.

Naime, glavna junakinja Maxine (Kristen Wiig) opsjednuta je glamuroznim životom bogate elite Palm Beacha te je odlučna u svom naumu da postane jedna o njih. "Palm Royale" našao se na radaru ljubitelja mode zahvaljujući otmjenom, a opet vrlo maksimalističkom stilu odijevanja likova, koji najavljuje novi trend – "Palm Beach chic". Brendovi koji već dugo slijede ovu estetiku, Lilly Pulitzer, Carolina Herrera ili Oscar De La Renta dobra su polazna inspiracija za ovaj look.

Image
Foto: Profimedia

Trendovi na pomolu

Prošlu godinu obilježili su trendovi old money i tihi luksuz, a s uzletom "mob wife" trenda početkom 2024. postalo je jasno kako moda kreće u drugom smjeru. Inspiracija za ovakav zaokret proizlazi iz toga da je ljudima dosadila besprijekorna dotjeranost, suptilna šminka i minimalizam pa se okreću glamuru. Odvažna šminka, frizure s mnogo volumena, puno nakita, žarkih boja i životinjskih uzoraka ključni su elementi "mob wife" stila, čija je popularnost potvrdila kako je modna scena žudi za maksimalizmom i novom vrstom kreativnosti.

Image
Foto: Profimedia

Par mjeseci kasnije, u priču ulazi "Palm Beach chic", estetika koja je također fokusirana na bogate i pomalo ekscentrične figure. Najbolje bismo je mogli opisati kao spoj glamura i odjeće za ljetovanje – podrazumijeva mnogo boja, cvjetnih i tropskih uzoraka, upečatljivih kupaćih kostima i živopisnih kaftana. Važnu ulogu imaju i modni dodaci kojih, čini se, ne može biti previše – veliki šeširi, sandale s potpeticom, i sunčane naočale, trake za kosu. A ako ti treba dodatna doza inspiracije, zaviri na TikTok profil "Class of Palm Beach", čiji viralni videi skupljaju milijune pregleda.

Retro glamur

Ako želiš rekreirati “Palm beach” look, važno je da u outfit uneseš boje, žarke uzorke i komade retro glamuroznog stila. Ako pak želiš osjetiti dašak glamura iz Floride, dovoljno je dodati samo jedan upečatljivi komad outfitu - statement naočale ili šešir, ili cvjetnu haljinu.

Image
KRZNO I ŽIVOTINJSKI PRINT

Je li nam dosadio tihi luksuz? Sve je popularnija nesputana 'mob wife' estetika